Акафист священноисповеднику протоиерею Георгию Коссову


Священноисповедник Георгий Коссов

Кондак 1

Избран­ный воине Хри­стов, свя­щен­но­ис­по­вед­ни­че отче Геор­гие, вен­цем сла­вы небес­ныя укра­шен­ный, похваль­ное пение тебе при­но­сим, ты же яко дерз­но­ве­ние имея ко Гос­по­ду, моли Все­б­ла­га­го Царя Сла­вы даро­ва­ти милость почи­та­ю­щим свя­тую память твою и теп­лым серд­цем поющим:

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Икос 1

От юно­сти Хри­ста воз­лю­бил еси, и Тому тес­ным путем после­до­вав, сосуд избран Духа Свя­та­го явил­ся еси, дар чудо­тво­ре­ния и про­зре­ния вос­при­е­мый. Орлов­ския зем­ли заступ­ни­че, бого­из­бранне отче Геор­гие, пре­слав­ный защит­ни­че от вра­гов спа­се­ния наше­го види­мых и неви­ди­мых, тем­же нас на похва­лу твою воздви­за­е­ши радо­стию вос­пе­ва­ти ти:

Радуй­ся бла­го­че­сти­вых роди­те­лей чадо пре­лю­без­ное; радуй­ся стра­ху Божию и чисто­те теми наученный.

Радуй­ся, со мле­ком матер­ним веру пра­во­слав­ную впитавый;

радуй­ся, узкий путь и тес­ныя вра­та ко спа­се­нию избравый.

Радуй­ся Орлов­ския стра­ны в вере утверждение;

радуй­ся, пред пре­сто­лом Бога Выш­ня­го наш твер­дый предстателю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 2

Видя серд­ца тво­е­го бла­гое наме­ре­ние, Хри­стос пред­на­чер­та узкий и тер­ни­стый путь спа­се­ния тво­е­го. В зиму лютую, в болез­ни и нище­те при­текл еси в Спас-Чекряк, иде­же место бе пусто и без­люд­но. Но оба­че то избра Гос­подь да про­сла­вит­ся тамо Имя Его, и бысть сие попри­щем подви­гов тво­их. Тем­же взы­ва­ем с радо­стию Богу: Аллилуйя.

Икос 2

Слы­ша велие житие и бла­го­че­стие бого­муд­рых отцев и стар­цев Опт­ин­стих, бурею помыш­ле­ний дви­жи­мый при­шел еси яко стран­ник убо­гий к вели­ко­му стар­цу Амвро­сию да укре­пит твое серд­це, и да наста­вит тя на подвиг пас­тыр­ско­го слу­же­ния. Он же, яко про­ви­дев вся Божия про­из­во­ле­ния о тебе, паки воз­вра­ти тя в Спас-Чекряк, иде­же и обрел еси доб­рое при­ста­ни­ще и утвер­жде­ние. Видев­ше тако­вое Божие бла­го­во­ле­ние, гла­го­лем сице:

Радуй­ся, веры пра­выя неру­ши­мое осно­ва­ние; радуй­ся свет­лый обра­зе про­сто­ты и смирения.

Радуй­ся, све­та Хри­сто­ва носителю;

радуй­ся, вся­кия прав­ды доб­рый ревнителю.

Радуй­ся, люб­ве­оби­лие неистощимое;

радуй­ся, хри­сти­ан­ских доб­ро­де­те­лей насадителю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 3

Име­яй креп­кую веру во бла­гое про­мыш­ле­ние Гос­по­да наше­го о спа­се­нии чело­ве­ков, во сми­ре­нии души воз­вра­тил­ся еси в при­ход твой, отче Геор­гие, и взял еси крест твой на раме­на твоя. Свя­тым Даром от мра­за замер­за­ю­щим во хра­ме вет­хом, оба­че воз­жи­гал еси ты све­щу пред чудо­твор­ным обра­зом Пре­свя­тыя Бого­ро­ди­цы и молил еси усерд­но Вла­ды­чи­цу да упра­вит путь твой. Мы же видя­ще тако­вое твое твер­дое упо­ва­ние на милость Цари­цы Небес­ныя, вос­пе­ва­ем: Аллилуйя.

Икос 3

Зря тру­ды тво­е­го послу­ша­ния, враг спа­се­ния рода чело­ве­че­ска­го зави­стию рас­па­ла­емь, пот­ща­ся изгна­ти тя, гнус­ны­ми гла­сы хва­ля­ще­ся воз­двиг­ну­ти бесы мно­зи супро­тив тебе еди­на­го. Ты же молит­ва­ми стар­ца Амвро­сия укреп­ля­ем, и небес­но­му покро­ви­те­лю тво­е­му Геор­гию Побе­до­нос­цу под­ра­жая, побе­дил еси древ­не­го змия и раз­гнал еси нахож­де­ния бесов­ские. Мы же, бла­го­да­ря о сем укре­пив­ша­го тя Гос­по­да, с любо­вию взы­ва­ем ти:

Радуй­ся, всю надеж­ду на Гос­по­да возложивый;

радуй­ся, силою Божи­ей пол­ки бесов­ские победивый.

Радуй­ся, Оптин­ска­го стар­че­ства достой­ный приемниче;

радуй­ся, стар­ца Амвро­сия духов­ный наследниче.

Радуй­ся, имже настав­лен был еси к духов­но­му деланию;

радуй­ся, яко с ним ныне во сла­ве небес­ней пребываеши.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 4

Разум Боже­ствен­ных писа­ний стя­жав и силою люб­ве утвер­жда­я­ся в вере, порев­но­вал еси, отче, Еван­гель­ское житие стя­жа­ти по обра­зу пре­по­доб­ных отцев Церк­ви древ­ния. Егда же даде ти Гос­подь разу­ме­ние сего бла­го­уго­жде­ния, уви­дел еси, яко бла­го есть иго Хри­сто­во и бре­мя Его лег­ко есть, тем­же вос­пел еси со уми­ле­ни­ем: Аллилуйя.

Икос 4

Бого­теч­но шество­вал еси от силы в силу, отче наш Геор­гие, и яко достой­ный быв сосуд Божия бла­го­да­ти, велия чуде­са яви Гос­подь ти, яко угод­ни­ку Сво­е­му. Имея дар про­зре­ния, сокро­вен­ная сер­дец ведый и гря­ду­щая яко насто­я­щая, про­сла­вил еси имя Хри­сто­во во всех кон­цех зем­ли нашея, сего ради вопи­ем ти:

Радуй­ся, на зем­ли от Бога даром чудо­тво­ре­ния прославленный;

радуй­ся, нище­ту духов­ную себе усвоивый.

Радуй­ся, отче Геор­гие, зем­ли нашея защитниче;

радуй­ся, грех­ми осквер­нен­ныя молит­ва­ми тво­и­ми очищающий.

Радуй­ся, супро­тив духов зло­бы доб­лий воителю;

радуй­ся, на небе­сех вен­цем неувя­да­е­мым увенчанный.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 5

Слы­шав­ше людие мно­зи бого­угод­ное житие твое, при­хож­да­ху к тебе со упо­ва­ни­ем полу­чи­ти уте­ше­ние и вспо­мо­ще­ство­ва­ние в житей­ских скор­бех и нуж­дах. Спа­сти­ся взыс­ку­ю­щим Цар­ства Небес­на­го вспо­мо­ще­ствуя, вер­ный путе­во­ди­тель явил­ся еси им, бла­го­дар­но взы­вая к Богу: Аллилуйя.

Икос 5

Све­том доб­рых дел тво­их и вра­че­ва­ни­ем неду­гов уми­лил еси души и серд­ца чело­ве­ков. И бысть храм твой, яко вра­чеб­ни­ца без­мезд­ная вся­ко­му в онь­же при­тек­ше­му – бога­то­му и убо­го­му, пре­муд­ро­му и про­сто­му. Ты же еди­но в серд­це утвер­див, яко даже нака­зуя Гос­подь милу­ет, вра­че­ва­ше всех. Тако­вей силе тво­е­го чудо­тво­ре­ния и нели­це­при­я­тию дивя­ще­ся, вос­пе­ва­ем ти хва­леб­ную песнь:

Радуй­ся, неутеш­ных в скор­бех утешение;

радуй­ся, тре­бу­ю­щих помо­щи сте­но необоримая.

Радуй­ся, душев­ных и телес­ных неду­гов ско­рый врачевателю;

радуй­ся, сло­вом и делом ближ­не­му усерд­но послуживый.

Радуй­ся, сми­рен­но­муд­рия учителю;

радуй­ся, веры и люб­ви насадителю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 6

Про­воз­вест­ник свя­то­сти и пра­вед­но­сти жития тво­е­го яви­ся свя­тый пра­вед­ный Иоанн Крон­штадт­ский, име­нуя тя сво­им сорат­ни­ком и пре­ем­ни­ком. Також­де и бра­тия Оптин­ския нача­ша почи­та­ти тя яко стар­ца. Ты же сми­рен­но верою и прав­дою Богу и людем послу­жил еси, ихже обе­ре­гая от невзгод и напа­стей. Тем­же людие пра­во­слав­нии с радо­стию про­слав­ля­ют Бога: Аллилуйя.

Икос 6

Хотя Гос­по­да наше­го Иису­са Хри­ста достой­но убла­жа­ти, порев­но­вал еси, отче Геор­гие, нова­го хра­ма камен­на­го созда­нию, вку­пе же и про­све­ще­ния хри­сти­ан­ска­го насаж­де­нию и обез­до­лен­ных ограж­де­нию. Мы же, видя­ще неустан­ный подвиг тво­е­го пас­тыр­ска­го слу­же­ния, изум­ля­ем­ся, како поне­се тако­вые тру­ды немощь есте­ства чело­ве­че­ска­го, и усер­дию тво­е­му покла­ня­ем­ся, бла­го­дар­но вопи­ю­ще ти:

Радуй­ся, мир с Богом и людь­ми стяжавый;

радуй­ся, в кро­то­сти и сми­ре­нии поживый.

Радуй­ся, тай­ныя чело­ве­че­ския помыш­ле­ния прозревавый;

радуй­ся, тер­пе­ния хри­сти­ан­ско­го учителю.

Радуй­ся, оби­ди­мых нелож­ное упование;

радуй­ся, гор­дых и заблужд­ших вразумителю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 7

Див­ный храм Пре­об­ра­же­ния Гос­по­да Сла­вы воз­двигл еси в глу­хом сель­це, яко в цар­стем гра­де подо­ба­ше, и тем испол­нил еси бла­го­сло­ве­ние стар­ца Амвро­сия. С усер­ди­ем молил­ся еси, отче, ко Гос­по­ду и Пре­чи­стей Его Мате­ри: да пре­бу­дет храм сей жили­щем Божи­ей бла­го­да­ти и да услы­шит в нем Тво­рец люди Своя, с верою вопи­ю­щия: Аллилуйя.

Икос 7

Сози­дая храм велий на при­но­ше­ния люд­ския, но оба­че жерт­вы непра­вед­ныя, отче Геор­гие, отвер­гал еси. Тем­же в тай­ная серд­ца зря, нече­сти­ва­го куп­ца, оби­дя­ща­го сирот и вдо­виц, обли­чил и к пока­я­нию при­вел еси его, научая за все бла­го­да­ри­ти и сла­ви­ти Гос­по­да. Зря­ще тако­вое мило­сер­дие твое, поем ти:

Радуй­ся, свет Хри­стов на месте тьмы бесов­ския утвердивый;

Радуй­ся, на месте идоль­ских капищ храм Божий поставивый;

Радуй­ся, молит­вен­ны­ми сле­за­ми осно­ва­ние его оросивый;

Радуй­ся, рука­ма сво­има кра­е­уголь­ный камень его положивый.

Радуй­ся, непре­лож­но на помощь Божию уповавый;

Радуй­ся, бого­муд­рый учи­те­лю и молит­вен­ни­че о душах наших.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 8

Сте­на и при­бе­жи­ще был еси чадом тво­им, бла­женне, егда во вре­мя гла­дов и сму­ты нищия и убо­гия питал еси, при­ют отро­ко­ви­цам устрояя, да обре­тут тамо сиро­ты душев­ный покой и спа­се­ние. Тем­же бла­жен­ство мило­сти­вых уна­сле­до­вал еси ныне, отче Геор­гие, со свя­ты­ми веч­но вос­пе­вая на небе­сех хва­леб­ную песнь: Аллилуйя.

Икос 8

Рев­ност­но потру­див­ши­ся на бла­го ближ­ним сво­им, создал еси учи­ли­ще народ­ное, иде­же крот­ко и бого­муд­рен­но доб­ро­де­те­лем поучал еси, в мило­сер­дии, состра­да­нии и цело­муд­рии вся утвер­ждая. Доб­ре упасл еси Богом вру­чен­ное тебе ста­до, да не похи­тит враг неви­ди­мый еди­ну от овец тво­их. Тем­же тя хва­лим и зовем ти сице:

Радуй­ся, юныя души для Цар­ствия Небес­на­го возрастивый;

радуй­ся, во гла­ву угла любовь хри­сти­ан­скую положивый.

Радуй­ся, без­дом­ных и сирот пристанище;

радуй­ся, имже яко отец род­ной и доб­рый учи­те­лю пребывший.

Радуй­ся, любовь к тру­ду и молит­ве в серд­ца отро­ков влагавший;

радуй­ся, любо­вию сво­ею невзго­ды дру­гих покрывавший.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 9

Нова­го заступ­ни­ка, молит­вен­ни­ка и хода­тая за Рос­сию даро­ва тя Гос­подь в годи­ну тяж­ких испы­та­ний всем вер­ным, яко мно­зи отпа­да­ху от спа­си­тель­на­го кораб­ля Церк­ви Пра­во­слав­ныя в море все­па­губ­ных тре­вол­не­ний. Ты же, отче, мало­вер­ныя и заблужд­шыя усерд­но настав­лял еси, ере­си и уче­ния тле­твор­ная обли­чая, мно­гия от пути поги­бе­ли обра­тил еси ко Хри­сту Жиз­но­дав­цу, научая пети Ему: Аллилуйя.

Икос 9

Видя дер­жа­вы Рос­сий­ския разо­ре­ние, наро­да духов­ное паде­ние, ере­сей чуж­дых воста­ние и хри­сти­ан вер­ных злое погуб­ле­ние, молил­ся еси непре­стан­но ко Гос­по­ду, да поща­дит Чело­ве­ко­лю­бец отчиз­ну нашу от поги­бе­ли все­ко­неч­ныя хода­тай­ством Цари­цы Небес­ныя и сон­ма Свя­тых Рус­ских. Сего ради вопи­ем ти таковая:

Радуй­ся, без­бо­жия идоль­ско­го неустан­ный сопротивоборче;

радуй­ся, пас­ты­рю доб­рый и ста­да тво­е­го от вол­ков лютых защитниче.

Радуй­ся, души заблуд­шие к Богу приводивый;

радуй­ся, к еди­не­нию с Мате­рью Цер­ко­вью отпав­ших призывавый.

Радуй­ся, во огра­ду цер­ков­ную рас­то­чен­ныя овцы собиравый;

радуй­ся, незло­бия и все­про­ще­ния образ всем показавый.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 10

Бури безу­мия и зло­ре­чия не убо­ял­ся еси, свя­щен­но­ис­по­вед­ни­че отче Геор­гие, егда пред­ло­жен­ный ти соуз со вра­ги на пагу­бу Оте­че­ства ничто­же сум­ня­ся отвергл еси. Мы же почи­тая во Хри­сте твои стра­да­ния, про­сим тво­ея помо­щи и заступ­ле­ния. Утвер­ди и нас в вере и тер­пе­нии и подаждь нам разум вос­пе­ва­ти Богу прис­но: Аллилуйя

Икос 10

Кто убо исчис­лит лише­ния и болез­ни твоя, егда воста­ша на тя вожди бесов­ские и пре­да­ша мукам зато­че­ния за имя Хри­сто­во. Ты же к веч­но­му спа­се­нию и мучи­те­ли твоя обра­тил еси, чуде­са и исце­ле­ния тво­ря, да узрят силу Божию в немо­щи совер­ша­е­мую. Мы же при­па­дая к чест­но­му обра­зу тво­е­му, со уми­ле­ни­ем взы­ва­ем ти:

Радуй­ся, хулы и напа­сти от заблужд­ших претерпевый;

радуй­ся, за оби­дя­щих и гоня­щих тя молит­вен­ни­че усердный.

Радуй­ся, сре­ди пору­га­ний яко отро­ча без­злоб­ное пребывая;

радуй­ся, к пока­я­нию мучи­те­лей призывая.

Радуй­ся, сокру­шен­ныя сле­зы за оста­вив­ших путь Хри­стов проливавый;

радуй­ся, за винов­ных пред Суди­ею мило­сти­вый ходатаю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 11

Мно­ги скор­би и болез­ни пре­тер­пел еси, отче наш Геор­гие, егда твер­до стал еси супро­тив сил вра­жи­их, ихже коз­ни и ковар­ства обли­чая и бесы от одер­жи­мых теми отго­няя. Тем­же до кон­ца дней тво­их помо­гал еси страж­ду­щим и скор­бя­щим, непре­стан­ною молит­вою сла­во­сло­вя Гос­по­да: Аллилуйя.

Икос 11

Тако под­ви­за­яся, в молит­ве усерд­ной в руце Гос­по­да пре­дал еси чистую душу твою, юже анге­лы воз­не­со­ша со сла­вою в гор­ния оби­те­ли. Ты же и по свя­тей кон­чине тво­ей не оста­вил еси сиры­ми нас, чад тво­их, настав­ляя и исце­ляя всех с верою к тебе при­хо­дя­щих, моля­ся за ны пред пре­сто­лом Божи­им. Сего ради при­и­ми от нас малое моле­ние сие:

Радуй­ся, в истине Хри­сто­вой даже до муки смерт­ныя пребывый;

радуй­ся, до кон­ца вся­кия скор­би от диа­во­ла претерпевый.

Радуй­ся, в скорб­ное вре­мя печаль­ни­че и уте­ши­те­лю верных;

радуй­ся, яко мно­гия чада твоя за Хри­ста испо­вед­ни­цы и муче­ни­цы быша.

Радуй­ся, при жиз­ни доб­рый подвижниче;

радуй­ся, и по смер­ти на небе­сех наш доб­рый предстателю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 12

Бурею зло­бы и неистов­ства дышу­ще, слу­жи­те­ли без­бож­ныя и после смер­ти гна­ху тя, моги­лу твою срав­ня­ша, храм же разо­ри­ша, тем­же и Спас-Чекряк без­лю­ден бысть. Мня­ху нече­сти­вии дело твое и веру пра­во­слав­ную зде до кон­ца истре­би­ти. Но оба­че пред кон­чи­ною тво­ею паки сотво­ри Гос­подь чудо и даро­ва источ­ник воды живой, его­же ты освя­тил и бла­го­сло­вил еси всем в нуж­дах и скор­бех при­хо­ди­ти семо, яко­же и к тебе само­му при­хож­да­ху. Сии же свя­тыя воды яви­ша­ся бесом пору­га­ние, вер­ным же исце­ле­ние и уте­ше­ние, зане­же вос­пе­ва­ем Богу: Аллилуйя.

Икос 12

Дей­ством Про­мыс­ла Божия меж двух тыся­ще­ле­тий про­слав­лен был еси Архи­ерей­ским Собо­ром, свя­щен­но­ис­по­вед­ни­че Геор­гие, и в лике Свя­тых про­си­ял еси. По сих же даро­ва Гос­подь Орлов­стей зем­ле сугу­бую милость, явив из под спу­да свя­тыя мощи твоя. Ныне с надеж­дою при­те­кая к сей мно­го­це­леб­ней раце, убла­жа­ем свя­тую память твою вси, поем и сла­вим тя:

Радуй­ся, неуга­си­мый све­тиль­ни­че зем­ли Русския;

радуй­ся, про­сла­ви­вый имя Божие сре­ди человеков.

Радуй­ся, весь живот твой Хри­сту Богу предавый;

радуй­ся, бла­женне, любо­вию и кро­то­стию зло­бу века сего победивый.

Радуй­ся, бла­жен­ства Свя­тых на небе­сех удостоенный;

радуй­ся, и нас греш­ных моля­щих­ся тебе мило­стию тво­ею не оставляющий.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 13

О, див­ный угод­ни­че Хри­стов и чудо­твор­че, свя­щен­но­ис­по­вед­ни­че наш Геор­гие, при­и­ми сие малое моле­ние, яко­же вдо­ви­цы две леп­те. Услы­ши ныне и нас греш­ных, скор­бь­ми, болез­нь­ми и печа­ля­ми одер­жи­мых, оба­че с верою почи­та­ю­щих чест­ныя мощи твоя, яко мно­го­цен­ный залог пред­ста­тель­ства тво­е­го о нас ко Гос­по­ду. Моли убо Вла­ды­ку наше­го да изба­вит нас от поги­бе­ли веч-ныя, и да спо­до­бит бла­жен­ства со Свя­ты­ми вос­пе­ва­ю­щих Ему хва­леб­ную песнь: Аллилуйя.

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

От юно­сти Хри­ста воз­лю­бил еси, и Тому тес­ным путем после­до­вав, сосуд избран Духа Свя­та­го явил­ся еси, дар чудо­тво­ре­ния и про­зре­ния вос­при­е­мый. Орлов­ския зем­ли заступ­ни­че, бого­из­бранне отче Геор­гие, пре­слав­ный защит­ни­че от вра­гов спа­се­ния наше­го види­мых и неви­ди­мых, тем­же нас на похва­лу твою воздви­за­е­ши радо­стию вос­пе­ва­ти ти:

Радуй­ся бла­го­че­сти­вых роди­те­лей чадо пре­лю­без­ное; радуй­ся стра­ху Божию и чисто­те теми наученный.

Радуй­ся, со мле­ком матер­ним веру пра­во­слав­ную впитавый;

радуй­ся, узкий путь и тес­ныя вра­та ко спа­се­нию избравый.

Радуй­ся Орлов­ския стра­ны в вере утверждение;

радуй­ся, пред пре­сто­лом Бога Выш­ня­го наш твер­дый предстателю.

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Кондак 1

Избран­ный воине Хри­стов, свя­щен­но­ис­по­вед­ни­че отче Геор­гие, вен­цем сла­вы небес­ныя укра­шен­ный, похваль­ное пение тебе при­но­сим, ты же яко дерз­но­ве­ние имея ко Гос­по­ду, моли Все­б­ла­га­го Царя Сла­вы даро­ва­ти милость почи­та­ю­щим свя­тую память твою и теп­лым серд­цем поющим:

Радуй­ся, отче Геор­гие, твер­дый испо­вед­ни­че и заступ­ни­че зем­ли нашея.

Молитва

О, преб­ла­женне отче наш Геор­гие! При­з­ри ныне от гор­ния сла­вы на нас сми­рен­ных и немощ­ных, обре­ме­нен­ных гре­хи мно­ги­ми, тво­ея помо­щи и уте­ше­ния умиль­но про­ся­щих. Тем­же молим тя, отче свя­тый, испро­си и нам у Бога бла­го­при­ят­ное и спа­си­тель­ное вре­мя на пока­я­ние. Да отпу­стит Все­ми­ло­сти­вый Гос­подь наро­ду наше­му гре­хи за пре­да­ние и уби­е­ние Царя, Пома­зан­ни­ка Божия, за осквер­не­ние и разо­ре­ние хра­мов Пра­во­слав­ных, за пору­га­ние вся­кия свя­ты­ни зем­ли Рус­ския. Вемы яко осу­е­ти­хом­ся умом и серд­цем пре­да­хом­ся непо­треб­ным и лютым страс­тем, бла­го­че­стие пре­зре­хом, паче же бесов­ское нече­стие воз­лю­би­хом. Про­стри убо ныне молит­вен­но руцы твои ко Вла­ды­це всех и Гос­по­ду, и испро­си щед­ро­да­тель­ную Его милость да изба­вит нас от без­за­ко­ний наших, от вся­ких бед и скор­бей за еже на ны при­шед­ших, от рас­ко­лов и ере­сей и от гоне­ний ино­пле­мен­ни­ков на Цер­ковь Православную.

Веру­ем, отче все­б­ла­женне, яко аще Хри­сто­вою любо­вию воз­лю­бил еси ближ­ния твоя еще на зем­ли тебе быв­шу, коль­ми паче люби­ши вся ны и на небе­сех ныне водво­ря­я­ся. Умо­ли, свя­щен­но­ис­по­вед­ни­че наш Геор­гие, куп­но со все­ми Муче­ни­ки и Испо­вед­ни­ки, Гос­по­да Бога Царя Сил, да подаст и нам гре­хов про­ще­ние, да про­цве­тет в Рос­сии вера Пра­во­слав­ная и водво­рит­ся паки лико­ва­ние праведных.и да воз­ста­нет из забве­ния пре­стол пра­во­слав­ных царей.

Не пре­зри убо моле­ний наших, изли­ва­е­мых ныне пред тобою, и воз­не­си я ко все­щед­ро­му Богу, яко кади­ло бла­го­вон­ное, да тво­и­ми хода­тай­ст­вы почи­ет бла­го­дать Его во гра­де нашем, иде­же почи­та­ют­ся пре­слав­ное имя и мно­го­це­леб­ные мощи твои. Тем­же сохра­ня­е­ми тво­им пред­ста­тель­ством, мир­но и бла­го­чест­но да пожи­вем в веце сем, да ник­то­же во упо­ва­нии сво­ем на тя посрам­лен будет, и да обря­щем бла­го­дать и милость Гос­по­да наше­го, Ему­же подо­ба­ет вся­кая сла­ва, честь и покло­не­ние ныне и прис­но и во веки веков. Аминь.

Комментировать

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки