Акафист преподобному Симеону Столпнику


Преподобный Симео́н Столпник, Антиохийский, архимандрит

Кондак 1

Избран­но­му от мла­ден­че­ства све­тиль­ни­ку мира и цели­те­лю неду­гов душев­ных и телес­ных к пре­по­доб­но­му отцу наше­му Симео­ну сми­рен­но при­те­ка­ю­ще, яко могу­ще­му нас сво­бо­ди­ти от стра­стей и вся­ких бед, из глу­би­ны души при­не­сем хва­ле­ние и молит­ву, усерд­но зовуще:

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Икос 1

Ангел Хра­ни­тель дан бысть тебе от Бога, егда плод молит­вы усерд­ныя даро­ван был еси роди­те­лем тво­им. Той бе тя сохра­няя, паче же в муд­ро­сти духов­ней поучая, егда сне­го­свет­лою одеж­дею оде­ял­ся еси при кре­ще­нии тво­ем. Мы же, ведя­ще тя чуд­на­го избран­ни­ка Божия быти, сия похва­лы тебе, яко долж­ныя, дер­за­ем принести:

Радуй­ся, роди­те­лей тво­их плод молит­вы богодарованный.

Радуй­ся, даров Свя­та­го Духа во свя­тем кре­ще­нии сподобивыйся.

Радуй­ся, Божия бла­го­да­ти сосу­де избранный.

Радуй­ся, люб­ве Божия чело­ве­ком явление.

Радуй­ся, зем­ней муд­ро­сти ненаученный.

Радуй­ся, небес­ною сугу­бо обогащенный.

Радуй­ся, Телом и Кро­вию Хри­сто­вою таин­ствен­но обоженный.

Радуй­ся, в молит­ве восхищенный.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 2

Видя Гос­подь сми­ре­ние и про­сто­ту серд­ца тво­е­го, избра тя во ору­жие Свое, да посра­ми­ши лука­вое муд­ро­ва­ние муд­ре­цов века сего, и от овец отчих сотво­ри тя пас­ты­ря овец сло­вес­ных ста­да Хри­сто­ва, да куп­но пое­те Твор­цу: Аллилуиа.

Икос 2

Разум твой имея алчу­щий и жаж­ду­щий прав­ды Хри­сто­вы, не усум­нел­ся еси вопро­си­ти чест­на­го стар­ца о сло­ве­сех свя­та­го Еван­ге­лия. И, поучи­вся его бого­на­учен­ных гла­го­лов, в том­же часе твер­до воз­же­лал еси оста­ви­ти дом отчий и вся крас­ная мира сего и тес­ным путем, веду­щим в живот веч­ный, пои­ти. Сего ради вопи­ем ти:

Радуй­ся, во хра­ме пре­бы­ва­ние от юно­сти возлюбивый.

Радуй­ся, из дома отча изшедый.

Радуй­ся, бега­ю­щих мира покрове.

Радуй­ся, бого­уго­жде­ния образе.

Радуй­ся, бла­гое иго Хри­сто­во с любо­вию восприявый.

Радуй­ся, плоть яко мечем посекий.

Радуй­ся, заблужд­ших наставляяй.

Радуй­ся, доб­ре житель­ству­ю­щих утверждаяй.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 3

Откро­ве­ни­ем Божи­им бысть тебе во сне виде­ние: осно­ва­ние зда­нию пола­гая, ров копал еси и глас слы­шал еси три­кра­ты, паче углуб­ля­ти­ся, и, достиг­шу ти мно­гия глу­би­ны, пове­ле ти Гос­подь со всем усер­ди­ем тво­им сози­да­ти. И сбыст­ся чуд­ное виде­ние сие над тобою: глу­би­ною сми­ре­ния поло­жил еси твер­дое осно­ва­ние доб­ро­де­те­лем всем, ими­же укра­шен, непре­стан­но Гос­по­ду взы­вал еси: Аллилуиа.

Икос 3

Имея жела­ние креп­кое жития ино­че­ска­го, ко еди­ней оби­те­ли при­шел еси. Сми­ре­ния же ради семь дний без ястия и пития пред вра­ты ея пад на зем­ли пре­был еси, дерз­но­ве­ния не имый в тую вни­ти. Бла­жен­ный же игу­мен тоя оби­те­ли, про­ви­дя тя Божия избран­ни­ка быти, минув­ши­ми день­ми испы­та тя, яко хоще­ши Гос­по­де­ви рабо­та­ти, и лику бра­тии сво­ея сопри­чте. И мы вси почи­та­ем тя:

Радуй­ся, истин­ный послу­ша­те­лю веле­ний Христовых.

Радуй­ся, житию рав­но­ан­гель­но­му поревновавый.

Радуй­ся, мир сей оставивый.

Радуй­ся, жития пост­ни­че­ска­го пла­менне возжелевый.

Радуй­ся, воз­дер­жа­ни­ем на стра­сти вооруживыйся.

Радуй­ся, доб­рый воине Христов.

Радуй­ся, во сми­ре­нии на послу­ша­ние себе покоривый.

Радуй­ся, тща­ние велие к науче­нию мона­стыр­ско­му явивый.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 4

Бурю стра­стей ути­шая, яко ягнец кро­ток отцев духов­ных все­гда послу­шал еси и, за сми­ре­ние твое, еще юн сый, обра­за ангель­ска­го спо­до­бил­ся еси, в нем­же воз­дер­жа­ние и тру­ды усу­губ­ляя, плоть умерщ­влял еси, душу спа­сая, и в глу­бине серд­ца взы­вая Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­ша игу­мен бра­тию пове­да­ю­щу, яко смрад от тебе исхо­дит и чер­ви спа­да­ют с теле­се тво­е­го, вопро­си тя, чесо­го ради бысть ти тако. Ты же, гла­ву пре­кло­ни­вый, в мол­ча­нии пред­сто­ял еси. Тогда взя­ша одуж­ду с тебе и кро­вию обаг­рен­ное тело твое узре­ша, с вер­ви­ем жест­ким вон­зен­ным в него. Со ужа­сом мно­гим стра­да­ния твоя помыш­ляя и мы сице зовем ти:

Радуй­ся, Свя­та­го Духа жили­ще освященное.

Радуй­ся, образ Божий не помра­чи­вый в себе.

Радуй­ся, тер­пе­ни­ем Иов­лем бра­тию удививый.

Радуй­ся, вели­кое муже­ство в себе явивый.

Радуй­ся, рев­ни­те­лю истины.

Радуй­ся, лам­па­до елеа благовоннаго.Радуйся, рас­тлен­ныя хра­мы душ наших обновляяй.

Радуй­ся, куми­ры муд­ро­ва­ния наше­го низлагаяй.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 5

Бла­го­дат­ною силою укреп­ля­ем, новыя подви­ги во умер­щ­ле­ние пло­ти тво­ея понесл еси. Стра­ха же ради, яко и бра­тия, под­ра­жа­ю­ще тебе, подви­ги не по разу­му вос­при­и­мет, пове­ле ти игу­мен отъ­и­ти о них. Ты же, незло­бив, волю его испол­няя, в пусты­ни в кла­де­зи без­вод­нем все­лил­ся еси, паки и тамо вос­пе­вал Хри­сту Богу песнь: Аллилуиа.

Икос 5

Видя бла­жен­ный игу­мен Тимо­фей виде­ние во сне, яко мно­же­ство наро­да оби­тель его обсто­ит и о рабе Божи­ем Симеоне вопро­ша­ют, ужа­сом одер­жим бе и, вос­пря­нув от сна, бра­тии пове­да сие. Абие же куп­но с ними иде в пусты­ню и воз­з­ва тя. Почи­та­ю­ще подви­ги твоя, и мы по дол­гу вели­ча­ем тя:

Радуй­ся, силу духа Иоси­фа явивый.

Радуй­ся, велия подви­ги Хри­ста ради совершивый.

Радуй­ся, Крест Хри­стов без­ро­пот­но понесый.

Радуй­ся, Церк­ви украшение.

Радуй­ся, прав­ды Божия див­ный служителю.

Радуй­ся, доб­рый корм­чий кораб­ля Иисусова.

Радуй­ся, пра­ви­ло веры благочестивыя.

Радуй­ся, обра­зе кро­то­сти духовныя.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 6

Про­по­вед­ник сло­ва Божия епи­скоп Васс по воле Божи­ей при­и­де, егда в келии пустын­ней водво­рил­ся еси. Велию рев­ность о Мои­сеи и Илии пока­зав, четы­ре­де­ся­ти­днев­на­го поста воз­же­лел еси. Да не при­об­щи­ши­ся браш­на во вре­мя сие, невход­ну келию твою свя­ти­те­ля устро­и­ти моля­ше, еже и сотво­ри, и отъ­и­де, Гос­по­де­ви поя: Аллилуиа.

Икос 6

Воз­си­ял еси, пре­по­добне, чуд­ным воз­дер­жа­ни­ем тво­им, егда пре­шед­шим днем поста тво­е­го обре­те тя свя­ти­тель Божий яко мерт­ва, на зем­ли лежа­ща, воз­дви­же тя и Таин без­смерт­ных Хри­сто­вых при­ча­стия спо­до­би. Посем мно­гим бра­ти­ям пове­дав о див­нем под­ви­зе тво­ем, научи их про­слав­ля­ти Гос­по­да, див­ная дела во свя­тых Сво­их явля­ю­ща, и тебе, угод­ни­ку Его, вос­пе­ва­ти сицевая:

Радуй­ся, зем­ный путь твой по сто­пам Хри­сто­вым шествовавый.

Радуй­ся, постом Мои­сею и Илии подражавый.

Радуй­ся, на Гос­по­да упо­ва­ние твое возложивый.

Радуй­ся, во упо­ва­нии сем пищи и пития не приобщивыйся.

Радуй­ся, яко све­том боже­ствен­ным оза­рял­ся еси.

Радуй­ся, яко и нас, вер­ных, молит­ва­ми тво­и­ми укрепляеши.

Радуй­ся, яко воз­дер­жа­ни­ем без­п­лот­ным упо­до­бил­ся еси.

Радуй­ся, тем, яко ору­жи­ем духов­ным, неви­ди­мых вра­гов побе­дил еси.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 7

Хотя подви­ги твоя паче усу­гу­би­ти, яко на лестви­цу воз­во­дя­щую к небе­си, на верх горы воз­шел еси: да не сой­де­ши отту­ду, око­ва­ми себе на ней утвер­ди, гла­го­лов же свя­ти­те­ля Меле­тия послу­шав, не плоть, но разум в Хри­сто­во послу­ша­ние пле­нив, до кон­ца живо­та сво­е­го взы­вал еси: Аллилуиа.

Икос 7

Новая Вифе­сда яви­ся гора, на ней­же под­ви­зал­ся еси, пре­по­бодне. Не ток­мо еди­ною в лето и пер­вее вхо­дя­щим исце­ле­ния на той пода­ва­ша­ся, но и все­гда и всем в бедах, болез­нех и скор­бех сущим и с надеж­дою к Богу при­те­ка­ю­щим бла­гая помощь твоя даро­ва­ше­ся, и вси воз­вра­ща­ху­ся, сла­вя Бога, и тя, угод­ни­ка Его вели­ча­ху, зовуще:

Радуй­ся, све­ще, Боже­ствен­ным пла­ме­нем возженная.

Радуй­ся, све­тиль­ни­че горяй и светяй.

Радуй­ся, цели­те­лю болез­ней душевных.

Радуй­ся, вра­чу неду­гов телесных.

Радуй­ся, пита­те­лю алчу­щих правды.

Радуй­ся, источ­ни­че жаж­ду­щим истины.

Радуй­ся, молит­вен­ни­че о душах наших.

Радуй­ся, хода­таю нам и благ земных.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 8

Стран­но житие свое сотво­рил еси, бла­женне, егда видя народ мног, гря­дущ к тебе, ура­зу­ме, яко чтут и про­слав­ля­ют тя. Сла­вы убе­гая, сми­ре­ние же воз­лю­бив, на стол­пе высо­цем пре­бы­ва­ти бла­го­во­лил еси и, яко по сте­пе­нем лестви­цы к небес­ней высо­те вос­хо­дя, и мраз, и дождь, и зной паля­щий пре­тер­пе­вая, Гос­по­де­ви непре­стан­но пел еси: Аллилуиа.

Икос 8

Весь испол­нил­ся еси послу­ша­ния, испы­ту­ю­щим тя свя­тым отцем пустын­ни­ком: пови­ну­я­ся бо веле­нию их, яко Божию, пот­щал­ся еси сни­ти со стол­па тво­е­го на зем­лю, еже и видя­ще тии, ура­зу­ме­ша, яко от Бога дело твое, и реша, да пре­бу­де­ши на стол­пе тво­ем невоз­бран­но. Тогда враг рода чело­ве­ча умыс­ли иску­си­ти тя: во обра­зе анге­ла свет­ла пред­ста ти, ты же на мгно­ве­ние не ура­зу­мел еси, бла­женне, лести вра­жия, оба­че зна­ме­ни­ем чест­на­го Кре­ста побе­дил еси того ковар­ство. Послеж­де пока­я­ние велие Гос­по­ду при­несл еси, сему же и мы поучив­ше­ся, хва­лим тя сице:

Радуй­ся, стре­лы лука­ва­го раз­жжен­ныя отразивый.

Радуй­ся, ковар­ство вра­га победивый.

Радуй­ся, силою крест­ною вооруживыйся.

Радуй­ся, ложь огнем исти­ны попаливый.

Радуй­ся, молит­вою, яко мечем, вооруженный.

Радуй­ся, шле­мом спа­се­ния венчанный.

Радуй­ся, сугу­бое пока­я­ние Богу принесый.

Радуй­ся, на Божие мило­сер­дие надеж­ду возложивый.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 9

Вся­ка­го греш­ни­ка каю­ща­го­ся при­ем­ляй Гос­подь и твое пока­я­ние при­ят, и паки про­сла­ви тя. Диа­вол же, подви­га тво­е­го не тер­пя­ще, язвою лютою пора­зи тя, и бысть в нозе тво­ей лютый гной с чер­вя­ми. По мно­зем вре­ме­ни уве­дев о тебе мати твоя, при­и­де ко стол­пу тво­е­му и пла­ка­ся горь­ко. Ты же, бла­женне, на волю Гос­под­ню упо­вая, в буду­щем веце усре­сти тя ей обе­щал еси и, над пре­дав­шею дух ея в руце Гос­под­ни, молит­ву сотво­рив, Гос­по­де­ви вос­пел еси: Аллилуиа.

Икос 9

Ветии суе­муд­рен­нии не воз­мо­гут изъ­яс­ни­ти силу чудо­тво­ре­ний тво­их, ихже в сла­ву Божию и чуд­ным име­нем Гос­под­ним совер­шал еси. Воды не имев­шу месту тому, молит­вою тво­ею, свя­те, зем­ля потря­се­ся и воду обиль­но даде. Жена некая, змию малую в воде во чре­во свое при­ем­шая, водою тво­ею напо­ив­ши­ся, исце­ле абие. И ины мно­зи исце­ле­ва­ху у стол­па тво­е­го свя­ты­ми тво­и­ми молит­ва­ми. Людие же, видя­ще велия чуде­са Божия, с радо­стию про­слав­ля­ху тя:

Радуй­ся, Небес­на­го Царя рабе бла­гий и верный.

Радуй­ся, при­я­тый от Него талант усугубивый.

Радуй­ся, жити­ем тво­им небе­са возвеселивый.

Радуй­ся, чуде­сы все­лен­ную удививый.

Радуй­ся, помощ­ни­че наш и молитвенниче.

Радуй­ся, от иску­ше­ний вра­жи­их защитниче.

Радуй­ся, яко тобою стра­сти наша утоляются.

Радуй­ся, яко тобою бла­гая жела­ния наша исполняются.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 10

Спа­сти хотя греш­ныя и к пока­я­нию при­зва­ти, после­до­вал еси сто­пам Гос­по­да наше­го Иису­са Хри­ста и при­бег­ша­го под кров твой раз­бой­ни­ка Иона­фа­на хотя­щим уби­ти его не пре­дал еси, но после велия его пока­я­ния, отъ­и­ти ему с миром ко Гос­по­ду умо­лил еси, дабы бла­жен­ства рай­ска­го улу­чив, в веч­но­сти вос­хва­лит Все­щед­ра­го Чело­ве­ко­люб­ца Бога бла­го­дар­ствен­ною пес­нию: Аллилуиа.

Икос 10

Царя Небес­на­го и Гос­по­да бла­гий раб и вер­ный слу­жи­тель был еси, чадом же тво­им духов­ным — отец и настав­ник мно­го­мило­сти­вый: на еди­нем месте, на стол­пе тебе оби­та­ю­щу, мно­же­ство наро­да, и вер­ных, и невер­ных, к тебе при­хож­да­ху, и всем всяк помощ­ник был еси, вся­кия болез­ни душев­ныя и телес­ныя вра­чуя, наи­па­че же неве­ру­ю­щия све­том Хри­сто­ва Еван­ге­лия про­све­щал еси, яко да кре­щен­нии во имя Пре­свя­тыя Тро­и­цы, Гос­по­да пре­воз­не­сут и тебе, доб­ро­му пас­ты­рю сво­е­му, воззовут:

Радуй­ся, зер­ца­ло Три­си­ян­на­го Света.

Радуй­ся, небес­на­го оза­ре­ния исполненный.

Радуй­ся, от богат­ства духа ближ­ния просвещаяй.

Радуй­ся, стра­ху Божию научаяй.

Радуй­ся, воли Гос­под­ней без­ро­пот­ный исполнителю.

Радуй­ся, о сла­ве Его ревнителю.

Радуй­ся, пас­ты­рю наш добрый.

Радуй­ся, отце мило­сти­вый и кроткий.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 11

Пение воз­люб­лен­но­му Хри­сту в житии тво­ем при­но­ся, дара про­ро­че­ства спо­до­бил­ся еси, гря­ду­щую засу­ху, глад и мор пред­воз­ве­щая, наше­ствие невер­ных пред­ре­кл еси и мно­ги­ми сле­за­ми и теп­лою молит­вою Гос­по­да уми­ло­сти­вил еси, да отвра­тит гнев Свой, пра­вед­но дви­жи­мый, и не попу­стит язы­ком побе­ди­ти хри­сти­а­ны, при­но­ся­щих пока­я­ние и бла­го­да­ря­щих Гос­по­да за Его велию милость и непре­стан­но пою­щих Ему: Аллилуиа.

Икос 11

Све­та небес­на­го сосу­де избран­ный пока­зал­ся еси, егда при­спе час твой от мира сего в селе­ния воз­люб­лен­ная и жела­е­мая прейти. О бла­жен­ней кон­чине тво­ей тако уче­ник твой Анто­ний повест­ву­ет: «Во един день, в пяток, по девя­том часе, ожи­да­ю­щим нам его поуче­ния и бла­го­сло­ве­ния, не при­з­рел он на нас со стол­па. Також­де и в суб­бо­ту, и в неде­лю. И устра­шил­ся аз, и взы­дох на столп, и узрех пре­по­доб­на­го со гла­вою поник­шею долу и руце на пер­сех. Мня­ху, яко молит­ву деет, умол­чах аз, после­ди же рекох: «Бла­го­сло­ви нас, отче!» Он же не отве­ща. Тогда помыс­лих, яко аще ко Гос­по­ду отъ­и­де пре­по­доб­ный отец, и ура­зу­мех, яко есть тако, и вос­пла­ках­ся горь­ко, и, при­сту­пив, лобы­зах его, гла­го­ля: «На кого остав­ля­е­ши нас, отче?» И мы про­сим тя: и нас греш­ных не остав­ляй тво­и­ми бла­го­при­ят­ны­ми ко Гос­по­ду молит­ва­ми, из глу­би­ны души зову­щих ти:

Радуй­ся, от мла­ден­че­ства все­го себя Гос­по­де­ви предавый.

Радуй­ся, запо­ве­ди Бога, яко бла­гое сокро­ви­ще в серд­це свое приемый.

Радуй­ся, бла­го­да­тию рай­скою облагоуханный.

Радуй­ся, све­том молит­вы просвещенный.

Радуй­ся, во Хри­ста облеченный.

Радуй­ся, ризою нетле­ния украшенный.

Радуй­ся, ко Гос­по­ду вся помыш­ле­ния твоя обративый.

Радуй­ся, ближ­них яко­же себе возлюбивый.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 12

Бла­го­да­ти дар испро­си у Гос­по­да, отче, тебя вер­но хва­ля­шим; вон­ми воз­ды­ха­ни­ем нашим, и слез наших не пре­зри, и не оста­ви нас, яко­же обе­щал­ся еси не остав­ля­ти ни стол­па тво­е­го, ни горы, тобою избран­ныя, во бла­го­де­я­ние при­бе­га­ю­щим к тебе чело­ве­ком, под кро­вом тво­им сохра­ня­е­мым, Гос­по­де­ви же пою­щим: Аллилуиа.

Икос 12

Вос­пе­вая житие твое, бого­бла­женне отче, про­слав­ля­ем Бога, и, яко­же на погре­бе­ние твое сте­ко­ша­ся ко гро­бу тво­е­му свя­ти­те­ли, и пас­ты­ри, и мир­стии со сле­за­ми и молит­вы мно­ги­ми, све­щи и фими­ам нося­ще, тако и мы, сошед­ше­ся в день памя­ти тво­ея, усерд­ныя хва­лы и моле­ния при­но­сим ти:

Радуй­ся, от юно­сти миру умерый.

Радуй­ся, бла­гое иго Хри­сто­во вземый.

Радуй­ся, из тем­ни­цы теле­се к веч­но­му житию радост­но изшедый.

Радуй­ся, лице­зре­ни­ем Боже­ствен­на­го све­та наслаждающийся.

Радуй­ся, яко прис­но Пре­свя­тей Тро­и­це предстоиши.

Радуй­ся, яко непре­стан­но молит­вы о нас возсылаеши.

Радуй­ся, цель­бо­нос­ныя мощи нам оставивый.

Радуй­ся, рода хри­сти­ан­ска­го помощниче.

Радуй­ся, Симеоне, див­ный столп­ни­че и вели­кий чудотворче.

Кондак 13

О, вели­кий и пре­див­ный угод­ни­че Божий, пре­по­добне отче наш Симеоне! Ныне пре­сто­лу Божию пред­сто­и­ши и про­ше­ния наша Гос­по­ду при­но­си­ши, и сия малая моле­ния от нас греш­ных при­и­ми, и, яко­же не отри­нул еси раз­бой­ни­ка, при­бег­ша­го к тво­е­му стол­пу, но и от зем­ных бед изба­вил еси того, и вождь был еси Ему в Цар­ство Небес­ное, тако и нас, греш­ных, не оста­ви тво­им заступ­ле­ни­ем, но и во вре­мен­ней жиз­ни сей помо­гай нам, и в буду­щей небес­ных оби­те­лей молит­ва­ми тво­и­ми достиг­ну­ти спо­до­би, иде­же с тобою Хри­сту, Спа­си­те­лю наше­му, воз­зо­вем: Аллилуиа.

(Этот кондак чита­ет­ся три­жды, затем икос 1 и кондак 1).

Молитва

О, свя­тый и вели­кий угод­ни­че Божий Симеоне! Подви­гом доб­рым под­ви­зав­ся на зем­ли, вос­при­ял еси на небе­сех венец прав­ды, его­же уго­то­вал есть Гос­подь всем любя­щим Его. Тем­же, взи­ра­ю­ще на свя­тый твой образ, раду­ем­ся о пре­слав­нем скон­ча­нии житель­ства тво­е­го и чтим свя­тую память твою. Ты же, пред­стоя Пре­сто­лу Божию, при­и­ми моле­ния наша и ко Все­ми­ло­сти­во­му Богу при­не­си, о еже про­сти­ти нам вся­кое пре­гре­ше­ние и помо­щи нам ста­ти про­ти­ву коз­нем диа­воль­ским, да избав­ль­ше­ся от скор­бей, болез­ней, бед и напа­стей и вся­ка­го зла, бла­го­чест­но и пра­вед­но пожи­вем в нынеш­нем веце и спо­до­бим­ся пред­ста­тель­ством тво­им, аще и недо­стой­ни есмы, виде­ти бла­гая на зем­ли живых, сла­вя­ще Еди­на­го во свя­тых Сво­их сла­ви­ма­го Бога, Отца и Сына и Свя­та­го Духа, ныне и прис­но и во веки веков. Аминь.

Комментировать

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки