Православное Богослужение
Переводы Богослужебных книг

 

Главная \ Церковь \ Богослужения \ Переводы богослужебных книг \ Октоих воскресный\ Оглавление\ Глас 8

• Вечерня • УтреняЛитургия


 

ГЛАС 8

 

В СУББОТУ НА ВЕЛИЦЕЙ ВЕЧЕРНИ.

 

На Господи, воззвах, поставим стихов 10: и поем

 

 

 

В СУББОТУ НА ВЕЛИКОЙ ВЕЧЕРНЕ

 

На Господи воззвах: стихиры на 10: воскресных Октоиха три, восточных 4 и Минеи 3. Если празднуем святому, то поем 4 стихиры Октоиха, и святому 6. Слава: Минеи, а И ныне: Богородичен первый, гласа.

Стихиры воскресны, глас 8.

 

Стихиры воскресные

Изведи из темницы душу мою, / исповедатися Имене Твоему.

 

Выведи из темницы душу мою, / чтобы мне прославить имя Твоё.

Вечернюю песнь, / и словесную службу, / Тебе, Христе, приносим, / яко благоволил еси / помиловати нас Воскресением.

 

Вечернюю песнь / и разумное служение / Тебе, Христе приносим; / ибо Ты благоволил помиловать нас воскресением.

Мене ждут праведницы, / дондеже воздаси мне.

 

Меня будут ждать праведные, / доколе Ты не воздашь мне.

Господи, Господи, / не отвержи нас от Твоего лица, / но благоволи помиловати нас Воскресением.

 

Господи, Господи! / Не отринь нас от Твоего лица, / но благоволи помиловать нас воскресением.

Из глубины воззвах к Тебе, Господи, / Господи, услыши глас мой.

 

Из глубины я воззвал к Тебе, Господи, / Господи, услышь голос мой.

Радуйся, Сионе Святый, / мати церквей, Божие жилище, / Ты бо приял еси первый, / оставление грехов, Воскресением.

 

Радуйся, святой Сион, / матерь церквей, Божие жилище! / Ибо ты первым получил / отпущение грехов чрез воскресение.

Восточны три, глас тойже.

 

Стихиры восточные

Да будут уши Твои / внемлюще гласу моления моего.

 

Да будут уши Твои / внимательны к голосу моления моего.

Еже от Бога Отца Слово, / прежде век Рождшееся, / в последняя же времена, / Тоежде от Неискусобрачныя воплощшееся волею, / распятие смертное претерпе: / и древле умерщвленнаго человека спасе / Своим Воскресением.

 

Слово, прежде веков / родившееся от Бога Отца, / и Оно же в последние времена / от не познавшей брака Девы воплотившееся, / смерть через распятие претерпело по воле Своей / и некогда умерщвленного человека спасло / Своим воскресением.

Аще беззакония назриши, Господи, Господи, кто постоит; / яко у Тебе очищение есть.

 

Если Ты будешь замечать беззакония, Господи, Господи, кто устоит? / Ибо у Тебя умилостивление.

Еже из мертвых Твое Воскресение славословим Христе, / имже свободил еси Адамский род от адова мучительства: / и даровал еси мiрови яко Бог жизнь вечную / и велию милость.

 

Твое из мертвых воскресение / мы славословим, Христе, / которым Ты освободил / Адамов род от самовластия ада / и даровал миру, как Бог, / жизнь вечную и великую милость.

Имене ради Твоего потерпех Тя, Господи, потерпе душа моя в слово Твое, / упова душа моя на Господа.

 

Ради имени Твоего я ожидал Тебя, Господи, уповала душа моя на слово Твоё, / положилась душа моя на Господа.

Слава Тебе, Христе Спасе, / Сыне Божий Единородный, / пригвоздивыйся на Кресте, / и воскресый из гроба тридневен.

 

Слава Тебе, Христе Спаситель, / Сын Божий единородный, / пригвожденный ко Кресту / и воскресший в третий день из гроба!

От стражи утренния до нощи, от стражи утренния, / да уповает Израиль на Господа.

 

От стражи утренней до ночи, от стражи утренней / да уповает Израиль на Господа.

Тебе славим, Господи, / волею нас ради Крест претерпевшаго, / и Тебе покланяемcя, Всесильне Спасе, / не отвержи нас от Лица Твоего, / но услыши и спаси ны / Воскресением Твоим, Человеколюбче.

 

Прославляем Тебя, Господи, / ради нас добровольно Крест претерпевшего, / и Тебе поклоняемся, Спаситель всемогущий. / Не отринь нас от лица Твоего, / но услышь и спаси нас воскресением Своим, Человеколюбец.

Слава: Стихира из Минеи.

Слава, и ныне, глас тойже, Богородичен: Царь Небесный / за человеколюбие на земли явися, / и с человеки поживе: / от Девы бо Чистыя плоть приемый, / и из Нея прошедый с восприятием. / Един есть Сын, сугуб естеством, / но не Ипостасию. / Темже совершенна Того Бога / и совершенна Человека воистину проповедающе, / исповедуем Христа Бога нашего: / Егоже моли, Мати Безневестная, / помиловатися душам нашим.

 

И ныне, Богородичен: Царь Небесный / по человеколюбию на земле явился / и обитал среди людей; / ибо, приняв плоть от чистой Девы / и от Нее произойдя с этой плотию, / Он пребывает единым Сыном, / двойственным по естеству, но не по Ипостаси. / Потому провозглашая Его воистину / совершенным Богом и совершенным человеком, / мы исповедуем Христа Богом нашим. / Моли Его, Матерь, брака не познавшая, / о помиловании душ наших.

Таже, Свете Тихий: Прокимен: Господь воцарися: и прочая по обычаю.

 

 

 

Вход. Свет отрадный: Прокимен, глас 6: Господь воцарился: Затем ектения сугубая, Сподоби, Господи: ектения просительная.

 

 

На стиховне, стихиры воскресны, глас 8:

 

Стихиры на стиховне

Возшел еси на Крест, Иисусе, / снизшедый с Небесе, / пришел еси на смерть, Животе Безсмертный, / к сущим во тьме Свет истинный, / к падшым всех Воскресение, / просвещение, и Спасе наш, слава Тебе.

Ины стихиры, по алфавиту.

 

Взошел на Крест Ты, Иисусе, / нисшедший с небес; / пришел на смерть – Жизнь бессмертная, / к пребывавшим во тьме – Свет истинный, / к падшим – Воскресение всех. / Просвещение и Спаситель наш, слава Тебе!

Стих: Господь воцарися, / в лепоту облечеся.

 

Стих: Господь воцарился, / благолепием облёкся.

Христа славословим, воскресшаго от мертвых: / душу бо и тело прием, / страсти отъобоюду отсече, / пречистей убо души во ад сошедшей, / егоже и плени: / во гробе же истления не виде святое тело, / Избавителя душ наших.

 

Христа прославим воскресшего из мертвых. / Ибо Он, душу и тело приняв, / страданием их друг с другом разделил: / тогда пречистая душа во ад сошла и победила его, / тления же не увидело во гробе святое Тело / Избавителя душ наших.

Стих: Ибо утверди вселенную, / яже не подвижется.

 

Стих: Ибо Он утвердил вселенную, / и она не поколеблется.

Псалмы и песньми славословим, Христе, / от мертвых Твое Воскресение: / имже нас свободил еси мучительства адова, / и яко Бог даровал еси жизнь вечную, / и велию милость.

 

Псалмами и песнопениями славословим, Христе, / Твое из мертвых воскресение, / которым Ты освободил нас / от самовластия ада / и, как Бог, даровал вечную жизнь / и великую милость.

Стих: Дому Твоему подобает святыня, / Господи, в долготу дний.

 

Стих: Дому Твоему подобает святыня, / Господи, на долгие дни.

О Владыко всех Непостижиме, / Творче небесе и земли, / крестом пострадавый, мне безстрастие источил еси: / погребение же прием, и воскрес во славе, / совоскресил еси Адама рукою всесильною. / Слава Твоему тридневному востанию, / имже даровал еси нам вечную жизнь, / и очищение грехов, / яко Един Благоутробен.

 

О, Владыка всех, непостижимый, / Творец неба и земли! / На Кресте пострадав, Ты бесстрастие мне источил; / погребение же приняв и воскреснув во славе, / Ты с Собою воскресил Адама рукою всесильною. / Слава Твоему воскресению в третий день, / которым Ты даровал нам вечную жизнь / и прощение грехов, как единый Милосердный!

Слава: Стихира из Минеи, если есть. Если нет:

Слава, и ныне, Богородичен: Безневестная Дево, / Яже Бога неизреченно заченши плотию, / Мати Бога Вышняго, / Твоих рабов мольбы приими, Всенепорочная, / всем подающи очищение прегрешений: / ныне наша моления приемлющи, / моли спастися всем нам.

 

Слава, и ныне, Богородичен: Не познавшая брака Дева, / Бога неизреченно зачавшая по плоти, / – Матерь Бога Всевышнего! / Услышь мольбы Твоих рабов, Всенепорочная, / всем подающая очищение от согрешений; / ныне, приняв наши моления, / моли о спасении всех нас.

Таже, Ныне отпущаеши: и Трисвятое. По Отче наш:

 

 

 

Затем: Ныне отпускаешь: Трисвятое по Отче наш:

 

 

Тропарь воскресен, глас 8:

С высоты снизшел еси, Благоутробне, / погребение приял еси тридневное, / да нас свободиши страстей, / Животе и Воскресение наше, Господи, слава Тебе.

 

Тропарь

С высоты сошел Ты, милосердный, / благоволил пребыть три дня во гробе, / чтобы нас освободить от страстей, / – жизнь и воскресение наше, Господи, слава Тебе!

Слава, и ныне, Богородичен: Иже нас ради рождейся от Девы / и распятие претерпев, Благий, / испровергий смертию смерть, / и воскресение явлей, яко Бог, / не презри, яже создал еси рукою Твоею; / яви человеколюбие Твое, Милостиве, / приими рождшую Тя Богородицу, молящуюся за ны, / и спаси, Спасе наш, люди отчаянныя.

 

 

Слава, и ныне, Богородичен: Ради нас рожденный от Девы / и распятие претерпевший, / ниспровергший смертию смерть / и явивший воскресение как Бог, / не презри, Благой, созданных рукою Твоею; / яви человеколюбие Твое, Милостивый, / прими родившую Тебя Богородицу, ходатайствующую за нас, / и спаси, Спаситель наш, людей отчаявшихся.

Тот же тропарь и на Бог – Господь:

 



(c) Переводы Св. Писания и Богослужебных текстов: о. Амвросий (Тимрот).
При любом использовании материалов сайта, ссылка на автора обязательна.

 

 
Рейтинг@Mail.ru Система Orphus