Мо­лит­ва на освя­ще­ние артоса

При­не­сен бы­ва­ет арт­ос, си­есть хлеб на сие при­уго­тов­лен­ный, и на нем крест на­пи­сан­ный обыч­но, к иерею в ол­тарь, по со­вер­ше­нии Бо­же­ствен­ныя Ли­тур­гии и по за­ам­вон­ней молитве.

По­сле за­ам­вон­ной мо­лит­вы пе­ред Цар­ски­ми вра­та­ми вы­но­сит­ся арт­ос, со­вер­ша­ет­ся его трое­крат­ное каждение.

Рек­шу диа­ко­ну: Гос­по­ду помолимся.

И кли­ру: Гос­по­ди, помилуй.

Диа­кон: Гос­по­ду помолимся!

Хор: Гос­по­ди, помилуй.

Чтет над ним иерей мо­лит­ву сию:

И чи­та­ет­ся на­сто­я­те­лем сле­ду­ю­щая молитва

Боже все­силь­ный и Гос­по­ди Все­дер­жи­те­лю, иже ра­бом Тво­им Мо­и­сеом во ис­хо­де Из­ра­и­ле­ве от Егип­та, и в осво­бож­де­нии лю­дей Тво­их от горь­кия ра­бо­ты фа­ра­о­но­вы, агн­ца за­кла­ти по­ве­лел еси, про­об­ра­зуя на кре­сте за­клан­на­го во­лею нас де­ля Агн­ца, взем­лю­ща­го все­го мi­ра гре­хи, воз­люб­лен­на­го Сы­на Тво­е­го, Гос­по­да на­ше­го Иису­са Хри­ста. Ты и ныне, сми­рен­но мо­лим Тя, при­з­ри на хлеб сей, и бла­го­сло­ви, и освя­ти его. Ибо и мы, ра­би Твои, в честь и сла­ву, и в вос­по­ми­на­ние слав­на­го вос­кре­се­ния то­го­жде Сы­на Тво­е­го Гос­по­да на­ше­го Иису­са Хри­ста, Им­же от веч­ныя ра­бо­ты вра­жия и от адо­вых нере­ши­мых уз раз­ре­ше­ние, сво­бо­ду и пре­ве­де­ние улу­чи­хом, пред Тво­им ве­ли­че­ством ныне во все­свет­лый сей, пре­слав­ный и спа­си­тель­ный день Пас­хи, сей при­но­сим: нас же се­го при­но­ся­щих, и то­го лоб­за­ю­щих, и от него вку­ша­ю­щих, Тво­е­му небес­но­му бла­го­сло­ве­нию при­част­ни­ки бы­ти со­тво­ри и вся­кую бо­лезнь и недуг от нас Тво­ею си­лою от­же­ни, здра­вие всем по­да­вая. Ты бо еси ис­точ­ник бла­го­сло­ве­ния и цель­бам по­да­тель, и Те­бе сла­ву воз­сы­ла­ем Без­на­чаль­но­му От­цу, со Еди­но­род­ным Тво­им Сы­ном, и Пре­свя­тым и Бла­гим и Жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом, ныне и прис­но и во ве­ки веков. Все­силь­ный Бо­же, Гос­по­ди Все­дер­жи­тель! Ты по­ве­лел чрез ра­ба Тво­е­го Мо­и­сея при ис­хо­де Из­ра­и­ля из Егип­та и осво­бож­де­нии на­ро­да Тво­е­го от горь­ко­го раб­ства фа­ра­о­ну за­ко­лоть агн­ца, про­об­ра­зуя доб­ро­воль­но за­клан­но­го за нас на Кре­сте Агн­ца, подъ­ем­лю­ще­го гре­хи все­го ми­ра, воз­люб­лен­но­го Сы­на Тво­е­го, Гос­по­да на­ше­го Иису­са Хри­ста, че­рез Ко­то­ро­го мы по­лу­чи­ли осво­бож­де­ние и вы­ход из веч­но­го раб­ства вра­гу и из­бав­ле­ние от несо­кру­ши­мых уз ада. Так и мы, ра­бы Твои, в честь и сла­ву, и в вос­по­ми­на­ние о слав­ном вос­кре­се­нии Сы­на Тво­е­го, Гос­по­да на­ше­го Иису­са Хри­ста, ныне в этот все­свет­лый, и пре­слав­ный, и спа­си­тель­ный день Пас­хи, при­но­ся этот хлеб пред Тво­им ве­ли­че­ством, сми­рен­но мо­лим Те­бя: воз­зри на этот хлеб, бла­го­сло­ви и освя­ти его. Нас же, его при­нес­ших, и це­лу­ю­щих его, и от него вку­ша­ю­щих, сде­лай участ­ни­ка­ми Тво­е­го небес­но­го бла­го­сло­ве­ния и вся­кую бо­лезнь и недуг от нас Тво­ею си­лою уда­ли, здра­вие всем по­да­вая. Ибо Ты ис­точ­ник бла­го­сло­ве­ния и ис­це­ле­ний По­да­тель, и Те­бе сла­ву вос­сы­ла­ем, Без­на­чаль­но­му От­цу, с Еди­но­род­ным Тво­им Сы­ном, и Пре­свя­тым и Бла­ги­ми Жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом, ныне и все­гда, и во ве­ки веков.
Лик: Аминь. Хор: Аминь.
Абие же кро­пит арт­ос свя­щен­ною во­дою, гла­го­ля: Бла­го­слов­ля­ет­ся и освя­ща­ет­ся арт­ос сей, окроп­ле­ни­ем во­ды сея свя­щен­ныя, во имя От­ца и Сы­на и Свя­та­го Ду­ха. Аминь. Три­жды. И три­жды окроп­ля­ет арт­ос свя­той во­дой со сло­ва­ми: Бла­го­слов­ля­ет­ся и освя­ща­ет­ся этот арт­ос окроп­ле­ни­ем этой свя­той во­ды, во имя От­ца, и Сы­на, и Свя­то­го Ду­ха. Аминь.

И по­сем ис­хо­дит, и по­ла­га­ет его на ана­ло­гии, лю­дие же при­ем­лю­ще ан­ти­дор, лоб­за­ют артос.

Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки