Молитва за скончавшихся вне своего отечества, за безродных и убогих


См. так­же: «Поми­но­ве­ние усоп­ших».

Господь Иисус Христос

Аудио:

Го́споди Иису́се Хри­сте́ Бо́же на́ш, си́рых Защи́тниче, стра́нных Наста́вниче, пла́вающих Ко́рмчий, обурева́емых приста́нище, с путеше́ствующими путеше́ствующий, утеше́ние пла́чущих, ни́щих корми́телю! Мо́лим Тя́, Многоми́лостиве Го́споди, помя­ни́ во Ца́рствии Твое́м души́ усо́пших ра́б Твои́х (име­на́), в ве́ре преста́вльшихся к Тебе́, но отше́дших в зем­ли́ чужде́й, без ма́терняго Святы́я Тво­ея́ Це́ркви напу́тствия и благослове́ния. При­и­ми́, Влады́ко, под Твое́ благоутро́бие рабо́в преста́вльшихся та́мо в ско́рби и печа́ли о свои́х при́сных и бли́жних, и́мже никто́же бе́ утеша́яй в стра́шный ча́с сме́рти, иде́же никто́же бе́ вознося́й Тебе́ те́плое моле́ние о бла­го­тиш­ном про­хож­де­нии и́х от сея́ привре́менныя жи́зни в ми́р го́рний. Те́мже у́бо мо́лим Тя́, Преблаги́й, мо́лим Тя́, вез­де­су­щий и присносу́щный Го́споди, воз­зри́ на си́х рабо́в Твои́х благосе́рдием Твои́м, про­сти́ и́м вся́кое согреше́ние во́льное и нево́льное, сло́вом и де́лом соде́янное и вся́, я́же в ве́дении и неве́дении. Умоля́ем Тя́ моли́твами и предста́тельством Ма́тере Тво­ея́, Пресвята́я Влады́чицы на́шея Богоро́дицы, и все́х святы́х, не погу­би́ отше́дших к Тебе́ со беззако́нием и́х, но сотво­ри́ и́м ве́лию ми́лость Твою́, яви́ и́м Твое́ человеколю́бие и щедро́ты Твоя́, при­ве­ди́ и́х к ти́хому Тво­е­му́ приста́нищу и водво­ри́ и́х в До́му Твое́м.
Еще́ мо́лимся о упокое́нии ду́ш усо́пших ра́б Твои́х [души́ усо́пшаго (-шия) раба́ Тво­е­го́ (рабы́ Тво­ея́)] (име­на́), отше́дших к Тебе́ без­род­ны­ми и никого́же от при́сных свои́х о себе́ моли́твенников иму́щими, ра́зве Святы́я Тво­ея́ Це́ркви; сего́ у́бо ра́ди мо́лим Тя́, Го́споди, при­и­ми́ и о си́х на́ше моле́ние: про­сти́ и́м вся́ согреше́ния и поми́луй и́х по вели́цей Твое́й ми́лости; все­ли́ и́х во Свято́м жили́ще Твое́м, да обря́щут в Тебе́ поко́й, я́ко в Спаси́теле и Иску­пи­те­ле ро́да челове́ческаго.
Го́споди! Го́споди! А́ще усо́пшия раби́ Твои́, и́же бы́ша в нище­те́ и убо́жестве, за ча́шу студе́ныя во́ды, за укру́х хле́ба, за еди́ну ле́пту, подан­ныя и́м во и́мя Твое́, приноси́ли бы́ша Тебе́ моле́ния о на́с, проше́ния и благодаре́ния; а́ще сирые бла­го­слов­ля­ли бы́ша бла­го­тво­ря­щую и́м ру́ку, моля́ся о нис­по­сла­нии на́м бла́г Твои́х, того́ у́бо ра́ди мо́лим Тя́ ны́не, Хри­сте́ Бо́же на́ш, и мы́ о ни́х: помя­ни́ у́бо во Ца́рствии Твое́м си́х, я́ко ме́ньших, по рече́нному Тобо́ю, бра́тий Твои́х; про­сти́ и́м вся́кое прегреше́ние во́льное и нево́льное, покры́й и́х Твои́м благоутро́бием и все­ли́ и́х во Святы́й черто́г Тво́й; и я́ко полу­чав­ших зде́ на зем­ли́ пропита́ние чрез призыва́ние свята́го Тво­е­го́ и́мени, препита́й та́мо на небе­си́ от ту́ка до́ма Тво­е­го́ и да уте́шатся, и да насладя́тся нескон­ча­е­мою ра́достию вси́ и́стинно пла­кав­шие к Тебе́; водво­ри́ и́х со святы́ми Твои́ми, да вси́ ку́пно у Тебе́, Судие́ живы́х и ме́ртвых, соста́вят со́нмы избра́нных Твои́х, и та́ко да сла́вят, хва́лят и превозно́сят безпреде́льное Твое́ милосе́рдие в без­пре­дель­ные ве́ки. Ами́нь.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Размер шрифта: A- 16 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: Arial Times Georgia
Текст: По левому краю По ширине
Боковая панель: Свернуть
Сбросить настройки