Меж­до­ча­сие ше­сто­го часа

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский
При­и­ди­те, по­кло­ним­ся: три­жды. И псалмы. По­сле мо­лит­вы св. Еф­ре­ма Си­ри­на в кон­це 6 ча­са: При­ди­те, по­кло­ним­ся: (3) И три поклона.

Пса­лом 55:

Поми­луй мя, Бо­же, яко по­пра мя че­ло­век, весь день бо­ря сту­жи ми. По­пра­ша мя вра­зи мои весь день, яко мно­зи бо­рю­щии мя с вы­со­ты. В день не убо­ю­ся, аз же упо­ваю на Тя. О Бо­зе по­хва­лю сло­ве­са моя, на Бо­га упо­вах, не убо­ю­ся, что со­тво­рит мне плоть? Весь день сло­вес мо­их гну­ша­ху­ся, на мя вся по­мыш­ле­ния их на зло. Все­лят­ся и скры­ют, тии пя­ту мою со­хра­нят, яко­же по­тер­пе­ша ду­шу мою. Ни о че­со­мже от­ри­не­ши я, гне­вом лю­ди низ­ве­де­ши. Бо­же, жи­вот мой воз­ве­стих Те­бе, по­ло­жил еси сле­зы моя пред То­бою, яко и во обе­то­ва­нии Тво­ем. Да воз­вра­тят­ся вра­зи мои вспять, вонь­же аще день при­зо­ву Тя, се по­знах, яко Бог мой еси Ты. О Бо­зе по­хва­лю гла­гол, о Гос­по­де по­хва­лю сло­во. На Бо­га упо­вах, не убо­ю­ся, что со­тво­рит мне че­ло­век? Во мне, Бо­же, мо­лит­вы, яже воз­дам хва­лы Тво­ея, яко из­ба­вил еси ду­шу мою от смер­ти, очи мои от слез, и но­зе мои от по­полз­но­ве­ния, бла­го­уго­жду пред Гос­по­дем во све­те живых.

Пса­лом 55

Поми­луй ме­ня, Бо­же, ибо по­прал ме­ня че­ло­век, це­лый день во­юя, тес­нил ме­ня. По­пи­ра­ли ме­ня вра­ги мои весь день, ибо мно­го на­па­да­ю­щих на ме­ня с вы­со­ты. Днём не убо­юсь, но я бу­ду упо­вать на Те­бя. О Бо­ге бу­дет хва­ла слов мо­их, на Бо­га упо­ваю, не убо­юсь: что сде­ла­ет мне плоть? Це­лый день они слов мо­их гну­ша­лись, все рас­чё­ты их обо мне – во зло. По­се­лят­ся ря­дом и бу­дут скры­вать­ся; на­блю­дать они бу­дут мою пя­ту, ибо под­жи­да­ют ду­шу мою. Без тру­да Ты от­ри­нешь их, во гне­ве на­ро­ды низ­ло­жишь. Бо­же, я жизнь мою воз­ве­стил Те­бе; по­ло­жил Ты слё­зы мои пред Со­бою, как и обе­ща­но То­бой. Да об­ра­тят­ся вра­ги мои вспять, в день, ко­гда я при­зо­ву Те­бя; вот, я по­знал, что Бог мой – Ты. В Бо­ге про­из­не­су хва­леб­ную речь, в Гос­по­де из­ре­ку сло­во хва­лы. На Бо­га упо­ваю, не убо­юсь: что сде­ла­ет мне че­ло­век? На мне, Бо­же, обе­ты, ко­то­рые я воз­дам, вос­хва­ляя Те­бя. Ибо из­ба­вил Ты ду­шу мою от смер­ти, очи мои от слёз и но­ги мои от пре­ткно­ве­ния, бу­ду бла­го­уго­ждать пред Гос­по­дом во све­те живых.

Пса­лом 56:

По­ми­луй мя, Бо­же, по­ми­луй мя, яко на Тя упо­ва ду­ша моя, и на сень кри­лу Тво­ею на­де­ю­ся, дон­де­же прейдет без­за­ко­ние. Воз­зо­ву к Бо­гу Выш­не­му, Бо­гу, бла­го­де­яв­ше­му мне. Посла с Небе­се и спа­се мя, да­де в по­но­ше­ние по­пи­ра­ю­щыя мя, посла Бог ми­лость Свою и ис­ти­ну Свою, и из­ба­ви ду­шу мою от сре­ды ским­нов. По­спах сму­щен, сы­но­ве че­ло­ве­че­стии, зу­бы их ору­жия и стре­лы, и язык их меч остр. Воз­не­си­ся на Небе­са, Бо­же, и по всей зем­ли сла­ва Твоя. Сеть уго­то­ва­ша но­гам мо­им и сля­ко­ша ду­шу мою, ис­ко­па­ша пред ли­цем мо­им яму и впа­до­ша в ню. Го­то­во серд­це мое, Бо­же, го­то­во серд­це мое, вос­пою и пою во сла­ве мо­ей. Во­ста­ни сла­ва моя, во­ста­ни псал­ти­рю и гус­ли, во­ста­ну ра­но. Ис­по­вем­ся Те­бе в лю­дех, Гос­по­ди, вос­пою Те­бе во язы­цех, яко воз­ве­ли­чи­ся до Небес ми­лость Твоя, и да­же до об­лак ис­ти­на Твоя. Воз­не­си­ся на Небе­са, Бо­же, и по всей зем­ли сла­ва Твоя.

Пса­лом 56

По­ми­луй ме­ня, Бо­же, по­ми­луй ме­ня, ибо на Те­бя упо­ва­ет ду­ша моя, и в те­ни крыл Тво­их я бу­ду на­де­ять­ся, до­ко­ле не ми­ну­ет без­за­ко­ние. Воз­зо­ву к Бо­гу Все­выш­не­му, Бо­гу, бла­го­де­тель­ство­вав­ше­му мне. Он по­слал с небес и спас ме­ня, пре­дал по­но­ше­нию по­пи­ра­ю­щих ме­ня. По­слал Бог ми­лость Свою и ис­ти­ну Свою и из­ба­вил ду­шу мою из сре­ды мо­ло­дых львов. Я уснул встре­во­жен­ным: сы­ны че­ло­ве­че­ские, зу­бы их – ору­жие и стре­лы, и язык их – ост­рый меч. Воз­не­сись на небе­са, Бо­же, и по всей зем­ле – сла­ва Твоя. Сеть при­го­то­ви­ли но­гам мо­им и со­гну­ли ду­шу мою; вы­ко­па­ли пред ли­цом мо­им яму – и упа­ли в неё! Го­то­во серд­це моё, Бо­же, го­то­во серд­це моё, бу­ду петь и вос­пе­вать во сла­ве мо­ей. Про­бу­дись, сла­ва моя, про­бу­дись, псал­тирь и гус­ли. Я проснусь с рас­све­том! Бу­ду сла­вить Те­бя сре­ди на­ро­дов, Гос­по­ди, вос­пе­вать Те­бя сре­ди пле­мён. Ибо воз­ве­ли­чи­лась до небес ми­лость Твоя и до об­ла­ков – ис­ти­на Твоя. Воз­не­сись на небе­са, Бо­же, и по всей зем­ле – сла­ва Твоя!

Пса­лом 69:

Бо­же, в по­мощь мою вон­ми, Гос­по­ди, по­мо­щи ми пот­щи­ся. Да по­сты­дят­ся и по­сра­мят­ся ищу­щии ду­шу мою, да воз­вра­тят­ся вспять и по­сты­дят­ся хо­тя­щии ми злая. Да воз­вра­тят­ся абие сты­дя­ще­ся гла­го­лю­щии ми: бла­го­же, бла­го­же. Да воз­ра­ду­ют­ся и воз­ве­се­лят­ся о Те­бе вси ищу­щии Те­бе, Бо­же, и да гла­го­лют вы­ну, да воз­ве­ли­чит­ся Гос­подь, лю­бя­щии спа­се­ние Твое: аз же нищ есмь и убог, Бо­же, по­мо­зи ми: По­мощ­ник мой и Из­ба­ви­тель мой еси Ты, Гос­по­ди, не закосни.

Пса­лом 69

Бо­же, на по­мощь мне об­ра­тись, Гос­по­ди, по­мочь мне по­спе­ши. Да усты­дят­ся и по­сра­мят­ся ищу­щие ду­шу мою, да об­ра­тят­ся вспять и по­сты­дят­ся же­ла­ю­щие мне зла, да воз­вра­тят­ся тот­час со сты­дом го­во­ря­щие мне: “Хо­ро­шо же, хо­ро­шо же!” Да воз­ра­ду­ют­ся и воз­ве­се­лят­ся о Те­бе все ищу­щие Те­бя, Бо­же, и да го­во­рят непре­стан­но: “Да воз­ве­ли­чит­ся Гос­подь” лю­бя­щие спа­се­ние Твоё. Я же бе­ден и нищ; Бо­же, по­мо­ги мне. По­мощ­ник мой и из­ба­ви­тель мой – Ты; Гос­по­ди, не замедли!

Сла­ва и ныне: Три­свя­тое. По От­че наш: Сла­ва, и ныне: Три­свя­тое. Сла­ва, и ныне: Пре­свя­тая Тро­и­ца: Гос­по­ди, по­ми­луй. (3) Сла­ва, и ныне: От­че наш:

Тро­па­ри сия, глас 1:

Спа­си, Гос­по­ди, лю­ди Твоя / и бла­го­сло­ви до­сто­я­ние Твое, / по­бе­ды на со­про­тив­ныя да­руя / и Твое со­хра­няя Кре­стом Тво­им жительство.

Тро­па­ри, глас 1

Спа­си, Гос­по­ди, лю­дей Тво­их / и бла­го­сло­ви на­сле­дие Твоё, / по­бе­ды пра­во­слав­ным хри­сти­а­нам над ино­пле­мен­ны­ми да­руя / и Кре­стом Тво­им со­хра­няя Твой народ.

Сла­ва: Бо­лез­нь­ми свя­тых, ими­же о Те­бе по­стра­да­ша, / умо­лен бу­ди, Гос­по­ди, / и вся на­ша бо­лез­ни ис­це­ли, / Че­ло­ве­ко­люб­че, молимся. Сла­ва: Стра­да­ни­я­ми свя­тых, / ко­то­рые они за Те­бя пре­тер­пе­ли, / уми­ло­стивь­ся, Гос­по­ди, / и все на­ши бо­лез­ни ис­це­ли, / Те­бе, Че­ло­ве­ко­лю­бец, молимся.
И ныне: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, / всех свя­тых и Бо­го­ро­ди­цы, / Твой мир даждь нам, / и по­ми­луй нас, яко Един щедр. И ныне: Хо­да­тай­ством, Гос­по­ди, / всех свя­тых и Бо­го­ро­ди­цы / Твой мир по­дай нам / и по­ми­луй нас, как Еди­ный Милосердный.
Гос­по­ди, по­ми­луй, 40. Сла­ва, и ныне:

Чест­ней­шую Хе­ру­вим / и слав­ней­шую без срав­не­ния Се­ра­фим, / без ис­тле­ния Бо­га Сло­ва рожд­шую, / су­щую Бо­го­ро­ди­цу, Тя величаем.

Име­нем Гос­под­ним бла­го­сло­ви, отче.

Иерей: Мо­лит­ва­ми свя­тых отец на­ших, Гос­по­ди, Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, по­ми­луй нас.

И мы: Аминь.

Гос­по­ди, по­ми­луй. 40 Сла­ва, и ныне:

Че­стью выс­шую Хе­ру­ви­мов / и несрав­нен­но слав­ней­шую Се­ра­фи­мов, / дев­ствен­но Бо­га-Сло­во ро­див­шую, / ис­тин­ную Бо­го­ро­ди­цу – Те­бя величаем.

Име­нем Гос­под­ним бла­го­сло­ви, отче.

Свя­щен­ник: По мо­лит­вам свя­тых от­цов на­ших, Гос­по­ди Иису­се Хри­сте, Бо­же наш, по­ми­луй нас.

Чтец: Аминь.

По­сем по­кло­ны ве­ли­кия три, гла­го­лю­ще в них на ко­емж­до по­клоне мо­лит­ву пре­по­доб­на­го Ефрема: И мо­лит­ва св. Еф­ре­ма Си­ри­на с ве­ли­ки­ми поклонами:
Гос­по­ди и Вла­ды­ко жи­во­та мо­е­го, дух празд­но­сти, уны­ния, лю­бо­на­ча­лия, и празд­но­сло­вия не даждь ми. По­клон великий. Гос­по­ди и Вла­ды­ка жиз­ни мо­ей! Ду­ху празд­но­сти, су­ет­но­сти, вла­сто­лю­бия и празд­но­сло­вия не пре­дай ме­ня. (По­клон)
Дух же це­ло­муд­рия, сми­рен­но­муд­рия, тер­пе­ния, и люб­ве, да­руй ми ра­бу Тво­е­му. По­клон великий. Дух же це­ло­муд­рия, сми­рен­но­муд­рия, тер­пе­ния и люб­ви да­руй мне, ра­бу тво­е­му. (По­клон)
Ей, Гос­по­ди Ца­рю, да­руй ми зре­ти моя пре­гре­ше­ния, и не осуж­да­ти бра­та мо­е­го, яко бла­го­сло­вен еси во ве­ки ве­ков, аминь. По­клон великий. Да, Гос­по­ди-Царь, дай мне ви­деть мои со­гре­ше­ния и не осуж­дать бра­та мо­е­го, ибо Ты бла­го­сло­вен во ве­ки ве­ков. Аминь. (По­клон)
Та­же ма­лых по­кло­нов 12, гла­го­лю­ще се­бе втай на кийж­до по­клон: Бо­же, очи­сти мя, грешнаго. Так­же 12 ма­лых по­кло­нов с молитвой:

Бо­же, очи­сти ме­ня, грешного.

И па­ки, скон­чав по­кло­ны, гла­го­лем мо­лит­ву всю вы­ше­пи­сан­ную: Гос­по­ди и Вла­ды­ко жи­во­та мо­е­го: И по­клон един великий. И сно­ва всю мо­лит­ву: Гос­по­ди и Вла­ды­ка жиз­ни мо­ей: и один ве­ли­кий поклон.

И мо­лит­ву Ве­ли­ка­го Василия:

Мо­лит­ва свя­то­го Ва­си­лия Великого

Бо­же и Гос­по­ди сил и всея тва­ри Со­де­те­лю, Иже за ми­ло­сер­дие без­при­клад­ныя ми­ло­сти Тво­ея Еди­но­род­на­го Сы­на Тво­е­го, Гос­по­да на­ше­го Иису­са Хри­ста, низ­по­сла­вый на спа­се­ние ро­да на­ше­го, и чест­ным Его Кре­стом ру­ко­пи­са­ние грех на­ших рас­тер­за­вый, и по­бе­ди­вый тем на­ча­ла и вла­сти тьмы. Сам, Вла­ды­ко Че­ло­ве­ко­люб­че, при­и­ми и нас, греш­ных, бла­го­дар­ствен­ныя сия и мо­леб­ныя мо­лит­вы и из­ба­ви нас от вся­ка­го все­гу­би­тель­на­го и мрач­на­го пре­гре­ше­ния и всех озло­би­ти нас ищу­щих ви­ди­мых и неви­ди­мых враг. При­гвоз­ди стра­ху Тво­е­му пло­ти на­ша и не укло­ни сер­дец на­ших в сло­ве­са или по­мыш­ле­ния лу­кав­ствия, но лю­бо­вию Тво­ею уяз­ви ду­ши на­ша, да, к Те­бе все­гда взи­ра­ю­ще и еже от Те­бе све­том на­став­ля­е­ми, Те­бе, непри­ступ­на­го и прис­но­сущ­на­го зря­ще Све­та, непре­стан­ное Те­бе ис­по­ве­да­ние и бла­го­да­ре­ние воз­сы­ла­ем, Без­на­чаль­но­му От­цу со Еди­но­род­ным Тво­им Сы­ном и Все­свя­тым, и Бла­гим, и Жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом ныне, и прис­но, и во ве­ки ве­ков, аминь. Бо­же и Гос­по­ди Сил и все­го тво­ре­ния Со­зда­тель, по ми­ло­сер­дию бес­при­мер­ной ми­ло­сти Тво­ей Еди­но­род­но­го Сы­на Тво­е­го, Гос­по­да на­ше­го Иису­са Хри­ста нис­по­слав­ший для спа­се­ния ро­да на­ше­го и свя­щен­ным Его Кре­стом ру­ко­пи­са­ние гре­хов на­ших разо­рвав­ший и им же вос­тор­же­ство­вав­ший над на­чаль­ства­ми и вла­сти­те­ля­ми тьмы! Сам, че­ло­ве­ко­лю­би­вый Вла­ды­ка, при­ми эти бла­го­дар­ствен­ные и мо­леб­ные про­ше­ния и от нас греш­ных, и из­бавь нас от вся­ко­го ги­бель­но­го и мрач­но­го со­гре­ше­ния и от всех стре­мя­щих­ся при­чи­нить нам зло ви­ди­мых и неви­ди­мых вра­гов. При­гвоз­ди стра­хом пред То­бою плоть на­шу и не дай укло­нить­ся серд­цам на­шим к сло­вам или по­мыс­лам по­роч­ным, но лю­бо­вью к Те­бе уяз­ви ду­ши на­ши, что­бы мы, к Те­бе все­гда взи­рая и ис­хо­дя­щим от Те­бя све­том на­прав­ля­е­мые, со­зер­цая Те­бя, непри­ступ­ный и веч­ный Свет, непре­стан­ное сла­во­сло­вие и бла­го­да­ре­ние Те­бе вос­сы­ла­ли, без­на­чаль­но­му От­цу с Еди­но­род­ным Тво­им Сы­ном и все­свя­тым, и бла­гим, и жи­во­тво­ря­щим Тво­им Ду­хом ныне, и все­гда, и во ве­ки ве­ков. Аминь.
И аще убо Бог Гос­подь пе­то есть, изоб­ра­зи­тель­ная гла­го­лем зде.

Аще же Ал­ли­лу­иа, гла­го­ли я по де­вя­том часе.

А де­вя­тый час по ше­стом на­чи­на­ет­ся си­це: Свя­тый Бо­же: По От­че наш: Гос­по­ди по­ми­луй, 12. Сла­ва, и ныне: При­и­ди­те, по­кло­ним­ся: три­жды: И псал­мы, и прочая.

И на­чи­на­ем 9 час или со­вер­ша­ем отпуст.
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки