Акафист Пресвятой Богородице пред иконой «Целительница»


Икона Богородицы Целительница

Кондак 1

Избран­ней от всех родов Пре­свя­тей Деве Бого­ро­ди­це, явив­шей­ся неко­гда кли­ри­ку боля­щу, во еже исце­ли­ти его от болез­ни лютыя, похваль­ное при­но­сим пение. Ты же, Все­ми­ло­сти­вая Вла­ды­чи­це, яко иму­щая дер­жа­ву непо­бе­ди­мую, от вся­ких бед и скор­бей, и болез­ней сво­бо­ди ны, зову­щия Ти:

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Икос 1

Архан­гел Гав­ри­ил, воз­ве­щая Пре­свя­тей Деве Марии без­се­мен­ное зача­тие от Нея Сына Божия, рече: «Радуй­ся, Бла­го­дат­ная, Гос­подь с Тобою, бла­го­сло­вен­на Ты в женах»; мы же, греш­нии, гла­су Архан­ге­ла под­ра­жа­ти дер­за­ю­ще, с верою, любо­вию и бла­го­го­ве­ни­ем вопи­ем пения сицевая:

Радуй­ся, от нача­ла веков во гла­ву наше­го спа­се­ния пре­ды­з­бран­ная; радуй­ся, мно­го­об­разне от про­ро­ков предвозвещенная.

Радуй­ся, Неве­сто Нене­вест­ная, зачен­шая Сына от Духа Свя­та­го; радуй­ся, Мати, в рож­де­стве и по рож­де­стве пре­быв­шая Дева.

Радуй­ся, Оде­ю­ща­го­ся све­том, яко ризою, пеле­на­ми повив­шая; радуй­ся, мле­ком питав­шая гор­няя и доль­няя бла­го­да­тию Сво­ею Питающаго.

Радуй­ся, на руку Тво­ею носив­шая Все­дер­жи­те­ля; радуй­ся, о Про­мыс­ли­те­ле всея тва­ри попе­че­ние имевшая.

Радуй­ся, паче всех Сына Тво­е­го воз­лю­бив­шая; радуй­ся, паче всех от Него превознесенная.

Радуй­ся, чест­ней­шая и слав­ней­шая без срав­не­ния всех Небес­ных Сил; радуй­ся, пре­вы­ш­шая вся­ка­го создания.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 2

Видя­щи, Пре­свя­тая Вла­ды­чи­це, усер­дие и бла­го­го­ве­ние кли­ри­ка Викен­тия, на всяк день пре­кло­ня­ю­ща­го коле­на пред чест­ным Тво­им обра­зом и архан­гель­ское при­вет­ствие Тебе при­но­ся­ща­го, при­я­ла еси тако­вое его бла­го­уго­жде­ние и даро­ва­ла еси ему во дни болез­ни вне­зап­ное и див­ное со одра воста­ние. Тем­же и мы пре­кло­ня­ем коле­на душ и телес наших пред цель­бо­нос­ным Тво­им обра­зом, Гос­по­же наша Бого­ро­ди­це, и, поми­на­ю­ще чуд­ное явле­ние Твое кли­ри­ку боля­ще­му, вопи­ем Сыну Тво­е­му и Богу наше­му: Аллилуиа.

Икос 2

Разу­мев чудес­ное исце­ле­ние от тяж­ка­го неду­га, кли­рик Викен­тий воста с убо­га­го ложа сво­е­го, иде в цер­ковь и тамо пес­нь­ми хва­леб­ны­ми про­сла­ви Тя, Цели­тель­ни­цу всех боля­щих. При­и­ми убо и от нас, Мати Божия, сия благохваления:

Радуй­ся, от врат смерт­ных неис­цель­но боля­щих к жиз­ни воз­вра­ща­ю­щая; радуй­ся, состра­да­ния к страж­ду­щим преисполненная.

Радуй­ся, пора­жен­ных раз­лич­ны­ми неду­ги чудес­но исце­ля­ю­щая; радуй­ся, во вся­ких скор­бех и печа­лех небес­ную отра­ду в серд­ца наша изливающая.

Радуй­ся, в хри­сти­ан­ских доб­ро­де­те­лех пре­успе­ти нам помо­га­ю­щая; радуй­ся, любо­вию к Богу и ближ­ним нас воодушевляющая.

Радуй­ся, от рас­тле­ва­ю­щих душу и тело соблаз­нов мира сего сохра­ня­ю­щая; радуй­ся, ско­рая услы­ша­тель­ни­це усерд­но Тебе молящихся.

Радуй­ся, исто­ча­ю­щая вели­кия мило­сти и щед­ро­ты любя­щим Тя; радуй­ся, упо­ва­ю­щим на Тя вся потреб­ная в живо­те сем дарующая.

Радуй­ся, убла­жа­ю­щих Тя в гроз­ный час смер­ти не остав­ля­ю­щая; радуй­ся, почи­та­ю­щих Тя жиз­ни веч­ныя сподобляющая.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 3

Силою, дан­ною от Тебе, Гос­по­же Цари­це и Вла­ды­чи­це, свя­тая ико­на Твоя исто­ча­ет неоскуд­но исце­ле­ния страж­ду­щим от недуг мно­го­раз­лич­ных, с несум­нен­ною верою к ней при­те­ка­ю­щим, Богу же вопи­ю­щим: Аллилуиа.

Икос 3

Иму­щи пре­мно­гую любовь к роду хри­сти­ан­ско­му и Матер­нее о нем попе­че­ние, всем про­ся­щим у Тебе помо­щи и заступ­ле­ния вся­кое бла­гое про­ше­ние ско­ро испол­ня­е­ши; сего ради Тебе, все­мощ­ней Заступ­ни­це и ско­рой Помощ­ни­це нашей, при­но­сим похва­лы сия:

Радуй­ся, скор­бя­щих уте­ше­ние; радуй­ся, без­на­деж­ных надеждо.

Радуй­ся, труж­да­ю­щих­ся помощь и укреп­ле­ние; радуй­ся, нищих одеяние.

Радуй­ся, алчу­щих пита­тель­ни­це; радуй­ся, оби­ди­мых и гони­мых заступнице.

Радуй­ся, оби­дя­щих устра­ши­тель­ни­це; радуй­ся, в хри­сти­ан­ской вере наставнице.

Радуй­ся, взыс­ка­ние погиб­ших; радуй­ся, спо­руч­ни­це спа­се­ния грешных.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 4

Бури стра­стей и похо­тей, и иску­ше­ний бесов­ских изба­ви нас, Пре­ми­ло­серд­ная Бого­ро­ди­це, укре­пи и сохра­ни в нас до кон­ца жиз­ни нашея веру пра­во­слав­ную и пре­дан­ность Свя­тей Церк­ви, да воз­мо­жем невоз­бран­но пети Гос­по­ду Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­ша Гос­подь на небе­си Твоя о нас моле­ния, Пре­б­ла­гая Вла­ды­чи­це, испол­ня­ет ско­ро вся­кое про­ше­ние Твое. Веду­ще тако­вое Матер­нее дерз­но­ве­ние к Сыну Тво­е­му, Гос­по­ду наше­му Иису­су Хри­сту, вси к Тебе при­бе­га­ем и усерд­но молим Тя: пред­ста­тель­ствуй о нас, мно­го­греш­ных рабех Тво­их, пред Все­мо­гу­щим Созда­те­лем нашим, да не погу­бит нас со без­за­конь­ми наши­ми, но да подаст нам остав­ле­ние пре­гре­ше­ний, вопи­ю­щим Тебе из глу­би­ны души:

Радуй­ся, пред­ста­тель­ни­це наша пред Богом, мир от бед спа­са­ю­щая; радуй­ся, Сына Тво­е­го на милость к нам недо­стой­ным преклоняющая.

Радуй­ся, от запа­ле­ния огнен­на­го росою молитв Тво­их избав­ля­ю­щая; радуй­ся, уда­ры мол­нии и гро­ма от гла­вы нашея отводящая.

Радуй­ся, юро­ди­вую муд­рость века сего посрам­ля­ю­щая; радуй­ся, путь спа­се­ния заблуд­шим показующая.

Радуй­ся, греш­ным к Богу дерз­но­ве­ние дару­ю­щая; радуй­ся, изне­мо­га­ю­щим в напа­стех, скор­бех и иску­ше­ни­их ско­ро помогающая.

Радуй­ся, в посте, молит­ве и бого­мыс­лии пре­бы­ва­ю­щим прис­но спре­бы­ва­ю­щая; радуй­ся, бла­га зем­ная, сует­ная и ско­ро­пре­хо­дя­щая пре­зи­ра­ти нас научающая.

Радуй­ся, к небес­ным и веч­ным сокро­ви­щем умы и серд­ца наша воз­во­дя­ща; радуй­ся, еди­ное на потре­бу изби­ра­ти научающая.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 5

Свет небес­ный оза­ри хра­ми­ну боля­ща­го кли­ри­ка, егда пред­ста­ла еси, Пре­б­ла­гая Вла­ды­чи­це, даро­ва­ти ему исце­ле­ние от люта­го неду­га. О, Пре­свя­тая Гос­по­же Бого­ро­ди­це, про­све­ти помра­чен­ныя мно­ги­ми грех­ми души наша и подаждь исце­ле­ние болез­ну­ю­щим теле­сем нашим, да, про­слав­ляя Твоя мило­сти, вопи­ем радост­но Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Видя­ще Тя, Вла­ды­чи­цу Бого­ро­ди­цу, пред огне­зрач­ным Пре­сто­лом Тро­и­цы сто­я­щу и за хри­сти­ан моля­щу­ю­ся, небес­ныя силы и вси свя­тии от века Богу уго­див­шии немолч­ны­ми сла­во­сло­ви­я­ми убла­жа­ют Тя. Мы же, греш­нии, на зем­ли, любо­вию к Тебе под­ви­за­е­мии, дер­за­ем вос­пе­ва­ти Тебе сице:

Радуй­ся, Матер­нею любо­вию весь мир хри­сти­ан­ский объ­ем­лю­щая; радуй­ся, молит­ва­ми Тво­и­ми к Сыну Тво­е­му и Богу нас спасающая.

Радуй­ся, изряд­ная спо­бор­ни­це веду­щим брань про­ти­ву иску­ше­ний мир­ских и душе­вред­ных; радуй­ся, настав­ни­це цело­муд­рия и воздержания.

Радуй­ся, всех, при­бе­га­ю­щих под кров Твой, при­ем­лю­щая; радуй­ся, от вся­кия зло­бы и враж­ды миром и любо­вию ограждающая.

Радуй­ся, подвиж­ни­ков бла­го­че­стия к гор­не­му Иеру­са­ли­му путе­во­ди­тель­ни­це; радуй­ся, душе­па­губ­ных ере­сей и рас­ко­лов искоренительнице.

Радуй­ся, ско­рая в бедах и печа­лех Уте­ши­тель­ни­це; радуй­ся, всех вер­ных бла­гая Заступнице.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 6

Про­по­ве­ду­ет Свя­тая Пра­во­слав­ная Цер­ковь мно­же­ство чудес Тво­их и вели­кия Твоя мило­сти, Пре­б­ла­гая Вла­ды­чи­це, яко гра­ды и веси ограж­да­е­ши, оби­те­ли ино­че­ския и жили­ща бла­го­че­сти­вых рабов защи­ща­е­ши, оби­ди­мых засту­па­е­ши и вся бла­гая и душе­по­лез­ная низ­по­сы­ла­е­ши всем про­слав­ля­ю­щим Тя и пою­щим Сыну Тво­е­му: Аллилуиа.

Икос 6

Свет­ло кра­су­ет­ся зде, Гос­по­же Бого­ро­ди­це, чудо­твор­ная Твоя ико­на, име­ну­е­мая Цели­тель­ни­ца, про­го­ня­ю­щи от всех вер­ных тьму иску­ше­ний и напа­стей и обиль­но исце­ле­ния исто­ча­ю­щи. Сего ради во уми­ле­нии зовем Ти:

Радуй­ся, от неис­цель­ных болез­ней ско­рое исце­ле­ние пода­ю­щая; радуй­ся, от вся­ких бед и скор­бей избавляющая.

Радуй­ся, гре­хов­ныя стра­сти укро­ща­ю­щая; радуй­ся, колеб­лю­щих­ся в вере пра­во­слав­ней укрепляющая.

Радуй­ся, уте­ше­ние бла­го­дат­ное в серд­ца бого­лю­би­выя изли­ва­ю­щая; радуй­ся, надеж­дою небес­ных благ вер­ных души услаждающая.

Радуй­ся, в доб­рых делех пре­успе­ва­ти нам помо­га­ю­щая; радуй­ся, от види­мых и неви­ди­мых враг нас защищающая.

Радуй­ся, бла­го­да­тию Тво­ею пад­ших воз­став­ля­ю­щая; радуй­ся, страх Божий в серд­ца наша вселяющая.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 7

Хотя­щи яви­ти мило­сер­дие Твое неиз­ре­чен­ное, даро­ва­ла еси нам, пре­б­ла­гая Бого­ро­ди­це Дево, чудо­твор­ную ико­ну Твою, име­ну­е­мую Цели­тель­ни­ца, да вси, при­те­ка­ю­щии к ней с верою, от болез­ней сво­бож­да­ют­ся и вся­ка­го уте­ше­ния спо­доб­ля­ют­ся. Сего ради вопи­ем о Тебе Богу: Аллилуиа.

Икос 7

Див­на и пре­слав­на дела Твоя, Пре­не­по­роч­ная Вла­ды­чи­це: всем бо, бога­тым и нищим, здра­вым и боля­щим, с при­леж­ною молит­вою к цель­бо­нос­нос­ней иконе Тво­ей при­те­ка­ю­щим, вся бла­гая по кое­го­ждо потре­бе и в меру веры и люб­ве пода­е­ши. Тем­же и мы не таим Тво­их бла­го­де­я­ний, но, бла­го­дар­ствен­но про­слав­ля­ю­ще мило­сти Твоя, гла­го­лем Ти сице:

Радуй­ся, глу­хих слы­ша­ние; радуй­ся, сле­пых прозрение.

Радуй­ся, немых гла­го­ла­ние; радуй­ся, хро­мых хождение.

Радуй­ся, про­ка­жен­ных очи­ще­ние; радуй­ся, раз­слаб­лен­ных укрепление.

Радуй­ся, от злых и лука­вых духов сво­бож­де­ние; радуй­ся, по Бозе наше при­бе­жи­ще и заступление.

Радуй­ся, от нужд, печа­лей и бед непре­лож­ное избав­ле­ние; радуй­ся, при­стра­стие к тлен­но­му богат­ству искореняющая.

Радуй­ся, иска­ти богат­ство нетлен­ное на небе­си науча­ю­щая; радуй­ся, ум нам в гор­няя вперяющая

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 8

Стран­ни­ки и при­шель­цы в мире сем скорб­нем и мно­го­мя­теж­нем суще, веч­на­го Небес­на­го Оте­че­ства взыс­ку­ем и Тебе, все­мощ­ную Цари­цу Прис­но­де­ву Бого­ро­ди­цу, сми­рен­но про­сим: путе­вод­ствуй нас по сте­зям спа­си­тель­ных запо­ве­дей Сына Тво­е­го, Хри­ста Бога наше­го, да, избег­ше сетей неви­ди­ма­го вра­га, воз­мо­жем невоз­бран­но вос­пе­ва­ти Все­дер­жи­те­лю Богу песнь: Аллилуиа.

Икос 8

Весь мир хри­сти­ан­ский убла­жа­ет Тя, Пре­не­по­роч­ную Деву, гла­сы хва­леб­ны­ми: всем бо вер­ным, наи­па­че же боля­щим, уте­ши­тель­но есть взи­ра­ти на все­чест­ную ико­ну Твою, Цели­тель­ни­цей име­ну­е­мую. О, Пре­чуд­ная Гос­по­же Бого­ро­ди­це, при­и­ми и наша уми­лен­ная бла­го­хва­ле­ния таковая:

Радуй­ся, Радо­сте наша; радуй­ся, доб­ро­то несказанная.

Радуй­ся, высо­то доб­ро­де­те­лей; радуй­ся, глу­би­но смиренномудрия.

Радуй­ся, неис­то­щи­мый источ­ни­че мило­стей и щед­рот; радуй­ся, бла­го­ухан­ный Цве­те дев­ства и чистоты.

Радуй­ся, веры хри­сти­ан­ския утвер­жде­ние; радуй­ся, нече­стия обличение.

Радуй­ся, гор­них сил похва­ло; радуй­ся, всех пра­вед­ных славо.

Радуй­ся, всех греш­ных упо­ва­ние; радуй­ся, нена­де­е­мых надеяние.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 9

Все упо­ва­ние на Тя воз­ла­га­ем, Мати Божия, и в скор­бех и болез­нех ко свя­тей иконе Тво­ей с бла­го­го­ве­ни­ем и верою при­те­ка­ем, чаю­ще от нея ско­рое уте­ше­ние и исце­ле­ние полу­чи­ти. О, Пре­свя­тая Цари­це Бого­ро­ди­це, воз­зри мило­сти­во на нас, сми­рен­ных рабов Тво­их, и уско­ри испол­ни­ти вся, яже на поль­зу нам, и в сей жиз­ни и в буду­щей, да, про­слав­ляя Твое бла­го­у­тро­бие, вос­пе­ва­ем Твор­цу Богу: Аллилуиа.

Икос 9

Витии мно­го­ве­щан­нии не воз­мо­гут достой­но вос­хва­ли­ти Тя, Пре­чи­стую Деву, чест­ней­шую херу­вим и слав­ней­шую без срав­не­ния сера­фим, без­се­мен­но рожд­шую Спа­са душ наших. Мы же, аще и немощ­ни есмы, оба­че, любо­вию к Тебе побеж­да­е­ми, отвер­за­ем недо­стой­ная уста своя на похва­лы Тебе сицевыя:

Радуй­ся, умы чело­ве­че­ски­ми и ангель­ски­ми непо­сти­жи­мая тай­но; радуй­ся, чисто­тою Анге­лов превозшедшая.

Радуй­ся, чудес Хри­сто­вых нача­ло; радуй­ся, всех про­ро­честв исполнение.

Радуй­ся, дев­ство и рож­де­ство в себе чуд­но соче­тав­шая; радуй­ся, в обою непо­роч­но и свя­то Себе сохраньшая.

Радуй­ся, Мати Сына Божия и Бога Выш­ня­го; радуй­ся, пад­ше­му чело­ве­че­ству отверз­шая вход в цар­ствие горнее.

Радуй­ся, тихое при­ста­ни­ще от бурь пла­ва­ю­щим по морю житей­ско­му; радуй­ся, Богом даро­ван­ная отра­до страждущим.

Радуй­ся, сия­ю­щая бла­го­да­тию и сла­вою пре­див­ных зна­ме­ний и чудес; радуй­ся, при­ем­лю­щая похва­ле­ние люд­ских словес.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 10

Спа­сти хотя род чело­ве­че­ский от без­за­ко­ний и веч­ныя муки чело­ве­ко­лю­бец Гос­подь, Тя, Матерь Свою, даро­ва в помощь, покров и защи­ту веру­ю­щим в Него. Про­слав­ля­ю­ще тако­вое Созда­те­ля наше­го без­мер­ное мило­сер­дие о нас, греш­ных, бла­го­дар­ствен­ным серд­цем и уст­ны вопи­ем Ему: Аллилуиа.

Икос 10

Сте­на еси необо­ри­мая и заступ­ле­ние креп­кое, Бого­ро­ди­це Дево, всем с молит­вою к Тебе при­бе­га­ю­щим. Тем­же убо и нас, недо­стой­ных, огра­ди от лютых болез­ней и от вся­ка­го зла­го обсто­я­ния и подаждь во всех делех бла­го­вре­мен­ную помощь и укреп­ле­ние взы­ва­ю­щим Ти:

Радуй­ся, Заступ­ни­це наша и похва­ло; радуй­ся, Хра­ни­тель­ни­це наша и утверждение.

Радуй­ся, Отра­до наша и див­ное о нас попе­че­ние; радуй­ся, извест­ное при­бе­жи­ще наше во всех скорб­ных обстояниих.

Радуй­ся, мла­ден­цев вос­пи­та­ние; радуй­ся, юных настав­ни­це целомудрия.

Радуй­ся, супру­гом любовь и согла­сие дару­ю­щая; радуй­ся, бла­го­го­вей­ных стар­цев к мир­ной кон­чине жития приводящая.

Радуй­ся, вер­ных пас­ты­рей Свя­тыя Церкве укреп­ля­ю­щая и вра­зум­ля­ю­щая; радуй­ся, в ино­че­ском обра­зе под­ви­за­ю­щим­ся хода­та­и­це веч­на­го радования.

Радуй­ся, в мире бла­го­че­сти­во живу­щих не остав­ля­ю­щая Сво­им заступ­ле­ни­ем; радуй­ся, всем хри­сти­а­ном пре­див­ное вспоможение.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 11

Пения и моль­бы все­уми­лен­ныя, ныне нами при­но­си­мыя пред цель­бо­нос­ным Тво­им обра­зом, при­и­ми, Прис­но­де­во Бого­ро­ди­це, и спо­до­би до кон­ца жиз­ни нашея Еди­но­му Богу вос­пе­ва­ти: Аллилуиа.

Икос 11

Све­то­зарне сия­ет чудо­твор­ная ико­на Твоя, Мати Божия, исто­ча­ю­щи вер­ным токи исце­ле­ний бла­го­дат­ных и настав­ля­ю­щи блуж­да­ю­щих во тьме гре­хов на свет­лый путь доб­ро­де­те­лей и спа­се­ния. Сего ради вопи­ем Ти хва­леб­ныя пес­ни таковыя:

Радуй­ся, осе­не­ни­ем Тво­ея ико­ны силу вра­жию от всех про­го­ня­ю­щая; радуй­ся, всем при­бе­га­ю­щим в скор­бех, нуж­дах и болез­нех ско­рое уте­ше­ние и исце­ле­ние подавающая.

Радуй­ся, чудо чудес, Оди­гит­рие Вла­ды­чи­це, на путь спа­се­ния настав­ля­ю­щая; радуй­ся, мир­ное устро­е­ние обу­ре­ва­е­мым напастьми дарующая.

Радуй­ся, чисто­тою Тво­ею чисто­му житию нас науча­ю­щая; радуй­ся, лука­вых, гор­дых и гнев­ли­вых людей вразумляющая.

Радуй­ся, пра­вую веру и страх Божий в нас все­ля­ю­щая; радуй­ся, све­том Хри­сто­ва уче­ния тьму неве­рия прогоняющая.

Радуй­ся, сму­ще­ния помыш­ле­ний сум­ни­тель­ных уда­ля­ю­щая; радуй­ся, всех духов­ных даров щед­рая подательнице.

Радуй­ся, бла­го­че­стия настав­ни­це; радуй­ся, мира ходатаице.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 12

Бла­го­да­тию и щед­ро­та­ми Тво­и­ми, Пре­ми­ло­серд­ная Вла­ды­чи­це, не остав­ля­е­ши хри­сти­ан пра­во­слав­ных, дару­ю­щи скор­бя­щим уте­ше­ние, оби­ди­мым заступ­ле­ние, боля­щим исце­ле­ние и всем сущим в бедах мно­го­раз­лич­ных избав­ле­ние; сего ради, про­слав­ля­ю­ще Тя, бла­го­дар­ствен­но вопи­ем Богу: Аллилуиа.

Икос 12

Пою­ще Твоя неиз­ре­чен­ныя мило­сти и чуде­са, явля­е­мая нам недо­стой­ным, пре­кло­ня­ем коле­на пред цель­бо­нос­ным Тво­им обра­зом, Бого­ро­ди­це Прис­но­де­во, и молим Тя усерд­но: подаждь нам мир, тиши­ну и бла­гую хри­сти­ан­скую кон­чи­ну и не оста­ви без Тво­ея помо­щи и заступ­ле­ния во вто­ром при­ше­ствии Сына Тво­е­го и Бога наше­го всех при­но­ся­щих Ти со уми­ле­ни­ем сия похвалы:

Радуй­ся, в уны­ние и отча­я­ние впад­ших надеж­дою спа­се­ния укреп­ля­ю­щая; радуй­ся, узы гре­хов­ныя разрешающая.

Радуй­ся, пра­вед­ный на нас гнев Божий на милость пре­ла­га­ю­щая; радуй­ся, зем­ное житие наше доб­ре устрояющая.

Радуй­ся, от опас­ных обсто­я­ний нас избав­ля­ю­щая; радуй­ся, в час кон­чи­ны всем ско­рая Помощнице.

Радуй­ся, чту­щих Тя на мытар­ствах воз­душ­ных засту­па­ю­щая; радуй­ся, любовь к Тебе иму­щим вра­та рай­ская отверзающая.

Радуй­ся, про­слав­ля­ю­щих Тя веч­на­го бла­жен­ства в Цар­ствии Небес­нем спо­доб­ля­ю­щая; радуй­ся, не чту­щих Тя пред все­ми посрамляющая.

Радуй­ся, дер­жав­ная Ско­ро­по­мощ­ни­це наша во дни тяж­ких испы­та­ний; радуй­ся, яко во дни свет­лыя нам сорадуешися.

Радуй­ся, Бла­го­дат­ная Цели­тель­ни­це душ и телес наших.

Кондак 13

О, Все­пе­тая Мати слад­чай­ша­го Гос­по­да наше­го Иису­са Хри­ста, мило­стив­но при­и­ми сие малое моле­ние наше, изба­ви нас от вся­кия напа­сти, болез­ни и вне­зап­ныя смер­ти и спо­до­би нас наслед­ни­ка­ми быти Цар­ствия Небес­на­го и со все­ми свя­ты­ми вос­пе­ва­ти Сыну Тво­е­му и Богу наше­му: Аллилуиа.

Этот кондак чита­ет­ся три­жды, затем 1‑й икос: «Архан­гел Гав­ри­ил…» и 1‑й кондак: «Избран­ней от всех родов…».

Молитва

О, Пре­свя­тая Гос­по­же Цари­це Бого­ро­ди­це, выс­шая всех небес­ных сил и свя­тей­шая всех свя­тых! При­па­да­ем и покло­ня­ем­ся Тебе пред все­чест­ным и цель­бо­нос­ным обра­зом Тво­им, вос­по­ми­на­ю­ще див­ное явле­ние Твое боля­ще­му кли­ри­ку Викен­тию, и усерд­но молим Тя, все­силь­ную рода наше­го заступ­ни­цу и помощ­ни­цу: яко­же древ­ле пода­ла исце­ле­ние тому кли­ри­ку, тако и ныне исце­ли наша души и теле­са, болез­ну­ю­щия рана­ми гре­хов и стра­стей мно­го­раз­лич­ных, изба­ви нас от вся­ких напа­стей, бед, скор­бей и веч­на­го осуж­де­ния, сохра­ни от душе­па­губ­ных уче­ний и без­ве­рия, от льсти­вых и наг­лых напа­де­ний неви­ди­мых вра­гов, подаждь нам хри­сти­ан­скую кон­чи­ну, без­бо­лез­нен­ну, мир­ну, непо­стыд­ну, Свя­тых Таин при­част­ну и спо­до­би нас на нели­це­при­ят­нем суди­щи Хри­сто­ве ста­ти одес­ную Все­пра­вед­на­го Судии и бла­жен­ный глас Его услы­ша­ти: «При­и­ди­те, бла­го­сло­вен­нии Отца Мое­го, насле­дуй­те уго­то­ван­ное вам Цар­ствие от сло­же­ния мира». Аминь.

Акафист Пресвятой Богородице ЦЕЛИТЕЛЬНИЦА

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки