Скрыть
11:5
11:7
11:9
11:13
11:14
11:17
11:18
12:8
12:14
12:15
12:18
12:19
12:21
12:22
12:23
12:24
Егда́ же услы́ша Иави́нъ ца́рь Асо́рскъ, посла́ ко Иова́ву царю́ Мадо́нску, и къ царю́ семеро́нску и къ царю́ Ахiа́вску,
и къ царе́мъ и́же въ Сидо́нѣ вели́цѣмъ и въ го́рнѣй, и въ а́раву пря́мо хенере́ѳу, и на поля́ну, и въ Нафеддо́ръ,
и къ при­­мо́рскимъ Ханане́амъ от­ восто́къ, и къ при­­мо́рскимъ Аморре́омъ и Хетте́омъ, и Ферезе́омъ и Иевусе́омъ, и́же на горѣ́, и Еве́омъ, и и́же подъ аермо́номъ, въ зе́млю Массифа́.
И изыдо́ша сі́и и ца́рiе и́хъ съ ни́ми, лю́дiе мно́зи, я́ко песо́къ и́же при­­ краи́ мо́ря мно́же­с­т­вомъ, и ко́ни и колесни́цы мно́ги зѣло́.
И снидо́шася вси́ ца́рiе сі́и, и прiидо́ша вку́пѣ, и ополчи́шася при­­ водѣ́ марро́нъ во­ева́ти на Изра́иля.
И рече́ Госпо́дь ко иису́су: не убо́йся от­ лица́ и́хъ, я́ко зау́тра въ се́й ча́съ а́зъ преда́мъ и́хъ я́звен­ныхъ предъ сы́ны Изра́илевы: ко́немъ и́хъ жи́лы пресѣче́ши и колесни́цы и́хъ да сожже́ши огне́мъ.
И прiи́де иису́съ и вси́ лю́дiе во­и́нстiи съ ни́мъ на ни́хъ къ водѣ́ марро́нстѣй внеза́пу, и нападо́ша на ня́ въ го́рнѣй.
И предаде́ и́хъ Госпо́дь подъ ру́цѣ Изра́илевы: и сѣку́ще и́хъ, прогна́ша да́же до Сидо́на вели́каго и до Масрефо́ѳъ-маи́ма и до по́ль Масси́фскихъ къ восто́комъ: и изсѣко́ша и́хъ, до́ндеже не оста́ся въ ни́хъ ни еди́нъ цѣ́лъ и избѣ́гшiй.
И сотвори́ и́мъ иису́съ, я́коже заповѣ́да ему́ Госпо́дь: ко́немъ и́хъ жи́лы пресѣче́ и колесни́цы и́хъ сожже́ огне́мъ.
И обрати́ся иису́съ въ то́ вре́мя, и взя́ Асо́ръ, и царя́ его́ уби́ мече́мъ: Асо́ръ бо бѣ́ пре́жде облада́ющiй всѣ́ми ца́р­ст­вы си́ми:
и изби́ все́ ды́шущее, е́же въ не́мъ бы́сть, о́стрiемъ меча́, и потреби́ша вся́, и не оста́ся въ не́мъ все́ ды́шущее: и Асо́ръ запали́ша огне́мъ.
И вся́ гра́ды ца́р­ст­въ си́хъ и вся́ цари́ и́хъ взя́ иису́съ и изби́ я́ мече́мъ, и потреби́ и́хъ, я́коже повелѣ́ и́мъ Моисе́й ра́бъ Госпо́день.
Но вся́ гра́ды крѣ́пки не запали́ Изра́иль, то́чiю Асо́ръ еди́нъ запали́ иису́съ.
И вся́ коры́сти и́хъ и вся́ скоты́ и́хъ плѣни́ша себѣ́ сы́нове Изра́илевы: люді́й же всѣ́хъ потреби́ша мече́мъ, до́ндеже погуби́ша и́хъ, и не оста́виша от­ ни́хъ ни еди́наго ды́шущаго.
Я́коже повелѣ́ Госпо́дь Моисе́ю рабу́ сво­ему́, та́ко Моисе́й заповѣ́да иису́су: и та́ко сотвори́ иису́съ, не преступи́ ни еди́наго же от­ всѣ́хъ, я́же заповѣ́да Госпо́дь Моисе́ю.
И взя́ иису́съ всю́ зе́млю го́рную и всю́ зе́млю наге́въ, и всю́ зе́млю госо́мску, и ра́вную, и я́же на за́падъ, и го́ру Изра́илеву, и по́ля я́же при­­ горѣ́,
от­ горы́ хелха́, и я́же восхо́дитъ къ сеи́ру, и да́же до Валга́да, и по́ле Лива́на подъ горо́ю аермо́нъ: и вся́ цари́ и́хъ взя́ и изби́.
И мно́ги дни́ сотвори́ иису́съ съ цари́ си́ми бра́нь:
и не бѣ́ ни еди́наго гра́да, его́же не предаде́ Госпо́дь сыно́мъ Изра́илевымъ, кромѣ́ Еве́а обита́ющаго въ гавао́нѣ: всѣ́хъ взя́ша бра́нiю:
я́ко Го́сподемъ бы́сть укрѣпи́тися и́хъ се́рдцу, сопроти́витися на бра́ни проти́ву Изра́иля, да потребя́тъ и́хъ, я́ко да не да́ст­ся и́мъ ми́лость, но да потребя́т­ся, я́коже глаго́ла Госпо́дь къ Моисе́ю.
И прiи́де иису́съ въ то́ вре́мя, и потреби́ [вся́] енаки́мы от­ го́рныя, от­ Хевро́на и от­ дави́ра и от­ Ано́ва, и от­ всея́ горы́ Изра́илевы и от­ всея́ горы́ Иу́дины, съ гра́ды и́хъ, и потреби́ я́ иису́съ:
не оста́ся ни еди́нъ енаки́мъ от­ сыно́въ Изра́илевыхъ, но то́чiю въ Га́зѣ и въ ге́ѳѣ и во Асидо́ѳѣ оста́шася.
И взя́ иису́съ всю́ зе́млю, я́коже заповѣ́да Госпо́дь Моисе́ю: и даде́ ю́ иису́съ въ наслѣ́дiе Изра́илю, раздѣле́нiемъ по племено́мъ и́хъ. И преста́ земля́ вою́ема бы́ти.
И сі́и ца́рiе земли́, и́хже изби́ша сы́нове Изра́илевы и наслѣ́диша зе́млю и́хъ объ ону́ страну́ Иорда́на, от­ восто́къ со́лнца, от­ де́бри Арно́нскiя да́же до горы́ аермо́нъ, и всю́ зе́млю а́раву от­ восто́къ:
сио́на царя́ Аморре́йска, и́же живя́ше во есево́нѣ, облада́яй от­ Аро­и́ра, и́же е́сть въ де́бри Арно́нстѣй от­ страны́ де́бри, и по́лъ [земли́] Галаа́да да́же до Иаво́ка, [идѣ́же] предѣ́лы сыно́въ Аммо́нихъ:
и а́рава да́же до мо́ря хенере́ѳъ на восто́ки, и да́же до мо́ря а́рава, мо́ря соли́щнаго от­ восто́къ, путе́мъ и́же ко Виѳсимо́ѳу, и от­ Ѳема́на и́же подъ Асидо́ѳъ-фа́сгою:
и о́гъ ца́рь Васа́нскiй оста́ся от­ исполи́новъ, и́же обита́ во Астаро́ѳѣ и во едраи́нѣ,
облада́яй от­ горы́ аермо́нъ, и от­ селхи́, и все́ю земле́ю Васа́нъ да́же до предѣ́лъ гесури́, и Махаѳи́, и по́лъ Галаа́да до предѣ́лъ сио́на царя́ есево́нска.
Моисе́й ра́бъ Госпо́день и сы́нове Изра́илевы порази́ша я́: и даде́ ю́ Моисе́й ра́бъ Госпо́день въ наслѣ́дiе Руви́му и га́ду и полпле́мени Манассі́ину.
И сі́и ца́рiе Аморре́йстiи, я́же изби́ иису́съ и сы́нове Изра́илевы объ ону́ страну́ Иорда́на, при­­ мо́ри Валга́дъ на по́ли Лива́на, и да́же до горы́ ало́къ, восходя́щихъ въ Сии́ръ: и даде́ ю́ иису́съ племено́мъ Изра́илевымъ въ наслѣ́дiе по жре́бiю и́хъ,
на горѣ́ и на по́ли, и во а́равѣ и во Асидо́ѳѣ, и въ пусты́ни и во наге́вѣ, Хетте́а и Аморре́а, и Ханане́а и Ферезе́а, и Еве́а и Иевусе́а:
царя́ иерихо́нска и царя́ га́йска, и́же е́сть бли́зъ Веѳи́ля,
царя́ Иерусали́мска, царя́ Хевро́нска,
царя́ иериму́ѳска, царя́ лахи́сска,
царя́ егло́нска, царя́ газе́рска,
царя́ дави́рска, царя́ Гаде́рска,
царя́ ерма́ѳска, царя́ Аде́рска,
царя́ ле́внска, царя́ Одолла́мска,
царя́ маки́дска, царя́ Веѳи́лска,
царя́ апфу́ска, царя́ Офе́рска,
царя́ Афе́кска, царя́ хесаро́мска,
царя́ Самвро́нска, царя́ Фу́вска,
царя́ маро́нска, царя́ Ахса́фска,
царя́ Ѳана́хска, царя́ Магдедо́нска,
царя́ Кеде́сска, царя́ Иекона́ма херме́ла,
царя́ Адо́рска Нафеддо́ря,
царя́ гои́мска гелге́ля, царя́ Ѳерска́. Вси́ сі́и ца́рiе три́десять еди́нъ.
Копировать текст Копировать ссылку Толкования стиха
Библ. энциклопедия Библейский словарь Словарь библ. образов