Све­тиль­ны

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский
Аще есть Че­ты­ре­де­сят­ни­ца или Ал­ли­лу­иа, гла­го­лем све­тиль­ны в слу­чив­ший­ся глас по три­жды. Во ис­пол­не­ния же све­тиль­нов гла­го­лем сице. Во вре­мя Ве­ли­кой Че­ты­ре­де­сят­ни­цы, про­из­но­сим све­ти­лен те­ку­ще­го гла­са три­жды. За­кан­чи­ва­ем же так. На кон­це пер­во­го говорим:
В по­не­дель­ник убо к пер­во­му: Пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя. В по­не­дель­ник: Пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.
Во втор­ник: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, Пред­те­чи Тво­е­го, и спа­си мя. Во втор­ник: По мо­лит­вам, Гос­по­ди, Пред­те­чи Тво­е­го, и спа­си меня.
В сре­ду и пя­ток: Си­лою, Гос­по­ди, Кре­ста Тво­е­го, и спа­си мя. В сре­ду и пят­ни­цу: Си­лою, Гос­по­ди, Кре­ста Тво­е­го и спа­си меня.
В чет­вер­ток: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, Апо­стол Тво­их и свя­ти­те­ля Ни­ко­лая, и спа­си мя. В чет­верг: По мо­лит­вам, Гос­по­ди, Апо­сто­лов Тво­их и свя­ти­те­ля Ни­ко­лая, и спа­си меня.
Во вто­рое на Сла­ва, гла­го­ла­ти все­гда в кон­цах: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, свя­тых Тво­их, и спа­си мя. По­сле слов: “Сла­ва От­цу:”, на кон­це вто­ро­го го­во­рим: По мо­лит­вам, Гос­по­ди, свя­тых Тво­их, и спа­си меня.
В тре­тие же на И ныне, в кон­цах гла­го­ла­ти: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, Бо­го­ро­ди­цы, и спа­си мя. По­сле слов: “И ныне, и все­гда:”, на кон­це тре­тье­го го­во­рим: По мо­лит­вам, Гос­по­ди, Бо­го­ро­ди­цы, и спа­си меня.
В ше­стом же гла­се, в на­ча­ле све­тиль­на, вме­сто: Пред­ста­тель­ст­вы, Гос­по­ди, Безплотных: В ше­стом же гла­се, вме­сто: Пред­ста­тель­ством, Гос­по­ди, бес­плот­ных: в на­ча­ле све­тиль­на говорится:
Аще во втор­ник, гла­го­лет­ся си­це: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, Пред­те­чи Тво­е­го / низ­посли ду­шам на­шим / свет Твой присносущный. Во втор­ник: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, Пред­те­чи Тво­е­го, // нис­по­шли ду­шам на­шим / свет Твой вечный.
В сре­ду же и пя­ток вме­сто: Пред­ста­тель­ст­вы, Гос­по­ди, Безплотных:
В на­ча­ле гла­го­ла­ти си­це: Си­лою Кре­ста Тво­е­го, Гос­по­ди, / низ­посли ду­шам на­шим / свет Твой присносущный. В сре­ду и пят­ни­цу: Си­лою Кре­ста Тво­е­го, Гос­по­ди, // нис­по­шли ду­шам на­шим / свет Твой вечный.
В чет­вер­ток же си­це: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, свя­тых Апо­стол Тво­их и свя­ти­те­ля Ни­ко­лая, / низ­посли ду­шам на­шим / свет Твой присносущный. В чет­верг: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, свя­тых Апо­сто­лов Тво­их и свя­ти­те­ля Ни­ко­лая, // нис­по­шли ду­шам на­шим / свет Твой вечный.
Во вто­рое на Сла­ва, гла­го­ла­ти в на­ча­ле све­тиль­на си­це: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, всех свя­тых, / низ­посли ду­шам на­шим / свет Твой присносущный. По­сле слов: “Сла­ва От­цу:” го­во­рим: По мо­лит­вам, Гос­по­ди, всех свя­тых, // нис­по­шли ду­шам на­шим / свет Твой вечный.
В тре­тие же на И ныне, в на­ча­ле све­тиль­на гла­го­ла­ти си­це: Мо­лит­ва­ми, Гос­по­ди, Бо­го­ро­ди­цы / низ­посли ду­шам на­шим / свет Твой присносущный. По­сле слов: “И ныне, и все­гда:” го­во­рим: По мо­лит­вам, Гос­по­ди, Бо­го­ро­ди­цы // нис­по­шли ду­шам на­шим / свет Твой вечный.

Све­тиль­ны по­добне по гла­су, трижды.

Све­ти­лен, глас 1:

Свет воз­си­яй, Гос­по­ди, / ду­шу мою очи­сти от вся­ка­го гре­ха, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 1

Свет яв­ля­ю­щий, Гос­по­ди, / ду­шу мою очи­сти от вся­ко­го гре­ха, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.

Глас 2:

Свет Твой прис­но­сущ­ный низ­посли, Хри­сте Бо­же, / и про­све­ти очи тай­ныя серд­ца мо­е­го, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 2

Свет Твой веч­ный по­шли Хри­сте Бо­же, / и про­све­ти очи со­кро­вен­ные серд­ца мо­е­го, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных тво­их, и спа­си меня.

Глас 3:

Низ­посли свет Твой, Хри­сте Бо­же, / и про­све­ти серд­це мое, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 3

По­шли свет Твой Хри­сте Бо­же, / и про­све­ти серд­це мое, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.

Глас 4:

Свет воз­си­яй ми­ру Тво­е­му, / во тьме ду­шу мою су­щую от вся­ка­го гре­ха очи­сти, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 4

Свет яв­ля­ю­щий ми­ру Тво­е­му, / во тьме пре­бы­ва­ю­щую ду­шу мою от вся­ко­го гре­ха очи­сти, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.

Глас 5:

Све­то­да­вче Гос­по­ди, / низ­посли свет Твой, и про­све­ти серд­це мое, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 5

Све­та По­да­тель Гос­по­ди, / по­шли свет Твой, и про­све­ти серд­це мое, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.

Глас 6:

Пред­ста­тель­ст­вы, Гос­по­ди, Без­п­лот­ных Тво­их, / низ­посли ду­шам на­шим свет Твой присносущный.

Глас 6

Пред­ста­тель­ством, Гос­по­ди, Бес­плот­ных Тво­их, // нис­по­шли ду­шам на­шим свет Твой вечный.

Глас 7:

Воз­двиг­ни мя, Гос­по­ди, к Тво­е­му пес­но­пе­нию, / и на­учи мя тво­ри­ти во­лю Твою, Свя­тый, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 7

Воз­двиг­ни ме­ня, Гос­по­ди, для пе­ния Те­бе, / и на­учи ме­ня тво­рить во­лю Твою Свя­той, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.

Глас 8:

Свет сый, Хри­сте, / про­све­ти мя То­бою, / пред­ста­тель­ст­вы Без­п­лот­ных Тво­их, и спа­си мя.

Глас 8

Ты – Свет, Хри­сте, / про­све­ти ме­ня Со­бою, // пред­ста­тель­ством Бес­плот­ных Тво­их, и спа­си меня.

Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки