О доме, который терпит наваждение от злых духов

(Молитва о храмине, стужаемой от злых духов)*

Аудио:

 

Го́споди Бо́же спасе́ния на́шего, Сы́не Бо́га жива́го, на херуви́мех носи́мый, превы́ше сы́й вся́каго нача́ла и вла́сти, и си́лы, и госпо́дства: Ты еси́ вел́ий и стра́шный над все́ми су́щими окре́ст Тебе́: Ты еси́ сотвори́вый зе́млю в кре́пости Твое́й, и испра́вивый вселе́нную в прему́дрости Твое́й: трясы́й поднебе́сную от основа́ний, стол­пы́ же ея́ неподви́жны: глаго́ляй со́лнцу, и не возсия́ет, зве́зды же запечатле́яй: запреща́яй мо́рю, и изсуша́яй е: его́же я́рость та́ет нача́ла и вла́сти, и ка́мение сотро́шася от Тебе́. Вра­та́ ме́дная стерл еси́, и вереи́ желе́зныя сломи́л еси́: кре́пкаго связа́л еси́, и сосу́ды его́ раздра́л еси́: мучи́теля кресто́м Твои́м низложи́л еси́, и зми́я у́дицею вочелове́чения Тво­е­го́ привле́кл еси́, и у́зами мра́ка в та́ртаре посади́в связа́л еси́.
Сам у́бо Го́споди, отже­ни́ и в бе́гство пре­тво­ри́ вся́кое диа́вольское де́йство, и вся́кое сатани́нское нахожде́ние, вся́кий наве́т сопроти́вныя и належа́щия си́лы от кро́ва сего́, и от одержи́мых от него́, и от обходя́щих под ним; вся су́щыя во дому́ сем сохра­ни́, избавля́я их от стра́ха нощна́го, и стре­лы́ летя́щия во дни, от ве́щи во тме преходя́щия, от сря́ща и де́мона полу́деннаго. Я́ко Ты еси́ Бо́же утвержде́ние мое́, кре́пкий облада́тель, князь ми́ра, Оте́ц бу́дущаго ве́ка, и ца́рство Твое́ ца́рство ве́чное: и Тебе́ еди́наго есть ца́рство, и си́ла, и сла́ва, со Отце́м и Святы́м Ду́хом, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Пере­вод: Гос­подь Бог спа­се­ния на́шего, Сын Бога живо­го, на херу­ви­мах носи­мый, пре­вы­ше вся­ко­го нача­ла и вла­сти, и силы, и гос­под­ства: Ты – вели­кий и страш­ный над все­ми сущи­ми вокруг Тебя: Ты Тот, Кото­рый сотво­рил зем­лю в силе Тво­ей, и испра­вил все­лен­ную в пре­муд­ро­сти Тво­ей: тря­су­щий под­не­бес­ную от осно­ва­ний, стол­пы же её непо­движ­ны: гово­ря солн­цу, и не будет сиять, звёз­ды запе­чат­лев­ший: запре­щая морю, и иссу­шая его: его ярость таят нача­ла и вла­сти, и кам­ни потрес­лись от Тебя. Мед­ные воро­та ты стёр и желез­ные затво­ры сло­мил: креп­ко­го свя­зал, и его сосу­ды раз­бил: мучи­те­ля кре­стом Тво­им низ­ло­жил, и змея удоч­кой воче­ло­ве­че­ния Тво­е­го при­влёк, и уза­ми мра­ка, в адской без­дне поса­див, связал.
Сам Гос­по­ди, отго­ни и в бег­ство обра­ти вся­кое дья­воль­ское дей­ство, и вся­кое сата­нин­ское нахож­де­ние, вся­кое поку­ше­ние враж­деб­ное и тес­ня­щие силы от это­го дома, и от одер­жи­мых от него, и от обхо­дя­щих под ним; всех нахо­дя­щих­ся в этом доме сохра­ни, избав­ляя их от ужа­сов в ночи, стре­лы, летя­щей днём, язвы, ходя­щей во мра­ке, зара­зы, опу­сто­ша­ю­щей в пол­день (Пс.90:5–6). Пото­му что Ты, Боже, утвер­жде­ние моё, креп­кий обла­да­тель, князь мира, Отец буду­ще­го века (Ис.9:6), и цар­ство Твоё – цар­ство веч­ное: и Тебя одно­го есть цар­ство, и сила, и сла­ва, со Отцом и Свя­тым Духом, ныне и все­гда, и во веки веков. Ами́нь.


* Насто­я­щая молит­ва суще­ству­ет в двух вари­ан­тах, для чте­ния духо­вен­ством, и для всех, пред­ла­га­ем вто­рой вари­ант из «Пол­но­го сбор­ни­ка молитв…» 1915 г.

См. так­же: Пад­шие духи

Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки