Акафист Господу Богу о мире и взаимной любви среди людей


Господь Иисус Христос

Аудио:
25:22

Кондак 1

Воз­бран­ный Вое­во­до и Созда­те­лю мира, услы­ши нас греш­ных, моля­щих­ся Тебе – Твор­цу и Про­мыс­ли­те­лю наше­му, при­з­ри с высо­ты свя­та­го жили­ща Тво­е­го на иссох­шие от нена­ви­сти серд­ца наша, и обно­ви их бла­го­да­тию Пре­свя­та­го Духа Тво­е­го, да и мы Бла­го­де­те­лю и Вла­ды­це живо­та наше­го зовем: Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Икос 1

Анге­лов Твор­че, Вели­кий и Все­мо­гу­щий Боже наш, Ты поко­ри­вый под нози Свои сти­хии вси, Ты одним сло­вом Сво­им запре­ти­вый буре и пове­ле­вый быти тишине на озе­ре Гени­са­рет­стем, тако­во­му дивя­ще­ся Тво­е­му все­мо­гу­ще­ству, Тебе Вла­ды­це мира взы­ва­ем: Источ­ни­че мира и люб­ви, пога­си нена­висть и зависть в людех Тво­их; Источ­ни­че мира и люб­ви, оро­си кап­лею бла­го­да­ти Свя­та­го Духа Тво­е­го оле­де­нев­шие лютые серд­ца наша; Источ­ни­че мира и люб­ви, воз­рас­ти в серд­цах людей Тво­их доб­ро­де­тель кро­то­сти и сми­ре­ния; Источ­ни­че мира и люб­ви, иско­ре­ни в нас мно­го­об­раз­ное лукав­ство и лице­ме­рие; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 2

Все­дер­жи­те­лю и Спа­си­те­лю наш, не оста­ви нас сирых, но вон­ми моле­нию наше­му, с верою зову­щих Ти: Аллилуия!

Икос 2

Рече Гос­подь Сво­им уче­ни­ком: «Запо­ведь новую даю вам, да люби­те друг дру­га, яко­же и Аз воз­лю­бих вас, да и вы люби­те ближ­ния своя тако». И мы со уми­ле­ни­ем зовем Ти: Источ­ни­че мира и люб­ви, анге­ла мир­на, вер­на настав­ни­ка людем Тво­им нис­посли; Источ­ни­че мира и люб­ви, воз­грей огнем бла­го­дат­ной люб­ви и мира души и серд­ца наша; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 3

Силою свы­ше обле­чен­ные свя­тии уче­ни­цы Твои и апо­сто­лы, шед­ше в мир и про­по­ве­дуя Свя­тое Еван­ге­лие Твое о люб­ви и мире, с радо­стию поя­ху Ти: Аллилуия!

Икос 3

Имея богат­ство люб­ви и неиз­ре­чен­на­го мило­сер­дия, Гос­по­ди Боже наш, отвра­ти от нас, при­зы­ва­ю­щих имя Твое Свя­тое, раз­до­ры и подай ско­ре при­ми­ре­ние людем Тво­им. Напол­ни серд­ца наша теп­ло­тою люб­ви Тво­ей, да и мы ради сла­вы Свя­та­го Име­ни Тво­е­го, Тебе Спа­си­те­лю и Богу наше­му при­но­сим сице­вая: Источ­ни­че мира и люб­ви, к бра­то­лю­бию и уми­ре­нию обра­ти нас; Источ­ни­че мира и люб­ви, изба­ви ны от зави­сти, гне­ва и нена­ви­сти к ближ­ним; Источ­ни­че мира и люб­ви, бла­го­дать Гос­по­да наше­го Иису­са Хри­ста и любовь Бога и Отца да будет со все­ми нами; Источ­ни­че мира и люб­ви, уми­ри нашу жизнь, мир Твой нис­посли и поми­луй нас; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 4

Бурю яро­сти и него­до­ва­ния отго­ни от нас и научи нас еди­ны­ми усты и еди­ным серд­цем взы­ва­ти к Тебе: Аллилуия!

Икос 4

Слы­шав­ша свя­тии уче­ни­цы Твои, Гос­по­ди, гла­го­лы пре­чи­стых уст Тво­их: «име­ю­щий запо­ве­ди Мои и соблю­да­ю­щий их, тот есть любя­щий Мя, а любя­щий Мя воз­люб­лен будет Отцем Моим»; еже дивя­ще­ся неиз­ре­чен­ней люб­ви Тво­ей, дер­за­ем пети Ти тако­вая: Источ­ни­че мира и люб­ви, очи­сти нас от гре­хов наших, иссу­ша­ю­щих в нас искрен­нюю любовь; Источ­ни­че мира и люб­ви, воду из камене в пусты­ни исто­чи­вый, исто­чи из сер­дец наших пока­я­ние о сво­их гре­сех, чело­ве­ко­лю­бие и мило­сер­дие; Источ­ни­че мира и люб­ви, от всех душет­лен­ных стра­стей невре­ди­мых нас соблю­ди; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 5

Ты, Бог мира и люб­ви, – мир Твой оста­ви­вый людем Тво­им, посе­ти и нас – насле­дие Твое – миром, да с бла­го­да­ре­ни­ем всем серд­цем зовем Ти: Аллилуия!

Икос 5

Вла­ды­ко небе­си и зем­ли, Боже Все­мо­гу­щий, Твор­че неба и зем­ли, Отче мило­сер­дия и щед­рот, чело­ве­ко­лю­бия неис­то­щи­мый Источ­ни­че, вся пре­муд­ро­стию Созда­вый, в Его же руцех дыха­ние всех живых, Его же послу­ша­ют звез­ды; Ты убо Боже – Солн­це мира и люб­ви, при­з­ри на люди Тво­ея, во гре­сех сущих, поща­ди насле­дие Твое, из глу­би­ны души зову­щих Ти: Источ­ни­че мира и люб­ви, даждь нам, да любим друг дру­га – сло­вом, делом и исти­ною; Источ­ни­че мира и люб­ви, сми­ри серд­ца наша непо­кор­нии; Источ­ни­че мира и люб­ви, даждь нам воз­лю­би­ти Тя всем серд­цем сво­им и душею сво­ею; Источ­ни­че мира и люб­ви, даждь нам в люб­ви и бла­го­че­стии пожи­ти во все дни жиз­ни нашея; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 6

Поми­луй нас, Гос­по­ди, поми­луй нас, взы­ва­ю­щих к Тебе о мире все­го мира и вопи­ю­щих Ти: Аллилуия!

Икос 6

Все­мо­гу­щий Боже наш! Ты тако воз­лю­бил мир, яко и Сына Сво­е­го Еди­но­род­на­го дал еси, да всяк веру­ю­щий в Него и тво­ря­щий волю Его не погиб­нет, но да име­ет жизнь веч­ную. Сего ради и мы недо­стой­нии, упо­вая на без­ко­неч­ную любовь Твою и мило­сер­дие, поем Ти тако­вая: Источ­ни­че мира и люб­ви, оты­ми от ны зависть, гор­дость и помыш­ле­ние о зле; Источ­ни­че мира и люб­ви, иско­ре­ни гнез­дя­щу­ю­ся в нас пагу­бу само­лю­бия – корень мно­гих зол, и овей нас тихим созна­ни­ем чело­ве­ко­лю­бия; Источ­ни­че мира и люб­ви, даждь нам все­гда зре­ти согре­ше­ния наша пред Тобою и ближ­ни­ми, сми­ряя себе, бра­та нико­ли­же осуж­да­ти, но яко себе само­го люби­ти; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 7

Хва­ли­те Имя Гос­подне, хва­ли­те раби Гос­по­да! При­и­ми, Гос­по­ди, молит­вы вели­ча­ю­щих Тя и взы­ва­ю­щих Ти: Аллилуия!

Икос 7

Гос­по­ди, Иису­се Хри­сте, Сыне Божий, вели­ча­ем Твою неиз­ре­чен­ную любовь к нам и взы­ва­ем Ти тако­вая: Источ­ни­че мира и люб­ви, свя­за­вый Апо­сто­лов Сво­их сою­зом мира и люб­ви, соеди­ни и нас сою­зом нели­це­мер­ной люб­ви друг ко дру­гу; Источ­ни­че мира и люб­ви, воз­грей теп­ло­тою к Тебе серд­ца наша, Хри­сте Боже наш: да серд­цем чистым и мыс­лию бла­гою и всею кре­по­стию нашею воз­лю­бим Тя и искрен­не­го сво­е­го, яко­же самих себе; Источ­ни­че мира и люб­ви, к доб­ро­де­тель­но­му житель­ству наста­ви нас в люб­ви Тво­ей; Источ­ни­че мира и люб­ви, Боже наш, да в соглас­ном еди­но­мыс­лии сла­вим Тя, Чело­ве­ко­люб­че; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 8

Сотво­ри с нами, Гос­по­ди, зна­ме­ние во бла­го и да видят нена­ви­дя­щие нас и да посты­дят­ся, яко Ты, Гос­по­ди, помо­гл нам и уте­шил еси нас. Тебе, Про­мыс­ли­те­лю наше­му и Пода­те­лю веч­ных благ, вопи­ем: Аллилуия!

Икос 8

Воз­люб­лю Тя, Гос­по­ди, кре­по­сте моя; Гос­подь утвер­жде­ние мое и при­бе­жи­ще мое, к Тебе Богу мое­му и Све­ту истин­но­му вос­пе­ваю сице: Источ­ни­че мира и люб­ви, оро­си нас росою мило­сер­дия Тво­е­го и воз­ве­се­ли серд­ца наша; Источ­ни­че мира и люб­ви, воз­бу­ди совесть спя­щую в нас и укре­пи глас ея; Источ­ни­че мира и люб­ви, даждь нам позна­ти силу люб­ви Тво­ея к пад­ше­му чело­ве­че­ству; Источ­ни­че мира и люб­ви, умуд­ри нас быти про­воз­вест­ни­ка­ми люб­ви Тво­ей для ближ­них наших; Источ­ни­че мира и люб­ви, укра­си нас пло­да­ми чувств бла­гих; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 9

Воз­лю­бим друг дру­га, да еди­но­мыс­ли­ем вопи­ем Ти: Аллилуия!

Икос 9

Вития мно­го­ве­щан­ные, яко рыбы без­глас­ные, не могут гла­го­ла­ти сло­вес Тво­их, Боже: «Аще запо­ве­ди Мои соблю­де­те, пре­бу­де­те в люб­ви Моей, яко­же и Аз запо­ве­ди Отца Мое­го соблю­дох и пре­бы­ваю в люб­ви Его». Мы же вос­пе­ва­ем песнь люб­ви Тво­ей: Источ­ни­че мира и люб­ви, всем нам мир Твой подаждь щед­ре; Источ­ни­че мира и люб­ви, не тер­пяй враж­ды, при­ми­ри нас, да в радо­сти Тво­ей и в мире пре­бу­дем; Источ­ни­че мира и люб­ви, насы­ти­вый в пустыне люди пятью хле­ба­ми, насы­ти и нас вожде­лен­ным миром и любо­вью свя­тою; Источ­ни­че мира и люб­ви, пре­тво­ри­вый воду в вино на бра­ке в Кане Гали­лей­стей, пре­тво­ри в свя­тую любовь нена­висть, сущую в серд­цах наших; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 10

Спа­си, Боже, люди Твоя и бла­го­сло­ви досто­я­ние Твое, Тебе вопи­ю­щих: Аллилуия!

Икос 10

Царю сил, чисто­ты и цело­муд­рия, Хри­сте Иису­се, росою свы­ше пога­си пла­мень стра­стей наших, да чистым серд­цем и усты несквер­ны вопи­ем Ти хва­леб­ную песнь сию: Источ­ни­че мира и люб­ви, рукою анге­ла хра­ни­те­ля наше­го отстра­ни от нас духа гор­ды­ни и зави­сти; Источ­ни­че мира и люб­ви, очи­сти в серд­цах наших похо­ти злые и мыс­ли лука­вые; Источ­ни­че мира и люб­ви, огра­ди нас свя­ты­ми анге­ла­ми Тво­и­ми и креп­ким опол­че­ни­ем их; Источ­ни­че мира и люб­ви, оты­ми от нас серд­це камен­ное и лука­вое, в пло­ти нашей сущее, и даждь серд­це новое – бла­гое, горя­щее любо­вию к Тебе, и искрен­ним нашим; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 11

При­к­ло­ни, Гос­по­ди, ухо Твое и услы­ши нас, из глу­би­ны сер­дец наших взы­ва­ю­щих к Тебе: Аллилуия!

Икос 11

Сла­ва в выш­них Богу и на зем­ли мир, в чело­ве­цех бла­го­во­ле­ние, – вос­пе­ли Тебе анге­лы, Род­ше­му­ся в вер­те­пе Виф­ле­ем­стем. Царю мира и люб­ви, спа­си души наша, да поем Ти сице­вая: Источ­ни­че мира и люб­ви, Чело­ве­ко­люб­че Гос­по­ди, из пла­мене исто­чи­вый росу, исто­чи росу люб­ви из сер­дец наших; Источ­ни­че мира и люб­ви, подаждь нам мир и тиши­ну жития наше­го; Источ­ни­че мира и люб­ви, гла­го­ла­вый уче­ни­ком Сво­им: «Мир вам», – нис­посли и нам мир Твой спа­си­тель­ный, вожде­лен­ный; Источ­ни­че мира и люб­ви, пошли нам веч­но теку­щие струи люб­ви Тво­ей в серд­ца наша; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 12

Бла­го­сло­ви люди Твоя, Боже, миром, к Тебе взы­ва­ю­щих: Аллилуия!

Икос 12

Первую и наи­боль­шую давый нам запо­ведь, Боже, еже люби­ти Тя, Бога и Твор­ца наше­го, от всея души и всею мыс­лию и кре­по­стию нашею. И вто­рую, подоб­ную ей: еже люби­ти ближ­ня­го, яко самих себе. На сих двух запо­ве­дех зиждит­ся весь Закон и Про­ро­ки. Внем­лю­ще и серд­цем вели­кую бла­го­дать сло­вес Тво­их, зовем сице­вая: Источ­ни­че мира и люб­ви, спо­до­би­вый нас позна­ти наи­боль­шую запо­ведь о люб­ви, дай же познать нам еже есть нена­висть – наи­боль­ший и тяг­чай­ший грех; Источ­ни­че мира и люб­ви, уга­си пла­мень нена­ви­сти и пре­ре­ка­ния наше­го; Источ­ни­че мира и люб­ви, омый про­ка­зу вза­им­ной враж­ды и очи­сти серд­ца наша; Боже, Источ­ни­че мира и люб­ви, водру­зи мир и любовь в серд­цах наших.

Кондак 13

О, Все­мо­гу­щий Боже! Про­мыс­ли­те­лю наш, Источ­ни­че мира и люб­ви, жиз­ни и благ пода­те­лю, при­и­ми от серд­ца все­го моле­ние сие, Тебе при­но­си­мое, услы­ши, Боже, молит­ву нашу и уто­ли раз­до­ры, враж­ду, нена­висть и зависть к искрен­ним нашим в серд­цах наших и подаждь нам мир, тиши­ну, любовь, при­ми­ре­ние, да в радо­сти Тебе, наше­му источ­ни­ку мира воз­зо­вем: Алли­лу­ия! Алли­лу­ия! Аллилуия!

(Этот кондак чита­ет­ся три­жды, затем икос 1 и кондак 1)

Молитва

Вла­ды­ко неба и зем­ли! Отче щед­рот и мило­сер­дия, люб­ви неиз­сле­ди­мая пучино!

Ты Сво­им Про­мыс­лом содер­жишь всю тварь, при­к­ло­ни Свое Мило­сер­дие к моле­нию наше­му, обно­ви серд­ца наша любо­вию Тво­ею и водру­зи мир и радость и весе­лие в житии нашем. О, Боже пра­вый! Ум наш про­све­ти и исце­ли от помыс­лов лука­вых и гре­хов­ных, от всех без­за­ко­ний наших. Наста­ви нас на путь истин­на­го сми­ре­ния, кро­то­сти и люб­ви, да исто­ча­ем мир, любовь и мило­сер­дие к ближ­ним. Сохра­ни в доб­ро­де­те­ли, Боже, души наша. Мир миро­ви Тво­е­му даруй, Гос­по­ди, и уми­ри жизнь нашу. Гос­по­ди, поми­луй нас и спа­си души наши, яко благ и мило­серд и чело­ве­ко­лю­бец. Аминь.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки