Акафист преподобному Амвросию Оптинскому

Преподобный Амвросий Оптинский

Аудио:
32:02
 

Кондак 1

Избран­ный угод­ни­че Божий и чудо­твор­че, вели­кий стар­че Амвро­сие, Оптин­ская похва­ло и всея Руси див­ный настав­ни­че, про­слав­ля­ю­ще твое в под­ви­зех изряд­ное житие, при­но­сим мно­го­хваль­ное пение, ты же, яко име­яй дерз­но­ве­ние ко Гос­по­ду, моли­ся о всех нас, чадех тво­их, со уми­ле­ни­ем зовущих:

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Икос 1

Ангель­ско­му житию под­ра­жая, отвергл еси вся крас­ная и ско­ро­пре­хо­дя­щая тлен­на­го мира сего и сто­пы своя напра­вил еси к духов­но­му учи­те­лю и про­зор­лив­цу стар­цу Ила­ри­о­ну, да наста­вит тя на путь истин­на­го житель­ства и бла­го­сло­вит на подви­ги спа­се­ния. Он же, про­ви­дев гря­ду­щее твое бого­угод­ное житие, посла тя в оби­тель Опти­ну, и тамо ты обрел еси себе доб­рое при­ста­ни­ще. Мы же, видя­ще тако­вое Божие изво­ле­ние о тебе, гла­го­лем сицевая:

Радуй­ся, Богом избран­ная отрас­ле бла­го­че­стия роди­те­лей; радуй­ся, измла­да лет тво­их Гос­по­да возлюбивый.

Радуй­ся, к книж­ней муд­ро­сти усер­дие от юно­сти име­вый; радуй­ся, свя­тых отцев духо­нос­ное уче­ние познавый.

Радуй­ся, ско­ро­гиб­ну­щих благ мира сего отвер­же­ние; радуй­ся, нетлен­ных сокро­вищ неослаб­ное желание.

Радуй­ся, Божия про­из­во­ле­ния о спа­се­нии души тво­ея иска­вый; радуй­ся, бла­го­сло­ве­ние на путь мона­ше­ский получивый.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 2

Видя серд­ца тво­е­го бла­гое наме­ре­ние, Хри­стос пред­на­чер­та узкий и тер­ни­стый путь тво­е­го спа­се­ния, и, егда был еси вне­за­пу на смерт­нем одре болез­ни, даде Гос­по­ду обе­ща­ние: аще исце­лит тя, все­го себе пре­да­ти подви­гом ино­че­ства. Востав же по мило­сти Божи­ей со одра болез­ни, абие про­сла­вил еси все­щед­ра­го Бога, Вра­ча душ и телес, зовя: Аллилуиа.

Икос 2

Разум Боже­ствен­ных писа­ний стя­жав, в стра­се Божи­ем помыш­лял еси, како Гос­подь устро­ит гря­ду­щий путь тво­е­го спа­се­ния и како всту­пи­ти на сте­зю мно­го­труд­на­го и скорб­на­го мона­ше­ска­го житель­ства. Мы же, дивя­ще­ся тво­е­му бла­го­му наме­ре­нию, вос­пе­ва­ем ти:

Радуй­ся, на Бога Про­мыс­ли­те­ля всю надеж­ду воз­ло­жи­вый; радуй­ся, ток­мо Его бла­го­из­во­ле­ния взыскавый.

Радуй­ся, вся­кое испы­та­ние во спа­се­ние души поне­сти гото­вый; радуй­ся, сове­сти сво­ея веле­нию последовавый.

Радуй­ся, уве­се­ле­ния мир­ская воз­не­на­ви­де­вый; радуй­ся, богат­ства зем­ная невозлюбивый.

Радуй­ся, Богу Еди­но­му пора­бо­та­ти все­го себе подвиг­ну­вый; радуй­ся, Тому точию уго­ди­ти восхотевый.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 3

Силою люб­ве утвер­жда­я­ся в вере, порев­но­вал еси Еван­гель­ское житие стя­жа­ти по обра­зу пре­по­доб­ных отцев Церкве древ­ния. Егда же даде ти Гос­подь разу­ме­ние сего бла­го­уго­жде­ния, вос­пел еси со уми­ле­ни­ем: Аллилуиа.

Икос 3

Имея креп­кую веру во бла­гое про­мыш­ле­ние Божие о спа­се­нии чело­ве­ка, при­текл еси к чест­но­му обра­зу Пре­свя­тыя Бого­ро­ди­цы Там­бов­ския, еже бысть тебе бла­го­сло­ве­ние роди­тель­ское, и сми­рен­но молил еси Вла­ды­чи­цу, да упра­вит путь твой. Мы же, видя­ще твое неот­ступ­ное упо­ва­ние на милость Цари­цы Небес­ныя, поем ти:

Радуй­ся, Божия Мате­ре вер­ное и воз­люб­лен­ное чадо; радуй­ся, Ея свя­щен­на­го покро­ва силы тай­ное постижение.

Радуй­ся, бла­го­сло­ве­ния роди­тель­ска­го чрез Ея образ доб­ро­нрав­ный хра­ни­те­лю; радуй­ся, Заступ­ни­цы усерд­ныя бла­го­го­вей­ный почитателю.

Радуй­ся, мно­го­частне в нощи молит­вы к Ней слез­но воз­но­си­вый; радуй­ся, помощь небес­ную от Нея непо­стыд­но восприемый.

Радуй­ся, тако уте­ше­ние в серд­це сво­ем обре­тый сла­дост­ное; радуй­ся, яко уми­ле­ние при­ял еси благоотишное.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 4

Бурею помыш­ле­ний дви­жи­мый, при­шел еси в оби­тель пре­по­доб­на­го Сер­гия Радо­неж­ска­го, да укре­пит твое серд­це на подви­ги пред­сто­я­ща­го ино­че­ска­го попри­ща всея Рос­сии чудо­тво­рец и учи­тель мона­ше­ска­го дела­ния, пре­из­ли­ва­ю­щий от раки сво­их чест­ных мощей токи бла­го­дат­ныя помо­щи. Уми­ли­вся же тамо серд­цем, взы­вал еси с радо­стию: Аллилуиа.

Икос 4

Слы­ша велие житие и бла­го­че­стие бого­муд­рых отцев и стар­цев Опти­ны пусты­ни, тай­но оста­вил еси мир и вся, яже в нем, и при­шел еси, не оби­ну­я­ся, в оби­тель сию во сми­ре­нии души, во еже спа­сти­ся и уго­ди­ти Богу. Мы же, видя­ще вящую рев­ность души тво­ея, при­но­сим ти хва­леб­ную песнь:

Радуй­ся, тлен­ная бла­га мира сего нивоч­то­же вме­ни­вый; радуй­ся, сла­дость цер­ков­ную познавый.

Радуй­ся, во оби­тель свя­тую все­ли­вый­ся; радуй­ся, все­го себе Богу отдавый.

Радуй­ся, запо­ве­ди Божия неле­ност­но испол­ни­вый; радуй­ся, пло­ды Хри­сто­ва уче­ния слад­це вкусивый.

Радуй­ся, подви­гов свя­тых отцев рев­ни­те­лю; радуй­ся, чисто­ты душев­ныя неусып­ный хранителю.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 5

Бого­з­дан­ная пустынь при­ят тя, яко во объ­я­тия отча, в нюже крот­ко все­лил­ся еси и тамо пер­вее понесл еси тру­ды послу­ша­ния в келии вели­ка­го стар­ца, бого­про­све­щен­на­го Льва, имже настав­лен был еси к духов­но­му дела­нию. Уве­дев же сла­дость отре­че­ния воли сво­ея, возо­пил еси: Аллилуиа.

Икос 5

Видя­ще твое ино­че­ское пре­успе­я­ние, обле­ко­ша тя отцы пусты­ни в ризы схи­мы вели­кия, и спо­до­би тя Подви­го­на­чаль­ник Хри­стос бла­го­да­ти ангель­ска­го чина при­об­щи­ти­ся, сего ради вопи­ем ти:

Радуй­ся, всем серд­цем Бога воз­лю­би­вый; радуй­ся, всею душею Ему послуживый.

Радуй­ся, веру чрез мно­гия тру­ды непре­лож­но утвер­ди­вый; радуй­ся, надеж­дою на помощь свы­ше себе вооруживый.

Радуй­ся, люб­ве еван­гель­ския сокро­ви­ще; радуй­ся, даров Духа Свя­та­го вместилище.

Радуй­ся, подви­гов мона­ше­ских воине доб­ле­ствен­ный; радуй­ся, рав­но­ан­гель­на­го жития под­ра­жа­те­лю предивный.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 6

Про­по­вед­ник пра­во­слав­ныя веры и истин­на­го жития во Хри­сте Иису­се явил­ся еси, про­тив­ныя Еван­ге­лию и Церк­ви уче­ния отри­цая, и мно­гия от пути заблуж­де­ния обра­тил еси ко Хри­сту Жиз­но­дав­цу, поя бла­го­дар­ствен­но: Аллилуиа.

Икос 6

Воз­си­ял еси, яко све­ща мно­го­свет­лая, в зем­ли Рос­сий­стей, про­све­щая вся­ка­го чело­ве­ка, при­хо­дя­ща­го к тебе, све­том исти­ны, людие же, обре­ме­нен­нии грех­ми и скор­бь­ми мно­ги­ми, обре­то­ша в тебе бого­ра­зум­на­го настав­ни­ка бла­го­че­стия и добра­го отца всем немо­щству­ю­щим, страж­ду­щим и уни­чи­жен­ным, вос­пе­ва­ю­ще таковая:

Радуй­ся, све­тиль­ни­че пра­во­слав­ныя стра­ны Рос­сий­ския; радуй­ся, зер­ца­ло Боже­ствен­ныя любве.

Радуй­ся, стол­пе веры апо­столь­ския; радуй­ся, каме­ню надеж­ды жиз­ни вечныя.

Радуй­ся, настав­ни­че во вся­ких обсто­я­ни­их бого­вдох­но­вен­ный; радуй­ся, про­по­вед­ни­че пока­я­ния рачительный.

Радуй­ся, вра­чу неду­гов телес­ных; радуй­ся, цели­те­лю болез­ней душевных.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 7

Хотя после­до­ва­ти Само­му Хри­сту, под­ра­жал еси Ему все­усерд­но, взем иго Его на себе и, научи­вся от Него кро­то­сти и сми­ре­нию, обрел еси покой души сво­ей, зову­щей прис­но: Аллилуиа.

Икос 7

Новая и див­ная звез­да свя­то­сти яви­ся на небе цер­ков­нем, егда вос­шел еси по лест­ни­це духов­ней к совер­шен­ству анге­ло­по­доб­но­му, про­стерл еси лучи люб­ве сво­ея по лицу всея зем­ли Рус­ския и при­влекл еси к себе знат­ная и худо­род­ная, муд­рая века сего и немуд­рая, вопи­ю­щая к тебе сицевая:

Радуй­ся, гра­де, вер­ху горы сто­яй; радуй­ся, све­ти­ло, мрак неве­де­ния прогоняющее.

Радуй­ся, вся немощ­ная вра­чу­яй; радуй­ся, от бед и пре­льще­ний вра­же­ских избавляяй.

Радуй­ся, печаль­ных уте­ши­те­лю; радуй­ся, жаж­ду­щих духов­ный напоителю.

Радуй­ся, хит­ро­сло­вес­на­го муд­ро­ва­ния века сего обли­чи­те­лю; радуй­ся, мно­гих заблуд­ших на путь исти­ны исправителю.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 8

Стран­ни­ком и при­шель­цем в зем­ном мире пред­стал еси, взыс­ку­ю­щим гра­да небес­на­го, и понесл еси тяго­ты и немо­щи ищу­ща­го у тебе помо­щи ближ­ня­го, и тако испол­нил еси закон Хри­стов, поя с бла­го­да­ре­ни­ем: Аллилуиа.

Икос 8

Весь огнем Боже­ствен­ныя люб­ве испол­нен­ный, крест мно­го­труд­ный болез­ней телес­ных про­несл еси чрез все твое ино­че­ское житие, в тер­пе­нии стя­жав душу твою, по сло­ву Еван­ге­лия Хри­сто­ва, и всех нас научил еси без­ро­пот­но­му кре­сто­но­ше­нию, зову­щих ти:

Радуй­ся, вождю ищу­щих спа­се­ния; радуй­ся, обра­зе истин­на­го послушания.

Радуй­ся, сам тяж­кие неду­ги до кон­ца пре­тер­пе­вый; радуй­ся, при­хо­дя­щия к тебе в болез­нех и печа­лех тер­пе­нию научивый.

Радуй­ся, паст­вы тво­ея изряд­ный душе­по­пе­чи­те­лю; радуй­ся, алчу­щих жиз­ни веч­ныя питателю.

Радуй­ся, оби­ди­мых покро­ви­те­лю; радуй­ся, непо­кор­ных воли Божи­ей вразумителю.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 9

Все есте­ство чело­ве­че­ское в болез­нех и телес­ных немо­щех испы­тал еси, плоть рас­пяв со страстьми и похотьми, и молит­вою неустан­ною отго­нял еси напа­сти и иску­ше­ния лука­вых духов и тем вся научал еси про­ти­во­ста­ти коз­нем диа­воль­ским, взы­вая с верою: Аллилуиа.

Икос 9

Витий­ства суе­муд­рых, неве­дав­ших силы веры пра­во­слав­ныя, отме­тал еси сло­вом Божи­им и чистым жити­ем тво­им и воис­ти­ну воз­си­ял еси, яко све­то­зар­ный столп бла­го­че­стия и хра­ни­тель свя­то­оте­че­ска­го пре­да­ния, усерд­но пре­ла­гая древ­няя писа­ния отцев в пись­ме­на удо­бо­вра­зу­ми­тель­ная. Мы же, дивя­ще­ся тру­дом тво­им, вос­пе­ва­ем сице:

Радуй­ся, веры пра­выя ада­ман­те; радуй­ся, жития по вере крепосте.

Радуй­ся, духа бла­го­че­стия наса­ди­те­лю; радуй­ся, доб­ро­де­те­лей хри­сти­ан­ских сеятелю.

Радуй­ся, подви­гов стар­че­ства пре­успе­я­ние; радуй­ся, мно­же­ства ино­ков духов­ное просвещение.

Радуй­ся, при­ве­дый тех ко спа­се­нию; радуй­ся, обра­ти­вый мно­гия греш­ныя к покаянию.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 10

Спа­сти­ся взыс­ку­ю­щим Цар­ства Небес­на­го вспо­мо­ще­ствуя, вер­ный путе­во­ди­тель явил­ся еси, мир­ския и духов­ныя управ­ляя; на конец же лет сво­их мно­гия тру­ды поло­жил еси, оби­тель Шамор­дин­скую убо­гим устрояя, да сест­ры тоя обре­тут душев­ный покой и спа­се­ние, вос­пе­ва­ю­ще песнь хва­леб­ную: Аллилуиа.

Икос 10

Сте­на и при­бе­жи­ще был еси чадом тво­им, молит­ва­ми неусып­ны­ми от демон­ских нава­жде­ний охра­няя; на неви­ди­мую брань с духи зло­бы вдох­нов­лял еси их, гор­дость и сла­во­лю­бие сми­ре­ни­ем упразд­няя. Тем­же раду­ю­ще­ся зовем ти:

Радуй­ся, стре­лы вра­жия уга­си­вый; радуй­ся, демон­ския пол­ки победивый.

Радуй­ся, плен­ных от духов зло­бы сво­бо­ди­вый; радуй­ся, из тем­ни­цы стра­стей мно­гия души изведый.

Радуй­ся, любо­вию и молит­ва­ми заблуд­шия к Богу обра­ти­вый; радуй­ся, сирот и вдо­виц доб­рый попечителю.

Радуй­ся, води­тель­ства ино­ков и ино­кинь бого­нос­ный зижди­те­лю; радуй­ся, сми­рен­но­муд­рия и кро­то­сти доб­ро­глас­ный проповедниче.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 11

Пение уми­лен­ное при­но­сим ти, ско­ро­му помощ­ни­ку в нуж­дах и печа­лех всем, к тебе с верою и любо­вию при­те­ка­ю­щим, до кон­ца бо дней сво­их был еси чадо­лю­би­вый отец страж­ду­щих и обре­ме­нен­ных, чаю­щих уте­ше­ния души. Тем­же нелож­но про­слав­ля­ет­ся тобою Бог, див­ный во свя­тых Сво­их, зову­щих непре­стан­но: Аллилуиа.

Икос 11

Све­тиль­ни­ка доб­ро­де­те­лей виде­ша в тебе вси кон­цы, отче наш Амвро­сие, яко в тер­пе­нии и сми­ре­нии зем­ное стран­ствие скон­чал еси и испол­нил еси вся, яже запо­ве­да нам Хри­стос во свя­тем уче­нии, и пре­се­лил­ся еси от зем­ли на небо, вни­дя в радость Гос­по­да сво­е­го, яко вер­ный раб Хри­стов. Тем­же раду­ю­ще­ся вос­пе­ва­ем ти таковая:

Радуй­ся, усерд­ный слу­го, сотво­ри­вый волю Гос­по­ди­на сво­е­го; радуй­ся, воине Хри­стов, суе­ту житей­скую оставивый.

Радуй­ся, Богу Еди­но­му послу­жи­вый; радуй­ся, вся запо­ве­ди Божия исполнивый.

Радуй­ся, оби­те­ли небес­ныя удо­сто­и­вый­ся; радуй­ся, гор­ния сла­вы приобщивыйся.

Радуй­ся, наслед­ни­че жиз­ни веч­ныя; радуй­ся, угод­ни­че Божий прехвальный.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 12

Бла­го­да­ти Божия сокро­ви­ще некра­до­мое уна­сле­до­вал еси и тихое, без­мя­теж­ное при­ста­ни­ще на небе­сех обрел еси. Дей­стви­ем же про­мыс­ла Божия во дни тор­же­ству­е­ма­го тыся­ще­ле­тия Кре­ще­ния Руси про­слав­лен и к лику свя­тых при­чис­лен был еси. Ныне, убла­жа­ю­ще память твою свя­тую, поем вси: Аллилуиа.

Икос 12

Пою­ще твое все­рос­сий­ское про­слав­ле­ние, воз­но­сим ти, яко бла­го­уха­ние кадиль­ное, сми­рен­ныя наша молит­вы: не забу­ди чад тво­их, почи­та­ю­щих имя твое свя­тое и взы­ва­ю­щих к тебе в благодарении:

Радуй­ся, Амвро­сие, Боже­ствен­на­го без­смер­тия тезо­име­ни­тый; радуй­ся, Церкве Пра­во­слав­ныя чест­ная похвало.

Радуй­ся, лика свя­тых угод­ни­ков при­част­ни­че; радуй­ся, сон­ма пре­по­доб­ных отцев сотаинниче.

Радуй­ся, пред Пре­сто­лом Бога Все­выш­ня­го наш твер­дый пред­ста­те­лю; радуй­ся, пред судом Божи­им наш теп­лый ходатаю.

Радуй­ся, нас, стран­ству­ю­щих во юдо­ли пла­чев­ней, путе­во­ди­те­лю; радуй­ся, о всей зем­ли Рос­сий­стей неусып­ный молитвенниче.

Радуй­ся, пре­по­добне Амвро­сие, бого­муд­рый учи­те­лю веры и благочестия.

Кондак 13

О, див­ный угод­ни­че Хри­стов и чудо­твор­че, пре­по­добне стар­че наш Амвро­сие, при­и­ми ныне малое моле­ние недо­стой­ных чад тво­их, не оста­ви нас в скор­бех и болез­нех, при­и­ди и про­стри руку помо­щи, наста­ви нас на путь пока­я­ния и спа­се­ния, во еже изба­ви­ти­ся муки веч­ныя, да тобою прис­но сла­вим Бога, вопи­ю­ще: Аллилуиа.

Этот кондак чита­ет­ся три­жды, затем 1‑й икос «Ангель­ско­му житию …» и 1‑й кондак «Избран­ный угодниче…».

Молитва 1‑я

О, вели­кий стар­че и угод­ни­че Божий, пре­по­добне отче наш Амвро­сие, Оптин­ская похва­ло и всея Руси учи­те­лю бла­го­че­стия! Сла­вим твое во Хри­сте сми­рен­ное житие, имже Бог пре­воз­не­се имя твое, еще на зем­ли тебе суща, наи­па­че же увен­ча тя небес­ною честию по отше­ствии тво­ем в чер­тог сла­вы веч­ныя. При­и­ми ныне моле­ние нас, недо­стой­ных чад тво­их, чту­щих тя и при­зы­ва­ю­щих имя твое свя­тое, изба­ви нас тво­им пред­ста­тель­ством пред Пре­сто­лом Божи­им от всех скорб­ных обсто­я­ний, душев­ных и телес­ных неду­гов, злых напа­стей, тле­твор­ных и лука­вых иску­ше­ний, низ­посли Оте­че­ству наше­му от вели­ко­да­ро­ви­та­го Бога мир, тиши­ну и бла­го­ден­ствие, буди непре­лож­ный покро­ви­тель свя­тыя оби­те­ли сия, в ней­же в пре­успе­я­нии сам под­ви­зал­ся еси и уго­дил еси все­ми в Тро­и­це сла­ви­мо­му Богу наше­му, Ему­же подо­ба­ет вся­кая сла­ва, честь и покло­не­ние, Отцу и Сыну и Свя­то­му Духу, ныне и прис­но, и во веки веков. Аминь.

Молитва 2‑я

О, пре­по­добне и бого­носне отче наш Амвро­сие! Ты, пора­бо­та­ти Гос­по­де­ви желая, зде все­лил­ся еси и неле­ност­но во тру­дех, бде­ни­их, молит­вах и постех под­ви­зал­ся еси и был еси настав­ник мона­ше­ству­ю­щим, всем же людям учи­тель рев­ност­ный. Ныне убо, по отше­ствии тво­ем от зем­ных, Небес­но­му Царю пред­стоя, моли бла­гость Его, еже ущед­ри­ти место селе­ния тво­е­го, свя­тую оби­тель сию, иде­же духом люб­ве тво­ея неот­ступ­но пре­бы­ва­е­ши, и всем людем тво­им, с верою к раце мощей тво­их при­па­да­ю­щим, во бла­гая про­ше­ния их испол­ни­ти. Испро­си у мило­сти­ва­го Гос­по­да наше­го, да низ­по­слет нам оби­лие благ зем­ных, паче же яже на поль­зу душ наших да дару­ет нам, и скон­ча­ти житие сие при­вре­мен­ное в пока­я­нии да спо­до­бит, в день же суд­ный дес­на­го пред­сто­я­ния и насла­жде­ния во Цар­ствии Сво­ем да удо­сто­ит во веки веков. Аминь.

Молитва 3‑я

О, все­чест­ный стар­че пре­слав­ныя и див­ныя Опти­ны пусты­ни, пре­по­добне и бого­носне отче наш Амвро­сие! Церкве нашея доб­рое укра­ше­ние и бла­го­дат­ный све­тиль­ни­че, небес­ным све­том всех оза­ря­яй, крас­ный и духов­ный плод Рос­сии и всея под­сол­неч­ныя, души вер­ных обиль­но услаж­да­яй и уве­се­ля­яй! Ныне с верою и тре­пе­том при­па­да­ем пред цель­бо­нос­ною ракою свя­тых мощей тво­их, ихже на уте­ше­ние и помощь страж­ду­щим мило­стив­но даро­вал еси, сми­рен­но молим тя серд­цем и усты, отче свя­тый, яко все­рос­сий­ска­го настав­ни­ка и учи­те­ля бла­го­че­стия, пас­ты­ря и вра­ча душев­ных и телес­ных недуг наших: воз­зри на чад тво­их, зело согре­ша­ю­щих в сло­ве­сех и делех, и посе­ти нас мно­гою и свя­тою сво­ею любо­вию, еюже слав­но пре­успел еси еще во дни зем­ныя, наи­па­че по пра­вед­ней тво­ей кон­чине, настав­ляя в пра­ви­лех свя­тых и бого­про­све­щен­ных отцев, вра­зум­ляя нас в запо­ве­дех Хри­сто­вых, в них­же доб­ре порев­но­вал еси до послед­ня­го часа тво­ея мно­го­труд­ныя ино­че­ския жиз­ни; испро­си нам, немо­щству­ю­щим душею и бед­ству­ю­щим в скор­бех, бла­го­при­ят­ное и спа­си­тель­ное вре­мя на пока­я­ние, истин­ное исправ­ле­ние и обнов­ле­ние наше­го жития, в нем­же мы, греш­нии, осу­е­ти­хом­ся умом и серд­цем, пре­да­хом себе непо­треб­ным и лютым страс­тем, поро­ком и без­за­ко­ни­ем, имже несть чис­ла; при­и­ми убо, соблю­ди и покрый нас кро­вом тво­ея мно­гия мило­сти, низ­посли нам бла­го­сло­ве­ние от Гос­по­да, да поне­сем бла­гое иго Хри­сто­во в дол­го­тер­пе­нии до кон­ца дней наших, чаю­ще буду­ща­го живо­та и Цар­ствия, иде­же несть печаль, ни воз­ды­ха­ние, но жизнь и радость без­ко­неч­ная, изобиль­но про­ис­те­ка­е­мая от Еди­на­го, Все­свя­та­го и Бла­жен­на­го Источ­ни­ка без­смер­тия в Тро­и­це покла­ня­е­ма­го Бога, Отца и Сына и Свя­та­го Духа, ныне и прис­но, и во веки веков. Аминь.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован.

*

«Азбука молитвы»
в Telegram.
t.me/azprayer
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки