Тро­па­ри и конда­ки воскресные

ГЛАС 1

Цер­ков­но­сла­вян­ский Рус­ский

Тро­парь:

Ка­ме­ни за­пе­ча­та­ну от иудей / и во­и­ном стре­гу­щим Пре­чи­стое Те­ло Твое, / вос­кресл еси три­днев­ный, Спа­се, / да­ру­яй ми­ро­ви жизнь. / Се­го ра­ди Си­лы Небес­ныя во­пи­я­ху Ти, Жиз­но­да­вче: / сла­ва Вос­кре­се­нию Тво­е­му, Хри­сте, / сла­ва Цар­ствию Тво­е­му, / сла­ва смот­ре­нию Тво­е­му, едине Человеколюбче.

Тро­парь

Хо­тя ка­мень был опе­ча­тан иуде­я­ми, / и во­и­ны сте­рег­ли пре­чи­стое те­ло Твое, / вос­крес Ты в тре­тий день, Спа­си­тель, / да­руя ми­ру жизнь. / По­то­му Си­лы Небес­ные взы­ва­ли к Те­бе, По­да­тель жиз­ни: / “Сла­ва вос­кре­се­нию Тво­е­му, Хри­сте; / сла­ва Цар­ству Тво­е­му; / сла­ва про­мыс­лу Тво­е­му, Еди­ный Человеколюбец!”

Кондак:

Вос­кресл еси яко Бог из гро­ба во сла­ве, / и мир со­вос­кре­сил еси; / и есте­ство че­ло­ве­че­ское яко Бо­га вос­пе­ва­ет Тя, и смерть ис­че­зе; / Адам же ли­ку­ет, Вла­ды­ко; / Ева ныне от уз из­бав­ля­е­ма ра­ду­ет­ся, зо­ву­щи: / Ты еси, Иже всем по­дая, Хри­сте, воскресение.

Кондак

Вос­крес Ты, как Бог, из гро­ба во сла­ве / и мир с Со­бою вос­кре­сил. / И есте­ство че­ло­ве­че­ское как Бо­га вос­пе­ло Те­бя, / и ис­чез­ла смерть. / Адам тор­же­ству­ет, Вла­ды­ка, / и Ева, ныне, от уз из­бав­ля­е­мая, ра­ду­ет­ся, взы­вая: / “Ты, Хри­сте, всем да­ру­ешь воскресение!”

ГЛАС 2

Тро­парь:

Егда сниз­шел еси к смер­ти, Жи­во­те Без­смерт­ный, / то­гда ад умерт­вил еси бли­ста­ни­ем Бо­же­ства; / егда же и умер­шия от пре­ис­под­них вос­кре­сил еси, / вся Си­лы Небес­ныя взы­ва­ху: / Жиз­но­да­вче, Хри­сте Бо­же наш, сла­ва Тебе.

Тро­парь

Ко­гда со­шел Ты к смер­ти, Жизнь бес­смерт­ная, / то­гда ад умерт­вил Ты си­я­ни­ем Бо­же­ства. / Ко­гда же Ты и умер­ших из пре­ис­под­ней вос­кре­сил, / все Си­лы Небес­ные взы­ва­ли: / “По­да­тель жиз­ни, Хри­сте Бо­же наш, сла­ва Тебе!”

Кондак:

Вос­кресл еси от гро­ба, Все­сильне Спа­се, / и ад, ви­дев чу­до, ужа­се­ся, / и мерт­вии во­ста­ша; / тварь же ви­дя­щи сра­ду­ет­ся Те­бе, / и Адам све­се­лит­ся, / и мир, Спа­се мой, вос­пе­ва­ет Тя присно.

Кондак

Вос­крес Ты из гро­ба, все­силь­ный Спа­си­тель, / и ад, уви­дев это чу­до ужа­сал­ся, / и мерт­вые вос­ста­ва­ли. / И все тво­ре­ние, ви­дя это, ра­ду­ет­ся с То­бой, и Адам ве­се­лит­ся, / и мир Те­бя, Спа­си­тель мой, / про­слав­ля­ет непрестанно.

ГЛАС 3

Тро­парь:

Да ве­се­лят­ся Небес­ная, / да ра­ду­ют­ся зем­ная; / яко со­тво­ри дер­жа­ву / мыш­цею Сво­ею Гос­подь, / по­пра смер­тию смерть, / пер­ве­нец мерт­вых бысть; / из чре­ва адо­ва из­ба­ви нас, / и по­да­де ми­ро­ви ве­лию милость.

Тро­парь

Да ве­се­лит­ся все небес­ное, / да ра­ду­ет­ся все зем­ное, / ибо явил мо­гу­ще­ство ру­ки Сво­ей Гос­подь: / по­прал смер­тию смерть, / сде­лал­ся пер­вен­цем из мерт­вых, / из чре­ва ада из­ба­вил нас / и да­ро­вал ми­ру ве­ли­кую милость.

Кондак:

Вос­кресл еси днесь из гро­ба, Щед­ре, / и нас воз­вел еси от врат смерт­ных; / днесь Адам ли­ку­ет, и ра­ду­ет­ся Ева, / вку­пе же и про­ро­цы с пат­ри­ар­хи вос­пе­ва­ют непре­стан­но / Бо­же­ствен­ную дер­жа­ву вла­сти Твоея.

Кондак

Вос­крес Ты в сей день из гро­ба, Ми­ло­серд­ный / и вы­вел нас из врат смер­ти. / В сей день Адам ли­ку­ет и ра­ду­ет­ся Ева, / а вме­сте с ни­ми и про­ро­ки с пат­ри­ар­ха­ми вос­пе­ва­ют непре­стан­но / бо­же­ствен­ную мощь вла­сти Твоей.

ГЛАС 4

Тро­парь:

Свет­лую Вос­кре­се­ния про­по­ведь / от Ан­ге­ла уве­дев­ша Гос­под­ни уче­ни­цы / и пра­дед­нее осуж­де­ние от­верг­ша, / апо­сто­лом хва­ля­ща­ся гла­го­ла­ху: / ис­про­вер­же­ся смерть, / вос­кре­се Хри­стос Бог, / да­ру­яй мiро­ви ве­лию милость.

Тро­парь

Ра­дост­ную весть о вос­кре­се­нии узнав от Ан­ге­ла, / и из­ба­вив­шись от пра­ро­ди­тель­ско­го осуж­де­ния, / Гос­под­ни уче­ни­цы апо­сто­лам воз­гла­ша­ли, тор­же­ствуя: / “Низ­вер­же­на смерть, вос­крес Хри­стос Бог, / да­ру­ю­щий ми­ру ве­ли­кую милость!”

Кондак:

Спас и Из­ба­ви­тель мой / из гро­ба, яко Бог, вос­кре­си от уз земно­род­ныя, / и вра­та адо­ва со­кру­ши, / и яко Вла­ды­ка / вос­кре­се тридневен.

Кондак

Спа­си­тель и Из­ба­ви­тель мой от гро­ба, / как Бог вос­кре­сил из оков на зем­ле рож­ден­ных, / и вра­та ада со­кру­шил, / и как Вла­ды­ка вос­крес на тре­тий день.

ГЛАС 5

Тро­парь:

Со­без­на­чаль­ное Сло­во От­цу и Ду­хо­ви, / от Де­вы рожд­ше­е­ся на спа­се­ние на­ше, / вос­по­им, вер­нии, и по­кло­ним­ся; / яко бла­го­во­ли пло­тию взы­ти на Крест, / и смерть пре­тер­пе­ти, / и вос­кре­си­ти умер­шия / слав­ным Вос­кре­се­ни­ем Своим.

Тро­парь

Сло­во, без­на­чаль­ное по­доб­но От­цу и Ду­ху, / от Де­вы ро­див­ше­е­ся для спа­се­ния на­ше­го, / вос­по­ем, вер­ные, и по­кло­ним­ся Ему, / ибо бла­го­во­лил Он пло­тию взой­ти на Крест, / и смерть пре­тер­петь, и вос­кре­сить умер­ших / слав­ным вос­кре­се­ни­ем Своим.

Кондак:

Ко аду, Спа­се мой, со­шел еси, / и вра­та со­кру­ши­вый яко все­си­лен, / умер­ших яко Со­зда­тель со­вос­кре­сил еси, / и смер­ти жа­ло со­кру­шил еси, / и Адам от клят­вы из­бав­лен бысть, Че­ло­ве­ко­люб­че; / тем­же вси зо­вем: / спа­си нас, Господи.

Кондак

Во ад со­шел Ты, Спа­си­тель мой, / и вра­та его со­кру­шив, как Все­мо­гу­щий, / как Тво­рец умер­ших вос­кре­сил с Со­бою, / и жа­ло смер­ти уни­что­жил, (Хри­сте), / и Ада­ма от про­кля­тия из­ба­вил, Че­ло­ве­ко­лю­бец. / По­то­му все мы вос­кли­ца­ем Те­бе: / “Спа­си нас, Господи!”

ГЛАС 6

Тро­парь:

Ан­гель­ския Си­лы на гро­бе Тво­ем, / и стре­гу­щии омерт­ве­ша; / и сто­я­ше Ма­рия во гро­бе, / ищу­щи Пре­чи­с­та­го Те­ла Тво­е­го. / Пле­нил еси ад, не ис­ку­си­вся от него; / сре­тил еси Де­ву, да­ру­яй жи­вот. / Вос­кре­сый из мерт­вых, Гос­по­ди, сла­ва Тебе.

Тро­парь

Ан­гель­ские Си­лы – при гро­бе Тво­ем, / и охра­няв­шие его омерт­ве­ли, / а Ма­рия сто­я­ла в гроб­ни­це / и ис­ка­ла пре­чи­стое те­ло Твое. / Ты опу­сто­шил ад, не по­тер­пев от него, / Ты встре­тил Де­ву, да­ру­ю­щий жизнь. / Вос­крес­ший из мерт­вых, Гос­по­ди, сла­ва Тебе!

Кондак:

Жи­во­на­чаль­ною дла­нию / умер­шия от мрач­ных удо­лий / Жиз­но­да­вец вос­кре­сив всех Хри­стос Бог, / вос­кре­се­ние по­да­де че­ло­ве­че­ско­му ро­ду: / есть бо всех Спа­си­тель, / Вос­кре­се­ние и Жи­вот, и Бог всех.

Кондак

Жи­во­на­чаль­ною Сво­ею дла­нию / из мрач­ных глу­бин всех умер­ших вос­кре­сив, / По­да­тель жиз­ни Хри­стос Бог, / вос­кре­се­ние да­ро­вал че­ло­ве­че­ской при­ро­де, / ибо Он – Спа­си­тель всех, вос­кре­се­ние и жизнь / и Бог всего!

ГЛАС 7

Тро­парь:

Раз­ру­шил еси Кре­стом Тво­им смерть, / от­верзл еси раз­бой­ни­ку рай; / ми­ро­но­си­цам плач пре­ло­жил еси, / и апо­сто­лом про­по­ве­да­ти по­ве­лел еси, / яко вос­кресл еси, Хри­сте Бо­же, / да­ру­яй ми­ро­ви / ве­лию милость.

Тро­парь

Со­кру­шил Ты Кре­стом Сво­им смерть, / от­крыл раз­бой­ни­ку рай, / плач ми­ро­но­сиц в ра­дость из­ме­нил / и Сво­им апо­сто­лам про­по­ве­до­вать по­ве­лел, / что Ты вос­крес, Хри­сте Бо­же, / да­руя ми­ру / ве­ли­кую милость.

Кондак:

Не кто­му дер­жа­ва смерт­ная / воз­мо­жет дер­жа­ти че­ло­ве­ки: / Хри­стос бо сни­де, со­кру­шая и разо­ряя си­лы ея; / свя­зу­ем бы­ва­ет ад, / про­ро­цы со­глас­но ра­ду­ют­ся, / пред­ста, гла­го­лю­ще, Спас су­щим в ве­ре, / изы­ди­те, вер­нии, в воскресение.

Кондак

Уже не смо­жет бо­лее удер­жи­вать лю­дей власть смер­ти, / ибо со­шел Хри­стос, со­кру­шая и разо­ряя си­лы ее. / Ад свя­зан, про­ро­ки со­глас­но ра­ду­ют­ся: / “Явил­ся, – го­во­рят, – Спа­си­тель тем, кто в ве­ре; / вы­хо­ди­те, вер­ные для воскресения!”

ГЛАС 8

Тро­парь:

С вы­со­ты сниз­шел еси, Бла­го­у­тробне, / по­гре­бе­ние при­ял еси три­днев­ное, / да нас сво­бо­ди­ши стра­стей, / Жи­во­те и Вос­кре­се­ние на­ше, Гос­по­ди, сла­ва Тебе.

Тро­парь

С вы­со­ты со­шел Ты, ми­ло­серд­ный, / бла­го­во­лил пре­быть три дня во гро­бе, / что­бы нас осво­бо­дить от стра­стей, / – жизнь и вос­кре­се­ние на­ше, Гос­по­ди, сла­ва Тебе!

Кондак:

Вос­крес из гро­ба, умер­шия воз­двигл еси, / и Ада­ма вос­кре­сил еси, / и Ева ли­ку­ет во Тво­ем Вос­кре­се­нии, / и мир­стии кон­цы тор­же­ству­ют / еже из мерт­вых во­ста­ни­ем Тво­им, Многомилостиве.

Кондак

Вос­став из гро­ба, умер­ших Ты воз­двиг, / и Ада­ма вос­кре­сил, / и Ева ли­ку­ет о Тво­ем вос­кре­се­нии, / и пре­де­лы ми­ра тор­же­ству­ют / о Тво­ем вос­ста­нии из мерт­вых, Многомилостивый.

Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки