Акафист Всемогущему Богу в нашествии печали


Аудио:
1:08:28
 

Кондак 1

Воз­бран­ный Вое­во­до и Гос­по­ди, радо­сте и весе­лие рабом Тво­им, иде­же Ты, тамо потреб­ля­ет­ся вся­кая печаль, иде­же несть Тебе, тамо вся­кая радость сует­на. При­з­ри на мя греш­на­го, поги­ба­ю­ща­го в беде сей, и явле­ни­ем спа­се­ния Тво­е­го посе­ти мя, зовуща:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Икос 1

Анге­лов Твор­че и Гос­по­ди Сил, спа­се­ния ради пад­ша­го чело­ве­ка не возг­ну­шал­ся еси Деви­че­ско­го чре­ва, после­ди же запле­ва­ния, поно­ше­ния и понос­ную смерть пре­тер­пел еси, Сло­ве Божий, благ бо еси и Чело­ве­ко­лю­бец. Сие помыш­ляя, дер­заю при­сту­пи­ти к Тебе и со сле­за­ми молитися:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Мило­сер­дый Спа­си­те­лю мой, спа­си мя поги­ба­ю­ща­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, при­ше­дый не пра­вед­ныя спа­сти, но греш­ныя, изба­ви мя от напа­сти сея. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, неду­ги наша при­е­мый и болез­ни поне­сый, исце­ли болез­ни серд­ца мое­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Кре­стом Тво­им мир миру Тво­е­му даро­ва­вый, нис­посли мир Твой сму­щен­ней души моей. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Сво­ею смер­тию смерть упразд­ни­вый, упразд­ни яже на мя коз­ни лукаваго.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 2

Виде­вый мно­гия обра­зы чело­ве­ко­лю­бия Тво­е­го, явлен­ныя на быв­ших преж­де мене греш­ни­цех, дерз­нух и аз воз­ве­сти к Тебе очи мои, живу­ще­му на небе­си: поми­луй мя, Гос­по­ди, яко немо­щен есмь, изба­ви мя гор­кия сея печа­ли и спо­до­би радо­стию и весе­ли­ем пети Тебе: Аллилуия.

Икос 2

Разум­ную мя тварь сотво­рил еси, Созда­те­лю мой, аз же ока­ян­ный при­ло­жих­ся ско­том несмыс­лен­ным и упо­до­бих­ся им, про­гне­вах бо бла­гость Твою, Спа­се: сего ради пра­вед­но сею скор­бию пора­зил мя еси; еже познах и каяй­ся к Тебе при­бе­гох, сице моляся:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, сохра­ни­вый мя в юно­сти моей, сохра­ни мя от вра­гов, напа­да­ю­щих на мя; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, укреп­ле­ние тела мое­го в ста­ро­сти моей, укре­пи мя, духом и телом изне­мо­га­ю­ща­го. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Настав­ни­че мой, наста­ви мя на путь спасения;

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 3

Силь­ный во бра­нех, Гос­по­ди, при­и­ди в помощь изне­мо­га­ю­щей души моей и буди ми Заступ­ник от враг види­мых и неви­ди­мых, яко отец мой и мати моя оста­ви­ста мя, дру­зи мои и искрен­нии мои дале­че от мене ста­ша. Но Ты, Отче сирых и Судие вдо­виц, буди ми без­по­мощ­но­му Помощ­ник, пою­ще­му Тебе: Аллилуия.

Икос 3

Име­яй пре­стол небо и под­но­жие зем­лю, Страш­ный, отъ­ем­лю­щий дух кня­зем, не отри­ни мене, суща прах и пепел, но дер­за­ю­ща к Тебе Вез­де­су­ще­му и Все­ве­ду­ще­му сице глаголати:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, воз­двиг­ни силу Твою и при­и­ди во еже спа­сти мя от руки силь­ных и оби­дя­щих мя; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Его же вся боят­ся и тре­пе­щут, поща­ди мя, яко страх и тре­пет при­и­де на мя, и пок­ры мя тьма смерт­ная гре­хов ради моих. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, оде­яй­ся све­том, яко ризою, про­све­ти мя омра­чен­на­го печаль­ми житей­ски­ми; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, про­сти­ра­яй небо яко кожу, про­стри ми покров заступ­ле­ния Тво­е­го. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, мир Твой даруй сми­рен­ней души моей.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 4

Бурею мно­го­мя­теж­на­го сего жития потоп­ля­ем, к Тебе руце мои про­сти­раю, Сло­ве Божий: яко же Пет­ра уто­па­ю­ща­го спасл еси, тако и мне про­стри креп­кую руку Твою и изба­ви мя беды сея, да с радо­стию бла­го­дар­ным серд­цем вопию Тебе: Аллилуия.

Икос 4

Услы­шах, Гос­по­ди, глас Твой пре­слад­кий, яко­же рекл еси: «При­зо­ви Мя в день скор­би тво­ея, и изму тя, и про­сла­ви­ши Мя», – и из глу­би­ны отча­я­ния мое­го со дерз­но­ве­ни­ем при­сту­пи­ти к Тебе дер­заю, глаголя:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, согре­ших на небо и пред Тобою, при­и­ми мя, яко­же блуд­на­го сына при­ял еси; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, мыта­ря паче фари­сея оправ­ди­вый, не вни­ди в суд с рабом Тво­им, яко не оправ­дит­ся пред Тобою всяк живый. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, муд­ро­сти настав­ни­че, наста­ви мя раба Тво­е­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, смыс­ла Пода­те­лю, подаждь ми смысл, да воз­мо­гу избе­жа­ти хит­ро­спле­те­ния и лука­ва­го наве­та нена­ви­дя­щих мя. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, на сми­рен­ныя при­зи­ра­яй, виждь и скорбь мою и труд мой, и яви ми милость Твою.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 5

Бого­точ­ною Кро­вию воз­люб­лен­на­го Сына Тво­е­го Иису­са Хри­ста при­ми­рих­ся Тебе, Отче Небес­ный, но се паки яко­же пес на свою бле­во­ти­ну ко гре­ху воз­вра­тих­ся, сего ради пра­вед­но сею лютою бедою нака­зу­е­ши мя. Но услы­ши мя, Гос­по­ди Боже мой, в день печа­ли сея, яви мне милость и спа­се­ние Твое и даждь ми в нака­за­нии прис­но взы­ва­ти Тебе: Аллилуия.

Икос 5

Видя про­рок Давид про­ро­ка Нафа­на, обли­ча­ю­ща его о соде­ян­ных им, при­и­де в чув­ство и испо­ве­да свой грех и рече: «Согре­ших ко Гос­по­ду, и услы­ша мя Гос­подь, и отъ­ят согре­ше­ния моя». Аз же, ока­ян­ный, паче она­го пре­гре­ши­вый, пло­да пока­я­ния отнюдь не стя­жах; сего ради при­и­до­ша на мя злая сия. Но мило­стив буди ми, сице молящуся:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, укре­пи мя силою свы­ше, да не паду под тяже­стию скор­би сея; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, на Езе­ки­и­ны сле­зы мило­стив­но воз­зре­вый, воз­зри оком бла­го­сер­дия Тво­е­го и на изли­я­ние слез моих пред Тобою. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Манас­си­и­ны воз­ды­ха­ния услы­ша­вый, услы­ши мое воз­ды­ха­ние сер­деч­ное; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, в выш­них живый и на сми­рен­ныя при­зи­ра­яй, при­з­ри на мя грешнаго.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 6

Про­по­вед­ник пока­я­ния, Пред­те­ча Твой, Сло­ве Божий, мно­го­крат­но вопи­ет к сове­сти моей, да пока­ю­ся от злых дел моих; но аз, ока­ян­ный, пре­не­бре­гох о сем. Тем же пости­же мя пра­вед­ный гнев Твой, беды бо и скор­би напа­до­ша на мя, греш­на­го; но Ты, Гос­по­ди Боже, Спа­си­те­лю мой, преж­де даже не посе­ти­ши мя, даруй ми вре­мя, да пла­чу­ся злых моих и Тебе вопию: Аллилуия.

Икос 6

Воз­сия в скор­би моей уте­ши­тель­ное сло­во Твое, Спа­си­те­лю мой, еже рекл еси: «Про­си­те и даст­ся вам». Абие избег­нув тенет отча­я­ния, с надеж­дою на чело­ве­ко­лю­бие Твое при­бе­гох к Тебе, тако моляся:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Уте­ше­ние мое, уте­ши мя в печа­ли суща­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Заступ­ни­че мой, засту­пи мя от воз­ста­ю­щих на мя. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Помо­ще моя, помо­зи ми, яко изне­мо­же душа моя от скор­би сея; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Памя­те пред­веч­ная, даруй ми име­ти все­гда в памя­ти бла­го­де­я­ния Твоя и нико­гда­же отча­я­ти­ся мило­сти Тво­ея. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Кре­по­сте моя, укре­пи мя без сму­ще­ния про­си­ти от Тебя помо­щи Твоея.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 7

Хотя и ино­гда зло­че­сти­вый царь Наву­хо­до­но­сор погу­би­ти отро­ки, пове­ле, да ввер­же­ни будут в пещь огнен­ную; но Ты, Отче Небес­ный, послал еси Анге­ла Тво­е­го, да осту­дит пла­мень горя­щий. Посли и ныне, Гос­по­ди, уте­ше­ние Твое рабу Тво­е­му, и спа­си мя ради мило­сти Тво­ея. Аще бо и согре­ших, но не отсту­пих от Тебе, и Тебе Еди­но­му и Истин­но­му Богу покла­ня­ю­ся, поя: Аллилуия.

Икос 7

Див­но про­сла­вил­ся еси в фара­оне и во всем воин­стве его, Боже Изра­и­лев, при­з­рел бо еси на озлоб­ле­ние людей Тво­их, и вопль их услы­шал еси. Услы­ши убо и мою молит­ву и спа­си мя, сице к Тебе вопиющаго:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, изба­ви­вый люди Твоя от руки вра­гов их, изми и мя из руки нена­ви­дя­щих мя; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, изве­дый избран­ныя Твоя из зем­ли Еги­пет­ския, изве­ди от скор­би сея душу мою. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, сокру­ши­вый бра­ни, сокру­ши злыя наве­ты мыс­ля­щих злая мне; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, избран­ныя и всад­ни­ки пото­пи­вый в Черм­нем мори, пото­пи мно­же­ство неправд моих в мори мило­сер­дия Твоего.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 8

Стран­на сотво­рих себе мило­сти Тво­ея, Отче Небес­ный, злы­ми делы уда­лих­ся от Тебе и пора­бо­тих­ся сует­но­му миру сему. Тем­же и пожи­га­ю­ся лютою скор­бию, уто­пая в глу­бо­ких дебрех отча­я­ния; но Ты, яко Мило­серд и Чело­ве­ко­лю­бец, при­и­ми мя, заблуд­ша­го, и спа­си мя от беды сея, Тебе вопи­ю­ща: Аллилуия.

Икос 8

Весь осквер­нен нечи­сто­тою гре­хов­ною, в без­дне зол погру­жа­ем, к Тебе очи мои, живу­ще­му на небе­си, воз­во­жу; услы­ши пла­чев­ный вопль мой:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, про­све­ти­вый день све­том сол­неч­ным, про­све­ти душу мою, тьмою сует мира сего помра­чен­ную; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Пре­б­ла­гий Уте­ши­те­лю, испол­ни Боже­ствен­на­го уте­ше­ния греш­ную душу мою. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Его же сло­вом небе­са утвер­ди­ша­ся, утвер­ди мя во испо­ве­да­нии свя­та­го имене Тво­е­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, на Херу­ви­мех носи­мый и пева­е­мый от Сера­фим, при­и­ми от мене, греш­на­го, при­но­си­мое Тебе моление.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 9

Вся­кия мило­сти Источ­ни­че и смыс­ла Пода­те­лю, о, Пре­б­ла­гий Уте­ши­те­лю, наста­ви мя, гла­го­ла­ти достой­ная пред Тобою; ум же мой, печа­лию мира сего сму­ща­е­мый, и душу мою, помра­чен­ную страстьми, испол­ни Боже­ствен­на­го Тво­е­го уте­ше­ния, да с весе­ли­ем вос­пою Тебе: Аллилуия.

Икос 9

Ветия мно­го­ве­щан­ныя не могут изгла­го­ла­ти мно­же­ства бла­го­сти Тво­ея и люб­ве к роду чело­ве­че­ско­му, Сыне Божий; сми­рил бо еси Себе до рабия зра­ка. Не отри­ни убо и мене, без чис­ла согре­ша­ю­ща, оба­че со стра­хом пред­сто­я­ща пред Тобою и тако молящася:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Пас­ты­рю доб­рый, душу Твою поло­жи­вый за овцы, изба­ви мя, заблуд­шее овча, от челю­сти душет­лен­на­го вол­ка, зия­ю­щия пожре­ти мя; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, нас ради пору­ган­ный и уби­ен­ный и ко кре­сту при­гвож­ден­ный, тех ради стра­да­ний Тво­их от пору­га­ний види­мых и неви­ди­мых вра­гов сохра­ни мя. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Без­греш­ный, со без­за­кон­ны­ми вме­нен­ный, изми мя из рук нена­ви­дя­щих мя; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Его­же язва­ми вси исце­ле­хом, исце­ли уязв­лен­ное горе­стию серд­це мое.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 10

Спа­сти хотяй избран­на­го Тобою Изра­и­ля от наси­лия еги­пет­ска­го, воз­звал еси Мои­сея, раба Тво­е­го, из купи­ны огне­го­ря­щия, и сия гла­го­лал еси ему: «Видя видех озлоб­ле­ние людей Моих, иже во Егип­те, и вопль их услы­шах». При­з­ри убо и ныне, Гос­по­ди, на озлоб­ле­ние мое, и исце­ли болезнь серд­ца мое­го, да с бла­го­дар­но­стию вопию Тебе: Аллилуия.

Икос 10

Царю Небес­ный, Уте­ши­те­лю, Душе исти­ны, яви мило­сер­дие мне, рабу Тво­е­му, и погру­жен­ную в печаль душу мою посе­ти и укре­пи мя, тако Тебе молящася:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, апо­сто­лы научи­вый веща­ти ины­ми язы­ки, научи мя стра­ху Тво­е­му; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, муче­ни­ки пред мучи­те­ли дерз­но­ве­ния испол­ни­вый, даруй ми дерз­но­вен­но ста­ти про­ти­ву гре­ха, мира и диа­во­ла. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Свя­тый Освя­ти­те­лю вер­ных Тво­их, освя­ти душу мою, да будет достой­на наре­щи­ся домом Тво­им; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Све­те и све­та Пода­те­лю, про­све­ти мя, тьмою скор­би омра­чен­на­го. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Сокро­ви­ще бла­гих, не лиши и мене даров бла­го­сти Твоея.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 11

Пение все­уми­лен­ное Тебе при­но­ся­ща и сокру­шен­ным серд­цем Тебе моля­ща­ся, не пре­зри, о Пре­б­ла­гий Вла­ды­ко; отвра­ти убо лице Твое от грех моих, но не отвра­ти лица Тво­е­го от раба Тво­е­го, яко скорб­лю, ско­ро услы­ши мя, пою­ща Тебе: Аллилуия.

Икос 11

Све­те истин­ный, Хри­сте Боже, про­све­ти омра­чен­ную страстьми душу мою све­том бла­го­да­ти Тво­ея, да с бла­го­го­ве­ни­ем молю­ся Тебе, сице глаголя:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, не погу­би мене ока­ян­на­го, не иму­ща исправ­ле­ния жиз­ни, но дерз­нув­ша ста­ти пред Тобою; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Теп­ло­то Живо­твор­ная, согрей мя в скор­би сей исче­за­ю­ща­го. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, сия­ние сла­вы Отчия, оси­яй мя све­том заступ­ле­ния Тво­е­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, тво­ряй Анге­лы Своя духи и слу­ги Своя пла­мень огнен­ный, посли Анге­ла Тво­е­го, соблю­да­ю­ща мя от вся­ка­го зла.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 12

Бла­го­сти ради и люб­ве к роду чело­ве­че­ско­му, Отче Небес­ный, послал еси Еди­но­род­на­го Сына Тво­е­го, Гос­по­да наше­го Иису­са Хри­ста, Иже на зем­ли яви­ся и с чело­ве­ки пожи­ве, после­ди же, без­гре­шен Сый, со без­за­кон­ны­ми вме­ни­ся, и Сво­ею Кро­вию обно­ви рас­тлен­ное гре­хом есте­ство наше, и весь мир пети научи: Аллилуия.

Икос 12

Пою­ще Твое неиз­ре­чен­ное чело­ве­ко­лю­бие, Хри­сте Боже, яко наше­го ради спа­се­ния Крест и смерть пре­тер­пе­ти изво­лил еси, испо­ве­дую и пра­во­су­дие Твое, яко исти­ною и судом навел еси на мя скорбь сию, грех ради моих; но Ты, при­ше­дый при­зва­ти не пра­вед­ныя, а греш­ныя на пока­я­ние, услы­ши мя, паче всех греш­ней­ша­го, сице моля­ща­го­ся Тебе:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Агн­че Божий, взем­ляй гре­хи мира, возь­ми от мене бре­ме тяж­кое гре­хов моих; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, яко Агнец без­гла­сен, на закла­ние веден­ный, научи мя тер­пе­ти нахо­дя­щая мне злая без роп­та­ния. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Ада­мо­во руко­пи­са­ние раз­дра­вый, раз­де­ри руко­пи­са­ние без­чис­лен­ных гре­хов моих; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, раз­бой­ни­чие пока­я­ние при­е­мый, при­и­ми и мое греш­на­го пока­я­ние. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, мерт­вых вос­кре­си­вый, вос­кре­си душу мою, умерщ­влен­ную грех­ми; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, пад­ших Воз­ста­ние, воз­двиг­ни и мя падшаго.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 13

О, Пре­ми­ло­серд­ный и Пре­б­ла­гий Гос­по­ди Боже мой, Заступ­ни­че оби­ди­мых и без­на­деж­ных наде­я­ние, воз­зри оком бла­го­у­тро­бия Тво­е­го на озлоб­ле­ние и скорбь мою, и спа­си мя ради мило­сти Тво­ея, пою­ща Тебе: Аллилуия.

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

Анге­лов Твор­че и Гос­по­ди Сил, спа­се­ния ради пад­ша­го чело­ве­ка не возг­ну­шал­ся еси Деви­че­ско­го чре­ва, после­ди же запле­ва­ния, поно­ше­ния и понос­ную смерть пре­тер­пел еси, Сло­ве Божий, благ бо еси и Чело­ве­ко­лю­бец. Сие помыш­ляя, дер­заю при­сту­пи­ти к Тебе и со сле­за­ми молитися:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Мило­сер­дый Спа­си­те­лю мой, спа­си мя поги­ба­ю­ща­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, при­ше­дый не пра­вед­ныя спа­сти, но греш­ныя, изба­ви мя от напа­сти сея. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, неду­ги наша при­е­мый и болез­ни поне­сый, исце­ли болез­ни серд­ца мое­го; Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Кре­стом Тво­им мир миру Тво­е­му даро­ва­вый, нис­посли мир Твой сму­щен­ней души моей. Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Сво­ею смер­тию смерть упразд­ни­вый, упразд­ни яже на мя коз­ни лукаваго.

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Кондак 1

Воз­бран­ный Вое­во­до и Гос­по­ди, радо­сте и весе­лие рабом Тво­им, иде­же Ты, тамо потреб­ля­ет­ся вся­кая печаль, иде­же несть Тебе, тамо вся­кая радость сует­на. При­з­ри на мя греш­на­го, поги­ба­ю­ща­го в беде сей, и явле­ни­ем спа­се­ния Тво­е­го посе­ти мя, зовуща:

Гос­по­ди мой, Гос­по­ди, Радо­сте моя, даруй ми, да воз­ра­ду­ю­ся о мило­сти Твоей.

Молитва первая

Гос­по­ди, спа­си мя поги­ба­ю­ща­го! Се, кораб­лец мой бед­ству­ет от иску­ше­ния волн житей­ских и близ потоп­ле­ния есть; но Ты, яко Бог мило­серд­ный и состра­да­тель­ный немо­щем нашим, вла­стию Тво­ею все­силь­но запре­ти вол­не­нию бед­ствия, хотя­щих погру­зи­ти мя и низ­ве­сти во глу­би­ну зол; и да будет тиши­на, яко вет­ры и море послу­ша­ют Тебе. Аминь.

Молитва вторая

Спа­си мя, Спа­се мой, по мило­сти Тво­ей, не по делом моим. Ты хоще­ши мя спа­сти. Ты веси, имже обра­зом спа­сти мя. Спа­си убо мене, яко­же хоще­ши, яко­же може­ши, яко­же веси. Ими­же веси судь­ба­ми, спа­си мя. Аз на Тя, Гос­по­да мое­го, наде­ю­ся, и Тво­ей воли свя­той себе вру­чаю. Тво­ри со мною, еже хоще­ши: аще хоще­ши мя име­ти во све­те, буди бла­го­сло­вен: аще хоще­ши мя име­ти во тьме, буди паки бла­го­сло­вен. Аще отвер­зе­ши ми мило­сер­дия Тво­е­го две­ри, доб­ро убо и бла­го; аще затво­ри­ши ми две­ри мило­сер­дия Тво­е­го, бла­го­сло­вен еси, Гос­по­ди, затво­ри­вый ми по прав­де. Аще не погу­би­ши мя со без­за­конь­ми мои­ми, сла­ва без­мер­но­му мило­сер­дию Тво­е­му; аще погу­би­ши мя со без­за­конь­ми мои­ми, сла­ва пра­вед­но­му суду Тво­е­му: яко­же хоще­ши, устрой о мне вещь. Аминь.

Комментировать

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

2 комментария

  • pochta_p-18mail-ru, 16.09.2022

    Спа­си­бо. Спа­си Господи.

    Ответить »
  • ioann-khachatryangmail-com, 27.03.2022

    Спа­си Бог и авто­ра это­го ака­фи­ста и тех, кто опубликовал!

    Ответить »
«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки