Акафист священномученику Власию Севастийскому


Священномученик Власий Севастийский

Кондак 1

Избран­ный угод­ни­че Хри­стов, ско­рый пред­ста­те­лю и теп­лый о нас к Богу молит­вен­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, при­зы­ва­ю­щих тя во вся­ких моле­ни­ях услы­ша­ти обе­ща­вый, яко име­яй дерз­но­ве­ние ко Гос­по­ду, не пре­стай моля­ся о чту­щих свя­тую память твою, хва­леб­ная пения о тебе Богу при­но­ся­щих и с любо­вию тебе зовущих:

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Икос 1

Анге­ла хра­ни­те­ля пастве тво­ей даде тя Гос­подь и Бог наш: зря­ще во бла­го­че­стии про­цвет­шее крот­кое и без­по­роч­ное твое житие, людие сева­стий­стии пот­ща­ша­ся, да буде­ши во епи­ско­па им постав­лен. И воис­ти­ну ста­до Хри­сто­во доб­ре упасл еси. Мы же, видя­ще о тебе тако­вое Божие бла­го­во­ле­ние, взы­ва­ем сице:

Радуй­ся, истин­ный и доб­рый пас­ты­рю ста­да Христова.

Радуй­ся, за любовь Хри­сто­ву душу свою положивый.

Радуй­ся, люб­ви Хри­сто­вой образ нам в себе явивый.

Радуй­ся, како пасти ста­до Хри­сто­во слу­же­ни­ем сво­им пас­ты­рям показавый.

Радуй­ся, овцы сло­вес­ныя како жити, жити­ем научивый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 2

Видя на хри­сти­ан гоне­ние лютое от без­бож­на­го мучи­те­ля Дио­кле­ти­а­на, яко мно­зи бла­го­че­сти­вии людие, стра­ха ради мук и тем­ниц, от гра­да бежав­ше, в лесах и горах, в вер­те­пах и про­па­стех зем­ных скры­ва­х­у­ся. Ты же, бла­женне Вла­сие, не имея воли Гос­под­ни на подвиг муче­ни­че­ский преж­де вре­ме­ни себе вда­я­ти, тако­вым людем спо­сле­до­вал еси и в горе пустын­ней все­ли­ся, житие твое тамо в пост­ни­че­стве и без­мол­вии с молит­вою непре­стан­ною про­вож­дал еси, поя Богу: Аллилуиа.

Икос 2

Разу­мев, яко чело­век образ Божий есть и к Пер­во­об­ра­зу дол­жен себе упра­ви­ти, бого­муд­ре Вла­сие, ум и серд­це к небес­ным впе­рив, в бого­мыс­лии и бла­го­че­стии пре­успе­ва­ше, и тако сокро­ви­щем нетлен­ным обо­га­ти­ся. Тем­же анге­ла суща на зем­ли тя почи­та­ю­ще, зва­нии убла­жа­ем сими:

Радуй­ся, на зем­ли, яко на небе­си поживый.

Радуй­ся, анге­ле зем­ный, хра­ни­те­лю пастве тво­ей бывый.

Радуй­ся, сло­вес­ных овец тво­их уче­ни­ем Боже­ствен­ных сло­вес питавый.

Радуй­ся, даро­ва­ния небес­ная от Гос­по­да приемый.

Радуй­ся, вра­чу телес­ный, во вра­ча душ от Гос­по­да возращенный.

Радуй­ся, и по кон­чине тво­ей вся­кая исце­ле­ния обиль­но всем источаяй.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 3

Силою Божи­ею вле­ко­мый, к Евстра­тию муче­ни­ку, в тем­ни­це томи­мо­му, нощию при­шел еси, свя­ти­те­лю Хри­стов Вла­сие, и пад ниц, в див­нем под­ви­зе испо­ве­да­ния Хри­сто­ва его укреп­лял еси. Видя же его тер­пе­ние твер­дое и муже­ство, про­сла­вил див­на­го во свя­тых Сво­их Бога, поя Ему: Аллилуиа.

Икос 3

Има­мы тя сосуд бла­го­да­ти, испол­нен­ный мно­гих даро­ва­ний Хри­сто­вых, яко и зве­ри лютии исце­ле­ние от тебе полу­ча­ют, мы же неоскуд­ных мило­стей и чудес тобою от Гос­по­да спо­доб­ля­е­ми, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, исплет­ше венец похва­лы, бла­го­дар­но вопи­ем ти:

Радуй­ся, бла­го­дат­ный даро­ва­ний небес­ных носителю.

Радуй­ся, ско­тов зем­ных кор­ми­те­лю и целителю.

Радуй­ся, пас­ты­рю доб­рый, даров Хри­сто­вых раздаятелю.

Радуй­ся, паст­вы тво­ей истин­ный настав­ни­че и питателю.

Радуй­ся, яко зве­ри лютии молит­ве тво­ей внимают.

Радуй­ся, яко при­те­ка­ю­щии к тебе людие в бедах избав­ле­ние обретают.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 4

Буря житей­ских гоне­ний от зло­че­сти­ва­го мучи­те­ля, юже воз­дви­же на тя, муче­ни­че Хри­стов Вла­сие, во еже поко­ле­ба­ти свя­тую веру твою, ничим­же воз­мог­ла есть сму­ти­ти тя, егда послан­нии при­и­до­ша к тебе, в пеще­ре оби­та­ю­щу, безум­ное веле­ние того испол­ни­ти. Ты же нера­див о муках и вре­мен­ней поче­сти, волю же Гос­под­ню узрев, стра­даль­че­ским муже­ством воору­жил­ся еси, в радо­сти поя Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­шав­ше, яко зна­ме­ния мно­гая и чуде­са деют­ся о име­ни про­слав­ля­е­ма­го от тебе Хри­ста Бога наше­го, и яко мно­зи от еллин веро­ва­ша в Него, егда шество­вал еси, бого­но­се Вла­сие, на стра­да­ния твоя, жена некая при­ступль­ше паде ниц к нога­ма тво­има, со сле­за­ми моля­ше тя помо­щи сыну ея, ибо кость ста в гор­та­ни его и бысть яко мертв. Ты же, доб­рый пас­ты­рю, с верою воз­звал еси Спа­си­те­лю всех, да исце­ле­ет отрок ея, и тако моля­ся, про­сил еси Гос­по­да: аще от чело­век или ско­тов кая-либо беда имать кому быти, и той помя­нет имя твое, помо­щи вся­ко­му, да про­сла­вит­ся Имя Его Пре­свя­тое. И виде жена, яко исце­ле отрок ея, про­сла­ви Бога, хва­лу тебе воз­дая. С нею­же и мы усерд­но вопи­ем ти:

Радуй­ся, креп­кою верою тво­ею и чуде­сы ко Хри­сту невер­ныя обративый.

Радуй­ся, на стра­да­ния за Хри­ста доб­лест­но шествовавый.

Радуй­ся, в при­зы­ва­нии свя­та­го име­ни Хри­сто­ва твер­дую любовь и несо­мнен­ную надеж­ду в себе показавый.

Радуй­ся, силою молит­вы тво­ея отро­ку исце­ле­ние от Гос­по­да даровавый.

Радуй­ся, не точию чело­ве­ком, но и ско­том вра­че­ва­ние подававый.

Радуй­ся, и нас во вся­ких бедах и нуж­дах дерз­но­вен­но при­зы­ва­ти тебе подвигнувый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 5

Бого­теч­ную звез­ду, во мра­це неве­рия яко в нощи сия­ю­щую и про­све­ща­ю­щую души всех, хотя­щих спа­сти­ся, видев тя, Агри­ко­лай иге­мон, не вос­хо­те разу­ме­ти, на стра­да­ния за Хри­ста пре­да­де тя и пали­ца­ми мно­го и неми­ло­серд­но бити пове­ле. Ты же, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, ярость мучи­те­ля усрам­ляя, вос­пе­вал еси Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Видя мучи­тель непре­лож­ную веру твою, за нюже муки вся­кия тер­пе­ти готов был еси, стра­сто­терп­че Хри­стов Вла­сие, паче же сму­ти­ся сло­ве­сы тво­и­ми, зане рекл еси: «Тво­ри, еже хоще­ши, да ника­ко отвра­ти­ши мене от испо­ве­да­ния Божия», – в тем­ни­цу пове­ле вса­ди­ти тя. Мы же, дивя­ще­ся тако­во­му твер­до­му тво­ея веры Хри­сто­вы испо­ве­да­нию, от всея души вос­пе­ва­ем ти таковая:

Радуй­ся, испо­вед­ни­че Божий избранный.

Радуй­ся муче­ни­че Хри­стов прославленный.

Радуй­ся, нече­стие иге­мо­на на суди­щи посрамивый.

Радуй­ся, улов­ле­нию его льсти­во­му вни­ма­ти себе отвративый.

Радуй­ся, ризу твою свя­щен­ную кров­ми стра­да­ний тво­их украсивый.

Радуй­ся, испо­ве­да­ния Хри­сто­ва образ нам в себе явивый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 6

Про­по­ве­ду­ет тя, бла­женне Вла­сие, Цер­ковь Хри­сто­ва, яко истин­на добра пас­ты­ря, по отше­ствии тво­ем в жизнь веч­ную не остав­ля­ю­ща­го вер­ныя, но яко­же обе­щал­ся еси, во вся­ких про­ше­ни­ях прис­но нас пред­ва­ря­ю­ща и соблю­да­ю­ща во вся­ких скор­бех, бедах и нуж­дах всех, бла­го­дар­но зову­щих о тебе Богу: Аллилуиа.

Икос 6

Воз­си­ял еси, бла­женне Вла­сие, яко финикс про­цвет­ший в меру воз­рас­та совер­ше­ния Хри­сто­ва, от Него­же при­ем небес­ныя даро­ва­ния, куп­но с лики свя­тых во сла­ве на небе­си ныне пре­бы­ва­е­ши и нас молит­ва­ми тво­и­ми во дво­ры Гос­под­ни все­ли­ти­ся гото­ви­ши, при­леж­но вопи­ю­щих ти таковая:

Радуй­ся, яко пред пре­сто­лом Царя Небес­на­го в весе­лии веч­нем ныне пребываеши.

Радуй­ся, яко с лики Ангел и свя­тых Твор­цу всех сла­ву воспеваеши.

Радуй­ся, пред Все­выш­ним хода­таю наш усердный.

Радуй­ся, наших к Нему молитв воз­но­си­те­лю прилежный.

Радуй­ся, от бед защит­ни­че наш небесный.

Радуй­ся, попе­чи­те­лю наш верный.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 7

Хотя­ще почти­ти тя, стра­сто­терп­че Хри­стов Вла­сие, вдо­ви­ца некая нища яст­во уго­то­ва, в тем­ни­цу тебе при­не­се, и пад­ши к нога­ма тво­има, моля­ше, да бы ял еси. Ты же, отче свя­тый, бла­го­сло­вив вдо­ви­цу, запо­ве­дал еси ей, гла­го­ля: «Жено, тво­ри також­де память мою, и ничто­же оску­де­ет в дому тво­ем, и аще ин кто подо­бен ти будет и память мою сотво­рит, даров Божи­их испол­нит­ся и бла­го­сло­вен будет во вся дни живо­та сво­е­го». И виде жена после­ди, яко бла­го­сло­ви ю Бог доволь­ством мно­гим, пове­да­ша всю­ду яже гла­го­лал еси к ней, пою­щи Богу: Аллилуиа.

Икос 7

Новыя муки, гор­шия пер­вых, ищу­ще все­лу­ка­вый мучи­тель, егда из тем­ни­цы паки на суди­ще воз­ва тя, славне муче­ни­че, хотя бо испы­та­ти, при­не­се­ши ли жерт­ву богом, или хоще­ши зле погиб­ну­ти. Нече­стия сия ты отри­нул еси и силою Боже­ствен­ною укре­пил­ся еси: тем­же ни бие­ния, ни раны, ниже на дре­ве пове­ша­ние и стро­га­ние теле­се тво­е­го, ими­же мучим был еси, ника­ко­же воз­мо­го­ша побе­ди­ти слав­ное твое тер­пе­ние. Ты же рекл еси мучи­те­лю: «Бози, иже небе­си и зем­ли не сотво­ри­ша, да погиб­нут. Не бою­ся тво­их вре­мен­ных мук, ибо взи­раю на буду­щия бла­гая, любя­щим Бога уго­то­ван­ная». Сего ради тебе, доб­лест­но­му вои­ну Хри­сто­ву, вос­пе­ва­ем таковая:

Радуй­ся, мно­ги­ми рана­ми и страш­ны­ми мука­ми за Хри­ста страдавый.

Радуй­ся, пове­ше­ние на дре­ве и ору­дии желез­ны­ми стро­га­ние Его­же ради терпевый.

Радуй­ся, бого­бор­ства невер­ных обличителю.

Радуй­ся, веры Хри­сто­вой защит­ни­че и хранителю.

Радуй­ся, немощ­ную нище­ту идо­лов сует­ных показавый.

Радуй­ся, веру в жизнь веч­ную и бла­га буду­щия исповедавый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 8

Стра­нен и недо­мыс­лим образ стра­да­ния тво­е­го мучи­те­лю пока­за­ся, нече­сти­ва­го бо того веле­ния тебе небрег­шу, под­вер­же тя, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, муче­ни­ям тяж­ким. Жены же бла­го­че­сти­выя, стра­да­ния твоя видев­ше, не убо­я­ша­ся, но кровь твою стра­даль­че­скую с зем­ли соби­ра­ю­ще, испо­вед­ни­цы Хри­сто­вы себе явля­ху, Богу же вос­пе­ва­ху: Аллилуиа.

Икос 8

Всем серд­цем и всею душею Хри­ста воз­лю­бил еси, к Нему­же бого­муд­рыя жены, яко пас­тырь доб­рый, тво­им подви­гом стра­даль­че­ским при­влекл еси. Тем­же, бла­женне Вла­сие, похва­ля­ю­ще стра­да­ния твоя, с любо­вию зовем тебе:

Радуй­ся, стра­даль­че Хри­стов предивный.

Радуй­ся, чест­ным стра­да­ни­ем тво­им мучи­те­ля удививый.

Радуй­ся, состра­дав­шия тебе жены на испо­ве­да­ние Хри­ста подвигнувый.

Радуй­ся, све­тиль­ни­цы све­та Хри­сто­ва тех соделавый.

Радуй­ся, буду­щих ради благ, стра­да­ния твоя ни во что­же вменивый.

Радуй­ся, твер­дым веры испо­ве­да­ни­ем истин­но веро­ва­ти нас научивый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 9

Вся­кия лести без­бож­ныя отверг­ше, тебе же, бла­женне Вла­сие, после­до­ва­ша жены бого­муд­рыя, идоль­скую пре­лесть посра­ми­ти тща­ще­ся, боги дати им иге­мо­на про­си­ша, яко бы жерт­вы жре­ти тем хотя­ху, и ко езе­ру устре­ми­ша­ся. Вои­ны же, стре­гу­щии их, мня­ху, яко преж­де омо­ве­ние по обы­чаю хотят совер­ши­ти; они же куми­ры тыя во глу­би­ну езе­ра ввер­го­ша и тако боги их пору­га­ша, Богу же Истин­но­му вос­пе­ша: Аллилуиа.

Икос 9

Витий­ство мно­го­ве­щан­ных пений, ими­же достой­но вос­пе­ти тя дер­за­ем, не довле­ет ти, пре­х­вальне Вла­сие: никая бо зем­ная похва­ла сла­ве небес­ней рав­на быти может. Ты же, пред­сто­яй ныне во сла­ве Хри­сто­вой, при­з­ри на нас, тебе моля­щих­ся и с любо­вию зовущих:

Радуй­ся, всем серд­цем и душею Хри­ста воз­лю­би­вый и себе все­це­ло Ему предавый.

Радуй­ся, зем­ная вся пре­зре­вый и небес­ная селе­ния унаследовавый.

Радуй­ся, во сла­ву Божию на зем­ли пожи­вый и небес­ною сла­вою увенчанный.

Радуй­ся, венец муче­ни­че­ский от Хри­ста при­е­мый и к сон­му свя­тых муче­ни­ков сопричтенный.

Радуй­ся, на небе­сех от Ангел и свя­тых проставляемый.

Радуй­ся, на зем­ли от чту­щих свя­тую память твою хва­ли­мый и воспеваемый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 10

Спа­сти хотя души своя послед­ству­ю­щия тебе жены, бого­бла­женне Вла­сие, егда на место муче­ния при­ве­де­ни быша, молит­ву о них при­я­ти о тебе Бога моли­ша, зане на путь исти­ны при­вел еси их, тем­же убо на усе­че­ние мечем чест­ныя гла­вы своя пре­да­ша и к муче­ни­ком Хри­сто­вым тако при­об­щи­ша­ся, на небе­сех с лики свя­тых пою­ще: Аллилуиа.

Икос 10

Сте­на муче­ни­ком, сла­ва хри­сти­а­ном, столп и утвер­жде­ние веры и бла­го­че­стия был еси, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие. Буди и нам греш­ным, к тебе при­бе­га­ю­щим, упра­ви­тель изря­ден, веры хра­ни­тель, в скор­бех и болез­нех уте­ши­тель и цели­тель, в бедах и в напа­стех изба­ви­тель и покро­ви­тель и во вся­ких нуж­дах усерд­ный пред­ста­тель, сице­вое пение тебе при­но­ся­щим и с любо­вию зовущим:

Радуй­ся, яко тобою вера Хри­сто­ва прославляется.

Радуй­ся, яко тебе ради неве­рие посрамляется.

Радуй­ся, яко тебе ради бла­го­че­стие укрепляется.

Радуй­ся, яко тобою бого­хуль­ни­цы смиряются.

Радуй­ся, яко мы, греш­нии, упо­ва­ние на тебе возлагаем.

Радуй­ся, яко мы, недо­стой­нии, спа­се­ние тобою от Бога получаем.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 11

Песнь хва­леб­ную при­но­сим ти, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, о муже­стве тво­ем и вере креп­кой, юже явил еси, Хри­ста испо­ве­дуя, егда виде мучи­тель твой, яко ни во что­же вме­ня­е­ши ни лести его лука­выя, ни муче­ния тяж­кия, ими­же от Хри­ста отвра­ти­ти тя жела­ше, вопро­си тебе: «Аще во езе­ро вверг­ну тя, поми­лу­ет ли тя Хри­стос твой?» Ему­же, досто­хвальне отче, не оби­ну­я­ся рекл еси: «Аз чту Бога Истин­на­го Жива­го и во веки спа­сен буду, и на водах узри­ши силу Бога мое­го». И егда во езе­ро ввер­жен был еси, назна­ме­но­вав воду кре­стом, яко по суху шел еси. Посем же кон­чи­ну муче­ни­че­скую за Хри­ста, во гла­ву усе­чен мечем быв, при­ял еси, хва­лу Богу вос­пе­вая: Аллилуиа.

Икос 11

Све­то­да­тель Хри­стос Гос­подь, видя душу твою, чисто­тою бли­ста­ю­щу­ю­ся, не даде тебе быти под спу­дом, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, но поста­ви тя на свещ­ни­це архи­ерей­ства. Сего ради, не ток­мо в житии, но и по смер­ти све­тел све­тиль­ник Хри­стов пока­зал­ся еси, яко вели­кий пас­тырь доб­ре упасл еси паст­ву твою, юже попе­чень­ми сво­и­ми и при кон­чине не оста­вил еси, не о себе точию, но о всем мире, наи­па­че же о тех, иже вос­хо­тят память твою сотво­ри­ти, молит­ву усерд­ную Богу при­несл еси и бла­жен­ный глас Вла­ды­ки Хри­ста: «Вся про­ше­ния твоя испол­ню», – услы­ша­ти спо­до­бил­ся еси. Тем­же моли­ся о нас ко Гос­по­ду, да про­све­тит нас све­том Сво­е­го Бого­ра­зу­мия и изба­вит от цер­ков­ных нестро­е­ний, ере­сей и рас­ко­лов и бла­го­че­стие утвер­дит в нас, пою­щих тебе таковая:

Радуй­ся, све­тиль­ни­че све­та Христова.

Радуй­ся, укра­си­те­лю церковный.

Радуй­ся, архи­ерею, Богом избранный.

Радуй­ся, хра­ни­те­лю веры Православныя.

Радуй­ся, враж­ды цер­ков­ныя упразднителю.

Радуй­ся, спа­се­ния наше­го управителю.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 12

Бла­го­дать Божия, яже в тебе, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, преж­де усе­че­ния гла­вы тво­ея, чест­ное лице твое све­том Хри­сто­вым оза­ри, послеж­де от гро­ба тво­е­го мно­го­раз­лич­ныя исце­ле­ния исто­чи, к похва­ле­нию тебе всех понуж­дая, Богу же научая пети: Аллилуиа.

Икос 12

Поем твоя див­ныя подви­ги и стра­да­ния, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, ими­же память твою свет­ло укра­сил еси. Тем­же, бла­го­да­ря­ще Бога, див­на­го во свя­тых Сво­их, хва­леб­ныя пения вос­пе­ва­ем тебе таковая:

Радуй­ся, Церк­ви Хри­сто­вы бого­из­бран­ный светильниче.

Радуй­ся, веры Пра­во­слав­ныя пре­слав­ный поборниче.

Радуй­ся, све­ти­ло вели­кое, нече­стия мрак разгоняющее.

Радуй­ся, стол­пе цер­ков­ный, бла­го­че­стие утверждающий.

Радуй­ся, пас­ты­рей Церк­ви пре­слав­ное украшение.

Радуй­ся, бла­го­че­сти­ем тво­им вер­ныя возвеселяяй.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 13

О мно­го­стра­даль­ный и все­х­валь­ный отче, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, нынеш­нее наше при­и­ми при­но­ше­ние и изба­ви нас от вся­ких болез­ней душев­ных и телес­ных, защи­ти нас от враг види­мых и неви­ди­мых и от вся­ка­го муче­ния сохра­ни нас теп­лым тво­им хода­тай­ством пред пре­сто­лом Все­выш­ня­го, да с тобою вос­пе­ва­ем Богу: Аллилуиа.

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

Анге­ла хра­ни­те­ля пастве тво­ей даде тя Гос­подь и Бог наш: зря­ще во бла­го­че­стии про­цвет­шее крот­кое и без­по­роч­ное твое житие, людие сева­стий­стии пот­ща­ша­ся, да буде­ши во епи­ско­па им постав­лен. И воис­ти­ну ста­до Хри­сто­во доб­ре упасл еси. Мы же, видя­ще о тебе тако­вое Божие бла­го­во­ле­ние, взы­ва­ем сице:

Радуй­ся, истин­ный и доб­рый пас­ты­рю ста­да Христова.

Радуй­ся, за любовь Хри­сто­ву душу свою положивый.

Радуй­ся, люб­ви Хри­сто­вой образ нам в себе явивый.

Радуй­ся, како пасти ста­до Хри­сто­во слу­же­ни­ем сво­им пас­ты­рям показавый.

Радуй­ся, овцы сло­вес­ныя како жити, жити­ем научивый.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Кондак 1

Избран­ный угод­ни­че Хри­стов, ско­рый пред­ста­те­лю и теп­лый о нас к Богу молит­вен­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие, при­зы­ва­ю­щих тя во вся­ких моле­ни­ях услы­ша­ти обе­ща­вый, яко име­яй дерз­но­ве­ние ко Гос­по­ду, не пре­стай моля­ся о чту­щих свя­тую память твою, хва­леб­ная пения о тебе Богу при­но­ся­щих и с любо­вию тебе зовущих:

Радуй­ся, молит­вен­ни­че наш, ско­рый помощ­ни­че, свя­щен­но­му­че­ни­че Власие.

Молитва

О мно­го­стра­даль­ный отче, вели­кий угод­ни­че Божий, свя­щен­но­му­че­ни­че Вла­сие. Услы­ши нас, греш­ных, к тебе при­бе­га­ю­щих и теп­ле тебе моля­щих­ся. Буря мно­гих зол, бед и скор­бей обдер­жит нас, болез­ни душев­ныя и телес­ныя и вся­кия нава­жде­ния вра­жия обу­ре­ва­ют нас. Мы же нера­дим о спа­се­нии нашем, ниже достой­ны есмы по гре­хом нашим у Гос­по­да помо­щи про­си­ти. Но ты, доб­рый пас­ты­рю, велие дерз­но­ве­ние име­яй у Мило­сти­ва­го Бога, яко­же ино­гда ведо­мый на муче­ния твоя, вдо­ви­цы сле­зя­щия, при­ник­шия к тебе, не отри­нул еси, ину бо от напа­сти зве­ря сво­бо­дил еси, иныя же отро­ку исце­ле­ние у Гос­по­да испро­сил еси, також­де и ныне при­з­ри на чада твоя,в час сей к тебе при­тек­шия, уте­ше­ния и помо­щи про­ся­щия. Ты убо Гос­по­да умо­лил еси: аще кая болезнь или беда имут кому быти и той помя­нет имя твое – помо­щи вся­ко­му в про­слав­ле­ние Его Пре­свя­та­го Име­ни. Не отри­ни нас, моля­щих­ся тебе, но яко­же обе­щал­ся еси, во бла­го сотво­ри вся­кое про­ше­ние наше, по мило­сти Все­б­ла­га­го Бога, Ему­же честь и сла­ва во веки веков. Аминь.

Комментировать

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки