Молитвы о том, чтобы с любовью ухаживать за болящим


 

Молитва ко Господу

Господь Иисус Христос
Аудио:

Го́споди, Иису́се Хри­сте́, Сы́не Бо́га Жива́го, А́гнче Бо́жий, взе́мляй гре­хи́ ми́ра, Па́стырю до́брый, положи́вый ду́шу Твою́ за о́вцы Твоя́, Небе́сный Вра­чу́ ду́ш и теле́с на́ших, исцеля́яй вся́кий неду́г и вся́кую я́зву в лю́дех Твои́х! Тебе́ припа́даю, помо­зи́ мне́, недосто́йной ра́бе Твое́й. При́зри, Многоми́лостиве, на де́лание и служе́ние мое́, да́ждь ми́ бы́ти ве́рною в ма́ле: послужи́ти боля́щим, Тебе́ ра́ди, носи́ти не́мощи немощны́х, и не себе́, но Тебе́ еди́ному угоди́ти во вся́ дни́ живо­та́ мое­го́. Ты́ бо ре́кл еси́, о Сладча́йший Иису́се: поне́же сотвори́сте еди́ному от си́х бра́тий Мои́х ме́ньших, Мне́ сотвори́сте. Е́й, Го́споди, суди́ мне́, гре́шной, по сему́ глаго́лу Тво­е­му́, я́ко да сподо́блюся твори́ти благу́ю Твою́ во́лю во отра́ду и утеше́ние искуша́емых, неду́гующих ра́б Твои́х, и́х же искупи́л еси́ честно́ю Твое́ю Кро́вию. Нис­посли́ ми́ благода́ть Твою́, попаля́ющую во мне́ страсте́й те́рние, призва́вый мене́, гре́шную, на де́ло служе́ния о И́мени Твое́м; без Тебе́ не мо́жем твори́ти ничесо́же: посе­ти́ у́бо но́щию и иску­си́ се́рдце мое́, вне­гда́ предстоя́ти ми́ у возгла́вия боля́щих и низве́рженных; уяз­ви́ ду́шу мою́ Твое́ю любо́вию, вся́ тер­пя­щею и николи́же отпа­да­ю­щею. Тогда́ воз­мо­гу́, Тобо́ю укрепля́емая, по́двигом до́брым подвиза́тися и ве́ру соблю­сти́, да́же до после́дняго мое­го́ издыха́ния. Ты́ бо еси́ Исто́чник исцеле́ний душе́вных же и теле́сных, Хри­сте́ Бо́же на́ш, и Тебе́, я́ко Спаси́телю челове́ков и Жени­ху́ ду́ш, гряду́щему в полу́нощи, сла́ву и благодаре́ние и поклоне́ние возсыла́ем, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: Гос­подь, Иисус Хри­стос, Сын Бога Живо­го, Агнец Божий, кото­рый взял на себя гре­хи мира (Ин.1:29), Пас­тырь доб­рый, кото­рый поло­жил Свою душу за сво­их овец (Ин.10:11), Небес­ный Врач наших душ и тел, кото­рый исце­ля­ет каж­дый недуг и каж­дую язву в людях Сво­их! К Тебе при­па­даю, помо­ги мне, недо­стой­ной рабе Тво­ей. Посмот­ри, Мно­го­мило­сти­вый, на дела и слу­же­ние моё, дай мне быть вер­ной в малом (Мф.25:21): послу­жить боль­ным, ради Тебя носить немо­щи немощ­ных (Рим.15:1), и не себе, но Тебе одно­му уго­дить во все дни моей жиз­ни. Ты ска­зал, о Слад­чай­ший Иисус: посколь­ку сде­ла­ли одно­му от бра­тьев Моих мень­ших, то сде­ла­ли Мне (Мф.25:40). О Гос­подь, опре­де­ли мне греш­ной, по дан­но­му сло­ву Тво­е­му, да я спо­доб­люсь тво­рить Твою бла­гую волю в радость и уте­ше­ние тех рабов Тво­их, кото­рые испы­ты­ва­ют иску­ше­ния и болез­ни, кото­рых Ты иску­пил чест­ной Сво­ей Кро­вью. Дай мне свы­ше бла­го­дать Твою, кото­рая попа­лит во мне сор­няк из стра­стей, Ты, кото­рый при­звал меня, греш­ную, на дело слу­же­ния в сла­ву Тво­е­го Име­ни; без Тебя не можем ниче­го делать (Ин.15:5): посе­ти ночью и испы­тай моё серд­це, когда я буду нахо­дить­ся у изго­ло­вья боль­ных и низ­вер­жен­ных; уяз­ви мою душу Тво­ей любо­вью, кото­рая всё тер­пит и нико­гда не утра­чи­ва­ет­ся. Тогда я воз­мо­гу, когда Ты меня укреп­ля­ешь для того, что­бы под­ви­зать­ся хоро­шим подви­гом и сохра­нить веру, даже до послед­не­го мое­го дыха­ния. Ты — Источ­ник исце­ле­ний душев­ных и телес­ных, Хри­стос Бог наш, и Тебе, как Спа­си­те­лю людей и Жени­ху душ, кото­рый идёт в полу­но­чи (Мф.25:6), сла­ву, и бла­го­да­ре­ние, и покло­не­ние воз­но­сим, ныне и все­гда и во веки веков. Ами́нь.

Молитва пред иконой Божией Матери «Умиление»1

Икона Богородицы Умиление Серафимо-Дивеевская

Аудио:

При­и­ми́, всеблагомо́щная, Пречи́стая Гос­по­же́, Влады́чице Богороди́тельнице, сия́ честны́я да́ры, Тебе́ еди́ней прикла́дныя, от нас, недосто́йных рабо́в Твои́х: от всех родо́в избра́нная, всех тва́рей небе́сных и земны́х вы́сшая я́вльшаяся, поне́же бо Тебе́ ра́ди бысть Госпо́дь Сил с на́ми, и Тобо́ю Сы́на Бо́жия позна́хом и сподо́бихомся свята́го Те́ла Его́ и пречи́стыя Кро́ве Его́; те́мже блаже́нна еси́ в ро́дех родо́в, Богоблаже́нная, Херуви́мов светле́йши и Серафи́мов честне́йши су́щая. И ны́не, всепе́тая Пресвята́я Богоро́дице, не преста́й моля́щися о нас, недосто́йных рабе́х Твои́х, е́же изба́витися нам от вся́каго сове́та лука́ваго и вся́каго обстоя́ния и сохрани́тися нам неврежде́нным от вся́каго ядови́таго прило́га диа́вольскаго; но да́же до кон­ца́ моли́твами Твои́ми неосужде́нных нас соблю­ди́, я́ко да Твои́м заступле́нием и по́мощию спаса́еми, сла́ву, хва­лу́, благодаре́ние и поклоне́ние за вся в Тро́ице Еди́ному Бо́гу и всех Созда́телю возсыла́ем, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: При­ми, все­б­ла­гая и могу­ще­ствен­ная пре­чи­стая Гос­по­жа, Вла­ды­чи­ца Божия Роди­тель­ни­ца, эти дра­го­цен­ные дары, Тебе еди­ной подо­ба­ю­щие, от нас недо­стой­ных рабов Тво­их, от всех родов избран­ная, явив­ша­я­ся высо­чай­шей всех тво­ре­ний небес­ных и зем­ных! Ведь бла­го­да­ря Тебе ныне Гос­подь Сил с нами, и чрез Тебя мы Сына Божия позна­ли и удо­сто­и­лись свя­то­го Тела Его и пре­чи­стой Кро­ви Его. Пото­му бла­жен­на Ты в родах родов, в Боге бла­жен­ство стя­жав­шая, Херу­ви­мов свет­лей­шая, и честью Сера­фи­мов выс­шая. И ныне, все­х­валь­ная пре­свя­тая Бого­ро­ди­ца, не пре­ста­вай молить­ся о нас, недо­стой­ных рабах Тво­их, что­бы изба­вить­ся нам от вся­ко­го сове­та зло­го и от вся­ко­го несча­стья, и сохра­нить­ся невре­ди­мы­ми от вся­ко­го ядо­ви­то­го напа­де­ния диа­во­ла. Но даже до кон­ца молит­ва­ми Тво­и­ми без осуж­де­ния нас сохра­ни, что­бы Тво­им заступ­ни­че­ством и помо­щью спа­са­е­мые, мы за все сла­ву, хва­лу, бла­го­да­ре­ние и покло­не­ние вос­сы­ла­ли в Тро­и­це еди­но­му Богу и всех Созда­те­лю, ныне, и все­гда, и во веки веков. Аминь.

Преподобному Серафиму Саровскому

Преподобный Серафим Саровский

Молитва 1‑я2

Аудио:

О, пречу́дный о́тче Серафи́ме, вели́кий Саро́вский чудотво́рче, всем прибега́ющим к тебе́ скоропослу́шный помо́щниче! Во дни земна́го жития́ тво­е­го́ никто́же от тебе́ тощ и неуте́шен оты́де, но всем в сла́дость бысть ви́дение ли́ка тво­е­го́ и благоуве́тливый глас слове́с твои́х. К сим же и дар исцеле́ний, дар прозре́ния, дар немощны́х душ врачева́ния оби́лен в тебе́ яви́ся. Егда́ же приз­ва́ тя Бог от земны́х трудо́в к небе́сному упокое́нию, николи́же любы́ твоя́ пре­ста́ от нас, и невозмо́жно есть исчи́слити чуде­са́ твоя́, умно́жившаяся, я́ко зве́зды небе́сныя: се бо по всем конце́м зем­ли́ на́шея лю́дем Бо́жиим явля́ешися и да́руеши им исцеле́ния. Тем же и мы вопие́м ти: о прети́хий и кро́ткий уго́дниче Бо́жий, дерзнове́нный к Нему́ моли́твенниче, николи́же призыва́ющия тя отрева́яй! Воз­не­си́ о нас благомо́щную твою́ моли́тву ко Го́споду сил, да да́рует нам вся бла­го­по­треб­ная в жи́зни сей и вся к душе́вному спасе́нию поле́зная, да огради́т нас от паде́ний грехо́вных и и́стинному пока­я­нию да научи́т нас, во е́же беспреткнове́нно вни́ти нам в ве́чное Небе́сное Ца́рство, иде́же ты ны́не в незаходи́мей сия́еши сла́ве, и та́мо воспева́ти со все́ми святы́ми Живонача́льную Тро́ицу во ве́ки веко́в. Ами́нь.

О, пре­чуд­ный отче Сера­фим, вели­кий Саров­ский чудо­тво­рец, всем при­бе­га­ю­щим к тебе ско­ро их слы­ша­щий помощ­ник! Во дни зем­ной жиз­ни тво­ей никто от тебя без помо­щи и уте­ше­ния не ухо­дил, но всем сла­до­стен был вид лица тво­е­го и бла­гост­ный глас слов тво­их. К тому же и дар исце­ле­ний, дар про­зре­ния, дар немощ­ных душ вра­че­ва­ния обиль­но в тебе явил­ся. Когда же при­звал тебя Бог от зем­ных тру­дов к небес­но­му упо­ко­е­нию, нисколь­ко любовь твоя пре­кра­ти­лась к нам, и невоз­мож­но исчис­лить чуде­са твои, умно­жив­ши­е­ся, как звез­ды небес­ные: ибо вот, по всем кон­цам зем­ли нашей ты людям Божи­им явля­ешь­ся и дару­ешь им исце­ле­ния. Пото­му и мы взы­ва­ем тебе: о пре­ти­хий и крот­кий угод­ник Божий, дерз­но­вен­ный к Нему молит­вен­ник, нико­гда при­зы­ва­ю­щих тебя не отвер­га­ю­щий, воз­не­си о нас мощ­ную во бла­го­сти твою молит­ву ко Гос­по­ду Сил, да дару­ет Он нам все, потреб­ное в жиз­ни сей и все, к душев­но­му спа­се­нию полез­ное, да огра­дит нас от паде­ний гре­хов­ных и истин­но­му пока­я­нию научит нас, что­бы без пре­ткно­ве­ния вой­ти нам в веч­ное Небес­ное Цар­ство, где ты ныне в сия­ешь немерк­ну­щей сла­ве, и там вос­пе­вать со все­ми свя­ты­ми Живо­на­чаль­ную Тро­и­цу до скон­ча­ния века. Аминь.

Молитва 2‑я2

Аудио:

О, преподо́бне о́тче Серафи́ме! Воз­не­си́ о нас, рабе́х Бо́жиих (име­на), благомо́щную твою́ моли́тву ко Го́споду сил, да да́рует нам вся благопотре́бная в жи́зни сей и вся к душе́вному спасе́нию поле́зная, да огради́т нас от паде́ний грехо́вных и и́стинному покая́нию да нау́чит нас, во е́же безпреткнове́нно вни́ти нам в ве́чное Небе́сное Ца́рство, иде́же ты ны́не в незаходи́мей сия́еши сла́ве, и та́мо воспева́ти со все́ми святы́ми Живонача́льную Тро́ицу во ве́ки веко́в.

О, пре­по­доб­ный отче Сера­фим! Воз­не­си о нас, рабах Божи­их (име­на), мощ­ную во бла­го­сти твою молит­ву ко Гос­по­ду Сил, да дару­ет Он нам все, потреб­ное в жиз­ни сей и все к душев­но­му спа­се­нию полез­ное, да огра­дит нас от паде­ний гре­хов­ных и истин­но­му пока­я­нию да научит нас, что­бы без пре­ткно­ве­ния вой­ти нам в веч­ное Небес­ное Цар­ство, где ты ныне сия­ешь в немерк­ну­щей сла­ве, и там вос­пе­вать со все­ми свя­ты­ми Живо­на­чаль­ную Тро­и­цу во веки веков.

Святителю Иоанну Милостивому, патриарху Александрийскому

Святитель Иоанн Милостивый

Аудио:

Святи́телю Бо́жий Иоа́нне, ми́лостивый защи́тниче си́рых и су́щих в напа́стех! К тебе́ прибега́ем и тебе́ мо́лимся, раби́ Твои́ (име­на́), я́ко ско́рому покрови́телю все́х и́щущих от Бо́га утеше́ния в беда́х и ско́рбех. Не преста́й моли́тися ко Го́споду о все́х с ве́рою притека́ющих к тебе́! Ты́, преиспо́лнен сы́й Христо́вой люб­ви́ и бла́гости, яви́лся еси́ я́ко чу́дный черто́г доброде́тели милосе́рдия и стяжа́л себе́ и́мя «Ми́лостивый». Ты́ бы́л еси́ я́ко река́, непреста́нно теку́щая ще́дрыми ми́лостьми и все́х жа́ждущих оби́льно напоя́ющая. Ве́руем, я́ко, по преселе́нии от зем­ли́ на не́бо, усугу́бися в тебе́ да́р благода́ти сея́ и я́ко соде́лался еси́ неисчерпа́емый сосу́д вся́кия благосты́ни. Сотво­ри́ у́бо свои́м хода́тайством и заступле́нием пред Бо́гом «вся́кия уте́хи», да вси́, прибега́ющии к тебе́, обрета́ют ми́р и безмяте́жие: да́руй и́м утеше́ние в печа́лех вре́менных и посо́бие в ну́ждах жите́йских, все­ли́ в ни́х наде́жду ве́чнаго упокое́ния в Ца́рствии Небе́сном. В житии́ свое́м на зем­ли́ ты́ бы́л приста́нище все́м су́щим во вся́кой беде́ и ну́жде, оби́димым и неду́гующим; ни еди́н от притека́вших к тебе́ и проси́вших у тебе́ ми́лости лише́н бы́сть тво­ея́ благосты́ни. То́жде и ны́не, ца́рствуя со Христо́м на небе­си́, яви́ все́м покланя́ющимся пред честно́ю твое́ю ико́ною и моля́щимся о по́мощи и заступле́нии. Не то́чию са́м ты́ твори́л ми́лость безпомо́щным, но и серд­ца́ други́х воздвига́л к утеше́нию немощны́х и к призре́нию убо́гих. Подви́гни у́бо и ны́не серд­ца́ ве́рных к заступле́нию си́рых, утеше́нию скорбя́щих и успокое́нию неиму́щих. Да не оскудева́ют в ни́х да́ры ми́лости, па́че же да весели́тся в ни́х (и в до́му се́м, призрева́ющем стра́ждущих), ми́р и ра́дость о Ду́хе Свя́те, — во сла́ву Го́спода и Спа́са на́шего Иису́са Хри­ста́, во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: Свя­ти­тель Божий Иоанн, состра­да­ю­щий защит­ник убо­гих и нахо­дя­щих­ся в напа­стях! К тебе при­бе­га­ем и тебе молим­ся, рабы Твои (име­на), как быст­ро­му покро­ви­те­лю всех ищу­щих от Бога уте­ше­ния в бедах и скор­бях. Не пере­ста­вай молить­ся к Гос­по­ду о всех, с верой при­хо­дя­щих к тебе! Ты, кото­рый напол­нен Хри­сто­вой любо­вью доб­рых дел, пока­зал­ся, как чудес­ный чер­тог доб­ро­де­те­ли мило­сер­дия, и при­об­рёл себе имя «Мило­сти­вый». Ты слов­но река, в кото­рой непре­стан­но текут щед­рые мило­сти, и кото­рая всем жаж­ду­щим дает обиль­но испи­вать. Веру­ем, что после пере­се­ле­ния от зем­ли на небо, удво­ил­ся в тебе дар этой бла­го­да­ти, и что ты стал неис­чер­па­е­мым сосу­дом добра. Испол­ни сво­им хода­тай­ством и заступ­ле­ни­ем перед Богом «каж­дое уте­ше­ние», да все те, кото­рые при­бе­га­ют к тебе, обре­та­ют мир и спо­кой­ствие: дай им уте­ше­ние в вре­мен­ных печа­лях и будь союз­ни­ком в жиз­нен­ных нуж­дах, все­ли в них надеж­ду веч­но­го покоя в Цар­стве Небес­ном. В жиз­ни сво­ей на зем­ле ты был при­ста­ни­щем всем тем, кото­рые нахо­дят­ся во раз­лич­ных бедах и нуж­дах, оби­жен­ным и нахо­дя­щим­ся в болез­ни; ни один из при­хо­дя­щих к тебе и про­сив­ших у тебя мило­сти не был лишён тво­е­го мило­сер­дия. Его же и сей­час когда ты цар­ству­ешь со Хри­стом на небе, пока­жи всем тем, кото­рые тебе покло­ня­ют­ся перед чест­ной тво­ей ико­ной и молят­ся о помо­щи и заступ­ле­нии. Не толь­ко сам ты тво­рил милость бес­по­мощ­ным, но и серд­ца дру­гих при­зы­вал уте­шать боль­ных и быть мило­сти­вым к убо­гим. Спо­двиг­ни и сего­дня серд­ца вер­ных к заступ­ле­нию сирот, уте­ше­нию скор­бя­щих и успо­ко­е­нию неиму­щих. Да не оску­де­ют у них дары мило­сти, но луч­ше да все­лит­ся в них (и в доме этом, где уха­жи­ва­ют за боля­щи­ми) мир и радость о Свя­том Духе, — в сла­ву Гос­по­да и Спа­са наше­го Иису­са Хри­ста, во веки веков. Аминь.

Святителю Тихону Задонскому

Святитель Тихон Воронежский, Задонский

Аудио:

О, всехва́льный святи́телю и уго́дниче Христо́в, о́тче наш Ти́хоне! А́нгельски пожи́в на зем­ли́, ты я́ко А́нгел благи́й яви́лся еси́ и в ди́внем твое́м прославле́нии. Ве́руем от всея́ души́ и помышле́ния, я́ко ты, благосе́рдый наш помо́щниче и моли́твенниче, твои́ми нело́жными хода́тайствы и благода́тию, оби́льно дарова́нною тебе́ от Го́спода, при́сно спосо́бствуещи на́шему спасе́нию. При­и­ми́ у́бо, ублажа́емый уго́дниче Христо́в, и в час сей на́ша недосто́йная моле́ния: сво­бо­ди́ ны твои́м заступле́нием от облега́ющаго нас суесло́вия и суему́дрия, неправове́рия и злове́рия челове́ческаго. Потщи́ся, ско́рый о нас предста́телю, благоприя́тным твои́м хода́тайством умоли́ти Го́спода, да приба́вит Своя́ вели́кия и бога́тыя ми́лости на нас гре́шных и недосто́йных рабе́х Свои́х (име­на), да уврачу́ет Свое́ю благода́тию неисце́льныя я́звы и стру́пы растле́нных душ и теле́с на́ших, да раствори́т окамене́лая серд­ца́ на́ша слеза́ми умиле́ния и сокруше́ния о премно́гих согреше́ниих на́ших и да изба́вит ны ве́чных мук и огня́ гее́нскаго; всем же ве́рным лю́дем Свои́м да да́рует в ны́нешнем ве́це мир и тиши­ну́, здра́вие и спасе́ние и во всем благо́е поспеше́ние, да та́ко, ти́хое и безмо́лвное житие́ пожи́вше во вся́ком благоче́стии и чисто­те́, сподо́бимся со А́нгелы и со все́ми Святы́ми сла́вити и воспева́ти всесвято́е и́мя Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха. Ами́нь.

О даровании христианского милосердия.
Святым женам-мироносицам

Жены-мироносицы

Аудио:

О, святы́я Ма́рфо и Мари́е и про́чии святы́я же́ны-мироно́сицы! Умоли́те возлю́бленнаго ва́ми и вас возлюби́вшаго Сладча́йшаго Иису́са, Его́же вы испове́дали есте́, Хри­ста́, Сы́на Бо́жия, да даст и нам, гре́шным раба́м Бо́жиим (име­на), грехо́в оставле́ние, в ве́ре пра́вой нелицеме́рное и тве́рдое стоя́ние. Всели́те в серд­ца́ на́ша дух стра́ха Бо́жия, смире́ннаго на Бо́га упова́ния, терпе́ния и к бли́жним милосе́рдия. Изба́вите нас моли́твами ва́шими от искуше́ний жите́йских, бед и напа́стей, да ти́хое и ми́рное житие́ пожи́вше зде, с по́мыслы непоро́чными и се́рдцем чи́стым, предста́нем на о́ный Стра́шный суд, и до́брый отве́т на нем возда́вше, ра́дости неизрече́нныя во Ца́рствии Небе́снем сподо́бимся во веки веко́в.


См. так­же: ЛЮБОВЬ, БОЛЕЗНЬ

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Размер шрифта: A- 16 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: Arial Times Georgia
Текст: По левому краю По ширине
Боковая панель: Свернуть
Сбросить настройки