Меж­до­ча­сие де­вя­то­го часа

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский
При­и­ди­те, по­кло­ним­ся, три­жды.

И псал­мы:

По­сле мо­лит­вы св. Еф­ре­ма Си­ри­на в кон­це 9 ча­са: При­ди­те, по­кло­ним­ся: (3) И три поклона.

Пса­лом 112:

Хва­ли­те, от­ро­цы, Гос­по­да, хва­ли­те имя Гос­подне. Бу­ди имя Гос­подне бла­го­сло­вен­но от­ныне и до ве­ка. От во­сток солн­ца до за­пад хваль­но имя Гос­подне. Вы­сок над все­ми язы­ки Гос­подь: над небе­сы сла­ва Его. Кто яко Гос­подь Бог наш? На вы­со­ких жи­вый и на сми­рен­ныя при­зи­ра­яй на небе­си и на зем­ли, воздви­за­яй от зем­ли ни­ща и от гно­и­ща воз­вы­ша­яй убо­га, по­са­ди­ти eго с кня­зи, с кня­зи лю­дей сво­их, все­ляя непло­довь в дом ма­терь о ча­дех веселящуся.

Пса­лом 112

Хва­ли­те, от­ро­ки, Гос­по­да, хва­ли­те имя Гос­подне! Да бу­дет имя Гос­подне бла­го­сло­вен­но от­ныне и до ве­ка. От во­сто­ка солн­ца до за­па­да вос­хва­ля­ют имя Гос­подне. Вы­сок во всех на­ро­дах Гос­подь, вы­ше небес сла­ва Его. Кто, как Гос­подь, Бог наш, на вы­со­тах жи­ву­щий и доль­нее ози­ра­ю­щий, на небе и на зем­ле? Под­ни­ма­ет Он с зем­ли ни­ще­го и из гря­зи воз­вы­ша­ет бед­но­го, что­бы по­са­дить его с кня­зья­ми, с кня­зья­ми на­ро­да Сво­е­го; по­се­ля­ет неплод­ную в дом ма­те­рью, о де­тях веселящеюся.

Пса­лом 137:

Ис­по­вем­ся Те­бе, Гос­по­ди, всем серд­цем мо­им, и пред Ан­ге­лы вос­пою Те­бе, яко услы­шал еси вся гла­го­лы уст мо­их. По­кло­ню­ся ко хра­му свя­то­му Тво­е­му и ис­по­вем­ся име­ни Тво­е­му о ми­ло­сти Тво­ей и ис­тине Тво­ей, яко воз­ве­ли­чил еси над всем имя Твое свя­тое. Вонь­же аще день при­зо­ву Тя, ско­ро услы­ши мя: умно­жи­ши мя в ду­ши мо­ей си­лою Тво­ею. Да ис­по­ве­дят­ся Те­бе, Гос­по­ди, вси ца­рие зе­мстии, яко услы­ша­ша вся гла­го­лы уст Тво­их, и да вос­по­ют в пу­тех Гос­под­них, яко ве­лия сла­ва Гос­под­ня, яко Вы­сок Гос­подь, и сми­рен­ныя при­зи­ра­ет, и вы­со­кая из­да­ле­ча весть. Аще пой­ду по­сре­де скор­би, жи­ви­ши мя, на гнев враг мо­их про­стерл еси ру­ку Твою, и спа­се мя дес­ни­ца Твоя. Гос­подь воз­даст за мя. Гос­по­ди, ми­лость Твоя во век, дел ру­ку Тво­ею не презри.

Пса­лом 137

Я про­слав­лю Те­бя, Гос­по­ди, всем серд­цем мо­им и пред Ан­ге­ла­ми вос­пою Те­бе, ибо Ты услы­шал все сло­ва уст мо­их. По­кло­нюсь ко хра­му свя­то­му Тво­е­му и про­слав­лю имя Твоё за ми­лость Твою и ис­ти­ну Твою, ибо воз­ве­ли­чил Ты над всем имя Твоё свя­тое. В день, ко­гда я при­зо­ву Те­бя, ско­ро услышь ме­ня: по­пе­че­ние обо мне Ты умно­жишь, о ду­ше мо­ей – си­лою Тво­ею. Да про­сла­вят Те­бя, Гос­по­ди, все ца­ри зем­ные, ибо услы­ша­ли они все сло­ва уст Тво­их, и да вос­по­ют на пу­тях Гос­под­них, ибо ве­ли­ка сла­ва Гос­под­ня, ибо вы­сок Гос­подь, и доль­нее ози­ра­ет, и вы­со­кое из­да­ли зна­ет. Ес­ли я пой­ду по­сре­ди скор­би, Ты ожи­вишь ме­ня, на гнев вра­гов мо­их про­стёр Ты ру­ку Твою, и спас­ла ме­ня дес­ни­ца Твоя. Гос­подь воз­даст за ме­ня. Гос­по­ди, ми­лость Твоя во­век, дел рук Тво­их не презри.

Пса­лом 139:

Из­ми мя, Гос­по­ди, от че­ло­ве­ка лу­ка­ва, от му­жа непра­вед­на из­ба­ви мя, иже по­мыс­ли­ша неправ­ду в серд­це, весь день опол­ча­ху бра­ни, изо­ст­ри­ша язык свой, яко зми­ин, яд ас­пи­дов под уст­на­ми их. Со­хра­ни мя, Гос­по­ди, из ру­ки греш­ни­чи, от че­ло­век непра­вед­ных из­ми мя, иже по­мыс­ли­ша за­пя­ти сто­пы моя. Скры­ша гор­дии сеть мне, и ужы пре­пя­ша сеть но­га­ма мо­има. При сте­зи со­блаз­ны по­ло­жи­ша ми. Рех Гос­по­де­ви: Бог мой еси Ты, вну­ши, Гос­по­ди, глас мо­ле­ния мо­е­го. Гос­по­ди, Гос­по­ди, си­ло спа­се­ния мо­е­го, осе­нил еси над гла­вою мо­ею в день бра­ни. Не пре­даждь мене, Гос­по­ди, от же­ла­ния мо­е­го греш­ни­ку: по­мыс­ли­ша на мя, не оста­ви мене, да не ко­гда воз­не­сут­ся. Гла­ва окру­же­ния их, труд устен их по­кры­ет я. Па­дут на них уг­лия ог­нен­ная, низ­ло­жи­ши я в страстех, и не по­сто­ят. Муж язы­чен не ис­пра­вит­ся на зем­ли: му­жа непра­вед­на злая уло­вят во ис­тле­ние. По­знах, яко со­тво­рит Гос­подь суд ни­щым и месть убо­гим. Оба­че пра­вед­нии ис­по­ве­дят­ся име­ни Тво­е­му, и все­лят­ся пра­вии с ли­цем Твоим.

Пса­лом 139

Спа­си ме­ня, Гос­по­ди, от че­ло­ве­ка зло­го, от му­жа непра­вед­но­го из­бавь ме­ня: они за­мыс­ли­ли неправ­ду в серд­це, це­лый день го­то­ви­лись к бит­вам; за­ост­ри­ли язык свой, как у змеи, яд ас­пи­дов во устах их. Со­хра­ни ме­ня, Гос­по­ди, от ру­ки греш­ни­ка, от лю­дей непра­вед­ных из­бавь ме­ня, ко­то­рые за­ду­ма­ли по­ко­ле­бать сто­пы мои. Скры­ли гор­дые сеть для ме­ня, и вер­ви на­тя­ну­ли, сил­ки но­гам мо­им; пре­ткно­ве­ния на пу­ти по­ло­жи­ли мне. Я ска­зал Гос­по­ду: “Бог мой – Ты; услышь, Гос­по­ди, глас мо­ле­ния мо­е­го!” Гос­по­ди, Гос­по­ди, си­ла спа­се­ния мо­е­го, Ты осе­нил над го­ло­вою мо­ею в день бит­вы. Не пре­дай ме­ня, Гос­по­ди, про­тив же­ла­ния мо­е­го греш­ни­ку. За­мыс­ли­ли про­тив ме­ня, не оставь ме­ня, что­бы им ни­ко­гда не воз­вы­сить­ся. Глав­ное для кру­га их – труд уст их – по­кро­ет их; па­дут на них уг­ли ог­нен­ные, Ты низ­верг­нешь их в му­че­ни­ях, и не усто­ят. Муж зло­языч­ный не пре­успе­ет на зем­ле, му­жа непра­вед­но­го зло уло­вит в по­ги­бель. Я по­знал, что со­вер­шит Гос­подь суд ни­щим и тяж­бу бед­ных. Так, пра­вед­ные про­сла­вят имя Твоё, и пря­мо­душ­ные по­се­лят­ся пред ли­цом Твоим.

Сла­ва, и ныне: Три­свя­тое. По От­че наш: Сла­ва, и ныне: Три­свя­тое. Сла­ва, и ныне: Пре­свя­тая Тро­и­ца: Гос­по­ди, по­ми­луй. (3) Сла­ва, и ныне: От­че наш:

Тро­па­ри сия, глас 8:

Про­све­ти­вый зем­ныя Кре­стом, / и при­зва­вый в по­ка­я­ние греш­ныя, / да не от­лу­чи­ши мене ста­да Тво­е­го, Пас­ты­рю доб­рый, / но взы­щи мя, Вла­ды­ко, за­блужд­ша­го, / и свя­то­му ста­ду Тво­е­му со­при­чти, / яко Един Ми­ло­стив и Человеколюбец.

Тро­па­ри, глас 8

Про­све­тив­ший все зем­ное Кре­стом / и при­звав­ший греш­ных к по­ка­я­нию! / Не от­де­ли ме­ня от ста­да Тво­е­го, Пас­тырь доб­рый, / но ожи­ви ме­ня, Вла­ды­ка, за­блуж­да­ю­ще­го­ся, / и к свя­то­му ста­ду Тво­е­му со­при­чис­ли, / как Еди­ный Ми­ло­сти­вый и Человеколюбец.

Сла­ва: Яко раз­бой­ник ис­по­ве­да­яй­ся во­пию Ти, Бла­же: / во Цар­ствии Тво­ем по­мя­ни мя, Гос­по­ди, и с ним мя со­че­тай, / во­лею стра­да­ти о нас изволивый. Сла­ва: Как раз­бой­ник ис­по­ве­дуя, / я взы­ваю к Те­бе, Бла­го­му: / “В Цар­стве Тво­ем вспом­ни ме­ня, Гос­по­ди!” / И Ты со­при­чис­ли ме­ня с ним, / доб­ро­воль­но стра­да­ния за нас принявший.
И ныне: Нас ра­ди Рас­пя­та­го / при­и­ди­те вси вос­по­им, / То­го бо ви­де Ма­рия на дре­ве, и гла­го­ла­ше: / аще и рас­пя­тие тер­пи­ши, / Ты еси Сын и Бог Мой. И ныне: При­ди­те все, Рас­пя­то­го за нас вос­по­ем. / Ибо Ма­рия уви­де­ла Его на Дре­ве и вос­кли­ца­ла: / “Хо­тя Ты и рас­пя­тие пре­тер­пе­ва­ешь, / Ты – Сын и Бог мой”.
Гос­по­ди, по­ми­луй, 40. Сла­ва, и ныне: Гос­по­ди, по­ми­луй. (40) Сла­ва, и ныне:
Чест­ней­шую Хе­ру­вим / и слав­ней­шую без срав­не­ния Се­ра­фим, / без ис­тле­ния Бо­га Сло­ва рожд­шую, / су­щую Бо­го­ро­ди­цу, Тя величаем. Че­стью выс­шую Хе­ру­ви­мов / и несрав­нен­но слав­ней­шую Се­ра­фи­мов, / дев­ствен­но Бо­га-Сло­во ро­див­шую, / ис­тин­ную Бо­го­ро­ди­цу – Те­бя величаем.
Име­нем Гос­под­ним бла­го­сло­ви, отче. Име­нем Гос­под­ним бла­го­сло­ви, отче.
Иерей: Мо­лит­ва­ми свя­тых отец на­ших, Гос­по­ди, Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, по­ми­луй нас. Свя­щен­ник: По мо­лит­вам свя­тых от­цов на­ших, Гос­по­ди Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, по­ми­луй нас.
И мы: Аминь. Чтец: Аминь.
По­сем по­кло­ны ве­ли­кия три, гла­го­лю­ще в них на ко­емж­до по­клоне мо­лит­ву пре­по­доб­на­го Ефрема: И мо­лит­ва св. Еф­ре­ма Си­ри­на с ве­ли­ки­ми поклонами:
Гос­по­ди и Вла­ды­ко жи­во­та мо­е­го, дух празд­но­сти, уны­ния, лю­бо­на­ча­лия, и празд­но­сло­вия не даждь ми. По­клон великий. Гос­по­ди и Вла­ды­ка жиз­ни мо­ей! Ду­ху празд­но­сти, су­ет­но­сти, вла­сто­лю­бия и празд­но­сло­вия не пре­дай ме­ня. (По­клон)
Дух же це­ло­муд­рия, сми­рен­но­муд­рия, тер­пе­ния, и люб­ве, да­руй ми ра­бу Тво­е­му. По­клон великий. Дух же це­ло­муд­рия, сми­рен­но­муд­рия, тер­пе­ния и люб­ви да­руй мне, ра­бу тво­е­му. (По­клон)
Ей, Гос­по­ди Ца­рю, да­руй ми зре­ти моя пре­гре­ше­ния, и не осуж­да­ти бра­та мо­е­го, яко бла­го­сло­вен еси во ве­ки ве­ков, аминь. По­клон великий. Да, Гос­по­ди-Царь, дай мне ви­деть мои со­гре­ше­ния и не осуж­дать бра­та мо­е­го, ибо Ты бла­го­сло­вен во ве­ки ве­ков. Аминь. (По­клон)
Та­же ма­лых по­кло­нов 12, гла­го­лю­ще се­бе втай на кийж­до по­клон: Бо­же, очи­сти мя, грешнаго. Так­же 12 ма­лых по­кло­нов с молитвой:

Бо­же, очи­сти ме­ня, грешного.

И па­ки, скон­чав по­кло­ны, гла­го­лем мо­лит­ву всю вы­ше­пи­сан­ную: Гос­по­ди и Вла­ды­ко жи­во­та мо­е­го: И по­клон един великий. И сно­ва всю мо­лит­ву: Гос­по­ди и Вла­ды­ка жиз­ни мо­ей: и один ве­ли­кий поклон.

Та­же мо­лит­ву Ве­ли­ка­го Василия:

Мо­лит­ва свя­то­го Ва­си­лия Великого

Вла­ды­ко Гос­по­ди, Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, дол­го­тер­пе­вый о на­ших со­гре­ше­ни­их и да­же до ны­неш­ня­го ча­са при­ве­дый нас, вонь­же, на Жи­во­тво­ря­щем Дре­ве ви­ся, бла­го­ра­зум­но­му раз­бой­ни­ку иже в рай пу­те­со­тво­рил еси вход и смер­тию смерть раз­ру­шил еси: очи­сти нас, греш­ных и недо­стой­ных раб Тво­их, со­гре­ши­хом бо и без­за­кон­но­ва­х­ом и несмы до­стой­ни воз­ве­сти оче­са на­ша и воз­зре­ти на вы­со­ту Небес­ную, зане оста­ви­хом путь прав­ды Тво­ея и хо­ди­хом в во­лях сер­дец на­ших. Но мо­лим Твою без­мер­ную бла­гость: по­ща­ди нас, Гос­по­ди, по мно­же­ству ми­ло­сти Тво­ея, и спа­си нас Имене Тво­е­го ра­ди свя­та­го, яко ис­чез­о­ша в су­е­те дние на­ши, из­ми нас из ру­ки со­про­тив­на­го, и оста­ви нам гре­хи на­ша, и умерт­ви плот­ское на­ше муд­ро­ва­ние, да, вет­ха­го от­ло­жив­ше че­ло­ве­ка, в но­ва­го об­ле­цем­ся и Те­бе по­жи­вем, на­ше­му Вла­ды­це и Бла­го­де­те­лю. И та­ко, Тво­им по­сле­ду­ю­ще по­ве­ле­ни­ем, в веч­ный по­кой до­стиг­нем, иде­же есть всех ве­се­ля­щих­ся жи­ли­ще. Ты бо еси во­ис­тин­ну ис­тин­ное ве­се­лие и ра­дость лю­бя­щих Тя, Хри­сте Бо­же наш, и Те­бе сла­ву воз­сы­ла­ем со Без­на­чаль­ным Тво­им От­цем, и Пре­свя­тым, и Бла­гим, и Жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом, ныне, и прис­но, и во ве­ки ве­ков, аминь. Вла­ды­ка Гос­по­ди, Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, дол­го­тер­пе­ли­вый к на­шим со­гре­ше­ни­ям и да­же до ны­неш­не­го ча­са до­вед­ший нас, ко­гда Ты, ви­ся на жи­во­тво­ря­щем Дре­ве бла­го­ра­зум­но­му раз­бой­ни­ку от­крыл путь ко вхо­ду в рай и смер­тью уни­что­жил смерть. Будь ми­ло­стив к нам, греш­ным и недо­стой­ным ра­бам Тво­им, ибо мы со­гре­ши­ли и со­вер­ши­ли без­за­ко­ние и не до­стой­ны под­нять гла­за на­ши и по­смот­реть на вы­со­ту небес­ную, ибо мы оста­ви­ли путь прав­ды Тво­ей и ста­ли хо­дить по же­ла­ни­ям сер­дец на­ших. Но умо­ля­ем Твою без­мер­ную бла­гость: по­ща­ди нас, Гос­по­ди, по мно­же­ству ми­ло­сти Тво­ей и спа­си нас ра­ди име­ни Тво­е­го свя­то­го, ибо оску­де­ли в су­е­те дни на­ши. Из­бавь нас из ру­ки про­тив­ни­ка, и про­сти нам со­гре­ше­ния на­ши, и умерт­ви на­ши плот­ские по­мыш­ле­ния, что­бы сло­жив с се­бя вет­хо­го че­ло­ве­ка, мы об­лек­лись в но­во­го и ста­ли жить для Те­бя, на­ше­го Вла­ды­ки и Бла­го­де­те­ля. И так, сле­дуя Тво­им по­ве­ле­ни­ям, до­стиг­ли ме­ста веч­но­го по­коя, где всех ве­се­ля­щих­ся жи­ли­ще. Ибо Ты – дей­стви­тель­но ис­тин­ное ве­се­лие и ра­дость лю­бя­щих Те­бя, Хри­сте Бо­же наш, и Те­бе сла­ву вос­сы­ла­ем с без­на­чаль­ным Тво­им От­цом и все­свя­тым, и бла­гим, и жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом ныне, и все­гда, и во ве­ки ве­ков. Аминь.
Лик: Сла­ва, и ныне: Гос­по­ди, по­ми­луй, три­жды. Благослови. Хор: Сла­ва, и ныне, Гос­по­ди, по­ми­луй. (3) Благослови.
И от­пуст. И на­чи­на­ем Изоб­ра­зи­тель­ные или со­вер­ша­ем отпуст.
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки