Вос­став от сна

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский
С Бо­гом Свя­тым, об­дер­жай все по­сле­до­ва­ние по чи­ну свя­тых иеру­са­лим­ских и чест­ных монастырей.

Во­став от сна, от­лу­чи­ся од­ра, и рцы:

Мо­лит­ва­ми свя­тых отец на­ших, Гос­по­ди Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, по­ми­луй нас, аминь. По мо­лит­вам свя­тых от­цов на­ших, Гос­по­ди Иису­се Хри­сте Бо­же наш, по­ми­луй нас.
Сла­ва Те­бе, Бо­же наш, сла­ва Тебе. Сла­ва Те­бе, Бо­же наш, сла­ва Тебе.
Та­же, Три­свя­тое: Пре­свя­тая Тро­и­це: От­че наш: Три­свя­тое. Сла­ва, и ныне: Пре­свя­тая Тро­и­ца: Гос­по­ди, по­ми­луй. (3) Сла­ва, и ныне: От­че наш:

И на­сто­я­щия тро­па­ри, глас 1:

Тро­па­ри Пре­свя­той Троице

Востав­ше от сна, при­па­да­ем Ти, Бла­же, / и ан­гель­скую песнь во­пи­ем Ти, Сильне: / Свят, Свят, Свят еси, Бо­же, / Бо­го­ро­ди­цею по­ми­луй нас. Вос­став от сна, при­па­да­ем к Те­бе, Бла­гой, / и ан­гель­скую песнь воз­гла­ша­ем Те­бе, Силь­ный: / “Свят, Свят, Свят Ты, Бо­же, / по мо­лит­вам Бо­го­ро­ди­цы по­ми­луй нас!”
Сла­ва: От од­ра и сна воз­двигл мя еси, Гос­по­ди, / ум мой про­све­ти и серд­це, / и устне мои от­вер­зи, / во еже пе­ти Тя, Свя­тая Тро­и­це: / Свят, Свят, Свят еси, Бо­же, / Бо­го­ро­ди­цею по­ми­луй нас. Сла­ва: С по­сте­ли и от сна Ты под­нял ме­ня, Гос­по­ди! / Ум мой про­све­ти и серд­це, / и уста мои от­вер­зи, / что­бы вос­пе­вать Те­бя, Свя­тая Тро­и­ца: / “Свят, Свят, Свят Ты, Бо­же, / по мо­лит­вам Бо­го­ро­ди­цы по­ми­луй нас!”
И ныне: Вне­зап­но Су­дия при­и­дет, / и ко­е­го­ждо де­я­ния об­на­жат­ся, / но стра­хом зо­вем в по­лу­но­щи: / Свят, Свят, Свят еси, Бо­же, / Бо­го­ро­ди­цею по­ми­луй нас. И ныне: Вне­зап­но Су­дия при­дёт, / и де­ла каж­до­го об­на­ру­жат­ся. / Но в стра­хе вос­клик­нем в пол­ночь: / “Свят, Свят, Свят Ты, Бо­же, / по мо­лит­вам Бо­го­ро­ди­цы по­ми­луй нас!”
Гос­по­ди, по­ми­луй, 12. Гос­по­ди, по­ми­луй. (12)

И мо­лит­ву сию:

От сна во­став, бла­го­да­рю Тя, Свя­тая Тро­и­це, яко мно­гия ра­ди Тво­ея бла­го­сти и дол­го­тер­пе­ния не про­гне­вал­ся еси на мя, ле­ни­ва­го и греш­на­го, ни­же по­гу­бил мя еси со без­за­конь­ми мо­и­ми; но че­ло­ве­ко­люб­ство­вал еси обыч­но и в неча­я­нии ле­жа­ща­го воз­двигл мя еси, во еже утре­не­ва­ти и сла­во­сло­ви­ти дер­жа­ву Твою. И ныне про­све­ти мои очи мыс­лен­ныя, от­вер­зи моя уста по­уча­ти­ся сло­ве­сем Тво­им, и ра­зу­ме­ти за­по­ве­ди Твоя, и тво­ри­ти во­лю Твою, и пе­ти Тя во ис­по­ве­да­нии сер­деч­нем, и вос­пе­ва­ти все­свя­тое имя Твое, От­ца и Сы­на и Свя­та­го Ду­ха, ныне и прис­но и во ве­ки ве­ков. Аминь.

Мо­лит­ва Пре­свя­той Троице

Вос­став от сна, бла­го­да­рю Те­бя, Свя­тая Тро­и­ца, что по ве­ли­кой Тво­ей бла­го­сти и дол­го­тер­пе­нию, Ты, Бо­же, не про­гне­вал­ся на ме­ня, ле­ни­во­го и греш­но­го, и не по­гу­бил ме­ня с без­за­ко­ни­я­ми мо­и­ми, но ока­зал мне обыч­ное Твоё че­ло­ве­ко­лю­бие, и под­нял ме­ня, в бес­чув­ствии ле­жа­ще­го, что­бы я ра­но утром к Те­бе об­ра­тил­ся и сла­во­сло­вил власть Твою. И ныне про­све­ти взо­ры мыс­лей мо­их, от­вер­зи уста мои, что­бы мне по­учать­ся сло­ву Тво­е­му, и ура­зу­ме­вать за­по­ве­ди Твои, и тво­рить во­лю Твою, и петь, про­слав­ляя Те­бя от серд­ца, и вос­пе­вать все­свя­тое имя Твоё, От­ца, и Сы­на, и Свя­то­го Ду­ха ныне, и все­гда, и во ве­ки ве­ков. Аминь.

Мо­лит­ва иная:

Сла­ва Те­бе Ца­рю, Бо­же Все­дер­жи­те­лю, иже бо­же­ствен­ным Тво­им и че­ло­ве­ко­люб­ным про­мыс­лом, спо­до­бил мя еси греш­на­го и недо­стой­на­го от сна во­ста­ти, и по­лу­чи­ти вход свя­та­го до­му Тво­е­го: при­и­ми, Гос­по­ди, и глас мо­ле­ния мо­е­го, яко­же свя­тых и ум­ных Тво­их сил, и бла­го­во­ли серд­цем чи­стым, и ду­хом сми­рен­ным при­но­си­ти­ся Те­бе хва­ле от сквер­ных устен мо­их, яко да и аз общ­ник бу­ду муд­рым де­вам, со свет­лою све­щею ду­ши мо­ея, и слав­лю Тя, во От­це и Ду­се сла­ви­ма­го Бо­га Сло­ва, аминь.

Мо­лит­ва иная

Сла­ва Те­бе, Царь, Бо­же Все­дер­жи­тель! Ты бо­же­ствен­ным Тво­им и че­ло­ве­ко­лю­би­вым про­мыс­лом спо­до­бил ме­ня, греш­но­го и недо­стой­но­го от сна вос­стать и до­стиг­нуть вхо­да в свя­той храм Твой. При­ми, Гос­по­ди, и глас мо­ле­ния мо­е­го, как глас свя­тых и неве­ще­ствен­ных Тво­их Сил, и бла­го­во­ли, да серд­цем чи­стым и ду­хом сми­рен­ным при­не­се­на Те­бе бу­дет хва­ла от сквер­ных уст мо­их, что­бы и мне стать общ­ни­ком муд­рых дев с си­я­ю­щим све­тиль­ни­ком ду­ши мо­ей и сла­вить Те­бя, во От­це и Ду­хе сла­ви­мо­го – Бо­га-Сло­во. Аминь

Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки