Акафист на Воздвижение Креста Господня

Воздвижение Честного и Животворящего Креста Господня

Аудио:
31:51
 

Кондак 1

При­и­ди­те, хри­сто­име­ни­тии людие, соста­вим похва­лу Чест­но­му Кре­сту, на нем же Хри­стос, Царь сла­вы, руце рас­про­стер, воз­ве­де нас на пер­вое бла­жен­ство, из него­же низ­па­до­хом пре­ле­стию зми­е­вою. Ты же, о, пре­свя­тый Кре­сте, яко име­яй при­су­щую тебе силу Рас­пя­та­го Хри­ста, спа­сай и сохра­няй от вся­ких бед любов­но зову­щия ти:

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Икос 1

Анге­лов лицы, яко Божии слу­жи­те­лие, Крест обсто­я­ще, воль­ную страсть Хри­ста Жиз­но­дав­ца про­слав­ля­ют. Мы же стра­да­нь­ми Того веч­ныя смер­ти избав­ль­ше­ся, под­ра­жая гор­ним силам, радост­но взываем:

Радуй­ся, Кре­сте, яко на тебе Хри­стос Бог наш, волею руце рас­про­стер, спа­се­ние наше соде­ла; радуй­ся, яко рас­про­стер­шим­ся на тебе Хри­стом пре­ступ­ле­ние Ада­ма и Евы, про­стер­ших руце ко дре­ву запре­щен­но­му, упразднися.

Радуй­ся, яко воз­дви­же­ну быв­шу на тебе, аки пре­ступ­ну, Зако­но­дав­цу, древ­няя клят­ва, яже на нас быв­шая, потре­би­ся; радуй­ся, яко соде­яв­шим­ся на тебе стран­ным таин­ством род чело­ве­че­ский от тли смерт­ныя свободися.

Радуй­ся, яко Постра­дав­шим и Умер­шим на тебе жало смер­ти сокру­ши­ся; радуй­ся, того ради стра­да­ния Бог с чело­ве­ки примирися.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 2

Видя пад­ших чело­ве­ков, Гос­по­ди, Ты воче­ло­ве­чи­вся, крест и смерть воль­но пло­тию пре­тер­пел еси за род наш, да от смер­ти веч­ныя изба­ви­ши испо­ве­да­ю­щия Тя, Сына Божия и вопи­ю­щия Ти: Аллилуия.

Икос 2

Разум чело­веч изне­мо­га­ет в пости­же­нии велия тай­ны Тво­е­го, Хри­сте, вопло­ще­ния и воль­на­го за ны стра­да­ния: како Ты, Бог сый без­страст­ный, страсть крест­ную, яко чело­век, пре­тер­пел еси и сие ору­дие смер­ти Тво­ея соде­лал еси источ­ни­ком жиз­ни и спа­се­ния всем бла­го­чест­но в Тя веру­ю­щим и хва­леб­но воспевающим:

Радуй­ся, Кре­сте, на нем­же соде­я­ся таин­ство, от века пред­опре­де­лен­ное; радуй­ся, яко на тебе совер­ши­ся наше искуп­ле­ние, мно­го­об­разне во обра­зех и сенех предъявленное.

Радуй­ся, яко уме­рый на тебе Жиз­но­да­вец, кровь и воду исто­чи, ими­же гре­хи наша омы­ва­ют­ся; радуй­ся, яко кап­ля­ми свя­тей­шей кро­ве Его гре­хов­ныя стру­пы душ наших очищаются.

Радуй­ся, Кре­сте, яко­же дре­во живот­ное, еже есть посре­де рая Божия, хри­сти­а­ном вожде­лен­ный; радуй­ся, пло­да­ми без­смер­тия умно нас пита­ю­щий и надеж­дою жиз­ни веч­ныя мало­ду­шие наше ободряющий.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 3

Крест Твой, аще и дре­во види­мо есть суще­ством, но Боже­ствен­ною оде­я­но есть силою, и чув­ствен­ное мира выяв­ля­е­мо умно наше чудо­тво­рит спа­се­ние, под­ви­зая пети Тебе: Аллилуия.

Икос 3

Иму­ще пред очи­ма наши­ма Крест пре­свя­тый, свя­то­леп­ным покло­не­ни­ем той почи­та­ем рас­пен­ша­го­ся ради на нем Спа­са Хри­ста, и лобы­за­ю­ще взываем:

Радуй­ся, Кре­сте, про­слав­лен­ный послу­ша­ни­ем и стра­да­ни­ем Хри­сто­вым; радуй­ся, воз­ве­ли­чен­ный воз­вы­ше­ни­ем на тебе Сына Божия, Иже весь мир от паде­ния Адам­ля воздвиже.

Радуй­ся, яко сбыв­ша­го­ся на тебе ужас­на­го таин­ства зем­ли ужа­се­ся и востре­пе­та, аки бы хотя­щи погло­ти­ти зако­но­пре­ступ­ныя; радуй­ся, яко заклав­шу­ся на тебе Агн­цу Божию заве­са хра­ма раз­д­рася и жерт­ва вет­хо­за­вет­ная упразднися.

Радуй­ся, Кре­сте, яко рас­пад­шу­ся под тобою кам­ню, камен­но­сер­деч­нии роди еврей­стии неве­ри­ем от Бога отпа­до­ша, бла­го­да­ти же свя­щен­ства и цар­ства лиши­ша­ся; радуй­ся, яко омра­чив­шу­ся солн­цу в стра­сти Хри­сто­вой нощь мно­го­бо­жия прейде и свет веры возсия.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 4

Бурею зло­бы дышу­ще и зави­стию дви­жи­ми, пер­во­свя­щен­ни­цы иудей­стии скры­ша в зем­лю Крест Твой, Хри­сте Боже, да не будет обли­че­ни­ем безу­мие их; но той, яко сокро­ви­ще дра­гое, из недр зем­ли воз­сия, тща­ни­ем бла­го­че­сти­выя цари­цы Еле­ны обре­тен­ный и на радость все­му миру явлен­ный, с бого­крас­ною пес­нию: Аллилуия.

Икос 4

Видев­ше тогда хри­сти­ан­стии людие чест­на­го Кре­ста обре­те­ние, про­слав­ля­ху рас­пен­ша­го­ся на нем Хри­ста Бога, «Гос­по­ди, поми­луй» взы­ва­ю­ще. Мы же ныне, под­ра­жа­ю­ще им, про­слав­ля­ем Крест Его свя­тый хва­лень­ми сицевыми:

Радуй­ся, Кре­сте, в зем­лю сокро­вен­ный и осквер­нен­ное гре­ха­ми наше есте­ство зем­ное освя­ти­вый; радуй­ся, явле­ни­ем сво­им из недр зем­ных хули­те­лей вопло­ще­ния и Боже­ства Хри­сто­ва посрамивый.

Радуй­ся, яко Постра­да­вый на тебе пло­тию прия вся­ку власть на Небе­си и на зем­ли, да всех и вся к Богу Отцу при­ве­дет; радуй­ся, яко Уме­рый на тебе яко чело­век силою Боже­ства Сво­е­го сокру­ши закле­пы ада и изве­де отту­да души праведных.

Радуй­ся, Кре­сте, яко раз­бой­ник бла­го­ра­зум­ный, Хри­сту срас­пя­вый­ся, Того испо­ве­да­вый, тобою, аки лестви­цею, на Небе­са взы­де; радуй­ся, яко и всех отсе­че­ни­ем стра­стей Хри­сту срас­пи­на­ю­щих­ся воз­во­ди­ши в Цар­ствие Небесное.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 5

Гос­по­ди, при Мои­сее ино­гда про­ро­це точию образ Кре­ста Тво­е­го явля­ем побеж­да­ше вра­зи Твоя, ныне же самый Крест Твой иму­ще, помо­щи про­сим: укре­пи Цер­ковь Твою и даруй ей побе­ды на вра­ги, да рас­то­чат­ся вси вра­зи Твои, не вопи­ю­щии Ти: Аллилуия.

Икос 5

Чест­на­го Кре­ста, Хри­сте, дей­ство про­об­ра­зив Мои­сей, побе­ди Ама­ли­ка в пустыне Синай­стей: егда бо про­сти­ра­ше руце, кре­ста образ тво­ря, укреп­ля­ху­ся людие; ныне же все вещей сбы­тие в нас испол­ни­ся: днесь Крест воздви­за­ет­ся, и демо­ни бега­ют, днесь тварь вся от тли сво­бо­ди­ся, яко вся Кре­ста ради воз­си­я­ши нам даро­ва­ния. Тем­же, раду­ю­ще­ся, вопием:

Радуй­ся, Кре­сте, ору­жие Хри­сто­во страш­ное, его­же демо­ни тре­пе­щут; радуй­ся, яко силою на тебе Рас­пя­та­го Хри­ста бесов­стии пол­чи­ща дале­че прогоняются.

Радуй­ся, яко силою дей­ству­ю­щия в тебе Боже­ствен­ныя бла­го­да­ти побе­ды на сопро­тив­ныя хри­сто­лю­би­вым людем дару­ют­ся; радуй­ся, яко от тебе, яко высо­ко­рос­лен­на­го и мно­го­пло­до­ви­та­го дре­ва Хри­сто­ва на тебе стра­да­ния, пло­ды жиз­ни и спа­се­ния нам произрастают.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 6

Про­по­вед­ни­ком силы и Боже­ства Хри­сто­ва яви­ся ино­гда живо­тво­ря­щее дре­во Крест­ное, егда при­кос­но­ве­ни­ем сво­им вос­кре­си мерт­ва­го и к жиз­ни воз­ве­де его, еже видев­ше, мно­зи от иудей и язык позна­ша велию бла­го­че­стия тай­ну: яко спа­се­ния ради чело­ве­че­ска­го, Бог во пло­ти яви­ся и страсть крест­ную пре­тер­пе, да спа­сет вопи­ю­щия Ему: Аллилуия.

Икос 6

Яко­же дре­во рай­ское пре­ве­лие, воз­вы­си­ся на Гол­го­фе чест­ный Крест Хри­стов, ото­ну­ду­же во всю все­лен­ную рас­про­ст­ре мыс­лен­ныя вет­ви бла­го­да­ти и Рас­пен­ша­го­ся на нем: под его­же сению обре­та­ют про­хла­ду пали­мии зно­ем стра­стей и хотя­щии бла­го­чест­но жити о Хри­сте Иису­се. Тем­же и мы, бла­го­да­ти Того при­част­ни­цы, весе­ло взываем:

Радуй­ся, свя­тый Кре­сте, дре­вом жиз­ни, Ада­ма ради в Еде­ме насаж­ден­ным, про­об­ра­жен­ный; радуй­ся, новым Ада­мом, руце на тебе рас­про­стер­шим, миру явленный.

Радуй­ся, яко под сень бла­го­дат­на­го защи­ще­ния тво­е­го вси вер­нии при­бе­га­ют; радуй­ся, яко мило­сер­ди­ем Даро­вав­ша­го нам тебе каю­щи­и­ся греш­ни­цы огня геен­ска­го избегают.

Радуй­ся, Кре­сте, уте­ше­ние наше в скор­бех и печа­лех; радуй­ся, живи­тель­ная отра­до и помощь изне­мо­га­ю­щим в борь­бе с при­ло­га­ми стра­стей, мира и диавола.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 7

Хотя яви­ти роду чело­ве­че­ско­му бла­го­сти и мило­сер­дия Сво­е­го неиз­сле­ди­мую пучи­ну, Крест Твой, Гос­по­ди, дал еси нам твер­да блю­сти­те­ля и про­го­ни­те­ля демо­нов. Тем­же вси мы, иже в Тя веру­ю­щии, про­слав­ля­ем вели­чие стра­сти Тво­ея, бла­го­дар­но пою­ще Тебе: Аллилуия.

Икос 7

Див­ны дела явил еси, Гос­по­ди, Кре­стом Тво­им чест­ным: рас­пен­шу­ся бо Ти на том пло­тию, вся тварь изме­ни­ся: солн­це лучи своя сок­ры, осно­ва­ния зем­ли вос­ко­ле­ба­ху­ся, ад сокру­ши­ся дер­жа­вою вла­сти Тво­ея и изве­де юзни­ки, яже от века содер­жал есть. Сего ради увя­за­ем той сими пес­нен­ны­ми цветы:

Радуй­ся, Кре­сте, яко постра­дав­ше­му на Тебе вся тварь состра­да­ше, яко Твор­цу сво­е­му и Вла­ды­це; радуй­ся, яко силу Того и Боже­ство сви­де­тель­ство­ва­ху солн­це помра­че­ни­ем и зем­ля колебанием.

Радуй­ся, яко Уме­рый на тебе не удер­жан бысть в мерт­вых, но, раз­ру­шив дер­жа­ву смер­ти, в тре­тий день вос­кре­се; радуй­ся, яко вос­крес­шу Тому про­по­ведь еван­гель­ская, от лика апо­столь­ска­го начен­ша­я­ся, во вся кон­цы зем­ли изыде.

Радуй­ся, Кре­сте, яко тобою куми­ро­слу­же­ние и мно­го­бо­жие язы­че­ское упразд­ни­ся; радуй­ся, яко тебе ради пра­вая вера во Еди­на­го Бога, в Тро­и­це сла­ви­ма­го, по всей зем­ли утвердися.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 8

Стран­но Бога воче­ло­веч­ша­ся и на Кре­сте рас­пя­та быв­ша мыс­лен­но видя­ще, устра­ним­ся сует­на­го мира, ум на Небе­са пре­ло­ж­ше. Сего ради Бог на зем­лю сни­де и на Крест взы­де, да тем, аки лестви­цею, на Небе­са воз­ве­дет вопи­ю­щия Ему: Аллилуия.

Икос 8

Днесь Адам со Евою весе­лит­ся, пред­ле­жа­щий видя­ще Крест, имже пора­жен бысть супо­стат, иже древ­ле в раи вку­ше­ни­ем запре­щен­на­го пло­да тех пре­льсти­вый и плен­ни­ки себе сотво­ри­вый. Тем­же и мы, сра­ду­ю­ще­ся пра­от­цем нашим о избав­ле­нии от пле­не­ния наше­го душев­на­го, бла­го­го­вей­но воспеваем:

Радуй­ся, Кре­сте, яко на тебе Пас­тырь доб­рый душу Свою поло­жи за овцы Своя и даже до ада сни­де, ища заблуд­ших; радуй­ся, яко Той не пре­з­ре дело руку Сво­ею, Ада­ма со Евою, но со ине­ми пра­вед­ни­ки исхи­ти я из ада, яко из челю­стей зве­ря креп­ка­го, и в рай все­ли их.

Радуй­ся, яко на тебе при­гвож­ден­но­му Хри­сту пла­мен­ное ору­жие пле­щи даде и Херу­вим, Едем хра­ня­щий, отсту­пи от дре­ва жиз­ни; радуй­ся, яко мы, ныне Кре­ще­ни­ем воз­рож­ден­нии, во Хри­сте новые людие, невоз­бран­но при­ча­ща­ем­ся рай­ския пищи.

Радуй­ся, Кре­сте, жез­ле силы Хри­сто­вы, от Сио­на послан­ный, имже мы пасем­ся на пажи­тех еван­гель­ских уче­ний; радуй­ся, яко тобою невре­ди­ми сохра­ня­ем­ся от вол­ков душе­губ­ных, яко льво­ве рыка­ю­щих и ищу­щих, кого поглотити.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 9

Вся­ких бед и коз­ней вра­жи­их изба­ви ны, Кре­сте треб­ла­жен­ный, яко при­е­мый бла­го­дать и силу от при­гвож­ден­на­го на тебе Хри­ста, Ему­же яко Богу и Изба­ви­те­лю наше­му бла­го­дар­ствен­но и хва­леб­но поем: Аллилуия.

Икос 9

Ветий­ство вся­кое земно­род­ных не довле­ет к про­слав­ле­нию Кре­ста Тво­е­го, Гос­по­ди, на нем­же спа­се­ние наше соде­лал еси; тем­же, недо­уме­ва­ю­ще вос­хва­ли­ти той по досто­я­нию, взы­ва­ем сице:

Радуй­ся, Кре­сте, яко воз­не­сен­ный на тебе Спас мира мно­зи люди в позна­ние Свое приз­ва и до ныне при­зы­ва­ет; радуй­ся, яко воз­си­я­вый на тебе, аки на свещ­ни­це, Свет истин­ный вся кон­цы зем­ли све­том бого­ве­де­ния озаряет.

Радуй­ся, яко ныне Восток и Запад Постра­дав­ша­го на тебе про­слав­ля­ют; радуй­ся, яко и тя, яко под­но­жие Хри­сто­во, вси вер­нии, воз­но­ся­ще, прославляют.

Радуй­ся, яко от тебе, яко от неиз­ся­ка­е­ма­го источ­ни­ка, хри­сто­име­ни­тии людие оби­лие благ веч­ных почерпают.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 10

Спа­сти­ся хотя­щим нам и под сень защи­ще­ния тво­е­го при­бе­га­ю­щим, буди помощ­ник, пре­свя­тый Кре­сте, сохра­няя ны от всех зол силою на тебе Рас­пя­та­го Хри­ста, Ему­же яко Богу и Изба­ви­те­лю наше­му бла­го­дар­ствен­но и хва­леб­но поем: Аллилуия.

Икос 10

Сте­на еси, ограж­да­ю­щая нас от бед и напа­стей, Кре­сте все­чест­ный, и столп креп­кий про­ти­ву лица вра­жия, к нему­же неви­ди­мии бори­те­лие при­сту­пи­ти не сме­ют, боя­ще­ся взи­ра­ти на силу Твою. Сего ради с верою ограж­да­ем­ся свя­тым тво­им зна­ме­ни­ем и весе­ло воспеваем:

Радуй­ся, пре­чест­ный Кре­сте Хри­стов, от напа­де­ния духов зло­бы нас защи­ща­яй; радуй­ся, от раз­лич­ных стрел их невре­ди­мы ны сохраняяй.

Радуй­ся, яко от зна­ме­ния тво­е­го, с верою бла­го­чест­но тво­ри­ма­го, вся силы ада, яко дым от вет­ра, исче­за­ют; радуй­ся, яко тобою вся кре­пость их, яко воск от лица огня, истаивает.

Радуй­ся, яко свя­тии муче­ни­цы, зна­ме­ни­ем тво­им ограж­да­ше­ся и имя Хри­сто­во при­звав­ше, вся­кий, вид муче­ний муже­ствен­но пре­тер­пе­ша; радуй­ся, яко пре­по­доб­нии отцы помо­щию силы Боже­ства, зна­ме­нию тво­е­му при­су­щия, бесов­ская стра­хо­ва­ния и стра­стей воз­ста­ния победиша.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 11

Пение все­уми­лен­ное при­но­сим Ти, все­чест­ный Кре­сте, и сми­рен­но молим­ся рас­пя­то­му на тебе Хри­сту Богу наше­му, Иже даро­ва нам тебе во отра­ду и уте­ше­ние в скор­бех, да стра­стию Сво­ею изба­вит нас от стра­стей душе­вред­ных и научит бла­го­вер­но вос­пе­ва­ти Ему: Аллилуия.

Икос 11

Све­том бла­го­да­ти Божи­ей, таин­ственне ти при­су­щия, про­све­ти наша душев­ная чув­ствия, Кре­сте пре­свя­тый, да тою оза­ря­е­ми и настав­ля­е­ми, не поткнем­ся о камень соблаз­на, но да воз­мо­жем путем запо­ве­дей Божи­их пра­во­ше­ство­ва­ти во всей жиз­ни нашей, вос­пе­ва­ю­ще ти сице:

Радуй­ся, непре­ста­ю­щих чудес Хри­сто­вых вест­ни­че и мило­сер­дия Его к роду чело­ве­че­ско­му про­по­вед­ни­че; радуй­ся. Кре­сте, рода чело­ве­ча обнов­ле­ние и Нова­го Заве­та Хри­сто­ва печать и утверждение.

Радуй­ся, тор­же­ство веры хри­сти­ан­ския и бла­го­на­деж­ный яко­рю упо­ва­ния наше­го; радуй­ся, свя­тых хра­мов Божи­их укра­ше­ние и домов бла­го­че­сти­вых ограждение.

Радуй­ся, полей и вер­то­гра­дов бла­го­сло­ве­ние; радуй­ся всех сти­хий освящение.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 12

Бла­го­дать Твою все­мощ­ную подаждь нам, Гос­по­ди, да после­ду­ем Тебе, Вла­ды­це наше­му, взем­ше крест наш, не гвоздь­ми при­гвож­да­ю­ще­ся тому, но тру­да­ми, воз­дер­жа­ни­ем и сми­ре­ни­ем, да тако при­част­ни­цы будем стра­да­ний Тво­их, от них­же исте­ка­ют пото­цы Жиз­ни Веч­ныя, напа­я­ю­щия вся пра­во­вер­ныя, бла­го­чест­но пою­щия Ти: Аллилуия.

Икос 12

Пою­ще вели­чие твое, все­чест­ный Кре­сте, вос­хва­ля­ем тя вси, яко побе­до­нос­ный ски­петр Царя Небес­на­го, наше­го же спа­се­ния все­ра­дост­ное зна­ме­ние, тем­же и вопием:

Радуй­ся, Кре­сте, пра­во­слав­ных хри­сти­ан дер­жа­во и несо­кру­ши­мое их ограж­де­ние; радуй­ся, свя­ти­те­лей укра­ше­ние и всех подвиж­ни­ков веры и бла­го­че­стия сила и подкрепление.

Радуй­ся, Кре­сте, от колы­бе­ли и до гро­ба на всех путех жиз­ни нас ограж­да­яй и по смер­ти на воз­душ­ных мытар­ствах от духов зло­бы нас защи­ща­яй; радуй­ся, яко под зна­ме­ни­ем тво­им почи­ва­ю­щии, умер­шии в вере и бла­го­че­стии, в послед­ний день вос­крес­нут в жизнь вечную.

Радуй­ся, Кре­сте, явле­ни­ем сво­им на Небе­си пред­ва­ри­ти имый слав­ное Вто­рое при­ше­ствие Хри­сто­во; радуй­ся, яко рас­пен­шии Хри­ста и вси невер­нии узрят тя тогда и гор­це возры­да­ют, любя­щии же Гос­по­да, зря­ще тя, вель­ми возрадуются.

Радуй­ся, Чест­ный Кре­сте, все­ра­дост­ное зна­ме­ние наше­го искупления.

Кондак 13

О, Пре­чест­ный и Живо­тво­ря­щий Кре­сте Гос­по­день, всех хри­сти­ан уте­ше­ние! Тя ныне пред­ле­жа­ща видя­ще, воз­во­дим­ся мыс­лию к рас­пя­то­му на тебе Хри­сту, Ему­же и молим­ся сми­рен­но, да тебе ради поми­лу­ет нас, греш­ных, и спо­до­бит в селе­ни­их рай­ских вос­пе­ва­ти Ему: Аллилуия.

(Этот кондак чита­ет­ся три­жды, затем икос 1 и кондак 1)

Молитва

Кре­сте чест­ный, хра­ни­тель души и телу буди ми: обра­зом сво­им бесы низ­ла­гая, вра­ги отго­няя, стра­сти упразд­няя и бла­го­го­ве­ние даруя ми, и жизнь, и силу, содей­стви­ем Свя­та­го Духа и чест­ны­ми Пре­чи­стыя Бого­ро­ди­цы моль­ба­ми. Аминь.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки