Мо­лит­вы по­сле рож­де­ния ребенка

МО­ЛИТ­ВЫ В ПЕР­ВЫЙ ДЕНЬ
ПО­СЛЕ РОЖ­ДЕ­НИЯ ЖЕН­ЩИ­НОЙ РЕБЕНКА

[Свя­щен­ник при­хо­дит в дом, где ро­дил­ся ре­бе­нок, ста­но­вит­ся пе­ред его две­ря­ми, на­дев епи­тра­хиль и воз­гла­ша­ет: Бла­го­сло­вен Бог наш: Три­свя­тое по “От­че наш:”; за­тем в Гос­под­ский или Бо­го­ро­дич­ный празд­ник – тро­парь и кондак его, в про­чие же дни – тро­па­ри “По­ми­луй нас, Гос­по­ди, по­ми­луй нас:” и, ес­ли хо­чет, тро­па­ри празд­ни­ков Рож­де­ства Хри­сто­ва и Рож­де­ства Пре­свя­той Бо­го­ро­ди­цы; за­тем чи­та­ет сле­ду­ю­щие молитвы:]
Гос­по­ду помолимся. Гос­по­ду помолимся.
Вла­ды­ко Гос­по­ди Все­дер­жи­те­лю, ис­це­ля­яй вся­кий недуг, и вся­кую язю, Сам и сию днесь ро­див­шую ра­бу Твою, имя­рек, ис­це­ли, и воз­ста­ви ю от од­ра, на нем­же ле­жит: зане, по про­ро­ка Да­ви­да сло­ве­си, в без­за­ко­ни­их за­ча­хом­ся, и сквер­на­ви вси есмы пред То­бою. Со­хра­ни сию и се­го мла­ден­ца, его­же ро­ди: по­крый ю под кро­вом кри­лу Тво­ею, от днеш­ня­го дне, да­же до по­след­ня­го ея скон­ча­ния, мо­лит­ва­ми Пре­чи­стыя Бо­го­ро­ди­цы и всех свя­тых, яко бла­го­сло­вен еси во ве­ки ве­ков, аминь. Вла­ды­ка Гос­по­ди, Все­дер­жи­тель, ис­це­ля­ю­щий вся­кую бо­лезнь и вся­кую немощь! Сам и эту ра­бу твою (имя), в сей день ро­див­шую, ис­це­ли и воз­двиг­ни ее с од­ра, на ко­то­ром ле­жит, по­то­му что, по сло­ву про­ро­ка Да­ви­да, мы в без­за­ко­ни­ях бы­ли за­ча­ты и все в нечи­сто­те пред То­бою. Со­хра­ни ее и это­го мла­ден­ца, ко­то­ро­го она ро­ди­ла. Укрой ее под кро­вом крыл Тво­их от ны­неш­не­го дня до са­мой ее кон­чи­ны, по хо­да­тай­ствам все­пре­чи­стой Бо­го­ро­ди­цы и всех свя­тых: ибо Ты бла­го­сло­вен во ве­ки ве­ков. Аминь.
Гос­по­ду помолимся. Гос­по­ду помолимся.
Вла­ды­ко Гос­по­ди Бо­же наш, ро­ди­вый­ся от Пре­чи­стыя Вла­ды­чи­цы на­шея Бо­го­ро­ди­цы и Прис­но­де­вы Ма­рии, и яко мла­де­нец во яс­лех воз­ле­гий, и яко де­тищь вос­при­ем­лемь бы­вый: Сам и сию ра­бу Твою, днесь ро­див­шую сие от­ро­ча, по­ми­луй, и про­сти воль­ная и неволь­ная ея пре­гре­ше­ния, и со­хра­ни ю от вся­ка­го диа­воль­ска­го му­чи­тель­ства: и из нея рож­ден­на­го мла­ден­ца со­блю­ди от вся­ка­го яда, от вся­кия лю­то­сти, от вся­кия бу­ри со­про­тив­на­го, от ду­хов лу­ка­вых, днев­ных же и нощ­ных. Сию же со­блю­ди под дер­жав­ною ру­кою Тво­ею, и даждь ей ско­рое во­ста­ние, и от сквер­ны очи­сти, и бо­лез­ни ис­це­ли, и здра­вие и бла­го­мо­щие ду­ши же и те­лу да­руй, и Ан­ге­лы свет­лы­ми и си­я­ю­щи­ми сию огра­ди: и со­блю­ди от вся­ка­го на­и­тия неви­ди­мых ду­хов, ей Гос­по­ди, от неду­га и сла­бо­сти, от рев­но­сти и за­ви­сти, от очес при­зо­ра, и по­ми­луй ю и мла­ден­ца, по ве­ли­цей ми­ло­сти Тво­ей, и очи­сти ю от те­лес­ныя сквер­ны, и раз­лич­ных ей на­хо­дя­щих утроб­ных сту­же­ний, и из­ве­ди ю ско­рою ми­ло­стию Тво­ею во сми­рен­ном ея те­ле во ис­прав­ле­ние: и из нея рож­ден­на­го мла­ден­ца спо­до­би по­кло­ни­ти­ся зем­но­му хра­му, его­же уго­то­вал еси сла­во­сло­ви­ти­ся име­ни Тво­е­му святому. Вла­ды­ка Гос­по­ди, Бо­же наш, ро­див­ший­ся от все­пре­чи­стой Вла­ды­чи­цы на­шей Бо­го­ро­ди­цы и Прис­но­де­вы Ма­рии, и как ди­тя по­ло­жен­ный в яс­ли, и как мла­де­нец явив­ший­ся! Сам и эту ра­бу Твою (имя), в сей день ро­див­шую это ди­тя, по­ми­луй и про­сти воль­ные и неволь­ные ее со­гре­ше­ния, и со­хра­ни ее от вся­ко­го на­си­лия диа­во­ла. И от нее рож­ден­но­го мла­ден­ца со­хра­ни от вся­кой отра­вы, от вся­кой тя­го­ты, от вся­кой бу­ри про­тив­ни­ка, от ду­хов лу­ка­вых, как днев­ных, так и ноч­ных. Ее же со­хра­ни под мощ­ною ру­кою Тво­ею, и дай ей ско­ро встать, и от сквер­ны очи­сти, и неду­ги увра­чуй, и кре­пость и здо­ро­вье ду­ше ее и те­лу да­руй, и че­рез Ан­ге­лов си­я­ю­щих и свет­лых за­бо­той ее окру­жи, и огра­ди от вся­ко­го на­па­де­ния неви­ди­мых ду­хов. Да, Гос­по­ди, от бо­лез­ни и немо­щи, от рев­но­сти и за­ви­сти, и от дур­но­го гла­за. И по­ми­луй ее и мла­ден­ца по ве­ли­кой ми­ло­сти Тво­ей, и очи­сти ее от те­лес­ной сквер­ны и раз­лич­ных слу­ча­ю­щих­ся с нею внут­рен­них бо­лей; и ско­ро при­ве­ди ее по ми­ло­сти Тво­ей от те­лес­ной ее немо­щи к вы­здо­ров­ле­нию, а от нее рож­ден­но­го мла­ден­ца удо­стой по­кло­нить­ся зем­но­му хра­му, ко­то­рый Ты устро­ил для сла­во­сло­вия име­ни Тво­е­го святого.
Яко по­до­ба­ет Те­бе вся­кая сла­ва, честь и по­кло­не­ние, От­цу, и Сы­ну, и Свя­то­му Ду­ху, ныне и прис­но, и во ве­ки ве­ков, аминь. Ибо по­до­ба­ет Те­бе вся сла­ва, честь и по­кло­не­ние, От­цу и Сы­ну и Свя­то­му Ду­ху, ныне и все­гда, и во ве­ки ве­ков. Аминь.
Гос­по­ду помолимся. Гос­по­ду помолимся.
Гос­по­ди Бо­же наш, бла­го­во­ли­вый сни­ти с Небес, и ро­ди­ти­ся от свя­тыя Бо­го­ро­ди­цы и Прис­но­де­вы Ма­рии, спа­се­ния ра­ди нас, греш­ных, ве­дый немощ­ное че­ло­ве­че­ска­го есте­ства, про­сти ра­бе Тво­ей, имя­рек, днесь ро­див­шей, по мно­же­ству щед­рот Тво­их. Ты бо ре­кл еси Гос­по­ди: рас­ти­те­ся, и умно­жи­те­ся, и ис­пол­ни­те зем­лю, и об­ла­дай­те ею. Се­го ра­ди и мы, ра­би Твои, мо­лим­ся, и дер­за­ю­ще незло­би­вым Тво­им че­ло­ве­ко­лю­би­ем, со стра­хом во­пи­ем к Цар­ствия Тво­е­го свя­то­му име­ни: при­з­ри с Небе­се и виждь немощь нас, осуж­ден­ных, и про­сти ра­бе Тво­ей сей, имя­рек, и все­му до­му, в нем­же ро­ди­ся от­ро­ча, и при­кос­нув­шим­ся ей, и зде об­ре­та­ю­щим­ся всем, яко благ и че­ло­ве­ко­лю­бец Бог про­сти: яко един има­ши власть остав­ля­ти гре­хи, мо­лит­ва­ми Пре­чи­стыя Бо­го­ро­ди­цы и всех свя­тых Тво­их, аминь. Гос­по­ди Бо­же наш, бла­го­во­лив­ший сой­ти с небес и ро­дить­ся от свя­той Бо­го­ро­ди­цы и Прис­но­де­вы Ма­рии ра­ди спа­се­ния нас греш­ных, зна­ю­щий немощь че­ло­ве­че­ско­го есте­ства! Про­сти ра­бе тво­ей (имя), в сей день ро­див­шей, по мно­же­ству со­стра­да­ния Тво­е­го. Ибо Ты ска­зал, Гос­по­ди: “Пло­ди­тесь, и раз­мно­жай­тесь, и на­пол­няй­те зем­лю, и вла­дей­те ею”. По­это­му и мы, ра­бы Твои, про­сим и, дерз­но­вен­но на­де­ясь на дол­го­тер­пе­ли­вое Твое че­ло­ве­ко­лю­бие, со стра­хом взы­ва­ем к Цар­ства Тво­е­го свя­то­му име­ни: “Взгля­ни с небес и по­смот­ри на немощь нас, осуж­ден­ных, и про­сти ра­бе тво­ей сей (имя) и все­му до­му, в ко­то­ром ро­ди­лось ди­тя. И при­кос­нув­шим­ся к ней, и всем, здесь на­хо­дя­щим­ся, как бла­гой и че­ло­ве­ко­лю­би­вый Бог, про­сти: ибо Ты один име­ешь власть от­пус­кать гре­хи по мо­лит­вам свя­той Бо­го­ро­ди­цы и всех свя­тых Тво­их. Аминь.
За­тем: “Сла­ва Те­бе, Хри­сте Бо­же:” и обыч­ный днев­ной отпуст.
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки