О ненавидящих и обидящих нас


 

Тропарь, глас 41

Господь Иисус Христос
Аудио:
00:29

О pаспе́нших Тя моли́выйся, любоду́шне Го́споди,/ и pабо́м Твои́м о вpазе́х моли́тися повеле́вый,/ ненави́дящих и оби́дящих нас пpости́,/ и от вся́каго зла и лука́вства к братолю́бному и добpоде́тельному наста́ви жи́тельству,/ смиpе́нно моль­бу́ Тебе́ пpино́сим,/ да в согла́сном единомы́слии сла́вим Тя,// Еди́наго Человеколю́бца.

Пере­вод: О рас­пяв­ших Тебя молив­ший­ся, любя­щий души чело­ве­че­ские Гос­подь, и pабам Тво­им о вpа­гах молить­ся пове­лев­ший, нена­ви­дя­щих и оби­жа­ю­щих нас пpо­сти, и от вся­ко­го зла и хит­ро­сти к бра­то­лю­би­вой и добpо­де­тель­ной направь жиз­ни, смиpен­но моль­бу Тебе пpи­но­сим, да в соглас­ном еди­но­мыс­лии про­слав­ля­ем Тебя, Одно­го Человеколюбца.

Кондак, глас 51

Аудио:
00:23

Я́коже первому́ченик Твой Стефа́н,/ о убива́ющих его́ моля́ше Тя, Го́споди,/ и мы припа́дающе мо́лим:/ ненави́дящих всех и оби́дящих нас прости́,/ во е́же ни еди́ному от них нас ра́ди поги́бнути,/ но все́м спасти́ся благода́тию Твое́ю,// Бо́же Всеще́дрый.

Пере­вод: Так же, как пер­во­му­че­ник Твой Сте­фан об уби­ва­ю­щих его молил Тебя, Гос­по­ди, и мы, при­па­дая, молим: нена­ви­дя­щих всех и оби­жа­ю­щих нас про­сти, что­бы ни одно­му из них из-за нас не погиб­нуть, но всем спа­стись по бла­го­да­ти Тво­ей, Боже Щед­рый ко всем.

* * *

Молитва пред иконой Божией Матери “Умягчение злых сердец”

Икона Богородицы Умягчение злых сердец (Симеоново проречение)

Аудио:
00:48

О, многострада́льная Ма́ти Бо́жия, Превы́сшая всех дще́рей зем­ли́, по чисто­те́ Свое́й и по мно́жеству страда́ний, Тобо́ю на зем­ли́ перенесе́нных, при­и­ми́ многоболе́зненныя воздыха́ния на́ша и сохра­ни́ нас под кро́вом Тво­ея́ ми́лости. Ино́го бо прибе́жища и те́плаго предста́тельства ра́зве Тебе́ не ве́мы, но, я́ко дерзнове́ние иму́щая ко И́же из Тебе́ рожде́нному, помо­зи́ и спа­си́ ны моли́твами Свои́ми, да непреткнове́нно дости́гнем Ца́рствия Небе́снаго, иде́же со все́ми святы́ми бу́дем воспева́ть в Тро́ице Еди́ному Бо́гу ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: О мно­го­стра­даль­ная Матерь Божия, Пре­выс­шая всех доче­рей зем­ли, по чисто­те Сво­ей и по мно­же­ству стра­да­ний, Тобою на зем­ле пере­не­сён­ных, при­ми мно­го­стра­даль­ные сте­на­ния наши и сохра­ни нас под кро­вом Тво­ей мило­сти. Пото­му что дру­го­го при­бе­жи­ща и горя­че­го заступ­ни­че­ства кро­ме Тебя не зна­ем, но, как име­ю­щая пра­во сво­бод­но обра­щать­ся к Тому, Кото­рый от Тебя рож­ден, помо­ги и спа­си нас молит­ва­ми Сво­и­ми, да бес­пре­пят­ствен­но достиг­нем Цар­ства Небес­но­го, где со все­ми свя­ты­ми будем вос­пе­вать в Тро­и­це Еди­но­му Богу сей­час и все­гда, и вове­ки веков. Аминь.

* * *

Молитва пред иконой Божией Матери “Умиление”

Икона Богородицы Умиление Серафимо-Дивеевская

Аудио:
01:21

При­и­ми́, всеблагомо́щная, Пречи́стая Гос­по­же́, Влады́чице Богороди́тельнице, сия́ честны́я да́ры, Тебе́ еди́ней прикла́дныя, от нас, недосто́йных рабо́в Твои́х: от всех родо́в избра́нная, всех тва́рей небе́сных и земны́х вы́сшая я́вльшаяся, поне́же бо Тебе́ ра́ди бысть Госпо́дь Сил с на́ми, и Тобо́ю Сы́на Бо́жия позна́хом и сподо́бихомся свята́го Те́ла Его́ и пречи́стыя Кро́ве Его́; те́мже блаже́нна еси́ в ро́дех родо́в, Богоблаже́нная, Херуви́мов светле́йши и Серафи́мов честне́йши су́щая. И ны́не, всепе́тая Пресвята́я Богоро́дице, не преста́й моля́щися о нас, недосто́йных рабе́х Твои́х, е́же изба́витися нам от вся́каго сове́та лука́ваго и вся́каго обстоя́ния и сохрани́тися нам неврежде́нным от вся́каго ядови́таго прило́га диа́вольскаго; но да́же до кон­ца́ моли́твами Твои́ми неосужде́нных нас соблю­ди́, я́ко да Твои́м заступле́нием и по́мощию спаса́еми, сла́ву, хва­лу́, благодаре́ние и поклоне́ние за вся в Тро́ице Еди́ному Бо́гу и всех Созда́телю возсыла́ем, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: При­ми, все­б­ла­гая и могу­ще­ствен­ная пре­чи­стая Гос­по­жа, Вла­ды­чи­ца Божия Роди­тель­ни­ца, эти дра­го­цен­ные дары, Тебе еди­ной подо­ба­ю­щие, от нас недо­стой­ных рабов Тво­их, от всех родов избран­ная, явив­ша­я­ся высо­чай­шей всех тво­ре­ний небес­ных и зем­ных! Ведь бла­го­да­ря Тебе ныне Гос­подь Сил с нами, и чрез Тебя мы Сына Божия позна­ли и удо­сто­и­лись свя­то­го Тела Его и пре­чи­стой Кро­ви Его. Пото­му бла­жен­на Ты в родах родов, в Боге бла­жен­ство стя­жав­шая, Херу­ви­мов свет­лей­шая, и честью Сера­фи­мов выс­шая. И ныне, все­х­валь­ная пре­свя­тая Бого­ро­ди­ца, не пре­ста­вай молить­ся о нас, недо­стой­ных рабах Тво­их, что­бы изба­вить­ся нам от вся­ко­го сове­та зло­го и от вся­ко­го несча­стья, и сохра­нить­ся невре­ди­мы­ми от вся­ко­го ядо­ви­то­го напа­де­ния диа­во­ла. Но даже до кон­ца молит­ва­ми Тво­и­ми без осуж­де­ния нас сохра­ни, что­бы Тво­им заступ­ни­че­ством и помо­щью спа­са­е­мые, мы за все сла­ву, хва­лу, бла­го­да­ре­ние и покло­не­ние вос­сы­ла­ли в Тро­и­це еди­но­му Богу и всех Созда­те­лю, ныне, и все­гда, и во веки веков. Аминь.

* * *

Преподобному Серафиму Саровскому2

Преподобный Серафим Саровский

Аудио:
00:44

О, преподо́бне о́тче Серафи́ме! Воз­не­си́ о нас, рабе́х Бо́жиих (име­на), благомо́щную твою́ моли́тву ко Го́споду сил, да да́рует нам вся благопотре́бная в жи́зни сей и вся к душе́вному спасе́нию поле́зная, да огради́т нас от паде́ний грехо́вных и и́стинному покая́нию да нау́чит нас, во е́же безпреткнове́нно вни́ти нам в ве́чное Небе́сное Ца́рство, иде́же ты ны́не в незаходи́мей сия́еши сла́ве, и та́мо воспева́ти со все́ми святы́ми Живонача́льную Тро́ицу во ве́ки веко́в.

О, пре­по­доб­ный отче Сера­фим! Воз­не­си о нас, рабах Божи­их (име­на), мощ­ную во бла­го­сти твою молит­ву ко Гос­по­ду Сил, да дару­ет Он нам все, потреб­ное в жиз­ни сей и все к душев­но­му спа­се­нию полез­ное, да огра­дит нас от паде­ний гре­хов­ных и истин­но­му пока­я­нию да научит нас, что­бы без пре­ткно­ве­ния вой­ти нам в веч­ное Небес­ное Цар­ство, где ты ныне сия­ешь в немерк­ну­щей сла­ве, и там вос­пе­вать со все­ми свя­ты­ми Живо­на­чаль­ную Тро­и­цу во веки веков.

* * *

Святому апостолу и евангелисту Иоанну Богослову

Апостол Иоанн Богослов

Аудио:
03:34

О, вели́кий апо́столе, евангели́сте громогла́сный, Богосло́ве изя́щнейший, тайнове́дче непостижи́мых открове́ний, де́вственниче и возлю́бленнейший напе́рсниче Христо́в Иоа́нне, при­и­ми́ со сво́йственным тебе́ милосе́рдием на́с, гре́шных (име­на́), прибега́ющих под твое́ си́льное заступле́ние и покрови́тельство! Испро­си́ Всеще́драго Человеколю́бца Хри­ста́ и Бо́га на́шего, И́же пред оче­сы́ твои́ми излия́л еси́ кро́вь Свою́ дража́йшую за на́с, непотре́бных рабо́в Свои́х, да не помяне́т беззако́ний на́ших, но да поми́лует на́с, и да сотвори́т с на́ми по ми́лости Свое́й; да да́рует на́м здра́вие душе́вное и теле́сное, вся́кое благоде́нствие и изоби́лие, науча́я на́с обраща́ти вся́ о́ная в сла́ву Его́, Твор­ца́, Спаси́теля и Бо́га на́шего. По кончи́не же вре́менныя жи́зни на́шея да избе́гнем мы́, святы́й апо́столе, немилосе́рдых истяза́ний, на возду́шных мыта́рствах на́с ожида́ющих, но да дости́гнем под твои́м руково́дством и покрови́тельством Го́рняго о́наго Иерусали́ма, его́же сла́ву во открове́нии ты́ зре́л еси́, а ны́не наслажда́ешися о́ныя ра́дости, обеща́нныя избра́нным Бо́жиим. О, вели́кий Иоа́нне, сохра­ни́ вся́ гра́ды и стра­ны́ христиа́нская, ве́сь сию́, хра́м се́й, посвяще́нный свято́му тво­е­му́ и́мени, служа́щих и моля́щихся в не́м, от гла́да, губи́тельства, тру́са и пото́па, огня́, меча́, наше́ствия иноплеме́нных и междоусо́бныя бра́ни, изба́ви от вся́кия беды́ и напа́сти, и моли́твами твои́ми отвра­ти́ от на́с пра́ведный гне́в Бо́жий, и испро­си́ на́м Его́ милосе́рдие. О, вели́кий и непостижи́мый Бо́же, А́льфо и Оме́го, исто́чниче и предме́те на́шея ве́ры! Се́ на умоле́ние Тебе́ предлага́ем свята́го Иоа́нна, его́же Ты́ сподо́бил еси́ позна́ти Тебе́, неисповеди́маго Бо́га, в неизрече́нном открове́нии. При­и­ми́ его́ о на́с хода́тайство да́руй на́м исполне́ние проше́ний на́ших, во сла́ву Твою́: а па́че все­го́ совер­ши́ на́с духо́вным соверше́нством, к наслажде́нию жи́зни несконча́емыя в Небе́сных Твои́х оби́телех. О, Небе́сный О́тче, созда́вый вся́ Влады́ко, Ду́ше духо́в, Всеси́льный Царю́! Косни́ся пе́рстом Твои́м серде́ц на́ших, да и они́, раста́явше, я́ко во́ск, пролию́тся пред Тобо́ю, и бре́нная тва́рь духо́вна сотвори́тся, в че́сть и сла́ву Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха. Ами́нь.

Пере­вод: О вели­кий апо­стол, еван­ге­лист гро­мо­глас­ный, Бого­слов пре­вос­ход­ней­ший, объ­яс­ня­ю­щий тай­ны непо­сти­жи­мых откро­ве­ний, чистый и люби­мей­ший друг Хри­стов Иоанн, при­ми со свой­ствен­ным тебе мило­сер­ди­ем нас, греш­ных (име­на), при­бе­га­ю­щих под твое могу­ще­ствен­ное заступ­ни­че­ство и покро­ви­тель­ство! Упро­си Щед­ро­го ко всем Чело­ве­ко­люб­ца Хри­ста и Бога наше­го, Кото­рый пред оча­ми тво­и­ми про­лил кровь Свою дра­го­цен­ную за нас, негод­ных рабов Сво­их, да не помя­нет гре­хов наших, но да поми­лу­ет нас, и да посту­пит с нами по мило­сти Сво­ей; да подаст нам здо­ро­вье душев­ное и телес­ное, вся­кое бла­го­по­лу­чие и изоби­лие, научая нас обра­щать всё это во сла­ву Его, Твор­ца, Спа­си­те­ля и Бога наше­го. По окон­ча­нию же вре­мен­ной жиз­ни нашей да избе­жим мы, свя­той апо­стол, неми­ло­серд­ных испы­та­ний, на воз­душ­ных мытар­ствах нас ожи­да­ю­щих, но да достиг­нем под тво­им руко­вод­ством и покро­ви­тель­ством того само­го Небес­но­го Иеру­са­ли­ма, чью сла­ву в откро­ве­нии ты видел, а ныне насла­жда­ешь­ся той радо­стью, обе­щан­ной избран­ным Божьим. О вели­кий Иоанн, сохра­ни все горо­да и зем­ли хри­сти­ан­ские, место это, храм этот, посвя­щён­ный свя­то­му тво­е­му име­ни, слу­жа­щих и моля­щих­ся в нём, от голо­да, мора, зем­ле­тря­се­ния, навод­не­ния, огня, меча, от наше­ствия ино­пле­мен­ни­ков и меж­до­усоб­ной вой­ны, избавь от вся­ких бед и иску­ше­ний, и молит­ва­ми тво­и­ми отвра­ти от нас пра­вед­ный гнев Божий, и испро­си нам Его мило­сер­дия. О вели­кий и непо­сти­жи­мый Боже, Аль­фа и Оме­га, источ­ник и пред­мет нашей веры! Вот, уми­ло­стив­ле­ние Тебя вве­ря­ем свя­то­му Иоан­ну, кото­ро­го Ты удо­сто­ил узнать Тебя, неис­по­ве­ди­мо­го Бога, в неиз­ре­чен­ном откро­ве­нии. При­ми его хода­тай­ство за нас, подай нам испол­не­ние про­ше­ний наших, во сла­ву Твою: а более все­го напол­ни нас духов­ным совер­шен­ством, к насла­жде­нию жиз­ни нескон­ча­е­мой в Небес­ных Тво­их оби­те­лях. О Небес­ный Отче, создав­ший всё Вла­ды­ка, Дух духов, Все­силь­ный Царь! Кос­нись пер­стом Тво­им сер­дец наших, что­бы и они, рас­та­яв, как воск, про­ли­лись перед Тобою, и смерт­ное тво­ре­ние духов­ным ста­ло, в честь и сла­ву Отца и Сына и Свя­то­го Духа. Аминь.



См. ОБИДА

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки