Дни памяти

6 июля – Собор Владимирских святых

19 июля – Собор Радонежских святых

4 сентября  (переходящая) – Собор Московских святых

Житие

Развернуть

Молитвы

Тропарь преподобному Роману Киржачскому, глас 4

От ю́ности горя́чим жела́нием Боже́ственныя любве́ разжига́емь,/ жите́йския молвы́ оста́вль, преподо́бне,/ учени́к вели́каго Се́ргия был еси́,/ безмо́лвием и жесто́ким пребыва́нием,/ бде́нием и моли́твою, посто́м после́дуя Христу́;/ сего́ ра́ди избра́нием учи́теля твоего́, свяще́нства сподобля́ешися/ от руки́ блаже́ннаго Алекси́я/ и па́стырь поставля́ешися оби́тели, я́же на Киржаче́,/ в ней же трудолю́бно пожи́в, ко Го́споду отхо́диши,/ Рома́не преподо́бне,/ моли́ о нас Христа́ Бо́га,/ со учи́телем твои́м преподо́бным Се́ргием,// спасти́ся душа́м на́шим.

Перевод: С юности воспламеняем горячим стремлением к Божественной любви, ты оставил житейскую суету, преподобный, стал учеником великого Сергия, безмолвием и суровой жизнью, бдением и молитвой, постом следуя за Христом; поэтому, по выбору учителя твоего, священства сподобился от руки блаженного Алексия и был поставлен настоятелем Киржачской обители, в ней же трудолюбиво прожив, ко Господу отходишь, Роман преподобный, моли о нас Христа Бога, с учителем твоим преподобным Сергием, спастись душам нашим.

Кондак преподобному Роману Киржачскому, глас 8

Жития́ треволне́ния и мяте́ж мирски́й,/ и страстна́я взыгра́ния в ничто́же вмени́в,/ пусты́нный трудолю́бник показа́лся еси́,/ мона́хов наста́вник, Рома́не преподо́бне,/ и́ноков собира́тель и моле́бный ко Го́споду честны́й рачи́тель,/ моли́ о нас Христа́ Бо́га, со учи́телем твои́м преподо́бным Се́ргием,// спасти́ся душа́м на́шим.

Перевод: Житейские бури и суету мирскую, и страстные восстания посчитав ничем, усердным пустынником стал, монахов наставник, Роман преподобный, иноков собиратель и в молитвах ко Господу чтимый ходатай, моли о нас Христа Бога, с учителем твоим преподобным Сергием, спастись душам нашим.

показать все

Молитва преподобному Роману Киржачскому

О, преди́вный уго́дниче Бо́жий, преподо́бне о́тче наш Рома́не! Гра́да Киржача́ и земли́ Влади́мирския драгоце́нное украше́ние, и́ночествующих богому́дрый нача́льниче и всех притека́ющих к Тебе́ до́брый наста́вниче! Ты глаго́ла Се́ргия вели́каго послу́шал еси́ и тве́рдым стопа́м его́ и́скренне после́довал еси́. Те́мже па́стырь ре́вностный оби́тели Благове́щения Пресвяты́я Богоро́дицы во гра́де сем был еси́. Ны́не же, со дерзнове́нием предстоя́ Престо́лу Вседержи́теля, неотсту́пно мо́лишися о чту́щих и прославля́ющих святу́ю па́мять твою́. Усе́рдно и приле́жно мо́лим тя, о́тче преди́вне, неотсту́пно предста́тельствуй о всех нас Всеми́лостивому Влады́це Го́споду Иису́су Христу́, да твои́ми те́плыми и святы́ми мольба́ми да́рует нам, немощны́м и многогре́шным, оставле́ние беззако́ний на́ших, да обрати́т нас на путь Боже́ственных за́поведей Его́, веду́щих в жизнь ве́чную, да омо́ет нас, окамене́лых се́рдцем, слеза́ми и́скренняго и и́стиннаго покая́ния. Испроси́, уго́дниче вели́кий, вы́шний мир и тишину́ гра́ду твоему́, оби́тели твое́й и стране́ на́шей многострада́льней, ве́ры правосла́вныя утвержде́ние, лю́дем ве́рным здра́вие и спасе́ние, и́ночествующим во бде́ниях моли́твенных и труда́х укрепле́ние. Огради́ нас моли́твами твои́ми от вся́ких зол, бед и напа́стей, от лю́таго наше́ствия иноплеме́нных, от враго́в ви́димых и неви́димых сохрани́. Испроси́ нам у Всеще́драго Царя́ и Бо́га вре́мя на исправле́ние на́ше и в день Стра́шнаго Суда́ не оста́ви нас без заступле́ния твоего́, да та́ко зде богоуго́дно пожи́вше, сподо́бимся насле́дия ве́чнаго. Та́може ты со учи́телем твои́м, богодухнове́нным а́ввою Се́ргием, со всем светоза́рным собо́ром святы́х земли́ Ру́сския и со все́ми святы́ми непреста́нно воспева́еши Безнача́льнаго Отца́ со Единоро́дным Его́ Сы́ном и Всесвяты́м и Благи́м и Животворя́щим Его́ Ду́хом ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Случайный тест