Акафист Пресвятой Богородице пред иконой «Владимирская»


Икона Богородицы Владимирская

Аудио:
27:20

Кондак 1

Взбран­ной Вое­во­де, Заступ­ни­це нашей, взи­ра­ю­ще на пер­во­пи­сан­ный образ Твой, хва­леб­ное пение вос­пе­ва­ем Ти раби Твои, Бого­ма­ти. Ты же, яко иму­щая дер­жа­ву непо­бе­ди­мую, сохра­ни и спа­си бла­го­дарне Тебе вопиющия:

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Икос 1

Ангель­ския Силы на Небе­си немолч­но вос­пе­ва­ют Тя, Пре­чи­стая, зря­ще Сла­ву Пре­бо­же­ствен­ную, еюже Сын Твой про­сла­ви Тя; но и нас, зем­ных, не оста­ви­ла еси, яко некую лучу, низ­по­слав­ши нам ико­ну Твою, свя­тым Лукою пер­во­пи­сан­ную. О ней бо неко­гда изрек­ла еси: «С сим обра­зом бла­го­дать Моя и сила да пре­бу­дут». Тем­же вер­нии раби Твои, по вся дни и на вся­ком месте сбы­тие сло­вес Тво­их зря­ще, ко обра­зу Тво­е­му цель­бо­нос­но­му при­те­ка­ем и, яко­же Самой Ти, с нами сущей, вопием:

Радуй­ся, Анге­лов Царице;
радуй­ся, все­го мира Владычице.

Радуй­ся, на Небе­си прис­но славимая;
радуй­ся, и на зем­ли величаемая.

Радуй­ся, бла­го­дать Твою иконе Тво­ей сей даровавшая;
радуй­ся, на спа­се­ние чело­ве­ков тую поставившая.

Радуй­ся, Божия бла­го­сти ско­рая Подательнице;
радуй­ся, моле­ний наших усерд­ная послушнице.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 2

Видя чудес мно­же­ство, от при­не­сен­ныя в Выш­град свя­тыя ико­ны Тво­ея быва­е­мое, бла­го­вер­ный князь Андрей воз­го­ре­ся духом и умо­ля­ше Тя, да ска­же­ши свя­тую волю Твою и да бла­го­сло­ви­ши его в пре­де­лы Ростов­ския отъ­и­ти. Тем­же улу­чив жела­е­мое и ико­ну Твою взем, идя­ше в путь свой, раду­я­ся и поя Богу: Аллилуиа.

Икос 2

Разу­ме­ша вси людие див­ное шествие Твое, Цари­це Небес­ная, от Кие­ва в зем­лю Ростов­скую, боля­щии бо исце­ля­ху­ся и ина зна­ме­ния и чуде­са быва­ху всем с верою при­те­ка­ю­щим ко обра­зу Тво­е­му. Сего ради вос­пе­ша Тебе:

Радуй­ся, чуде­сы шествие ико­ны Тво­ея знаменавшая;
радуй­ся, мно­ги немощ­ныя исцелившая.

Радуй­ся, воз­ды­ха­ния наша не отвергающая;
радуй­ся, недо­стой­ныя молит­вы наша приемлющая.

Радуй­ся, Матер­ния щед­ро­ты Твоя на нас изливающая;
радуй­ся, ико­ною Тво­ею нам благодеющая.

Радуй­ся, во обсто­я­нии сущим ско­рую помощь дарующая;
радуй­ся, отча­ян­ным надеж­ду возвращающая.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 3

Силою Тво­ею ограж­да­емь, бла­го­вер­ный князь Андрей пре­дел Вла­ди­мир­ских дости­же и зде бла­гую волю твою, Вла­ды­чи­це, позна. В нощ­ном бо виде­нии тому явль­ши­ся, пове­ле­ла еси от места сего не отхо­ди­ти и чудо­твор­ную ико­ну Твою зде, во гра­де Вла­ди­ми­ре, поста­ви­ти, да будет север­ней стране нашей в бла­го­сло­ве­ние и людем Тво­им в покров, вопи­ю­щим Богу: Аллилуиа.

Икос 3

Имея в себе бла­го­дат­ное сокро­ви­ще, ико­ну Твою Вла­ди­мир­скую, пре­успе­ва­ше от силы в силу Оте­че­ство наше. Во дни бо обсто­я­ний и напа­стей не оста­ви­ла еси род наш, Вла­ды­чи­це, и во бла­го­вре­ме­нии близ была еси, все­силь­ным пред­ста­тель­ством Тво­им вер­ныя люди Твоя засту­па­ю­щи, пою­щия Ти:

Радуй­ся, гнев Божий, пра­вед­но на ны дви­жи­мый, утоляющая;
радуй­ся, на милость к нам, греш­ным, Гос­по­да преклоняющая.

Радуй­ся, яко сми­рен­ным моль­бам рабов Тво­их внемлеши;
радуй­ся, яко уте­ше­ние Твое нам пода­ти поспешаеши.

Радуй­ся, яко ико­ною Тво­ею от вся­ких нас бед ограждаеши;
радуй­ся, яко тою коз­ни вра­жия разрушаеши.

Радуй­ся, в час скор­би люди Твоя укрепляющая;
радуй­ся, тихое и без­мя­теж­ное житие тем дарующая.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 4

Бурю помыш­ле­ний сум­ни­тель­ных прой­де бла­го­вер­ный князь Андрей, от мно­же­ства вра­гов неко­гда обсто­имь; Ты же, Все­пе­тая, див­ным от ико­ны Тво­ея зна­ме­ни­ем слав­ную побе­ду тому пред­воз­ве­сти­ла еси. Тем­же верою обно­ви­вся и о име­ни Тво­ем дер­зая, вос­пе Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­шав­ше мятеж­ни­цы уби­е­ние бла­го­вер­на­го кня­зя Андрея, град Вла­ди­мир рас­хи­ти­ти устре­ми­ша­ся, но ико­ну Твою чудо­твор­ную, на стог­ны гра­да изне­сен­ную, вне­за­пу узрев­ше, уми­ли­ша­ся серд­цем и, на коле­на пад­ше, во гре­се сво­ем пока­я­ша­ся. Бла­го­че­сти­вии же людие, тако­во­му от ико­ны Тво­ея бла­го­дат­но­му явле­нию раду­ю­ще­ся, песнь бла­го­дар­ствен­ную вос­пе­ша Тебе:

Радуй­ся, меж­до­усоб­ных бра­ней утоление;
радуй­ся, оже­стев­ших сер­дец умягчение.

Радуй­ся, яко заблужд­шия на путь пра­вый возвращаеши;
радуй­ся, яко от соблаз­нов сует­ных нас ограждаеши.

Радуй­ся, пагу­бы все­ду­шев­ныя низлагающая;
радуй­ся, душе­вред­ная науче­ния обличающая.

Радуй­ся, к Цар­ствию Небес­но­му путь невоз­бран­ный нам указующая;
радуй­ся, мир веч­ный и радость нам подающая.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 5

Бого­теч­ная звез­да отцем нашим бысть ико­на Твоя, Вла­ды­чи­це, еяже све­том ведо­ми, мно­га­жды побеж­да­ху цар­ствия, воз­мо­га­ху от немо­щи, обра­ща­ху в бег­ство пол­ки чуждих и путь к зем­но­му пре­успе­я­нию и небес­но­му спа­се­нию обре­та­ху. Сего ради по дол­гу сла­вит Тя зем­ля Рос­сий­ская, пою­щи Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Видев­ше неко­гда людие вла­ди­мир­стии в чуд­нем виде­нии град свой на воз­ду­се воз­не­сен, и ико­ну Твою вер­ху его, яко­же солн­це, сия­ю­щу, со уми­ле­ни­ем разу­ме­ша, Вла­ды­чи­це, неот­ступ­ный покров Твой гра­ду их и, Твое мило­сти­вое про­мыш­ле­ние о них сла­вя­ще, вос­пе­ша Ти:

Радуй­ся, Мати милосердия;
радуй­ся, источ­ни­че чудес.

Радуй­ся, бод­рая наша Хранительнице;
радуй­ся, гра­ду наше­му Покрове.

Радуй­ся, горе к Небес­нем сокро­ви­щем ум наш возводящая;
радуй­ся, любовь к Богу в серд­цах вер­ных насаждающая.

Радуй­ся, мало­вер­ныя вразумляющая;
радуй­ся, невер­ных смыс­лы просвещающая.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 6

Про­по­вед­ник неиз­ре­чен­ных чудес Тво­их, Вла­ды­чи­це, яви­ся собор­ный храм Твой во гра­де Вла­ди­ми­ре, свя­тою ико­ною Тво­ею укра­шен­ный. Попу­ще­ни­ем бо Божи­им все бла­го­ле­пие его неко­гда во огни поги­бе, ико­на же свя­тая Твоя, яко­же купи­на неопа­ли­ма пре­бысть, да и видев­ше и ося­зав­ше при­сут­ствие Твое, вер­нии вос­по­ют: Аллилуиа.

Икос 6

Воз­сия паки свет ико­ны Тво­ея, Бого­ро­ди­це, во дни люта­го наше­ствия Баты­ева. Аще бо нече­сти­вии ага­ряне и пожго­ша огнем собор­ный храм Твой, и свя­ти­те­ля Вла­ди­мир­ска­го и люди, моля­щи­я­ся в церк­ви, умерт­ви­ша, и вся конеч­но­му истреб­ле­нию пре­да­ша, оба­че ико­на Твоя и паки невре­жде­на обре­те­ся, под­ви­за­ю­щи пети Тебе:

Радуй­ся, Купи­но Неопалимая;
радуй­ся, Сокро­ви­ще неиждиваемое.

Радуй­ся, Сте­но несокрушимая;
радуй­ся, при­бе­жи­ще всем упо­ва­ю­щим на Тя.

Радуй­ся, ико­ну Твою и во пла­ме­ни целу сохранившая;
радуй­ся, нам во уте­ше­ние и спа­се­ние тую оставившая.

Радуй­ся, Ты бо еси наше защищение;
радуй­ся, Ты бо еси всех бла­го­че­сти­вых непре­стан­ное радование.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 7

Хотя вели­кий князь Васи­лий защи­ще­ние стя­жа­ти столь­но­му гра­ду сво­е­му, пове­ле Вла­ди­мир­скую ико­ну Твою в Моск­ву пре­не­сти. И во сре­те­ние ея усерд­но изшед­ше князь и свя­ти­тель мос­ков­ский Кипри­ан со освя­щен­ным собо­ром и всем мно­же­ством людей, до зем­ли пред нею покло­ни­ша­ся, яко­же бо Самую Тя, Пре­чи­стая, к ним при­хо­дя­щую, сре­та­ху, зову­ще Тебе: «О Мати Божия, спа­си зем­лю Рус­скую», вку­пе же и пою­ще Богу: Аллилуиа.

Икос 7

Новое зна­ме­ние сотво­ри­ла еси, Пре­не­по­роч­ная, в день празд­но­ва­ния сре­те­ния ико­ны Тво­ея Вла­ди­мир­ския в Москве: в гроз­ном бо виде­нии, яко все­мо­гу­щая Цари­ца, мно­же­ством воинств Небес­ных обсто­има, со свя­ти­те­ли Мос­ков­ски­ми яви­ла­ся еси нече­сти­во­му ага­рян­ско­му хану и от пре­дел зем­ли Рус­ския отъ­и­ти пове­ле­ла еси. Тогда вер­нии людие Твои, вра­га видев­ше посрам­ле­на и бежав­ша, с весе­ли­ем поя­ху Тебе:

Радуй­ся, Побе­до непобедимая;
радуй­ся, Цари­це Небес­ных Сил.

Радуй­ся, вра­га гроз­ное посрамление;
радуй­ся, рабов Тво­их Радо­сте нечаянная.

Радуй­ся, Надеж­до всех лишен­ных надежды;
радуй­ся, спа­се­ние во дно адо­во низшедших.

Радуй­ся, при­ше­стви­ем ико­ны Тво­ея Моск­ву возвеселившая;
радуй­ся, заступ­ле­ни­ем Тво­им и град Вла­ди­мир не оставившая.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 8

Стран­ную побе­ду все­силь­ною помо­щию Тво­ею, Вла­ды­чи­це, без бра­ни совер­шив­шу­ю­ся, и до ныне Цер­ковь Пра­во­слав­ная свет­ло про­слав­ля­ет, сре­те­ние ико­ны Тво­ея Вла­ди­мир­ския празд­ну­ю­щи и вся вер­ная чада Своя созы­ва­ю­щи мило­сти Твоя бла­го­дарне испо­ве­да­ти, Сыну же Тво­е­му и Богу пети: Аллилуиа.

Икос 8

Всю Тя Бог освя­ти, Пре­не­по­роч­ная, и, яко Матерь Свою, в гото­вое при­бе­жи­ще и теп­лый покров всем нам даро­ва. Тем­же от мень­ших зем­ли и незна­е­мых воз­ве­ли­чи­ся бла­го­сло­вен­ный Тобою град Москва, бла­го­чест­но ико­ну Твою почи­та­яй; вся бо пле­ме­на рус­ская воеди­но собра и область свою над окрест­ны­ми язы­ки от моря и до моря и даже до конец зем­ли рас­про­ст­ре, всем веру Хри­сто­ву воз­ве­ща­яй, Тебе же вопия:

Радуй­ся, зем­ли нашея забрало;
радуй­ся, Церкве утверждение.

Радуй­ся, молит­вен­ни­ков наших похвало;
радуй­ся, людей Тво­их спасение.

Радуй­ся, вра­ги наша устрашающая;
радуй­ся, пол­ки чуждих дале­че отгоняющая.

Радуй­ся, яко Тобою Русь пра­во­слав­ная содержится;
радуй­ся, яко Тобою род хри­сти­ан­ский хвалится.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 9

Вся­кое есте­ство ангель­ское вос­хва­ля­ет Тя, Бого­ро­ди­тель­ни­це, у пре­сто­ла Сына Тво­е­го пред­сто­я­щую и за стра­ну нашу и вся хри­сти­а­ны моля­щу­ю­ся. Мы же, людие Твои, молитв Тво­их дей­ство разу­ме­ва­ю­ще, к чудо­твор­ней иконе Тво­ей с любо­вию при­те­ка­ем и Богу при­леж­но вопи­ем: Аллилуиа.

Икос 9

Витий зем­ных худо­же­ство не довле­ет по досто­я­нию бла­го­хва­ли­ти Тя, Пре­свя­тая Все­не­по­роч­ная, и ико­ны Тво­ея чуде­са исчис­ли­ти, ими­же Цер­ковь Пра­во­слав­ная вели­ча­ет­ся, гра­ди наши утвер­жда­ют­ся и вси хри­сти­ане Боже­ственне весе­лят­ся. Тем­же, за пре­мно­гую любовь Твою к нам и вся мило­сти Твоя, при­и­ми от нас сие хва­леб­ное пение:

Радуй­ся, собо­ром свя­тых, в стране нашей про­си­яв­ших, окру­жа­е­мая и славимая;
радуй­ся, пред­ста­те­лей наших, чудо­твор­цев рос­сий­ских, моле­ния приемлющая.

Радуй­ся, хода­тай­ством Тво­им о нас Бога умилостивляющая;
радуй­ся, чест­ным покро­вом Тво­им нас прис­но осеняющая.

Радуй­ся, стра­ны нашея пре­слав­ная Защитнице;
радуй­ся, при­зы­ва­ю­щим Тя ско­рая Помощнице.

Радуй­ся, труж­да­ю­щих­ся бла­го­дат­ное укрепление;
радуй­ся, каю­щих­ся греш­ни­ков несум­нен­ное спасение.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 10

Спа­се­ния ищу­ще, к Тебе при­бе­га­ем, Мило­серд­ная Мати, и, чудо­твор­ную Твою ико­ну ныне обсто­я­ще, вся мило­сти Твоя, тою отцем нашим явлен­ныя, с любо­вию вос­по­ми­на­ем. Да не тщет­на будет, Вла­ды­чи­це, и наша надеж­да на Тя, на немощь нашу уми­ло­сер­ди­ся и спа­си вопи­ю­щия Богу: Аллилуиа.

Икос 10

Сте­на еси и заступ­ле­ние всем с верою при­бе­га­ю­щим к Тебе, Все­б­ла­жен­ная Отро­ко­ви­це; все­гда бо мило­сти Твоя роду хри­сти­ан­ско­му явля­ла еси и отцем нашим мно­го­частне и мно­го­об­разне бла­г­оде­я­ла еси, от наше­ствия ино­пле­мен­ник и от вся­кия беды и нуж­ды тех избав­ля­ю­щи. Не оску­дей и ныне, Вла­ды­чи­це, уто­ля­ю­щи лютыя на ны воз­ста­ния гре­хов­ныя, и облак иску­ше­ний отже­ни, Тебе бо навы­ко­хом пети:

Радуй­ся, Мати Божия, Матер­нюю любовь к нам, греш­ным, простирающая;
радуй­ся, силою Тво­ею нашу немощь восполняющая.

Радуй­ся, мило­сер­дие Божие разу­ме­ти нас научающая;
радуй­ся, к делом мило­сер­дия и нас возбуждающая.

Радуй­ся, страх Божий в серд­ца вер­ных влагающая;
радуй­ся, греш­ни­ки к пока­я­нию призывающая.

Радуй­ся, невни­ма­нию наше­му долготерпящая;
радуй­ся, от сна лено­сти нас возставляющая.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 11

Пение похваль­ное вос­пе­ша мос­ков­стии людие, спа­се­ние Твое неко­гда улу­чив­ше; вер­ху бо явль­ши­ся, све­то­зар­ною одеж­дою оде­я­на, храм Твой и град Моск­ву от запа­ле­ния огнен­на­го ризою Тво­ею защи­ти­ла еси. Неот­ступ­на пре­бу­ди, Все­мощ­ная, от места сего и ныне, и нам избав­ле­ние Твое виде­ти даруй, да весе­ля­ще­ся вос­по­ем: Аллилуиа.

Икос 11

Свет радо­сти воз­си­я­ла еси, Вла­ды­чи­це, и во дни тыя, егда смот­ре­ни­ем Божи­им древ­няя кра­со­та цер­ков­ная к нам паки воз­вра­ти­ся и свя­щен­ный собор гра­ду Москве Пат­ри­ар­ха, всей же стране нашей еди­на­го пас­ты­ря и молит­вен­ни­ка утвер­ди. Ты же, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея Вла­ди­мир­ския жре­бий пер­во­свя­ти­тель­ства сего избран­ни­ку Тво­е­му даро­ва­ла еси, да рас­то­чен­ныя овцы сло­вес­на­го ста­да Церкве Рос­сий­ския паки воеди­но собе­рет. Сего ради вопи­ем Тебе:

Радуй­ся, скор­бя­щих радосте;
радуй­ся, обу­ре­ва­е­мых пристанище.

Радуй­ся, в напа­стех нас не оставившая;
радуй­ся, во уни­чи­же­нии нашем свет надеж­ды нам возсиявшая.

Радуй­ся, на сми­рен­ныя призревшая;
радуй­ся, низ­шед­шия возвеличившая.

Радуй­ся, Церкве нашея Похвало;
радуй­ся, людей Тво­их веселие.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 12

Бла­го­дать Твою не отъ­и­ми от нас, мило­сти Источ­ни­че, яко­же во дни лихо­ле­тия свя­ти­те­лей наших Иова и Ермо­ге­на услы­ша­ла еси и зем­лю Рус­скую от конеч­на­го рас­хи­ще­ния, пра­во­слав­ную же веру в ней от истреб­ле­ния спас­ла еси, да избав­лен­нии Тобою Богу вос­по­ем: Аллилуиа.

Икос 12

Пою­ще неис­чет­ныя мило­сти Твоя, от лет древ­них роду наше­му явлен­ныя и доныне не оску­де­ва­ю­щия, хва­лим Тя, Пре­чи­стая, яко неусып­ную Хра­ни­тель­ни­цу нашу и заступ­ле­ние, и, Матер­нюю любовь Твою к ста­ду Сына Тво­е­го веду­ще, со дерз­но­ве­ни­ем, аще и раби неклю­чи­ми есмы, вопи­ем Тебе:

Радуй­ся, Русь Пра­во­слав­ную возлюбившая;
радуй­ся, веру истин­ную в ней утвердившая.

Радуй­ся, отцы наша во бла­го­че­стии сохранившая;
радуй­ся, и наше немо­же­ние не отринувшая.

Радуй­ся, утвер­жде­ние наше незыблемое;
радуй­ся, Надеж­до наша непостыдная.

Радуй­ся, Молит­вен­ни­це наша теплая;
радуй­ся, Заступ­ни­це усердная.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 13

О Все­пе­тая Мати, Заступ­ни­це Все­ми­ло­сти­вая, Дево Бого­ро­ди­це, обыч­ным Тво­им мило­сер­ди­ем малое моле­ние сие наше при­ем­лю­щи, яко­же древ­ле, тако и ныне поми­луй зем­лю нашу Рус­скую и от вся­ких бед рабы Твоя изба­ви, о Тебе вопи­ю­щия: Аллилуиа.

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

Ангель­ския Силы на Небе­си немолч­но вос­пе­ва­ют Тя, Пре­чи­стая, зря­ще Сла­ву Пре­бо­же­ствен­ную, еюже Сын Твой про­сла­ви Тя; но и нас, зем­ных, не оста­ви­ла еси, яко некую лучу, низ­по­слав­ши нам ико­ну Твою, свя­тым Лукою пер­во­пи­сан­ную. О ней бо неко­гда изрек­ла еси: «С сим обра­зом бла­го­дать Моя и сила да пре­бу­дут». Тем­же вер­нии раби Твои, по вся дни и на вся­ком месте сбы­тие сло­вес Тво­их зря­ще, ко обра­зу Тво­е­му цель­бо­нос­но­му при­те­ка­ем и, яко­же Самой Ти, с нами сущей, вопием:

Радуй­ся, Анге­лов Царице;
радуй­ся, все­го мира Владычице.

Радуй­ся, на Небе­си прис­но славимая;
радуй­ся, и на зем­ли величаемая.

Радуй­ся, бла­го­дать Твою иконе Тво­ей сей даровавшая;
радуй­ся, на спа­се­ние чело­ве­ков тую поставившая.

Радуй­ся, Божия бла­го­сти ско­рая Подательнице;
радуй­ся, моле­ний наших усерд­ная послушнице.

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Кондак 1

Взбран­ной Вое­во­де, Заступ­ни­це нашей, взи­ра­ю­ще на пер­во­пи­сан­ный образ Твой, хва­леб­ное пение вос­пе­ва­ем Ти раби Твои, Бого­ма­ти. Ты же, яко иму­щая дер­жа­ву непо­бе­ди­мую, сохра­ни и спа­си бла­го­дарне Тебе вопиющия:

Радуй­ся, Пре­чи­стая, от ико­ны Тво­ея мило­сти нам источающая.

Молитва

О Все­ми­ло­сти­вая Гос­по­же Бого­ро­ди­це, Небес­ная Цари­це, Все­мощ­ная Заступ­ни­це, непо­стыд­ное наше Упо­ва­ние! Бла­го­да­ря­ще Тя о всех вели­ких бла­го­де­я­ни­ях, в роды родов людем рос­сий­ским от Тебе быв­ших, пред пре­чи­стым обра­зом Тво­им молим Тя: сохра­ни град сей (или: весь сию, или: свя­тую оби­тель сию) и пред­сто­я­щия рабы Твоя и всю Зем­лю Рус­скую от гла­да, губи­тель­ства, зем­ли тря­се­ния, пото­па, огня, меча, наше­ствия ино­пле­мен­ных и меж­до­усоб­ныя бра­ни. Сохра­ни и спа­си, Гос­по­же, Вели­ка­го Гос­по­ди­на и Отца наше­го (имя рек), Свя­тей­ша­го Пат­ри­ар­ха Мос­ков­ска­го и всея Руси, и Гос­по­ди­на наше­го (имя рек), Прео­свя­щен­ней­ша­го епи­ско­па (или: архи­епи­ско­па, или: мит­ро­по­ли­та) (титул), и вся Прео­свя­щен­ныя мит­ро­по­ли­ты, архи­епи­ско­пы и епи­ско­пы пра­во­слав­ныя. Даждь им Цер­ковь Рос­сий­скую доб­ре упра­ви­ти, вер­ныя овцы Хри­сто­вы негиб­ле­мы соблю­сти. Помя­ни, Вла­ды­чи­це, и весь свя­щен­ни­че­ский и мона­ше­ский чин, согрей серд­ца их рев­но­стию о Бозе и достой­но зва­ния сво­е­го ходи­ти кое­го­ждо укре­пи. Спа­си, Гос­по­же, и поми­луй и вся рабы Твоя и даруй нам путь зем­на­го попри­ща без поро­ка пре­и­ти. Утвер­ди нас в вере Хри­сто­вой и во усер­дии ко Пра­во­слав­ней Церк­ви, вло­жи в серд­ца наша дух стра­ха Божия, дух бла­го­че­стия, дух сми­ре­ния, в напа­стех тер­пе­ние нам подаждь, во бла­го­ден­ствии — воз­дер­жа­ние, к ближ­ним любовь, ко вра­гом все­про­ще­ние, в доб­рых делех пре­успе­я­ние. Изба­ви нас от вся­ка­го иску­ше­ния и от ока­ме­нен­на­го нечув­ствия, в страш­ный же день Суда спо­до­би нас хода­тай­ством Тво­им ста­ти одес­ную Сына Тво­е­го, Хри­ста Бога наше­го, Ему­же подо­ба­ет вся­кая сла­ва, честь и покло­не­ние со Отцем и Свя­тым Духом, ныне и прис­но и во веки веков. Аминь.

Комментировать

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки