Е. Кустовский

В туюжде неделю вечера

на Го́споди воззва́х: поставим стихов 10, и поем 4 стихиры Осмогласника умилительны, со стиховны вечерни и утрени; и Триоди 3, подобны господина Иосифа. Глас 8.

Подобен: Го́споди, а́ще и на суди́щи:

Стих: Аще беззако́ния на́зриши, Го́споди, Го́споди, кто постои́т? / я́ко у Тебе́ очище́ние есть.

Го́споди, на Кресте́ во́лею просте́рл еси́ дла́ни Твоя́, / сему́ умиле́нием се́рдца поклони́тися и нас сподо́би, / просвеще́нных до́бре посто́м и моли́твами, / и воздержа́нием и благотворе́нием, // я́ко благ и Человеколю́бец.

Стих: Имене ра́ди Твоего́ потерпе́х Тя Го́споди, потерпе́ душа́ моя́ в сло́во Твое́, / упова́ душа́ моя́ на Го́спода.

Го́споди, грехо́в мои́х мно́жества, / по мно́жеству очи́сти щедро́т Твои́х, Всеще́дре, / и Крест Твой сподо́би чи́стою душе́ю ви́дети, и целова́ти, / в настоя́щей седми́це воздержа́ния, / я́ко Человеколю́бец.

Ина стихира господина Феодора, глас 3:

Подобен: Ве́лие чу́до:

Стих: От стра́жи у́тренния до но́щи, от стра́жи у́тренния, / да упова́ет Изра́иль на Го́спода.

Ве́лие чу́до, дре́во ви́дится, / на не́мже Христо́с во́лею распятся плотию; / поклоняется мир, и просвещаемь взывает: / О, Креста́ си́ло, / и зри́мый де́моны пали́т, / и вообража́емь си́х паля́ явля́ется! / Ублажа́ю Тя́, Пречи́стое Дре́во, / почитаю́ и покланя́юся со стра́хом, / и Бо́га сла́влю, // Тобо́ю дарова́вшаго мне́ жи́знь безконе́чную.

И Минеи стихиры 3. Аще имать святый, Слава: стихиру самогласну. Аще ли несть, Слава, и ныне, Богородичен во глас Минеи, от менших. Вход с кадильницею. Све́те ти́хий:

Прокимен великий, глас 8:

Дал еси́ достоя́ние / боя́щимся Тебе́ Го́споди.

Стих: От коне́ц земли́ к Тебе́ воззва́х.

Стих: Покры́юся в кро́ве кри́л Твои́х.

Стих: Та́ко воспою́ Имени Твоему́ во ве́ки.

И паки высочайшим гласом: Дал еси́ достоя́ние:

На стиховне самогласен дне, дважды. Глас 8:

Воззре́ти очи́ма на не́бо не сме́ю окая́нный аз, / от лука́вых мои́х дея́ний; / но я́ко мыта́рь стеня́ взыва́ю Ти: / Бо́же, очи́сти мя гре́шнаго, / и фарисе́йскаго лицеме́рия изба́ви мя, // я́ко еди́н Благоутро́бен.

Стих: К Тебе́ воздвиго́х о́чи мои́, живу́щему на небеси́. Се я́ко о́чи раб в руку́ госпо́дий своих, яко очи рабыни в руку́ госпожи́ своея́; та́ко о́чи на́ши ко Го́споду Бо́гу на́шему, / до́ндеже уще́дрит ны.

Паки таже стихира.

Стих: Поми́луй нас, Го́споди, поми́луй нас, яко по мно́гу испо́лнихомся уничиже́ния; наипа́че напо́лнися душа́ на́ша поноше́ния гобзу́ющих / и уничиже́ния го́рдых.

Мученичен:

Му́ченицы Госпо́дни, вся́ко ме́сто освяща́ете, / и всяк неду́г врачу́ете; / и ны́не моли́те изба́витися се́тей вра́жиих // душа́м на́шим, мо́лимся.

Сла́ва: святаго Минеи, аще есть. И ны́не: Богородичен, по гласу Минеи. Аще же ни, Сла́ва, и ны́не: Богородичен, глас тойже:

Небе́сная пою́т Тя, / обра́дованная Ма́ти безневе́стная; / и мы славосло́вим неизсле́дованное Твое́ рождество́, Богоро́дице, // моли́ спасти́ся душа́м на́шим.

Зде чтет предстоятель, аще изволит, по обычаю, акафист Страстем Христовым.

Посем: Ны́не отпуща́еши: И прочее последование, яко в сыропустную неделю указуяся.


Источник: Воскресные службы постной Триоди / Е. Кустовский - Москва, Паломникъ, 2000. - 68 с.

Комментарии для сайта Cackle