Молитвы великомученику и целителю Пантелеимону


Великомученик и целитель Пантелеимон

Тропарь, глас 3*

Аудио:

 

Стpастоте́pпче святы́й и целе́бниче Пантелеи́моне,/ моли́ Ми́лостиваго Бо́га,/ да пpегpеше́ний оставле́ние// пода́ст душа́м на́шим.

Пере­вод: Муче­ник свя­той и цели­тель Пан­те­ле­и­мон, умо­ли мило­сти­во­го Бога, да согре­ше­ний про­ще­ние подаст Он душам нашим.

Кондак, глас 5*

Подража́тель сый Ми́лостиваго/, и исцеле́ний благода́ть от Него́ прие́м,/ страстоте́рпче и му́чениче Хри­ста́ Бо́га,/ моли́твами твои́ми душе́вныя на́ша неду́ги исцели́,/ отго­ня́ при́сно бор­ца́ собла́зны от вопию́щих ве́рно:// спа­си́ ны, Го́споди.

Пере­вод: Под­ра­жа­тель Мило­сти­во­го и полу­чив­ший от Него исце­ле­ний бла­го­дать, стра­сто­тер­пец и муче­ник Хри­ста Бога! Молит­ва­ми тво­и­ми душев­ные наши неду­ги исце­ли, отго­няя все­гда вра­жии соблаз­ны от взы­ва­ю­щих непре­стан­но: «Спа­си нас, Господи!»

Молитва 1‑я*

Аудио:

 

О, вели́кий Христо́в уго́дниче и пресла́вный целе́бниче, великому́чениче Пантелеи́моне, душе́ю на Небе­си́ Престо́лу Бо́жию предстоя́й и Триипоста́сныя Его сла́вы наслажда́яйся, те́лом же и ли́ком святы́м на зем­ли́ в Боже́ственных хра́мех пребыва́яй и да́нною ти свы́ше благода́тию разли́чная источа́яй чуде­са́! При́зри ми́лостивым твои́м о́ком на предстоя́щия лю́ди, и честне́й твое́й ико́не уми́льно моля́щияся и прося́щия от тебе́ целе́бныя по́мощи и заступле́ния: про­стри́ ко Го́споду Бо́гу на́шему те́плыя моли́твы и испро­си́ душа́м на́шим оставле́ние согреше́ний. Се бо мы, за беззако́ния на́ша не сме́юще воз­ве­сти́ оче́с на́ших к высо­те́ Небе́сней, се́рдцем сокруше́нным и ду́хом смире́нным тебе́ хода́тая ми́лостива ко Влады́це и моли́твенника за ны гре́шныя призыва́ем, я́ко ты прия́л еси́ благода́ть от Него́ неду́ги исцеля́ти и стра́сти отгоня́ти. Тебе́ у́бо про́сим: не пре́зри нас недосто́йных, моля́щихся тебе́ и тво­ея́ по́мощи тре́бующих. Бу́ди нам в печа́лех уте́шитель, в неду́зех лю́тых стра́ждущим врач, напа́ствуемым ско́рый покрови́тель, оче­сы́ неду́гующим прозре́ния пода́тель, ссу́щим и младе́нцем в боле́знех ско́рый предста́тель и исцели́тель: исхода́тайствуй всем вся ко спасе́нию поле́зная, я́ко да твои́ми ко Го́споду Бо́гу моли́твами получи́вше благода́ть и ми́лость, просла́вим всех благи́х Исто́чника и Даропода́теля Бо́га, Еди́наго в Тро́ице Святе́й сла́вимаго, Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: О, вели­кий Хри­стов угод­ник и пре­слав­ный цели­тель, вели­ко­му­че­ник Пан­те­ле­и­мон! Душою на Небе­сах Пре­сто­лу Божию пред­сто­я­щий и трии­по­стас­ной Его сла­вой насла­жда­ю­щий­ся, телом же и ликом свя­тым на зем­ле в Боже­ствен­ных хра­мах почи­ва­ю­щий и дан­ною тебе свы­ше бла­го­да­тью раз­лич­ные чуде­са исто­ча­ю­щий! Воз­зри мило­сти­вым тво­им оком на пред­сто­я­щих людей, пред свя­тым тво­им обр­зом со уми­ле­ни­ем моля­щих­ся и про­ся­щих у тебя целеб­ной помо­щи и защи­ты: про­стри ко Гос­по­ду Богу наше­му горя­чие твои молит­вы и испро­си душам нашим отпу­ще­ние согре­ше­ний. Ибо мы за без­за­ко­ния наши не смея ни воз­ве­сти очи наши к высо­те небес­ной, с серд­цем сокру­шен­ным и духом сми­рен­ным тебя, хода­тая мило­сти­во­го ко Вла­ды­ке и молит­вен­ни­ка за нас, греш­ных, при­зы­ва­ем, ибо ты при­нял от Него бла­го­дать неду­ги отго­нять и стра­сти исце­лять. И вот, мы тебя про­сим: не пре­не­бре­ги нами, недо­стой­ны­ми, моля­щи­ми­ся тебе и нуж­да­ю­щи­ми­ся в тво­ей помо­щи! Будь нам в печа­лях уте­ши­те­лем, страж­ду­щим в неду­гах тяж­ких – вра­чом, бед­ству­ю­щим – ско­рым покро­ви­те­лем, очам боль­ным – про­зре­ния пода­те­лем, груд­ным мла­ден­цам и детям – в стра­да­ни­ях усерд­ней­шим заступ­ни­ком и исце­ли­те­лем: испро­си всем всё, что ко спа­се­нию полез­но, дабы тво­и­ми ко Гос­по­ду Богу молит­ва­ми бла­го­дать и милость полу­чив, мы про­сла­ви­ли всех благ Источ­ни­ка и даров Пода­те­ля Бога, Еди­но­го в Тро­и­це Свя­той сла­ви­мо­го, Отца и Сына и Свя­то­го Духа ныне и все­гда и во веки веков. Аминь.

Молитва 2‑я**

О, пресла́вный му́чениче и до́блий во́ине Небе́снаго Царя́, Пантелеи́моне всеблаже́нне, ми́лостиваго Бо́га преизря́дный подража́телю, и́же Хри­ста́ на зем­ли́ дерзнове́нно испове́дав, и многообра́зныя за Него́ му́ки претерпе́в, неувяда́емый прия́л еси́ вене́ц на Небе­си́, иде́же ве́чнаго наслажда́ешися блаже́нства, и со дерзнове́нием Престо́лу трисо́лнечнаго Боже­ства́ предстои́ши! К тво­е­му́ христоподража́тельному сострада́нию по Бо́зе прибега́ем вси мы гре́шнии, и всеусе́рдно мо́лим тя, те́плаго засту́пника и предста́теля на́шего: не преста́й призира́ти на нас, су́щих в ну́ждах и ско́рбных обстоя́ниях, и твое́ю моли́твенною по́мощию и цельбопода́тельною си́лою избавля́й нас при́сно от лю́тых зол, всегуби́тельства и вся́кия ины́е беды́ и боле́зни. Ты бо прия́л еси́, свя́те, неоску́дную благода́ть исцеле́ний от Спа́са на́шего Иису́са Хри­ста́ за тве́рдую твою́ к Нему́ ве́ру, при чи́стом и непоро́чном житии́, запечатле́нную му́ченичеством и многопобе́дною твое́ю кончи́ною, в не́йже по да́нней ти благода́ти и наименова́н от Хри­ста́ Пантелеи́моном, ми́лости тезоимени́тым, ми́лующим всех притека́ющих к тебе́ в ско́рбех и боле́знех. Сего́ ра́ди ве́дуще тя ми́лостиваго во всем помо́щника и цели́теля, с ве́рою взыва́ем к тебе́: услы́ши нас и богоприя́тным хода́тайством твои́м подава́й нам вся благопотре́бная в житии́ сем и ну́жная к ве́чному спасе́нию. Му́ченическим же дерзнове́нием твои́м умо­ли́ ми́лостиваго Бо́га, да поми́лует нас гре́шных и недосто́йных по вели́цей ми́лости Свое́й, да изба́вит от тру́са, пото́па, огня́, меча́ и вся́каго пра́веднаго гне́ва и преще́ния, благовре́менне подвиза́я нас к очисти́тельному и умилостиви́тельному во гресе́х на́ших покая́нию, ра́ди мно́жества щедро́т Свои́х, да пода́ст всем нам безбе́дное, ти́хое и богоуго́дное житие́, правосла́вным же на вся вра­ги́ побе́ду и одоле́ние, и всех нас от враг ви́димых и неви́димых да сохрани́т благода́тию Свое́ю и непобеди́мым ополче́нием А́нгел Свои́х, и́миже огражда́еми и наставля́еми да поживе́м в ве́це сем в покая́нии, чисто­те́ и в творе́нии богоуго́дных дел; да сподо́бимся твои́м те́плым предста́тельством христиа́нскую кончи́ну улучи́ти безболе́зненну, ми́рну, непосты́дну, изба́витися от ко́зней возду́шных князе́й тьмы и от ве́чныя му́ки, и бы́ти насле́дниками безконе́чнаго, всеблаже́ннаго Ца́рствия. Ей, уго́дниче Бо́жий! Не преста́й моли́тися за ны гре́шныя, да твои́м хода́тайством вре́менных и ве́чных бед изба́влени, велича́ем тебе́, засту́пника на́шего и моли́твенника, и ве́чно прославля́ем о́бщаго Влады́ку и Го́спода на́шего Иису́са Хри­ста́, Ему́же подоба́ет вся́кая сла́ва, честь и поклоне́ние со Безнача́льным Его́ Отце́м и Пресвяты́м Ду́хом, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: О, про­слав­лен­ный муче­ник и пре­дан­ный воин Небес­но­го Царя, Пан­те­лей­мон все­бла­гой, мило­сти­во­го Бога изряд­ный под­ра­жа­тель, Хри­ста на зем­ле про­по­ве­до­вав и мно­гие за Него муки пре­тер­пев, неувя­да­е­мый при­няв венец на Небе­сах, где веч­но­го насла­жда­ешь­ся бла­жен­ства, и с дерз­но­ве­ни­ем Пре­сто­лу три­сол­неч­но­го Боже­ства пред­сто­ишь! К тво­е­му хри­сто­под­ра­жа­тель­но­му состра­да­нию по Богу при­хо­дим все мы греш­ные, и усерд­но молим­ся тебе, род­но­му заступ­ни­ку и защит­ни­ку наше­му: будь мило­стив к нам, с наши­ми нуж­да­ми и скорб­ны­ми обсто­я­тель­ства­ми, и тво­ей молит­вен­ной помо­щью и исце­ля­ю­щей силой избавь нас на все вре­ме­на от люто­го зла, пагуб­ных обсто­я­тельств и всех бед и болез­ней. Как и ты при­нял, свя­той, неоску­де­ва­ю­щую бла­го­дать исце­ле­ний от Спа­са наше­го Иису­са Хри­ста за твёр­дую к Нему веру, при чистой и непо­роч­ной жиз­ни, муче­ни­че­ством сво­им и мно­го­по­бед­ной тво­ей смер­тью, в ней же по дан­ной тебе бла­го­да­ти наиме­но­ван от Хри­ста Пан­те­лей­мо­ном, милость – твое вто­рое имя, милуй всех при­хо­дя­щих к тебе в скор­би и болез­нях. По этой бла­го­да­ти зна­ю­щие тебя как мило­сти­во­го во всем помощ­ни­ка и цели­те­ля, с верой про­сим тебя: услы­ши нас и бого­при­ят­ным хода­тай­ством тво­им подай нам все бла­го­по­треб­ное в нашей жиз­ни и нуж­ное нам для веч­но­го спа­се­ния. Муче­ни­че­ским подви­гом тво­им умо­ли мило­сти­во­го Бога, да поми­лу­ет нас греш­ных и недо­стой­ных по вели­кой мило­сти Сво­ей, да изба­вит от зем­ле­тря­се­ний, пото­па, огня, меча и вся­ко­го гне­ва и угроз, бла­го­вре­мен­но подви­гая нас к очи­сти­тель­но­му и мило­сти­во­му в гре­хах наших пока­я­нию, ради мно­же­ства щед­рот Сво­их, да подаст всем нам без­бед­ную, тихую и бого­угод­ную жизнь, пра­во­слав­ным на всех вра­гов побе­ду и одо­ле­ние их, и всех нас от вра­гов види­мых и неви­ди­мых да сохра­нит бла­го­да­тью Сво­ей и непо­бе­ди­мой арми­ей Анге­лов Сво­их, ими же ограж­дён­ны­ми и настав­ля­е­мые пожи­вем в жиз­ни нашей в пока­я­нии, чисто­те и тво­ре­нии бого­угод­ных дел, да заслу­жим с тво­ей теп­лой помо­щью хри­сти­ан­скую жизнь завер­шить без­бо­лез­нен­но, мир­но, не стыд­но, изба­вив­шись от тер­за­ний духов кня­зей тьмы и от веч­ных мук, и быть наслед­ни­ка­ми бес­ко­неч­но­го, все­б­ла­жен­но­го Цар­ствия. Угод­ник Божий! Не пере­ста­вай молить­ся за нас греш­ных, тво­им хода­тай­ством зем­ных и веч­ных бед избав­ля­е­мые, про­сим и сла­вим тебя, заступ­ни­ка наше­го и молит­вен­ни­ка, и веч­но про­слав­ля­ем Вла­ды­ку всех и Гос­по­да наше­го Иису­са Хри­ста, Он же досто­ин вся­кой сла­вы, чести и покло­не­ния со Без­на­чаль­ным Его Отцом и Пре­ствя­тым Духом, ныне и прис­но и во веки веков. Аминь.

Молитва 3‑я

О, вели́кий уго́дниче Христо́в, страстоте́рпче и вра­чу́ многоми́лостивый, Пантелеи́моне! Умилосе́рдися надо́ мно́ю, гре́шным рабо́м Бо́жиим (и́мя), услы́ши стена́ние и вопль мой, уми́лостиви Небе́снаго, верхо́внаго Вра­ча́ душ и теле́с на́ших, Хри­ста́ Бо́га на́шего, да да́рует ми исцеле́ние от гнету́щаго мя неду́га. При­и­ми́ недосто́йное моле́ние грешне́йшаго па́че всех челове́к. Посе­ти́ мя благода́тным посеще́нием. Не возгнуша́йся грехо́вных язв мои́х, пома́жи еле́ем ми́лости тво­ея́ и исце­ли́ мя: да, здрав сый душе́ю и те́лом, оста́ток дний мои́х, благода́тию Бо́жиею, воз­мо­гу́ про­ве­сти́ в покая́нии и угожде́нии Бо́гу и сподо́блюся восприя́ти благи́й коне́ц живо­та́ мое­го́. Ей, уго́дниче Бо́жий! Умо­ли́ Хри­ста́ Бо́га, да предста́тельством твои́м да́рует ми здра́вие те́лу и спасе́ние души́ мое́й. Ами́нь.

Пере­вод: О, вели­кий угод­ник Хри­стов, муче­ник и врач мило­сти­вый, Пан­те­лей­мон! Уми­ло­сер­дись надо мной, греш­ным рабом Божьим (имя), услы­ши боль мою и вопль мой, уми­ло­сти­ви Небес­но­го, вер­хов­но­го Вра­ча душ и тел наших, Хри­ста Бога наше­го, да пода­рит мне исце­ле­ние от гне­ту­ще­го меня неду­га. При­ми недо­стой­ное моле­ние греш­ней­ше­го более всех людей. Посе­ти меня бла­го­дат­ным тво­им посе­ще­ни­ем. Не отвра­ти лицо твое от гре­хов­ных язв моих, помажь еле­ем мило­сти тво­ей и исце­ли меня: да, буду здо­ро­вый душой и телом, оста­ток дней моих, бла­го­да­тью Божи­ей, буду про­во­дить в пока­я­нии и уго­жде­нии Богу и спо­доб­люсь при­нять бла­гой конец жиз­ни моей на зем­ле. Угод­ник Божий! Умо­ли Хри­ста Бога, тво­им пред­ста­ви­тель­ством да дару­ет здо­ро­вье мое­му телу и спа­се­ние души моей. Аминь.

Молитва 4‑я

Аудио:

 

Святы́й великому́чениче и цели́телю Пантелеи́моне, Бо́га ми́лостиваго подража́телю! При́зри благосе́рдием и услы́ши нас, гре́шных, пред свято́ю твое́й ико́ною усе́рдне моля́щихся. Испро­си́ нам у Го́спода Бо́га, Ему́ же со А́нгелы предстои́ши на Небе­си́, оставле́ние грехо́в и прегреше́ний на́ших. Исце­ли́ боле́зни душе́вныя же и теле́сныя рабо́в Бо́жиих, ны́не помина́емых, зде предстоя́щих и всех христиа́н правосла́вных, к тво­е­му́ заступле́нию притека́ющих. Се бо мы, по грехо́м на́шим лю́те одержи́мы есмы́ мно́гими неду́ги и не и́мамы по́мощи и утеше́ния, к тебе́ же прибега́ем, я́ко даде́ся ти благода́ть моли́тися за ны и цели́ти всяк неду́г и вся́ку боле́знь. Да́руй у́бо всем нам святы́ми моли́твами твои́ми здра́вие и благомо́щие души́ и те́ла, преспе́яние ве́ры и благоче́стия и вся к житию́ вре́менному и ко спасе́нию потре́бная. Я́ко да, сподо́бившися тобо́ю вели́ких и бога́тых ми́лостей, просла́вим тя и пода́теля всех благ, ди́внаго во святы́х, Бо́га на́шего, Отца́, и Сы́на, и Свята́го Ду́ха. Ами́нь.

Пере­вод: Свя­той вели­ко­му­че­ник и цели­тель Пан­те­лей­мон, Бога мило­сти­во­го после­до­ва­тель! Обра­ти вни­ма­ние бла­гим сво­им серд­цем и услышь нас, греш­ных, перед свя­тым тво­им обра­зом усерд­но моля­щих­ся. Усерд­но попро­си у Гос­по­да Бога, Ему же со Анге­ла­ми пред­сто­ишь на Небе­сах, остав­ле­ние гре­хов и пре­гре­ше­нии наших. Исце­ли болез­ни душев­ные и телес­ные рабов Божи­их, сей­час поми­на­е­мых, здесь сто­я­щих и все хри­сти­ан пра­во­слав­ных, к тво­ей защи­те при­хо­дя­щих. Вот мы, по гре­хам сво­им люто одер­жи­мы во мно­гих неду­гах сво­их и не име­ем помо­щи и уте­ше­ний,  тебя при­зы­ва­ем, как толь­ко дает­ся тебе бла­го­дать молить­ся за нас и исце­лить все неду­ги и все болез­ни. Пода­ри всем нам свя­ты­ми молит­ва­ми тво­и­ми здо­ро­вье и сил души и тела, утвер­жде­ние веры и бла­го­че­стия и все к жиз­ни на зем­ле и к спа­се­нию необ­хо­ди­мый. Ибо, удо­сто­ив­шись тобою боль­ших и бога­тых мило­стей, сла­вим тебя и пода­те­ля всех благ, див­но­го во всех свя­тых, Бога наше­го, Отца, и Сына, и Свя­то­го Духа. Аминь.

Молитва 5‑я

(Иере­мии отшель­ни­ка)

Святы́й великому́чениче и целе́бниче Пантелеи́моне! Моли́ Бо́га о нас (име­на) и не допу­сти́ до́лее остава́ться в нас боле́зням, ко́ими боли́м душе́ю и те́лом! Исце­ли́ те я́звы и стру́пы, ко́и причине́ны нам страстя́ми на́шими. Боли́м мы ле́ностию и расслабле́нием – исце­ли́ ны. Боли́м влече́нием и пристра́стием к земны́м предме́там – исце­ли́ ны. Боли́м, о святы́й Пантелеи́моне! Боли́м забы́вчивостию: о де́ле спасе́ния, о на́ших греха́х и не́мощах, о на́ших обя́занностях – исце­ли́ ны. Боли́м злопомне́нием, гневли́востию, ненави́стничеством – исце­ли́, о целе́бниче Свя́то-Афо́нский и всеми́рный. Боли́м за́вистию, го́рдостию, надме́нностию, превозноше́нием, при всей ску́дости и непотре́бстве – исце­ли́ ны. Боли́м мно́гими и ра́зными припа́дками плотоуго́дия: чревоизли́шеством, невозде́ржанностию, многояде́нием, сластолю́бием – исце­ли́ ны. Боли́м сонли́востию, многосло́вием, праздносло́вием, осу́дливостью – исце­ли́ ны, о святы́й Пантелеи́моне! Боля́т на́ши о́чи грехо́вными воззре́ниями, боля́т на́ши у́ши слу́шанием пустосло́вия, злоре́чия, наве́тов – исце­ли́ ны. Боля́т ру́ки нерасположе́нием к моли́твенному воздея́нию и к подая́нию ми́лостыни – исце­ли́ ны. Боля́т на́ши но́ги нежела́нием поспе́шно идти́ в храм Госпо́день и стремле́нием к хожде́ниям по сто́гнам и к посе́щениям домо́в мирски́х – исце­ли́ ны. Боли́т, зело́ боли́т язы́к наш, уста́ на́ши: пустосло́вием, праздносло́вием, злоре́чием, отвраща́ясь от молитвосло́вий и славосло́вий, или про­из­но­ся́ их небре́жно, рассе́янно, без внима́ния, без поня́тия – исце­ли́ ны, о ми́лостиве! От гла­вы́ до ног боли́м мы: боли́т в нас ра́зум непоня́тливостию, неразу́мностию и безу́мием; боли́т в нас во́ля, отвраща́ясь от святы́х заня́тий и стремя́сь к дела́м вре́дным и богопроти́вным; боли́т в нас па́мять, забы́вшая на́ши прегреше́ния и содер­жа́ в себе́ неутра́тно согреше́ния и оскорбле́ния бли́жних на́ших; боли́т в нас воображе́ние, не уме́я и не жела́я жи́во предста́вить нам на́шу смерть, ве́чную му́ку гре́шных, бла́га Ца́рствия Небе́сного, Бо́жий гнев, кре́стные страда́ния Христо́вы, Его распя́тие – исце­ли́ ны, о святы́й Пантелеи́моне! Все в нас боли́т. Не́моществует и душа́ на́ша вся со все́ми ее си́лами и спосо́бностями. Не́моществует и те́ло на́ше все со все́ми его́ чле́нами. Исце­ли́ ны, о святы́й Пантелеи́моне, Целе́бниче безме́здный и любвеоби́льный Врачева́тель, слу­га́ Пресвяты́я Богоро́дицы, и не оста́вь на́ше окая́нство в то́лицех неду́гах и в то́лицей не́мощи: да исцеля́сь твое́ю благода́тию, просла́влю Пресвяту́ю Тро́ицу, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха и Пресвяту́ю Богоро́дицу, тебе́ на служе́ние боля́щим посыла́ющую, и воз­бла­го­да­рю́ твою́, о святы́й Пантелеи́моне, цельбоно́сную святы́ню во ве́ки. Ами́нь.

Молитва благодарственная, по исцелении от болезни

Святы́й великому́чениче, цели́телю и чудотво́рче Пантелеи́моне, всеизря́дный уго́дниче Бо́жий и моли́твенниче при́сный христиа́н правосла́вных! Досто́йно нарече́н еси́ Пантелеи́моном, е́же есть всеми́лостивый, я́ко приня́в от Бо́га благода́ть моли́тися за ны и боле́зни цели́ти, ты бога́тно подае́ши всем, к тебе́ притека́ющим, разли́чная исцеле́ния и вся к жи́зни вре́менней и ко спасе́нию потре́бная. Сего́ ра́ди и мы, недосто́йнии, сподо́бившеся тво­ея́ ми́лости, па́ки пред свято́ю твое́ю ико́ною прибега́ем к тебе́, и прославля́юще тя, я́ко и́скренняго уго́дника Бо́жия, на́шего же ве́рнаго моли́твенника и исцели́теля, усе́рдне благодари́м тя и Пода́теля всех благ Го́спода Бо́га на́шего о вели́ких благодея́ниих, от Него́ то́бою нам бы́вших. При­и­ми́ у́бо ми́лостивно ма́лое сие́ моли́твенное благодаре́ние на́ше, зане́ не и́мамы и́но, что по достоя́нию возда́ти тебе́, и про́чее вре́мя живо­та́ на́шего не лиши́ нас, немощны́х и гре́шных, тво­ея́ по́мощи и моли́твеннаго хода́тайства у Го́спода Бо́га на́шего, Ему́же подоба́ет вся́кая сла́ва, благодаре́ние и поклоне́ние, Отцу́ и Сы́ну и Свято́му Ду́ху, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Краткое житие

День памя­ти 27 июля/9 августа

Будучи при­двор­ным вра­чом, имел высо­кое поло­же­ние, одна­ко пред­по­чел рос­ко­ши бед­ность и лечил людей без­мезд­но. Всю жизнь свою посвя­тил помо­щи страж­ду­щим, боль­ным и убо­гим. Воз­вра­тил к жиз­ни маль­чи­ка, умер­ше­го от уку­са змеи. Свя­то­го Пан­те­ле­и­мо­на все­гда почи­та­ли на Руси как небес­но­го цели­те­ля от раз­лич­ных недугов.


** Миха­ли­цын П.Е. Почи­та­ние свя­тых. – Бел­го­род, 2014.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Размер шрифта: A- 16 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: Arial Times Georgia
Текст: По левому краю По ширине
Боковая панель: Свернуть
Сбросить настройки