День памяти

Молитвы

Тропарь преподобному Иоанну Пещернику, иже в странах Вавилонских, глас 2

Несумне́нно Христа́ иски́й,/ Христо́во бога́тство прия́ти наде́явся,/ зла́та грома́ду безнаде́жну сотво́рь,/ ско́ро прескочи́, я́ко я́же посреди́ Ла́заря и бога́таго про́пасть,/ и легко́ воспря́ну во авраа́мское не́дро,/ пусты́нный Иоа́нне, тезоимени́те благода́ти и прозра́чному го́луби,/ тем и от Бо́га прии́мый прозре́ния дар/ и честно́му Фео́дору епи́скопу изреки́й неви́денное писа́ние/ и благочести́ву царю́ Моа́вию му́ченический по́двиг./ Те́мже мо́лим тя, о́тче:// умоли́ Христа́ за ны, чту́щия тя.

Перевод: Искренне Христа искавший, Христово богатство (Еф.3:8) получить надеявшийся, много золота неожиданно сотворивший, быстро преодолел пропасть между Лазарем и богачом (Лк.16:26), и легко поднялся на Авраамово лоно, пустынный Иоанн, одноименный благодати и прозрачному голубю, потому и от Бога получивший прозрения дар и почитаемому Феодору епископу рассказавший невидимую запись и благочестивому царю Моавию мученический подвиг. Потому молим тебя, отец: умоли Христа за нас, почитающих тебя.

Кондак преподобному Иоанну Пещернику, иже в странах Вавилонских, глас 2

Неявле́н бра́ту быв по взя́тии зла́та,/ но ничто́же утае́но ти бысть о житии́ его́/ от Бо́га да́нным ти прозре́ния да́ром,/ целому́дренный Иоа́нне,/ живя́ше бо не себе́, но Христу́,/ тем и я́ди своея́ сла́достию царя́ честна́го Моа́вия преудиви́./ Сего́ ра́ди зове́м ти:// ра́дуйся, обреты́й наде́жду в небе́снем Христо́ве бога́тстве.

Перевод: Не явлен был брату после взятия золота, но ничего не утаилось от тебя из жизни его от Бога данным тебе прозрения даром, целомудренный Иоанн, ибо живя не для себя, но ради Христа, поэтому и сладостью пищи своей почитаемого Моавия удивил. Потому взываем к тебе: «Радуйся, обретший надежду в небесном Христовом богатстве».

Случайный тест