Акафист мученице Зинаиде Тарсийской


Мученица Зинаида Тарсийская

Кондак 1

Избран­ней Неве­сте Хри­сто­вой Зина­и­де от люб­ве сер­деч­ныя исхо­дя­щее сие ака­фист­ное спле­тен­ное пение, яко мно­го могу­щей сво­и­ми пра­вед­ны­ми муче­ни­че­ски­ми к Богу молит­ва­ми спо­спе­ше­ство­ва­ти наше­му спа­се­нию и от вся­ких бед изба­ви­ти к ней при­те­ка­ю­щих, сего ради соглас­но зовем вси:

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Икос 1

Анге­ло­об­раз­но в мире пожив­ши, все­б­ла­жен­ная стра­сто­тер­пи­це Зина­и­до, ангель­ский лик на Небе­си вос­пол­ни­ла еси. Но вос­пе­вая ныне со анге­лы и свя­щен­ных дев муче­ниц ликом песнь Три­еди­но­му Богу, не забу­ди и нас земно­род­ных срод­ник тво­их в день стра­сти тво­ея вос­пе­ва­ю­щих сице:

Радуй­ся, избран­ная угод­ни­це Божия;

Радуй­ся, вер­ная раба Гос­по­да Твоего.

Радуй­ся, агни­це, Агн­цу Хри­сту, последовавшая;

Радуй­ся, неве­сто Хри­сто­ва прекрасная.

Радуй­ся, чисто­тою дев­ства просиявшая;

Радуй­ся, муче­ний кро­вь­ми украсившая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 2

Видя­ще свя­тая Зина­и­до с сест­рою тво­ею Фило­нил­лою житие и тру­ды срод­ни­ка тво­е­го пре­светла­го Пав­ла, преж­де цер­ковь Божию гонив­ша­го, после­ди же по пре­мно­гу вели­ки­ми апо­столь­ски­ми подви­ги ю раз­ши­рив­ша­го и укра­сив­ша­го и сами вос­хо­те­сте всею душею Хри­сту рабо­та­ти, тем­же от идол без­душ­ных отвра­ще­нии и вере Хри­сто­вой свя­тым Пав­лом науче­нии возо­пи­ли Богу: Аллилуиа.

Икос 2

Разум Бого­про­све­щен при­яв­ши пре­муд­рая Зина­и­до, ура­зу­ме­ла еси суе­ту мира сего и избра­ла еси еди­но души тво­ей потреб­но еже бла­го­уго­ди­ти Богу, тем­же с Фило­нил­лою срод­ни­цей по пло­ти и духу себе, стя­жа­ний мате­ре сво­ея отверг­ши­ся и апо­сто­лом под­ра­жа­ю­щи Хри­ста про­по­ве­до­ва­ла еси. Обра­ще­нии же тобою к вере истин­ней, возо­пи­ша к тебе таковая:

Радуй­ся, муд­рая дева, мира отверг­ша­я­ся, да Хри­ста приобрящеши;

Радуй­ся, муд­рая дева, роди­тель­ни­цу остав­ль­шая да к Богу Отцу Небес­но­му, приближишися.

Радуй­ся, вели­ка­го Пав­ла уче­ни­ца пресветлая;

Радуй­ся, духом Еван­ге­лия от язы­ков апо­сто­ла упоенная.

Радуй­ся, от Тар­са изшед­шая и апо­столь­ский путь прошедшая;

Радуй­ся, Цар­ство Небес­ное людем благовестившая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 3

Силою бла­го­да­ти Хри­сто­вы оде­яв­ши­ся пре­слав­ная Зина­и­до, навык­ла еси силе и худо­же­ству вра­чеб­но­му и Само­му Гос­по­ду, яко вер­ная Его уче­ни­ца, подо­бя­щи­ся, про­хо­ди­ла еси вси гра­ды про­по­ве­да­ю­щи Еван­ге­лие и без­среб­рен­но вра­чу­ю­щи вся­кий недуг и вся­ку язю в людех. Исце­ли убо и наши неду­ги душев­ные и телес­ные, свя­тая дева, дан­ною тебе бла­го­да­тию, да выну вопи­ем о тебе Богу: Аллилуиа.

Икос 3

Иму­ща в серд­це и помыш­ле­нии сво­ем сло­ве­са Дави­да про­ро­ка «се что доб­ро или что крас­но, но еже жити бра­тии вку­пе». Во град Демет­ри­ад­ский свя­тии сест­рен­ни­цы Зина­и­до и Фило­нил­ло достиг­ше и в вер­теп некий вшед­ше, тамо житие рав­но­ан­гель­ское про­вож­да­ху не пре­ста­ю­щи ова недуг людей вра­че­ва­ти, ова же в под­ви­зех и чуде­сех свя­ти, обоя вку­пе Гос­по­да в душах и теле­сех про­слав­ля­ти и про­по­ве­да­ти, тако­во­му убо див­но­му житию ваше­му чудя­ще­ся зовем:

Радуй­ся, Зина­и­до без­среб­ни­це предивная;

Радуй­ся, мно­гия и лютыя болез­ни чело­ве­ком отгнавшая.

Радуй­ся, с Фило­нил­лою дол­го­му бде­нию и поще­нию себе вдавшая;

Радуй­ся, чуд­на зна­ме­ния совершившая.

Радуй­те­ся, вку­пе Давид­ски доб­ро и крас­но тече­ние скончавши;

Радуй­те­ся, сест­ры по пло­ти сест­ра­ми по духу себе явивши.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 4

Бурею зло­бы и зави­сти бесов­ския дышу­ще на вас, бла­жен­ные сест­ры, окрест живу­щия язы­цы, яко ума­ли­ся вами сует­ное их идо­лом, паче же бесом покло­не­ние, ради про­по­ве­ди вашея чудес и зна­ме­ний, неистов­ством вос­пы­ла­ша на вас, уби­ти от отца лжи вас поуча­ше­ся во мра­це сквер­ны сво­ея, не веду­ще пети Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­шав­ше пре­мно­гую твою доб­ро­де­тель, бла­жен­ная Зина­и­до, люди бла­го­ра­зум­ныя отвсю­ду устрем­ля­ху­ся к тебе, с верою во вра­чу­ю­щую бла­го­дать в тебе сущую и при­ем­лю­ще ско­рая исце­ле­ния, про­слав­ля­ху Бога и тебе цели­тель­ни­цу и угод­ни­цу Его вели­ча­ху пении сими:

Радуй­ся, пома­зан­ная миром благодати;

Радуй­ся, Боже­ствен­ных даров приятелище.

Радуй­ся, мило­стей Гос­под­них источниче;

Радуй­ся, ско­рая помощ­ни­це страждущих.

Радуй­ся, настав­ни­це заблуждающих;

Радуй­ся, озлоб­ля­е­мых твер­дая стено.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 5

Бого­теч­ней звез­де была еси подоб­на, пре­х­валь­ная, во гра­де Демет­ри­а­де, стра­ны све­том дел тво­их освя­ща­ю­щая, сло­во бла­го­ве­стия зна­мень­ми утвер­жда­ю­щи, всех науча­ю­щая Истин­но­му Солн­цу Прав­ды Хри­сту Богу пети: Аллилуиа.

Икос 5

Видев­ше твое вели­кое к боля­щим телом и душею людем состра­да­ние, к тебе при­те­ка­ю­щим свет­лей­шая Зина­и­да, оза­ри убо от гор­них высот све­том тво­е­го вра­че­ва­ния и наша неду­гу­ю­щая теле­са и гре­хом потем­нен­ныя души, да востав­ше и испра­вив­ше­ся тобою радост­но вопи­ем ти:

Радуй­ся, миро­вар­ни­це на вся неду­ги вра­че­ва­ния источающая;

Радуй­ся, вра­чеб­ни­це быст­рая и милосердная.

Радуй­ся, состра­да­тель­ней­шая чело­ве­ком благодетельнице;

Радуй­ся, язв телес­ных и скор­бей душев­ных наших посетительнице.

Радуй­ся, тре­бу­ю­щих заступ­ле­ния тво­е­го не отвращающая;

Радуй­ся, выну о нас пред Богом ходатайствующая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 6

Про­по­вед­ни­ком духов­ным апо­сто­лом истин­но срав­ни­лася еси все­х­валь­ная дева и к тебе бо сло­ве­са Вла­дыч­ная пре­ло­жив­ша­ся, егда рече сво­им уче­ни­ком: «Шед­ше про­по­ве­дуй­те, яко при­бли­жи­ся Цар­ствие Божие, боля­щия исце­ляй­те, про­ка­жен­ныя очи­щай­те туне при­я­сте, туне дади­те». Вси люди науча­ю­ще вер­но Богу пети: Аллилуиа.

Икос 6

Воз­сия миру свет исти­ны Еван­гель­ския и оже­сто­чи­ся и очи­сти­ся в без­си­лии сво­ем про­го­ня­е­мая им тьма пре­ле­сти бесов­ския: не тер­пя бо сво­е­го пора­же­ния, лука­вый змий тела муче­ни­ков ярост­но сокру­ша­ет, но тем паче душам их ко Хри­сту ско­рее прейти воз­мо­га­ет. И зде убо духом зло­бы науче­нии язы­цы безум­нии при­вед­ши нощию, яко сыно­ве тьмы сущии в вер­теп свя­тых дев Зина­и­ды и Фило­нил­лы, тела их камень­ми до успе­ния смерт­на­го поби­ша, их же душ в селе­ния рай­ския сре­та­ше, чини анге­льстии возо­пи­ша сицевая:

Радуй­те­ся, свя­тии муче­ни­цы доб­ре стра­даль­че­ство­вав­ши и ныне венчающиеся;

Радуй­те­ся, лики без­п­лот­ных и муче­ник чис­ло пред­опре­де­лен­ное восполняющии.

Радуй­те­ся, Сте­фа­ну пер­во­стра­даль­цу обра­зом кон­чи­ны подобныя;

Радуй­те­ся, Фек­ле, жен началь­ни­це нра­вов жития равныя.

Радуй­те­ся, теле­сы уби­е­нии, души же ваша в руце Божии и муки их не прикосневся;

Радуй­те­ся, сына­ми тьмы во тме нощ­ней посе­че­нии, но свет­ло и ясно память ваша на зем­ли сла­вит­ся вку­пе с Филониллою.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 7

Хотя­щи Гос­по­ду бла­го­уго­ди­ти оста­ви­ла еси дом роди­тель­ский и в вер­теп все­ли­ла­ся еси, в вер­те­пе же ради Рож­ден­на­го: и тамо запо­ве­ди Его сотво­рив­ши и иных научив­ши, даже до смер­ти муче­ни­че­ской вер­на была еси с дру­ги­нею тво­ею Ему, стра­да­ли­це Зина­и­до, тем­же за сие венец прав­ды ныне при­яв­ши, пое­ши Тому веч­но на небе­си: Аллилуиа.

Икос 7

«Новую запо­ведь даю вам, да люби­те друг дру­га, — рече Гос­подь ко избран­ным Его — боль­ше бо сея люб­ви ник­то­же имать, да кто душу свою поло­жит за дру­ги своя». Сея запо­ве­ди вер­ную испол­ни­тель­ни­цу видим тя Бого­из­бран­ная муче­ни­це Зина­и­до, любовь велию к Богу и ближ­не­му сво­е­му в житии явив­шую, и душу свою за дру­ги, паче же за Хри­ста яко дру­га и жени­ха сво­е­го поло­жив­шую. Сего ради и мы с любо­вию днесь вопи­ем ти:

Радуй­ся, люб­ве­обиль­ная стра­да­ли­це, мило­сер­ди­ем к чело­ве­ком преисполненная;

Радуй­ся, див­ная стра­сто­тер­пи­це ближ­ня­го сво­е­го, яко сама себе возлюбившая.

Радуй­ся, вер­ная уче­ни­це Хри­сто­ва, запо­ве­ди Его пре­крас­но соблюдшая;

Радуй­ся, за Хри­ста и доб­рая дела твоя от зло­де­ев камень­ми побиенная.

Радуй­ся, сими камень­ми, ко кра­е­уголь­но­му кам­ню — Хри­сту, любо­вию приобщившаяся;

Радуй­ся, яко голу­би­це чистая, душею к Чистей­ше­му ско­ро воспарившая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 8

Стран­ное и пре­слав­ное чудо видим на тебе доб­рая муче­ни­це Зина­и­да, тебе бо от люб­ви Божи­ей, яко же твой срод­ник Павел — ничто­же раз­лу­чи­ти воз­мог­ло есть: ни скорбь, ни тес­но­та, ни гоне­ние, ни глад, ни наго­та, ни беда, ни меч камен­ный, ника­кая тварь, ни живот, ни смерть раз­лу­чи. Ты душею к Богу в рай­ския селе­ния воз­ле­тев­ши, паче с Ним соеди­ни­лася еси, но и от чело­век по смер­ти не раз­лу­ча­ла­ся еси, при­к­ло­ня­ю­щи мило­сти­во ухо ко всем тебе верою при­зы­ва­ю­щим и помо­га­ю­щи всем чту­щим память твою, Богу же вопи­ю­ще: Аллилуиа.

Икос 8

Весь еси дела­ние и жела­ний краю, весь еси сла­дость моя — Слад­чай­ший Иису­се — тако взы­ва­ла еси муче­ни­це Зина­и­до в молит­вах сво­их ко Гос­по­ду, всею душею и серд­цем к Тому горев­шая, егда нече­сти­вии чело­ве­цы камень­ми мета­ху на тя, и горь­кое уби­е­ние свое сим весь­ма усла­див­ши и к Богу воз­шед­ши — усла­ди и наша скор­би, бла­жен­ная дево, да сла­дост­но зовем ти:

Радуй­ся, свя­тая гор­це Слад­чай­ша­го возлюбившая;

Радуй­ся, слав­ная, во Иису­со­ву сла­дость горесть зем­ную обратившая.

Радуй­ся, язвы Гос­по­да тво­е­го на теле тво­ем понесшая;

Радуй­ся, ангель­ски тому послужившая.

Радуй­ся, зло­бы невер­ных не устрашившаяся;

Радуй­ся, вер­ных серд­ца возвеселившая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 9

Вся­кое есте­ство уди­ви­ся, Зина­и­до, сия­нию в тебе бла­го­да­ти и богат­ству доб­ро­де­те­лей: анге­ло­по­доб­ной чисто­те тво­ей, муже­ству в скор­бех и стра­да­ни­их, в немощ­нем жен­ском теле­си про­яв­лен­но­му, креп­кой люб­ви ко Хри­сту и мно­го­му состра­да­нию к людем, в них тво­ри­ла еси пре­слав­ная, во еже пети: Аллилуиа.

Икос 9

Ветии мно­го­ве­щан­ные не воз­мо­гут по досто­я­нию вос­пи­са­ти подви­ги твоя, доб­ро­по­бед­ная муче­ни­це, како непо­бе­ди­мою Божи­ею бла­го­да­тию, юная дева сущи побе­ди­ла еси древ­ня­го искон­на­го вра­га и посра­ми­ла еси идоль­скую пре­лесть, мно­же­ство душ ко Хри­сту при­вед­ши. Мы же удив­ле­ния испол­нен­нии, в немо­щи витий­ства наше­го сми­рен­но взы­ва­ем ти:

Радуй­ся, анге­лов радост­ное зре­ли­ще и чело­ве­ков бла­го­го­вей­ное удивление;

Радуй­ся, демо­нов горь­кое рыда­ние и слу­жи­те­лей их без­силь­ное ожесточение.

Радуй­ся, кровь за Хри­ста пролиявшая;

Радуй­ся, тело за Него к муче­ни­че­ской кон­чине предавшая.

Радуй­ся, с вели­ким Пав­лом тво­им тече­ние совер­шив­шая и веру соблюдшая;

Радуй­ся, во дво­рех пер­во­рож­ден­ных на небе­си вселившаяся.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 10

Спа­си­тель и Гос­подь, мно­га­жды уте­шая дру­ги своя веща­ше Сам пре­чест­ны­ми усты Сво­и­ми: «Поми­най­те сло­во еже аз рех вам. Несть раб болий Гос­по­да сво­е­го, аще мене изгна­ша и вас ижде­нут; аще сло­во Мое соблю­да­ша и ваша соблю­дут». Сия вся сбыв­ша­я­ся видим на тебе свя­тая Зина­и­да, тебе бо вер­ную рабу Гос­под­ню еще и погна­ша пом­но­зи неве­рии во образ Гос­по­да тво­е­го, но коль­ми паче мно­зи от чело­век твое сло­во соблю­до­ша! С ними и мы о тебе вопи­ем Спа­су: Аллилуиа.

Икос 10

Царю и Богу сво­е­му яко жерт­ва бла­го­при­ят­ная при­нес­ла­ся еси, бого­муд­рая стра­сто­тер­пи­це, тем­же со Хри­стом в небес­ной сени пре­бы­ва­ю­щи, и нас пред Пре­сто­лом Его не забу­ди, зову­щих ти сице:

Радуй­ся, с радо­стью понес­шая за Хри­ста поругание;

Радуй­ся, пра­вед­ное при­яв­шая по тру­дех тво­их от Него воздаяние.

Радуй­ся, агни­це крот­кая от лютых воев телом растерзанная;

Радуй­ся, ласто­ви­це быст­рая от духов зло­бы под­не­бес­ных на мытар­ствах душею не удержанная.

Радуй­ся, в радость Гос­по­да тво­е­го ско­ро вшедшая;

Радуй­ся, и наша про­ше­ния к нему возносящая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 11

Пение сие ака­фист­ное, вемы яко мно­го не довле­ет ко истин­но­му похва­ле­нию тво­их доб­ро­де­те­лей свя­тая муче­ни­це, оба­че ели­ко мощ­но может помо­щи твоя пра­вед­ная молит­ва нам недо­стой­ным и за сия малыя пес­но­пе­ния аще ток­мо от чис­та­го серд­ца тыя воз­не­сем и с любо­вию о тебе возо­пи­ем Богу: Аллилуиа.

Икос 11

Све­то­зар­на­го дне все­об­ща­го мерт­вых вос­кре­се­ния и страш­на­го суда Божия чаю­ще ужа­са­ем­ся лютых наших дея­ний и без­мер­ных гре­хов, ими­же еже­час­но про­гнев­ля­ем Созда­те­ля и Спа­са наше­го. Но име­ю­ще тебе, бла­жен­ная пред­ста­тель­ни­це за нас пред Гос­по­дем, яко муд­рую Еван­гель­скую Деву, жени­ха в полу­но­щи свет­ло сре­тив­шую, наде­ем­ся и нам две­рей чер­то­га небес­на­го не затво­рит­ся тво­и­ми молит­ва­ми, зову­щих ти таковая:

Радуй­ся, дево пре­муд­рая, со све­тиль­ни­ком горя­щим пол­ным елея доб­рых дел ко Хри­сту исшедшая;

Радуй­ся, на брак агн­чий со избран­ны­ми радост­но и побе­до­нос­но во свет­лой одеж­де вшедшая.

Радуй­ся, пред пре­сто­лом Агн­ца заклан­на­го с душа­ми уби­ен­ных за Сло­во Его, песнь возносящая;

Радуй­ся, на пре­сто­ле Сла­вы суди­ти хотя­ща­го, о мире умоляющая.

Радуй­ся, наи­па­че о мно­же­стве тезо­име­ни­тых тво­их на зем­ли живу­щих, спа­се­ния пред Богом споручнице;

Радуй­ся, и в вере усоп­ших тезо­име­ни­тых сво­их, гре­хов про­ще­ния и рай­ских две­рей отвер­зе­ния молебнице.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 12

Бла­го­дать от Бога дана ти бысть еще в жиз­ни вре­мен­ней, преб­ла­жен­ная, вра­че­ва­ти душев­ныя и телес­ныя болез­ни к тебе при­те­ка­ю­щих, веру­ем убо яко в жиз­ни веч­ной и бла­жен­ной у Бога, про­слав­ль­ша­го тя и к себе при­бли­зив­ша­го, наи­па­че сих даро­ва­ний пре­ис­пол­не­на еси, и може­ши помо­щи вся­ко­му чело­ве­ку во вся­цей скор­би и болез­ни с верою к тебе при­бе­га­ю­ще­му и Богу пра­во­слав­но в теп­ло­те серд­ца возо­пив­ше­му: Аллилуиа.

Икос 12

Пою­ще твоя апо­сто­лом рав­ныя тру­ды, подвиж­ни­че­ское житие и стра­даль­че­скую кон­чи­ну, прис­но­слав­ная Зина­и­до, молим тя про­стри твою с небе­си помощь на нас, живу­щих во тьме стра­стей и иску­ше­ний, и тво­им пред Богом дерз­но­ве­ни­ем ско­ро воз­двиг­ни от одра немо­щи души и тела вопи­ю­щих ти:

Радуй­ся, с Мари­ею, Еле­ною, Ниною, Оль­гою и ины­ми, яко их подви­гом по силе тво­ей упо­до­бив­ша­я­ся, славимая;

Радуй­ся, с муче­ни­ца­ми дева­ми Фек­лою, Вар­ва­рою, Ека­те­ри­ною, Ана­ста­си­ею и сест­рою Фило­нил­лою и про­чи­ми во свет­лом лике торжествующая.

Радуй­ся, с лики пре­по­доб­ных дев Пела­ги­ею, Фев­ро­ни­ею, Мари­ею и иных чины, яко отшель­ни­це ликовствующая;

Радуй­ся, с Кос­мою, Дами­а­ном и Пан­те­ле­и­мо­ном и все­ми цели­те­ли, яко без­среб­ни­це прославляемая.

Радуй­ся, со Анге­лы и все­ми свя­ты­ми в тор­же­стве Церкве Небес­ней пребывающая;

Радуй­ся, и нас греш­ных от един­ства церк­ви зем­ныя не отпа­да­ю­щих не забывающая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 13

О, пре­слав­ная стра­сто­тер­пи­це Хри­сто­ва Зина­и­до, крот­кая Его угод­ни­ца и все­гдаш­няя о нас к Нему молеб­ни­це. С верою, надеж­дою и любо­вию ко тво­е­му пред­ста­тель­ству пред Богом по Бого­ро­ди­це нас при­те­ка­ю­щих при­и­ми и от вся­ких болез­ней, бед и смер­ти умо­ли, да с тобою взы­ва­ем Богу: Аллилуиа.

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

Анге­ло­об­раз­но в мире пожив­ши, все­б­ла­жен­ная стра­сто­тер­пи­це Зина­и­до, ангель­ский лик на Небе­си вос­пол­ни­ла еси. Но вос­пе­вая ныне со анге­лы и свя­щен­ных дев муче­ниц ликом песнь Три­еди­но­му Богу, не забу­ди и нас земно­род­ных срод­ник тво­их в день стра­сти тво­ея вос­пе­ва­ю­щих сице:

Радуй­ся, избран­ная угод­ни­це Божия;

Радуй­ся, вер­ная раба Гос­по­да Твоего.

Радуй­ся, агни­це, Агн­цу Хри­сту, последовавшая;

Радуй­ся, неве­сто Хри­сто­ва прекрасная.

Радуй­ся, чисто­тою дев­ства просиявшая;

Радуй­ся, муче­ний кро­вь­ми украсившая.

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Кондак 1

Избран­ней Неве­сте Хри­сто­вой Зина­и­де от люб­ве сер­деч­ныя исхо­дя­щее сие ака­фист­ное спле­тен­ное пение, яко мно­го могу­щей сво­и­ми пра­вед­ны­ми муче­ни­че­ски­ми к Богу молит­ва­ми спо­спе­ше­ство­ва­ти наше­му спа­се­нию и от вся­ких бед изба­ви­ти к ней при­те­ка­ю­щих, сего ради соглас­но зовем вси:

Радуй­ся, свя­тая муче­ни­це Зина­и­до, молит­вен­ни­це о почи­та­ю­щих тя.

Комментировать

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки