Мо­лит­ва на раз­дроб­ле­ние артоса

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский
По Бо­жeствен­ной ли­тур­гии, при­несe­ну быв­шу арт­осу обыч­но в тра­пe­зу, и от­пев­ше три­жды, Хри­стос вос­кре­се: с по­клонe­ни­ем, прочeт­шу, Отче нaш: и тра­пe­зу бла­го­сло­вив­шу обычно.

По­сле за­ам­вон­ной молитвы

Диaкон гла­го­лет: Гос­по­ду помолимся.

И брaтия: Гос­по­ди помилуй.

Диа­кон: Гос­по­ду помолимся.

Хор: Гос­по­ди, помилуй.

Иерeй гла­го­лет мо­лит­ву сию над артосом:

Иерeй же чи­та­ет сле­ду­ю­щую мо­лит­ву над артосом

Госпо­ди Иису­се Хри­сте, Бо­же нaш, Хле­бе ан­гель­ский, Хле­бе жи­во­та веч­на­го, со­шe­дый с Небе­се, на­пи­тa­вый нaс во все­свет­лыя сия дни пи­щею ду­хов­ною Тво­их Бо­же­ствен­ных бла­го­де­я­ний, трид­нeв­на­го рa­ди и спа­си­тель­на­го вос­кре­се­ния, при­з­ри и ныне, сми­рeн­но мо­лим Тя, на моль­бы и бла­го­да­ре­ния на­ша. И яко­же бла­го­сло­вил еси пять хле­бов в пу­стыне, и ныне бла­го­сло­ви хлеб сeй, яко да вси вку­шa­ю­щии от него, телeс­на­го и ду­шeв­на­го бла­го­сло­вe­ния и здрaвия спо­до­бят­ся бла­годaтию и щед­ро­та­ми Тво­е­го че­ло­ве­ко­лю­бия. Ты бо еси освя­щe­ние нa­ше, и Те­бе слaву воз­сы­лaем со без­на­чaль­ным Тво­им От­цом, и все­свя­тым, и бла­гим, и жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом, ныне и прис­но, и во ве­ки веков. Госпо­ди Иису­се Хри­сте, Бо­же нaш, Хлеб ан­гель­ский, Хлеб жиз­ни веч­ной, со­шeд­ший с Небес, на­пи­тaв­ший нaс в эти все­свет­лые дни пи­щею ду­хов­ною Тво­их Бо­же­ствен­ных бла­го­де­я­ний, рa­ди трид­нeв­но­го и спа­си­тель­но­го Вос­кре­се­ния, воз­зри и ныне, сми­рeн­но мо­лим Те­бя, на моль­бы и бла­го­да­ре­ния на­ши. И как Ты бла­го­сло­вил пять хле­бов в пу­стыне, и ныне бла­го­сло­ви хлеб сeй, что­бы все вку­шa­ю­щие от него, телeс­но­го и ду­шeв­но­го бла­го­сло­вe­ния и здрaвия спо­до­би­лись бла­годaтию и щед­ро­та­ми Тво­е­го че­ло­ве­ко­лю­бия. Ибо Ты освя­щe­ние нa­ше, и Те­бе слaву воз­сы­лaем со без­на­чaль­ным Тво­им От­цом, и все­свя­тым, и бла­гим, и жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом, ныне и все­гда, и во ве­ки веков.
Брaтия: Аминь. Хор: Аминь.

Раз­дро­бив же арт­ос обыч­но, раз­даeт всем прeж­де обе­да. Мо­жет же раз­дро­бить его и на ли­тур­гии по за­ам­вон­ной мо­лит­ве, и раз­давaть ве­ру­ю­щим вме­сто антидора.

Раз­дро­бив же арт­ос по обы­чаю, раз­да­ет всем ве­ру­ю­щим вме­сто антидора.

Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки