Мо­лит­ва жен­щине, из­верг­шей младенца

МО­ЛИТ­ВА ЖЕН­ЩИНЕ, ИЗ­ВЕРГ­ШЕЙ МЛАДЕНЦА

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский
Тво­рит cвя­щен­ник: Бла­го­сло­вен Бог наш:

Три­свя­тое. Пре­свя­тая Тро­и­це: И по От­че наш: Яко Твое есть Царство:

Свя­щен­ник: Бла­го­сло­вен Бог наш:

За­тем: Три­свя­тое. Сла­ва, и ныне: Пре­свя­тая Тро­и­ца: Гос­по­ди, по­ми­луй. (3) Сла­ва, и ныне: От­че наш: Ибо Твое есть Царство:

Та­же от­пу­сти­тель­ный тро­парь дне. Таже: Так­же от­пу­сти­тель­ный тро­парь дня и затем:
Гос­по­ду помолимся. Гос­по­ду помолимся.
Вла­ды­ко Гос­по­ди Бо­же наш, рож­дей­ся от Свя­тыя Бо­го­ро­ди­цы и Прис­но­де­вы Ма­рии, и во яс­лех яко мла­де­нец воз­ле­гий, Сам ра­бу Твою сию днесь су­щу во гре­сех, во убий­ство впад­шую во­лею или нево­лею, и за­ча­тое в ней из­верг­шую, по­ми­луй по ве­ли­цей Тво­ей ми­ло­сти: и про­сти ея воль­ная и неволь­ная пре­гре­ше­ния: и со­хра­ни от вся­ка­го диа­воль­ска­го коз­но­дей­ствия, и сквер­ну очи­сти, бо­лез­ни ис­це­ли: здра­вие и бла­го­мо­щие те­лу с ду­шею ея че­ло­ве­ко­люб­че да­руй, и Ан­ге­лом свет­лым сию со­блю­ди, от вся­ка­го на­ше­ствия неви­ди­мых де­мо­нов: ей, Гос­по­ди, от неду­га и ослаб­ле­ния. И очи­сти ю от те­лес­ныя сквер­ны, и раз­лич­ных ей на­хо­дя­щих сту­же­ний утроб­ных, и из­ве­ди ю мно­гою Тво­ею ми­ло­стию, во сми­рен­нем ея те­ле. И воз­ста­ви ю от од­ра, на нем­же ле­жит: яко во гре­сех ро­ди­хом­ся, и в без­за­ко­ни­их и сквер­на­вы вси есмы пред То­бою, Гос­по­ди, и со стра­хом во­пи­ем и гла­го­лем: при­з­ри с Небе­се и виждь немощь нас, осуж­ден­ных, и про­сти ра­бе Тво­ей сей, имя­рек, су­щей во гре­сех, убий­ству впад­шей во­лею или нево­лею, и в ней за­ча­тое из­верг­шей, и всех об­ре­та­ю­щих­ся и при­кос­нув­ших­ся ей, по ве­ли­цей Тво­ей ми­ло­сти, яко благ и че­ло­ве­ко­лю­бец Бог по­ми­луй и про­сти. Яко Ты един има­ши власть остав­ля­ти гре­хи и без­за­ко­ния, мо­лит­ва­ми Пре­чи­стыя Тво­ея Ма­те­ре и всех святых. Вла­ды­ка Гос­по­ди, Бо­же наш, ро­див­ший­ся от Свя­той Бо­го­ро­ди­цы и Прис­но­де­вы Ма­рии, и как мла­де­нец воз­лег­ший в яс­лях! Сам се­го­дня (эту) ра­бу Твою (имя), при­шед­шую в гре­хах, во убий­ство впав­шую воль­но или неволь­но и за­ча­тое в ней из­верг­шую, по­ми­луй по ве­ли­кой Тво­ей ми­ло­сти и про­сти ее воль­ные и неволь­ные со­гре­ше­ния, и со­хра­ни от вся­ко­го диа­воль­ско­го ухищ­ре­ния; и сквер­ну очи­сти, бо­лез­ни ис­це­ли, здра­вие и кре­пость те­лу с ду­шою ее да­руй, Че­ло­ве­ко­лю­бец, и че­рез Ан­ге­ла свет­ло­го ее за­щи­ти от вся­ко­го при­бли­же­ния неви­ди­мых де­мо­нов, – да, Гос­по­ди, от неду­га и немо­щи. И очи­сти ее от те­лес­ной сквер­ны и раз­лич­ных на­хо­дя­щих на нее внут­рен­них стра­да­ний, и из­бавь ее по мно­гой Тво­ей ми­ло­сти в удру­чен­ном ее те­ле, и воз­двиг­ни ее с од­ра, на ко­то­ром ле­жит: ибо во гре­хах мы бы­ли за­ча­ты, и в без­за­ко­ни­ях [но­си­мы во чре­ве], и в скверне все мы пред То­бою, Гос­по­ди; и со стра­хом взы­ва­ем и воз­гла­ша­ем: Воз­зри с небес и взгля­ни на немощь нас, осуж­ден­ных, и про­сти этой ра­бе Тво­ей (имя), в грех убий­ства впав­шей воль­но или неволь­но и за­ча­тое в ней из­верг­шей, и всех, здесь на­хо­дя­щих­ся и при­кос­нув­ших­ся к ней по ве­ли­кой Тво­ей ми­ло­сти, как бла­гой и че­ло­ве­ко­лю­би­вый Бог, по­ми­луй и про­сти. Ибо Ты один име­ешь власть про­щать гре­хи и без­за­ко­ния, по хо­да­тай­ствам Пре­чи­стой Тво­ей Ма­те­ри и всех святых.
Яко по­до­ба­ет Те­бе вся­кая сла­ва, честь и по­кло­не­ние со От­цем и Свя­тым Ду­хом, ныне и прис­но, и во ве­ки ве­ков, аминь. Ибо по­до­ба­ет Те­бе вся­кая сла­ва, честь и по­кло­не­ние со От­цом и Свя­тым Ду­хом, ныне и все­гда, и во ве­ки ве­ков. Аминь.
И бы­ва­ет отпуст. И бы­ва­ет отпуст.
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки