Акафист преподобным Ионе и Нектарию, Казанским чудотворцам


Кондак 1

Избран­ные чудо­твор­цы и угод­ни­цы Хри­сто­вы, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и гра­да Каза­ни пре­див­ное укра­ше­ние! При­и­ми­те от нас, недо­стой­ных, подо­ба­ю­щую вам похва­лу и, яко име­ю­ще дерз­но­ве­ние ко Гос­по­ду, от вся­ких бед и скор­бей сво­бо­ди­те зовущих:

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Икос 1

Анге­лов Тво­рец и всея тва­ри Соде­тель, предуве­де­вый, яко царю Иоан­ну быти на вы во гне­ве пра­вед­ном, отъ­ял вас пове­ле­ни­ем царе­вым от мир­ска­го про­зя­бе­ния, яко быти сослан­ны­ма вама на тру­ды тяж­кия в ново­про­све­щен­ный град Казань, и пока­зал есть миру истин­ных рев­ни­те­лей о вере Пра­во­слав­ней и апо­сто­лом сослу­жи­те­лей. Нас же научи вопи­ти сице вам:

Радуй­те­ся, силою Свы­ше на труд кре­сто­но­ше­ния облеченнии,

Радуй­те­ся, сми­ре­ни­ем на высо­ту вознесеннии.

Радуй­те­ся, кро­то­сти при­снии рачители.

Радуй­те­ся, всех доб­ро­де­те­лей неле­ност­ные исполнители.

Радуй­те­ся, всех воле Божи­ей себе предавые,

Радуй­те­ся, Оте­че­ство новое восприявые.

Радуй­те­ся, разум свой в послу­ша­ние веры пленивые,

Радуй­те­ся, через все житие свое Богу послуживые.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­ные Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­ные помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 2

Видев­ше себе невин­но окле­ве­тан­ны­ма и в царе­вом пове­ле­нии Боже­ствен­ное попу­ще­ние помыш­ляв­ше, вы, бла­же­нии, оста­вив­ше Бежец­кия име­ния, после­до­ва­сте на слу­же­ние пер­во­свя­ти­те­лю стра­ны Казан­кия, не с уны­ни­ем сер­деч­ным, но с велию радо­стию пою­ще Богу за сие: Аллилуиа!

Икос 2

Разум Боже­ствен­ный имея, уви­де свя­ти­тель Гурий в вас под­ра­жа­те­лей Хри­сто­вых, яко тяго­тив­ших­ся празд­но­си боляр­ской, пре­бы­ва­ли есте во тру­дех и нищи­те духов­ней не похва­лы ради, но стра­ха Божия. Ему же само­му яви­ша­ся опо­рой в делех апо­столь­ских; сего ради при­и­ми­те от нас сицевая:

Радуй­те­ся, пас­ты­ре­на­чаль­ни­ков усерд­ныя служители,

Радуй­те­ся, бого­по­став­лен­ным вла­с­тем подо­ба­ю­ща­го почи­та­ния учители.

Радуй­те­ся, ува­же­ния вся­ти­тель­ка­го снискавшии,

Радуй­те­ся, к нему любовь наро­да притяжавшии.

Радуй­те­ся, яко воз­лю­би­ли есте Хри­сто­во смирение,

Радуй­те­ся, яко Крест Его понес­ли есте с пре­дан­но­стию и терпением.

Радуй­те­ся, друг дру­га тяго­ты носи­ти нас научившии,

Радуй­те­ся, житие свое доб­ро­де­тель­ми благоукрасившии.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­ные Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 3

Силою Выш­ня­го укреп­ля­е­ми и настав­ле­ни­я­ми пре­во­свя­ти­тель­ски­ми направ­ля­е­мии, вы, пре­по­доб­нии, послу­жи­ли есте гра­ду ново­про­све­щен­но­му. И ныне о нем моли­те Хри­ста Бога наше­го. Мы же поем Ему: Аллилуиа!

Икос 3

Имея помыс­лы чисты и души непо­роч­ныя, кро­то­стию и любо­вию отго­ня­ю­ще тьму язы­че­ска­го нече­стия, вку­пе со свя­ты­ми настав­ни­ки при­вле­ка­ли есте к вере Хри­сто­вой люди Казан­си­кия, доб­ро­де­тель­ми сво­и­ми и бла­го­че­сти­ем. Сего ради зовем вам:

Радуй­те­ся, в запо­ве­дех Гос­под­них пра­во ходившии,

Радуй­те­ся, вся­ку доб­ро­де­тель в себе изобразившии.

Радуй­те­ся, лучи свя­ти­тель­ска­го сияния,

Радуй­те­ся, тру­бы апо­столь­ска­го вещания.

Радуй­те­ся, скор­би жития сво­е­го доб­рое претерпевшии,

Радуй­те­ся, тяго­ты днев­ные до кон­ца неослаб­но понесшии.

Радуй­те­ся, доль­няя остав­ля­ти и духом взле­та­ти к гор­ним нас увещевающии,

Радуй­те­ся, во всем волю Божию зре­ти нам помогающии.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 4

Буря помыш­ле­ний сум­ни­тель­ных непо­ко­ле­ба вас, егда царе­ва гне­ва не убо­я­ли­ся, и, ток­мо в стра­хе пре­бы­вав­ше пред Царем Небес­ным, взы­ва­ли есте к Нему: Аллилуиа!

Икос 4

Слы­шав­ше о вас отцы доб­ро­нрав­нии, люди хри­сти­ан­ския и ага­рян­ския див­ля­ху­ся житию ваше­му, яко телом в боляр­ских ризах пре­бы­ва­ли есте, душею же во сми­рен­ных ино­цех ходя­ще и бега­ю­ще от сла­вы чело­ве­ков и искав­ше ток­мо сла­вы Еди­на­го Бога. Сего ради убла­жа­ем вас сице:

Радуй­те­ся, гра­да Каза­ни похва­ло и украшение,

Радуй­те­ся, дела­те­ли добрии, пастярям опо­ра и вспоможение.

Радуй­те­ся, яко во Хри­ста облекшиися,

Радуй­те­ся, яко Им от напа­стей оградившиися.

Радуй­те­ся, оче­са своя все­гда на Небо возводившии,

Радуй­те­ся, сла­ву небес­ную паче зем­ной возлюбившии,

Радуй­те­ся, себя и весь живот Гос­по­де­ви предавшии,

Радуй­те­ся, высо­ту люб­ве истин­ныя сло­вом и делом нам показавшии,

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 5

Бого­теч­ною звез­дою воз­сия над ново­про­све­щен­ной стра­ною свя­ти­тель Гурий, вы же, яко луч доб­ро­де­тель­на­го сия­ния его яви­лись есте, и ныне с ним вку­пе у Пре­сто­ла Божия вос­пе­ва­е­те Хри­сту: Аллилуиа!

Икос 5

Имев­ше веру ко свя­ти­те­лю Гурию даже по смер­ти его, воз­двиг­ли есте над гро­бом камен­ну хра­ми­ну во оби­те­ли Бого­леп­на­го Спа­со­ва Пре­об­ра­же­ния, и со мно­ги поче­стьми погреб­ли есте. Тем же див­ля­ше­ся пре­дан­но­сти вашей, вопи­ем сице:

Радуй­те­ся, обра­зи содру­же­ства непо­роч­на­го и нетленнаго,

Радуй­те­ся, све­тиль­ни­цы все­свет­лии горя­щие любо­вию Божественною.

Радуй­те­ся, яко Гурия Бого­нос­на­го подражатели.

Радуй­те­ся, яко Вар­со­но­фия Бого­мудра­го последователи.

Радуй­те­ся, гро­ба свя­ти­тель­ска­го устроители,

Радуй­те­ся, про­слав­ле­ния, иже во свя­тых, свя­ти­те­лей предвозвестители.

Радуй­те­ся, вку­пе со свя­ты­ми пожив­шии, и по смер­ти неразлучившиеся,

Радуй­те­ся, яко от оби­те­ли зем­ныя во оби­тель Небес­ную водворившиеся.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 6

Про­по­вед­ник Бого­нос­ный избран бе для Казан­ской зем­ли – Гурий чуд­ный свя­ти­тель. Посре­ди же сотруд­ник его и ты, пре­по­доб­ный Ионо, после­до­вал еси в новое Оте­че­ство, цар­ско­му пове­ле­нию ничто­же про­ти­во­ве­щая, яко виде в нем волю Божию, поя Ему за сие: Аллилуиа!

Икос 6

Воз­си­я­вый во гра­де Каза­ни свет исти­ны Хри­стос Царь сла­вы, чрез царя зем­на­го избра тя, пре­по­добне Ионо, в пер­ва­го зде боля­ри­на архи­епи­скоп­ска­го, яко в Дому Пре­чи­стыя Бого­ро­ди­цы чест­на­го Ея Бла­го­ве­ще­ния был еси опо­рою апо­сто­лу Казан­ския Церк­ви. Сего ради убла­жа­ем тя сице: Радуй­ся, незло­би­ем сво­им духа зло­бы побе­ди­вый, Радуй­ся, отче крас­но­душ­ный и чадо­лю­би­вый. Радуй­ся, наслед­ни­ка сво­е­го доб­рый учи­те­лю, Радуй­ся, о хра­мах Божи­их рачи­те­лю. Радуй­ся, чисто­ты душев­ныя сокро­ви­ще, Радуй­ся, люб­ве и кро­то­сти вме­сти­ли­ще. Радуй­ся, прав­ды и исти­ны паче все­го иска­вый, Радуй­ся, мзду веч­ную доб­ро­де­тель­ми стяжавый.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 7

Хотяй Все­ви­дец Гос­подь про­сла­ви­ти тя, бла­жен­нее Ионо, поста­ви во сми­ре­ние людем Сво­им, и изве­де из веси Застолб­ской в ново­про­све­щен­ный град. Сему Божию про­мыш­ле­нию дивя­ще­е­ся, со уми­ле­ни­ем зовем Ему: Аллилуиа!

Икос 7

Ново­про­све­щен­нии людие див­ля­ху­ся о тебе, отче, яко и после смер­ти началь­ни­ка тво­е­го не оста­вил еси любовь к нему, и согра­дил еси над гро­бом хра­ми­ну, в коей и сам схро­ни­ся по вре­ме­ни, и после тебе погре­бо­ша­ся людие свя­ти. За сей труд слав­ный поем ти: Радуй­ся, сла­вы чело­ве­ков избе­га­вый, Радуй­ся, Небес­ною сла­вою душу твою оси­я­вый. Радуй­ся, яко дела твоя Свы­ше бла­го­сло­ви­ша­ся, Радуй­ся, яко тру­ды твоя свя­тым настав­ни­ком освя­ти­ша­ся. Радуй­ся, запо­ве­дей Божи­их вер­ный ипол­ни­те­лю, Радуй­ся, доб­ро­де­те­ли твер­дый рев­ни­те­лю. Радуй­ся, хра­ми­ны чуд­ной созда­те­лю, Радуй­ся, свя­тым зем­на­го при­ста­ни­ща основателю.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 8

Стран­но­леп­ная хра­ми­на не ток­мо свя­ти­те­ли вме­сти­ла есть, но и преж­де тебе, отче, отро­ча тво­е­го, пре­по­доб­на­го Нек­та­рия. Ты же, схо­ро­ни сына рядом с Гури­ем свя­ти­те­лем, рек: верую бо, молит­ва­ми свя­та­го, яко­же обе­ща­ми­ся, да умо­лит и о нас Хри­ста; и бла­го­да­ри Бога о скор­бех сво­их, слез­ми умы­ва­я­ся и зовя к Нему: Аллилуиа!

Икос 8

Весь доб­ро­де­те­лий испол­нен­ный, воис­ти­ну во пло­ти бе Анге­ла, пре­по­добне Ионо, яко дом твой добым при­ста­ни­щем ста, иде­же при­хо­дя­щим к тебе с любо­вию при­ни­мал еси, скор­би их уте­шая. Сам же печа­ли не сно­сив, пре­з­ре мир, и во оби­тель все­ли­ся у гро­ба доро­гих тебе чело­ве­ков, свой дух Богу пре­да­де. За сие вопи­ем ти: Радуй­ся, все­го себе воле Божи­ей пре­да­вый, Радуй­ся, веру в делех жития сво­е­го пока­за­вый. Радуй­ся, яко отец чадо­лю­би­вый чадо свое нази­да­вый, Радуй­ся, яко за ним во оби­тель все­ли­ся и име­ния своя раз­да­ва­вый. Радуй­ся, истин­на­го послу­ша­ния насто­я­те­лю, Радуй­ся, чело­ве­ком зем­ным Небес­ный пред­ста­те­лю. Радуй­ся, послед­няя твоя Бого­ви отда­вый, Радуй­ся, доб­рым рас­то­че­ни­ем бога­тая собравый.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 9

Вся уди­ви Гос­подь, яко волею по сте­зи бла­го­че­стия настав­лен бе от юно­сти тво­ея, и, яко воис­ти­ну воз­лю­бив­ша Бога, сотво­ри тя, пре­по­добне Нек­та­рие, в жили­ще Свя­та­го Духа, и отвер­зи уста твоя вку­пе со свя­ты­ми настав­ни­цы пети Ему: Алилуиа!

Икос 9

Витий чело­ве­че­ские уста невоз­мо­гут изре­щи чуд­на­го жития тво­е­го, угод­ни­че Божий, яко за отцем изшед в неве­до­мыя зем­ли, яви­ся миру в одеж­дах боляр­ских, но преж­де мона­ше­сва мона­хом позна­ся, и о богат­стве мира не радел еси. Мы же поем ти: Радуй­ся, издет­ска страх Гос­по­день стя­жа­вый, Радуй­ся, семя сло­ва Божия от юно­сти вос­при­я­вый. Радуй­ся, верою и любо­вию измла­да укра­шен­ный, Радуй­ся, мно­ги­ми сле­за­ми и воз­ды­ха­ни­я­ми очи­щен­ный. Радуй­ся, доб­ро­де­те­ли высо­кия в серд­це вкорк­ни­вый. Радуй­ся, в запо­ве­дех Гос­под­них вся дни живо­та сво­е­го ходи­вый. Радуй­ся, доб­ро­де­те­ли отца наслед­ни­че, Радуй­ся, за всех и за вся теп­лей­ший молитвинниче.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 10

Спа­сти хотя душу свою, о теле вся­че­ски не радел еси, пре­по­добне, и под бога­ты­ми риза­ми отай вла­ся­ни­цу жесто­ку нося, изну­ряя бо плоть немощ­ную, пока­за кре­пость духа, и пре­бы­вая в сле­зах и сокру­ше­ни­их, с радо­стию еди­но ток­мо Богу вос­пе­вал еси: Аллилуия!

Икос 10

Сте­ною оби­те­ли Спа­со­вой решив огра­дить себе от жития мира сего, бла­женне Нек­та­рие, и пре­ме­ни бо тлен­ная на нетлен­ная, полу­чив роди­тель­ское бла­го­сло­ве­ние в мона­ше­ское обла­чи­ся. Мы же зовем ти: Радуй­ся, тес­ный путь спа­се­ния от юно­сти воз­лю­би­вый, Радуй­ся, вся плот­ския похо­ти Бога ради умерт­ви­вый. Радуй­ся, измла­да сми­ре­ния хра­ни­те­лю, Радуй­ся, отцу тво­е­му воз­дер­жа­ния учи­те­лю. Радуй­ся, Бога, яко истин­на­го Отца наше­го, позна­вый, Радуй­ся, яко чисто­тою серд­ца Его созер­ца­вый. Радуй­ся, яко преж­де мона­ше­ства ино­ком ся соде­ла­вый, Радуй­ся, яко в сла­бом теле­се велию силу душев­ную явивый.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 11

Пение при­но­сим ти, бла­женне, яко вси людие, взи­ра­ю­ще на сми­рен­ное твое житие, див­ля­ху­ся, яко отри­нул еси богат­ство роди­тель­ское и нище­тою духов­ною облекл­ся еси, в посте и молит­ве пре­бы­вая, к чисто­му житию всех воз­буж­дал еси, поя Богу: Аллилуиа!

Икос 11

Све­то­при­ем­на све­тиль­ни­ка яви тя Гос­подь Бог, яко тело твое постом и бде­ни­и­ми удру­чен­ное удру­чен­ное, по вре­ме­ни обре­те­ся свя­ти­те­лем Ермо­ге­ном, и како Гурия чуд­на­го, Вар­со­но­фия мудра­го и отца тво­е­го, ода­ри нетле­ни­ем. Мы же, прос­ляв­ляя Гос­по­да всех, вопи­ем ти сице: Радуй­ся, све­тиль­ни­че пре­свет­лый бла­го­дат­на­го сия­ния, Радуй­ся, цве­те бла­го­ухан­ный добра­го вос­пи­та­ния. Радуй­ся, хле­бы тра­пе­зу укра­ша­вый, Радуй­ся, яко от бого­муд­рых отец вза­мен пищу нетлен­ную полу­ча­вый. Радуй­ся, роди­те­ли и настав­ни­ки твои кро­то­стию уди­ви­вый, Радуй­ся, Гос­по­да Бога паче всех воз­лю­би­вый. Радуй­ся, нище­тою Духа от богат­ства тлен­на­го огра­ди­вый­ся, Радуй­ся, яко преж­де отца со свя­тым Гури­ем в Небес­ные чер­то­зи вселивыйся.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 12

Бла­го­да­ти испол­не­нии сосу­ди, пока­заш­а­ся чест­ныя ваша мощи, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, яко же не ток­мо нетле­ни­ем ода­ри их Гос­подь, но и силою чудес награ­ди. Мы же див­но­му во свя­тых Сво­их Богу за сие вопи­ем: Аллилуиа!

Икос 12

Пою­ще хва­леб­ную песнь, вос­хва­ля­ем свя­тую память вашу, отцы досто­чуд­нии, яко послу­жи­ли есте в мире вер­но зем­ли Казан­стей апо­сто­лу, и ныне с ним пред­сто­и­те Пре­сто­лу Божию, и моли­те­ся о нас недо­стой­ных. Мы же радост­но зовем вам:

Радуй­те­ся, душев­ною бла­го­да­тию от Бога теле­са просветившии,

Радуй­те­ся, яко оные и по смер­ти нетлен­но сохранившии.

Радуй­те­ся, житие свое зем­ное бла­го­чест­но скончавшии,

Радуй­те­ся, по смер­ти силу чудес от Бога приявшии.

Радуй­те­ся, всех Небес­ных сил сожители,

Радуй­те­ся, жиз­ни бого­угод­ныя учитили.

Радуй­те­ся, чту­щим память вашу спа­се­ние и уте­ше­ние низпосылающие,

Радуй­те­ся, со все­ми свя­ты­ми в рай­ских оби­те­лех ныне пребывающие.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 13

О пре­слав­нии чудо­твор­цы и угод­ни­цы Хри­сто­вы, пре­по­доб­нии отцы наши Ионо и Нек­та­рие! При­и­ми­те от нас, недо­стой­ных, сие малое молит­вен­ное при­но­ше­ние, и со Пре­свя­той Вла­ды­чи­цею Бого­ро­ди­цею и все­ми свя­ты­ми Казан­сти­ми при­не­си­те молит­ву к Богу: да изба­вит нас от всех скор­бей и бед, огра­дит град ваш и уми­рит жизнь нашу, и не лишит Небес­на­го Сво­е­го Цар­ствия, иде­же вси уго­див­шии Ему со Анге­лы немолч­но вопи­ют: Аллилуиа!

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

Анге­лов Тво­рец и всея тва­ри Соде­тель, предуве­де­вый, яко царю Иоан­ну быти на вы во гне­ве пра­вед­ном, отъ­ял вас пове­ле­ни­ем царе­вым от мир­ска­го про­зя­бе­ния, яко быти сослан­ны­ма вама на тру­ды тяж­кия в ново­про­све­щен­ный град Казань, и пока­зал есть миру истин­ных рев­ни­те­лей о вере Пра­во­слав­ней и апо­сто­лом сослу­жи­те­лей. Нас же научи вопи­ти сице вам:

Радуй­те­ся, силою Свы­ше на труд кре­сто­но­ше­ния облеченнии,

Радуй­те­ся, сми­ре­ни­ем на высо­ту вознесеннии.

Радуй­те­ся, кро­то­сти при­снии рачители.

Радуй­те­ся, всех доб­ро­де­те­лей неле­ност­ные исполнители.

Радуй­те­ся, всех воле Божи­ей себе предавые,

Радуй­те­ся, Оте­че­ство новое восприявые.

Радуй­те­ся, разум свой в послу­ша­ние веры пленивые,

Радуй­те­ся, через все житие свое Богу послуживые.

Радуй­те­ся, пре­по­доб­ные Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­ные помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Кондак 1

Избран­ные чудо­твор­цы и угод­ни­цы Хри­сто­вы, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и гра­да Каза­ни пре­див­ное укра­ше­ние! При­и­ми­те от нас, недо­стой­ных, подо­ба­ю­щую вам похва­лу и, яко име­ю­ще дерз­но­ве­ние ко Гос­по­ду, от вся­ких бед и скор­бей сво­бо­ди­те зовущих:

Радуй­те­ся, пре­по­доб­нии Ионо и Нек­та­рие, свя­ти­те­ля Гурия чуд­нии помощ­ни­цы и чудо­твор­цы преславнии.

Молитва преподобным Ионе и Нектарию, Казанским чудотворцам

О, пре­по­доб­нии отцы наша Ионо и Нек­та­рие! Услы­ши­те ныне нас, к вам усерд­но моля­щих­ся и пре­да­ю­щих зде, на зем­ли, к раце чест­ных мощей ваших. Вы же духом на Небе­сех Пре­свя­тей Тро­и­це пред­стоя со свя­ти­те­лем Гури­ем, моли­те­ся о нас греш­ных, да изба­вим­ся от вся­ких болез­ней и объ­сто­я­ний, и бла­го­чест­но пожи­вем в насто­я­щем житии, да явим­ся свя­та­го ваше­го жития под­ра­жа­те­ли. Умо­ли­те Хри­ста Бога даро­ва­ти нам остав­ле­ние гре­хов наших, ели­ко согре­ши­хом от юно­сти нашея делом, сло­вом, помыш­ле­ни­ем; да сво­ею бла­го­да­тию водво­рит Гос­подь сре­ди нас еди­но­ду­шие и любовь. Огра­ди­те неусып­ны­ми молит­ва­ми ваши­ми град Казань, в нем же доб­ро­де­тель­но пожив­ше, Богу уго­ди­ли есте, от всех навет вра­же­ских; а вся люди в нем живу­щия от бед и скор­бей: яко да не воста­нут чада на роди­те­лей своя и не погу­бят их меж­до­усоб­ныя рас­при, и да не оску­де­ют в бого­хра­ни­мом гра­де сем рев­ни­те­ли ино­че­ска­го бла­го­че­стия. Испро­си­те же нам у Гос­по­да веч­на­го спа­се­ния, яко да вашим теп­лым пред­ста­тель­ством спа­са­е­ми, сла­ву воз­сы­ла­ти спо­до­бим­ся в Тро­и­це сла­ви­мо­му Богу наше­му – Отцу и Сыну, и Свя­то­му Духу, ныне и прис­но и во веки веков. Аминь.

Комментировать

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки