Акафист преподобноисповеднику Гавриилу Мелекесскому


Исповедник Гавриил (Игошкин), архимандрит

Кондак 1

Избран­ный подвиж­ни­че и истин­ный пас­ты­рю Церкве Рус­ския, изряд­ный угод­ни­че и твер­дый испо­вед­ни­че Хри­стов, бого­бла­женне отче наш Гав­ри­и­ле! Почи­та­ем тя любо­вию и похваль­ная вос­пи­су­ем ти: ты бо в зато­че­нии неот­ступ­но пре­был еси верен Хри­сту, в скор­бех, тес­но­те и гоне­ни­их бла­го­да­ри­вый Бога. Не пре­стай моли­ти­ся, поми­ная чад тво­их, да спа­сет Гос­подь взы­ва­ю­щих и пою­щих ти:

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Икос 1

Ангель­ско­му житию порев­но­ва­вый, от юно­сти чисто­ту и вер­ность Хри­сту Богу сохра­нил еси, Гос­по­де­ви жиз­нию сво­ею послу­жи­ти желая, вся зем­ная и вре­мен­ная оста­вил еси, да при­об­ря­ще­ши богат­ство неи­жди­ва­е­мое. Сего ради и зовем тебе сице:

Радуй­ся, роди­те­лей бла­го­че­сти­вых чадо бого­из­бран­ное; радуй­ся, измла­да ангель­ски­ми нра­вы украшенный.

Радуй­ся, чистое житие от юно­сти воз­лю­би­вый; радуй­ся, в бого­мыс­лии отро­че­ство твое проводивый.

Радуй­ся, от лет юных серд­це твое к подвиж­ни­че­ству скло­ни­вый; радуй­ся, издет­ска к молит­ве и послу­ша­нию прилежавый.

Радуй­ся, еще во отро­че­стве к ино­че­ско­му житию устре­ми­вый­ся; радуй­ся, волею сво­ею воли Божи­ей покоривыйся.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 2

Видя Цер­ковь Рус­скую раз­ди­ра­е­му, яко ризу Хри­сто­ву, от без­бож­ных и злых, не убо­ял­ся еси, отче Гав­ри­и­ле, но желая, аще ти есть душу свою за веру поло­жи­ти, во всем после­до­ва­ти Хри­сту, тем­же и даро­ва тя Гос­подь пас­ты­ря вер­на и крот­ка, да упа­се­ши овцы Его. Мы же с бла­го­дар­но­стию взы­ва­ем Богу: Аллилуиа.

Икос 2

Разу­мом ти Свы­ше дан­ным, бого­муд­ре Гав­ри­и­ле, о душах чад Хри­сто­вых усерд­ное попе­че­ние име­вый, тем­же убо ограж­дая их от ере­си и рас­ко­ла, поучень­ми тво­и­ми веру истин­ную в серд­цах их насаж­дал еси. Мы же, веду­ще тя о спа­се­нии нас тако пеку­ща­ся, с любо­вию вопи­ем ти:

Радуй­ся, яко ярость бого­бор­цев ни во что­же вме­нил еси; радуй­ся, яко Церк­ви Божи­ей послу­жи­ти не убо­ял­ся еси.

Радуй­ся, пас­ты­рю, Свы­ше умуд­рен­ный; радуй­ся, бла­го­да­тию Божи­ею просвещенный.

Радуй­ся, веры истин­ныя рев­ни­те­лю; радуй­ся, хри­сти­ан­ска­го бла­го­че­стия рачителю.

Радуй­ся, кро­то­стию укра­шен­ный; радуй­ся, сми­ре­ни­ем обогащенный;

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 3

Сила Божия пода­ет­ся с верою при­зы­ва­ю­щим имя Его, тя же Гос­подь спо­до­би в годи­ну тяж­кую чин ангель­ский при­я­ти, кре­по­стию Божи­ею име­но­ва, тем­же воз­двиг­нув тя воис­ти­ну вои­на вер­на Церкве Хри­сто­вы. Ты же, при­яв боже­ствен­ную бла­го­дать воз­бла­го­дать, вопи­я­ше Богу: Аллилуиа.

Икос 3

Име­яй велию рев­ность в испол­не­нии уста­ва цер­ков­на­го, служ­бу в хра­ме бла­го­го­вей­но со сле­за­ми совер­шал еси, також­де и гла­го­лы Божия неустан­но про­по­ве­ду­яй, зело усерд­но пас­тыр­ски под­ви­зал­ся еси, само­от­вер­жен­но Богу и людям слу­жа. Тем­же и мы, горе­ние твое по Бозе видев­ше, поем ти таковая:

Радуй­ся, чисто­ты ангель­ския испол­нен­ный чело­ве­че; радуй­ся, неустан­ный сло­вес Божи­их проповедниче.

Радуй­ся, Церкве Хри­сто­вы воине доб­лий; радуй­ся, рабе бла­гий и верный.

Радуй­ся, апо­столь­ских пре­да­ний хра­ни­те­лю; радуй­ся, цер­ков­на­го уста­ва блюстителю.

Радуй­ся, Пра­во­сла­вия испо­вед­ни­че непре­лож­ный; радуй­ся, Гос­по­да Выш­ня­го слу­жи­те­лю благоговейный.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 4

Буря яро­сти и гоне­ний, обру­шив­ша­я­ся на Цер­ковь Рус­скую, погло­ти в пучи­ну лютыя скор­би вер­ныя люди Божия: мно­зи бо архи­ереи и свя­щен­ни­цы в зато­че­нии томя­ху­ся, ты же, о тех печа­ля­ся, люб­ве­обиль­ный отче, со духов­ны­ми чады тво­и­ми, хри­сти­ан­ския люб­ве испол­нен­ны­ми, втайне при­но­ше­ния соби­ра­яй, в тем­ни­цу посы­лал еси. Мы же, истин­ное твое бра­то­лю­бие убла­жа­ю­ще, взы­ва­ем Богу: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­ша­ще без­бож­ни­цы о тебе, яко пас­тырь почи­та­е­мый еси, и лже­сви­де­тель­ству­ю­ще, наве­до­ша на тя чре­ду гоне­ний на дол­гия годы. Ты же, помыш­ляя, яко сие есть в люб­ви и вере Божи­ей тебе испы­та­ние, со сми­ре­ни­ем нелож­ным при­ял еси крест твой, раду­я­ся, яко Гос­подь спо­до­би тя постра­да­ти и потер­пе­ти вся скор­би, выпав­шия Пра­во­слав­ным. Тем­же, муже­ство твое сла­вя­ще, вели­ча­ем тя сло­ве­сы таковыми:

Радуй­ся, пас­ты­рю бла­гий и люб­ве­обиль­ный; радуй­ся, мило­сти и состра­да­ния к страж­ду­щим исполненный.

Радуй­ся, хри­сти­ан­ска­го мило­сер­дия вер­ный учи­те­лю; радуй­ся, неис­чер­па­е­мый в люб­ви тайноделателю.

Радуй­ся, вер­ный рабе, Хри­сту после­до­ва­вый; радуй­ся, крест Его на ся вземый.

Радуй­ся, кле­ве­ты со сми­ре­ни­ем при­я­вый; радуй­ся, поно­ше­ния с кро­то­стию терпевый.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 5

Боже­ствен­ныя мило­сти испол­нен­ный, пре­див­ный отче Гав­ри­и­ле, аки вер­ный пас­тырь Хри­сто­вы Церкве, и в зато­че­нии твое слу­же­ние не оста­вил еси, оба­че и в тяж­ких испы­та­ни­их не пре­стал еси помо­га­ти ближ­ним тво­им, про­све­ща­яй вся све­том веры Пра­во­слав­ныя. Мы же, любо­вию тво­ею согре­ва­е­мии, бла­го­дарне вопи­ем Богу: Аллилуиа.

Икос 5

Видев­ше в зато­че­нии пре­бы­ва­ю­щии еже по Бозе житие твое, пре­по­добне, не ток­мо людие веру­ю­щии к тебе сте­ка­ху­ся, помо­щи молит­вен­ныя про­ся­ще, но и раз­бой­ни­цы, по злым делом сво­им осуж­ден­нии, позна­ху тя отца, любо­вию пре­ис­пол­нен­на­го. Тем­же, воис­ти­ну тя пас­ты­ря добра почи­та­ю­ще, при­но­сим ти таковая:

Радуй­ся, пас­тыр­ска­го дол­га непо­ко­ле­би­мый испол­ни­те­лю; радуй­ся, мира Божия бла­го­склон­ный подателю.

Радуй­ся, Божия бла­го­да­ти див­ный таин­ни­че; радуй­ся, обре­ме­нен­ных и озлоб­лен­ных ско­рый поборниче.

Радуй­ся, скор­бя­щим велие уте­ше­ние пода­ва­яй; радуй­ся, незло­би­ем тво­им тяж­ко­сер­дых умягчаяй.

Радуй­ся, и в зато­че­нии паст­ву твою молит­вою не оста­ви­вый; радуй­ся, мило­серд­ный отче, о чадех тво­их серд­цем горевый.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 6

Про­по­ведь веры хри­сти­ан­ския яви­ся само житие твое, досто­чудне Гав­ри­и­ле, его­же не могу­ще тер­пе­ти, бого­бор­цы, не взи­ра­ю­ще на седи­ны твоя и болез­ни, вся­кая пре­ще­ния тебе тво­ря­ху, ты же, свя­тый отче, вся стра­да­ния без­ро­пот­но и муже­ствен­но пре­тер­пе­ва­яй, в благий

Про­мысл Божий непо­ко­ле­би­мо верил еси, взы­вая к Тому: Аллилуиа.

Икос 6

Воз­си­ял еси Божи­ею бла­го­да­тию, юже стя­жа, пре­по­добне, за все­це­лое себе отре­че­ние ближ­ня­го тво­е­го ради, тем­же и про­сла­ви тя Гос­подь дары Духа Свя­та­го, иже суть болез­ней исце­ле­ние и судеб Божи­их тай­но­ви­де­ние, ими­же во сла­ву Гос­по­да потру­дил­ся еси. Мы же, дивя­ще­ся тако­во­му о тебе Божию про­из­во­ле­нию, при­леж­но вопи­ем тебе сице:

Радуй­ся, све­тиль­ни­че веры, горяй и све­тяй; радуй­ся, стам­но Божия благодати.

Радуй­ся, дары Духа Свя­та­го обо­га­щен­ный; радуй­ся, состра­да­ния к ближ­не­му источ­ни­че преистекаемый.

Радуй­ся, в немо­щи тво­ей тяж­кия тру­ды поне­сый; радуй­ся, лютый мраз, бие­ния и пору­га­ния терпевый.

Радуй­ся, смерт­ное испив, по гла­го­лу Божию, невре­жден бывый; радуй­ся, за вра­ги твоя по запо­ве­ди Хри­сто­вой моливыйся.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 7

Хотя всем серд­цем тво­им, бла­женне Гав­ри­и­ле, еди­но­му Гос­по­ду рабо­та­ти, себе ни во что­же вме­нил еси, тру­ды к тру­дом в дусе кро­то­сти и сми­ре­ния при­ла­гая, постом и бде­ни­ем плоть свою умерщ­вляя, дерз­но­ве­ние в молит­ве стя­жал еси, всех при­зы­вая вер­но сла­ви­ти Бога, в

Тро­и­це Еди­на­го, и вос­пе­ва­ти Ему: Аллилуиа.

Икос 7

Нова­го пока­за тя Гос­подь заступ­ни­ка и молит­вен­ни­ка о нас, греш­ных, яко помо­щию без­мер­ною и любо­вию неис­чер­па­е­мою мно­гия упасл еси ко спа­се­нию. Мы же, чту­ще свя­тую память твою, со уми­ле­ни­ем взы­ва­ем ти:

Радуй­ся, жиз­нию мона­ше­скою усерд­но под­ви­за­вый­ся; радуй­ся, на ниве Хри­сто­вой изряд­но потрудивыйся.

Радуй­ся, все­це­лое послу­ша­ние архи­пас­ты­рем тво­им име­вый; радуй­ся, постом и бде­ни­ем плоть твою изнуривый.

Радуй­ся, отче чадо­лю­би­вый, о детех тво­их теп­ле моли­вый­ся; радуй­ся, о ближ­них тво­их при­леж­но пекийся.

Радуй­ся, вино­гра­да Хри­сто­ва вер­ный дела­те­лю; радуй­ся, и за ны пред Богом усерд­ный ходатаю.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 8

Стран­ник быв и без­до­мен, из зато­че­ния в весь свою явил­ся еси, бла­женне, не име­яй где гла­ву при­к­ло­ни­ти, во всем упо­до­би­вый­ся Хри­сту, яко­же дру­зи и искрен­нии твои дале­че от тебе ста­ша и боя­ху­ся убо к себе при­я­ти, лож­но тя вра­га наро­да име­ну­ю­ще. Но верен Бог любящим

Его, ибо не оста­ви тя, и Тому поем: Аллилуиа.

Икос 8

Всем был еси вся, да мно­гия ко Хри­сту при­ве­де­ши, и вся чада твоя, све­том веры, надеж­ды и люб­ве тво­ея оза­ря­е­мии, сте­ка­ху­ся к тебе, досто­чудне Гав­ри­и­ле, со всея стра­ны нашея. Ты же, яко чадо­лю­би­вый отец, неду­ги своя пре­воз­мо­гая, без уста­ли днем и нощию две­ри тво­ея души страж­ду­щим отвер­зал еси. Мы же ти, яко бла­го­де­те­лю, с любо­вию теп­ле вопи­ем таковая:

Радуй­ся, мно­ги скор­би, болез­ни и нуж­ды Хри­ста ради поне­сый; радуй­ся, стран­ни­че­ством тво­им Хри­сту уподобивыйся.

Радуй­ся, неис­чер­па­е­мый кла­де­зю веры, надеж­ды и люб­ве; радуй­ся, яко серд­це твое упо­до­би­ся неопа­ли­мей купине.

Радуй­ся, о сирых и убо­гих с любо­вию попе­че­ние име­вый; радуй­ся, бед­ных вдо­виц в нуж­дах их заступавый.

Радуй­ся, в бедах и напа­стех помо­щи ско­рый пода­те­лю; радуй­ся, и о всех при­те­ка­ю­щих к тебе вер­ный предстателю.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 9

Вся­кия скор­би, болез­ни и тру­ды в жиз­ни тво­ей непо­ко­ле­би­мо пре­тер­пел еси, в серд­це тво­ем Еди­на­го Гос­по­да име­яй, тем­же мир­ныя, бла­жен­ныя и хри­сти­ан­ския кон­чи­ны от Бога спо­до­би­вый­ся, стран­ствие зем­ное совер­шил еси и в Гор­ния оби­те­ли все­лил­ся еси, воз­но­ся песнь Богу: Аллилуиа.

Икос 9

Вити­ям мно­го­ве­щан­ным не довле­ет сло­вес, во еже изре­щи всю скорбь, еюже испол­ни­ся серд­ца вер­ных, с любо­вию к чест­ным остан­ком тво­им сте­ка­ю­щих­ся, и со сле­за­ми ко гро­бу тво­е­му при­па­да­ю­щих, и поми­на­ю­щих тя сло­ве­сы таковыми:

Радуй­ся, крине, мира Хри­сто­ва бла­го­уха­ния испол­нен­ный; радуй­ся, све­тиль­ни­че луче­зар­ный, боже­ствен­ным еле­ем наполненный.

Радуй­ся, лозо неувя­да­е­мая, мног плод при­нес­шая; радуй­ся, кадиль­ни­це зла­тая, фими­ам молит­вы к Богу вознесшая.

Радуй­ся, ада­ман­те, кре­пость в тер­пе­нии нам пока­за­вый; радуй­ся, каме­ню, образ твер­до­сти в вере нам явивый.

Радуй­ся, стол­пе непо­ко­ле­би­мый Церкве Пра­во­слав­ныя; радуй­ся, свет­лая заре неза­хо­ди­ма­го Солн­ца правды.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 10

Спа­се­ние души тво­ея от Бога улу­чи­вый, пре­дивне Гав­ри­и­ле, в радость Гос­по­да вшел еси, и ныне, вен­цем нетлен­ным увен­ча­вый­ся, со

Анге­лы лику­е­ши, взи­рая на Все­ца­ря Твор­ца; Того моли, да спо­до­бит Гос­подь и нас куп­но с тобою вос­пе­ва­ти Ему: Аллилуиа.

Икос 10

Сте­на быв при жиз­ни всем при­хо­дя­щим к тебе, також­де и по смер­ти ны не остав­ляв­ши тво­им заступ­ле­ни­ем; духом ныне пре­бы­ва­яй у

Пре­сто­ла Выш­ня­го, за всех с верою и любо­вию тебе моля­щих­ся теп­ле пред­ста­тель­ству­е­ши и помощь неоскуд­ную пода­е­ши. Тебе бо, яко мощ­но­му заступ­ни­ку о душах наших, бла­го­дар­ствен­но поем сицевая:

Радуй­ся, от лет ран­них Бога всем серд­цем воз­лю­би­вый; радуй­ся, верен Тому до кон­ца дний тво­их пребывый.

Радуй­ся, жиз­нию тво­ею без­раз­дель­но Гос­по­де­ви послу­жи­вый; радуй­ся, тем­же Цар­ствие Небес­ное себе унаследовавый.

Радуй­ся, всех к тебе при­бе­га­ю­щих ско­рый услы­ша­те­лю; радуй­ся, о всех тебе с верою моля­щих­ся при­леж­ный попечителю.

Радуй­ся, помощ­ни­че всем в бедах и напа­стех сущим; радуй­ся, цели­те­лю душею и телом болезнующих.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 11

Песнь бла­го­дар­ствен­ную вос­пи­су­ют людие Пра­во­слав­нии, раду­ю­ще­ся о толи­ком бла­го­де­я­нии Божи­ем, яко Цер­ковь Рус­ская ныне укра­си­ся сон­мом новых муче­ни­ков и испо­вед­ни­ков Рос­сий­ских, с ними­же и ты, отче Гав­ри­и­ле, вку­пе весе­ля­ся в чер­то­зех рай­ских, вос­пе­ва­е­ши Богу:

Алли­лу­иа.

Икос 11

Свет велий веры хри­сти­ан­ския сили­ща­ся сата­на затми­ти, сед­мь­де­сят лет муча­ше и уби­ва­ше люд Пра­во­слав­ный, тем­же убо сотворь неви­дан­ное досе­ле воин­ство Хри­сту Богу наше­му, Имже и посрам­лен бысть. Тебе же, отче Гав­ри­и­ле, яко вер­но­му рат­ни­ку воин­ства сего, вос­пе­ва­ем сице:

Радуй­ся, пре­ще­ний нече­сти­выя вла­сти не убо­явый­ся; радуй­ся, в роде сем Гос­по­да испо­ве­да­ти не постыдивыйся.

Радуй­ся, иго Хри­сто­во на раме­на своя взе­мый; радуй­ся, вслед Гос­по­да тес­ны­ми вра­ты ходивый.

Радуй­ся, вме­сто сла­до­сти зем­ныя тер­ния избра­вый; радуй­ся, ныне же нетлен­ным вен­цем от Бога украсивыйся.

Радуй­ся, яко Хри­ста ради и Еван­ге­лия себе отвергл­ся еси; радуй­ся, яко нище­тою духов­ною богат­ство неи­жди­ва­е­мое стя­жал еси.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 12

Бла­го­дать Божия, еюже изли­я­ся море чудес от чест­ных мощей тво­их, пре­дивне Гав­ри­и­ле, днесь собра вся вер­ныя, с бла­го­го­ве­ни­ем и любо­вию чту­щия свя­тую память твою и моля­щия ти: не оста­ви нас и ныне пред­ста­тель­ством тво­им, оби­ди­мыя засту­пи, боля­щия исце­ли, в беду впав­шия сво­бо­ди и всех нас сохра­ни молит­ва­ми тво­и­ми, да выну поем Богу: Аллилуиа.

Икос 12

Пою­ще песнь бла­го­да­ре­ния Все­щед­ро­му и Чело­ве­ко­люб­цу Богу, про­слав­ль­ше­му тя, яко вер­на­го испо­вед­ни­ка Церкве Рус­ския, убла­жа­ем болез­ни и тру­ды твоя, ими­же во сла­ву Божию пора­бо­тал еси, вос­хва­ля­ем подви­ги твоя, яже за Хри­ста пре­тер­пе­ти спо­до­бил­ся еси, почи­та­ем пас­тыр­скую кро­тость и сми­ре­ние твое, яко доб­ре упасл еси чада Пра­во­слав­ная, и вос­пе­ва­ем тя хва­лень­ми сицевыми:

Радуй­ся, слу­жи­те­лю Хри­стов и люби­ми­че Божий; радуй­ся, пас­ты­рю бла­гий, сми­рен­ный и кроткий.

Радуй­ся, нужд­ным и отя­го­щен­ным нелож­ное вспо­мо­же­ние; радуй­ся, скор­бя­щим и обу­ре­ва­е­мым прис­ное утешение.

Радуй­ся, архи­манд­ри­те, духов­ныя овцы доб­ре хра­ни­вый; радуй­ся, дру­же Божий, крест Хри­стов доб­лестне носивый.

Радуй­ся, люби­ма­го Гос­по­да лик пре­свет­лый виде­ти спо­до­би­вый­ся; радуй­ся, яко во свет­ло­сти свя­тых Его ныне пребываеши.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 13

О, пре­слав­ный и досто­хваль­ный испо­вед­ни­че Хри­стов, пре­по­добне и бого­носне отче наш Гав­ри­и­ле, пас­ты­рю крот­кий и чадо­лю­би­вый! В уми­ле­нии молеб­но тебе пред­сто­я­щих не пре­зри, но тво­им пред­ста­тель­ством засту­пи и помо­зи бого­угод­но тече­ние жиз­ни нашея скон­ча­ти, Хри­ста Бога вер­но и небо­яз­нен­но испо­ве­ду­ю­ще, да ныне и прис­но с тобою вку­пе и все­ми свя­ты­ми поем Ему: Алли­лу­иа, алли­лу­иа, аллилуиа.

[Се́й конда́к глаго́лется три́жды.]
[Далее повто­ря­ем 1‑е икос и кондак:]

Икос 1

Ангель­ско­му житию порев­но­ва­вый, от юно­сти чисто­ту и вер­ность Хри­сту Богу сохра­нил еси, Гос­по­де­ви жиз­нию сво­ею послу­жи­ти желая, вся зем­ная и вре­мен­ная оста­вил еси, да при­об­ря­ще­ши богат­ство неи­жди­ва­е­мое. Сего ради и зовем тебе сице:

Радуй­ся, роди­те­лей бла­го­че­сти­вых чадо бого­из­бран­ное; радуй­ся, измла­да ангель­ски­ми нра­вы украшенный.

Радуй­ся, чистое житие от юно­сти воз­лю­би­вый; радуй­ся, в бого­мыс­лии отро­че­ство твое проводивый.

Радуй­ся, от лет юных серд­це твое к подвиж­ни­че­ству скло­ни­вый; радуй­ся, издет­ска к молит­ве и послу­ша­нию прилежавый.

Радуй­ся, еще во отро­че­стве к ино­че­ско­му житию устре­ми­вый­ся; радуй­ся, волею сво­ею воли Божи­ей покоривыйся.

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Кондак 1

Избран­ный подвиж­ни­че и истин­ный пас­ты­рю Церкве Рус­ския, изряд­ный угод­ни­че и твер­дый испо­вед­ни­че Хри­стов, бого­бла­женне отче наш Гав­ри­и­ле! Почи­та­ем тя любо­вию и похваль­ная вос­пи­су­ем ти: ты бо в зато­че­нии неот­ступ­но пре­был еси верен Хри­сту, в скор­бех, тес­но­те и гоне­ни­их бла­го­да­ри­вый Бога. Не пре­стай моли­ти­ся, поми­ная чад тво­их, да спа­сет Гос­подь взы­ва­ю­щих и пою­щих ти:

Радуй­ся, отче наш Гав­ри­и­ле, теп­лый молит­вен­ни­че о душах наших.

Комментировать

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки