В гонениях за веру


См. так­же: ВЕРА

Молитва свт. Тихона Московского

Господь Вседержитель
Аудио:

Милосе́рдный Го́споди, Бо́же си́л! Из глу­би­ны́ душе́вныя смире́нно вопие́м Ти́: си́лою Кре­ста́ Тво­е­го́ сми­ри́ де́рзость ненави́дящих и ху́лящих и́мя Твое́ свято́е, оскверня́ющих и раз­ру­ша­ю­щих святы́ню хра́мов Твои́х и лю́те гоня́щих ве́рных ча́д святы́я Це́ркви Тво­ея́. Все́м стра́ждущим и изнемога́ющим за испове́дание ве́ры во и́мя Твое́ посли́ а́нгелов Твои́х святы́х, да укрепля́ются ве́рныя лю́ди Твои́ в несе́нии блага́го и́га Тво­е­го́ а́нгельским покро́вом и предста́тельством Пресвяты́я Богоро́дицы и все́х святы́х Твои́х. Многоми́лостивый Го́споди! Боле́зненным се́рдцем, со слеза́ми мо́лимся Тебе́: при́зри на во́пль, стена́ние и умиле́нныя моли́твы все́х ве́рных люде́й, от нападе́ния враго́в Твои́х, Го́споди, стра́ждущих, святы́ни хра́мов Твои́х и благода́ти святы́х Та́инств Твои́х лише́нных. Уми́лостивися, Го́споди, над младе́нцы, све́том Свята́го Креще́ния не озаре́нныя и печа́тию да́ра Ду́ха Свята́го не запе­чат­лен­ныя. Поща­ди́, Го́споди, о́троки, ю́ноши и де́вы, соблаз­ня­е­мыя нена­вист­ни­ка­ми и́мени Тво­е­го́ на вся́кое неве́рие, нече́стие, бого­хуль­ство, распу́тное житие́, за́висть и зло́бу к бли́жнему сво­е­му́. Уми­ло­сер­дись, Го́споди, на ста́рцы и боля́щия, лише́нныя в предсме́ртный ча́с благода́тнаго утеше́ния в елео­по­ма­за­нии и прича́стии Святы́х Та́йн Твои́х и не чаю­щия христиа́нскаго погребе́ния. Огра­ди́, Го́споди, мона́шествующих ли́к, из святы́х оби́телей изгна́нных и поноше́ния терпя́щих. Наипа́че же утвер­ди́, Го́споди, кре́постию Ду́ха Тво­е­го́ свяще́нники Твоя́, дабы́ небоя́зненно, да́же до сме́рти, во едине́нии стоя́ли на стра́же ста́да Тво­е­го́. Все́х же, Тебе́ ра́ди прия́вших му́ченическую кончи́ну, сподо́би со святы́ми Твои́ми в ве́чной сла́ве Твое́й ца́рствовати. На Кре­сте́ моли́выйся за распина́телей Твои́х и прие́мый в после́дний ча́с раз­бой­ни­чье покая́ние, не погу­би́, о Го́споди, отсту́пников, хули́телей и гони́телей святы́я ве́ры и святы́я Це́ркви Тво­ея́, но а́ще возмо́жно сие́, да́руй и и́м ра́дость позна́ти Тя́, Боже́ственную Любо́вь и Прему́дрость, и дни́ свои́ в и́стинном покая́нии сконча́ти. На Тя́, Го́споди, упова́ем и не постыди́мся во ве́к, Ты́ бо еси́ Засту́пниче на́ш, по́мощь и побе́да, победи́вшая ми́р, Све́т па́че вся́каго све́та, Ра́дость па́че вся́кия ра́дости, Упова́ние па́че вся́каго упова́ния, Жи́знь и́стинная и спасе́ние ве́чное, и Тебе́, в Тро́ице покланя́емому, сла́ву вси́ возсыла́ем, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Псалом 26

Аудио:

Госпо́дь просвеще́ние мое́ и Спаси́тель мо́й, кого́ убою́ся? Госпо́дь защи́титель живо­та́ мое­го́, от кого́ устрашу́ся? Вне­гда́ приближа́тися на мя́ зло́бующым, е́же сне́сти пло́ти моя́, оскорбля́ющии мя́ и вра­зи́ мои́, ти́и изнемого́ша и падо́ша. А́ще ополчи́тся на мя́ по́лк, не убои́тся се́рдце мое́: а́ще воста́нет на мя́ бра́нь, на него́ а́з упова́ю. Еди́но проси́х от Го́спода, то́ взы­щу́: е́же жи́ти ми́ в дому́ Госпо́дни вся́ дни́ живо­та́ мое­го́, зре́ти ми́ кра­со­ту́ Госпо́дню и посеща́ти хра́м святы́й его́. Я́ко скры́ мя в селе́нии свое́м в де́нь зо́л мои́х, пок­ры́ мя в та́йне селе́ния сво­е­го́, на ка́мень воз­не­се́ мя. И ны́не се́, воз­не­се́ гла­ву́ мою́ на вра­ги́ моя́: обыдо́х и пожро́х в селе́нии его́ же́ртву хвале́ния и воскликнове́ния: пою́ и вос­пою́ Го́сподеви. Услы́ши, Го́споди, гла́с мо́й, и́мже воззва́х, поми́луй мя́ и услы́ши мя́. Тебе́ рече́ се́рдце мое́: Го́спода взы­щу́, взыс­ка́ тебе́ лице́ мое́, лица́ тво­е­го́, Го́споди, взы­щу́. Не отвра­ти́ лица́ тво­е­го́ от мене́ и не уклони́ся гне́вом от раба́ тво­е­го́: помо́щник мо́й бу́ди, не отри́ни мене́ и не оста́ви мене́, Бо́же, спаси́телю мо́й. Я́ко оте́ц мо́й и ма́ти моя́ оста́виста мя́, Госпо́дь же восприя́т мя́. Зако­но­по­ло­жи́ ми, Го́споди, в пути́ твое́м, и наста́ви мя́ на сте­зю́ пра́вую вра́г мои́х ра́ди. Не преда́ждь мене́ в ду́шы стужа́ющих ми́: я́ко воста́ша на мя́ свиде́теле непра́веднии, и солга́ непра́вда себе́. Ве́рую ви́дети блага́я Госпо́дня на зем­ли́ живы́х. Потер­пи́ Го́спода, мужа́йся, и да крепи́тся се́рдце твое́, и потер­пи́ Го́спода.

Пере­вод: Гос­подь — свет мой и спа­се­ние мое: кого мне боять­ся? Гос­подь кре­пость жиз­ни моей: кого мне стра­шить­ся? Если будут насту­пать на меня зло­деи, про­тив­ни­ки и вра­ги мои, что­бы пожрать плоть мою, то они сами пре­ткнут­ся и падут. Если опол­чит­ся про­тив меня полк, не убо­ит­ся серд­це мое; если вос­ста­нет на меня вой­на, и тогда буду наде­ять­ся. Одно­го про­сил я у Гос­по­да, того толь­ко ищу, что­бы пре­бы­вать мне в доме Гос­под­нем во все дни жиз­ни моей, созер­цать кра­со­ту Гос­под­ню и посе­щать [свя­тый] храм Его, ибо Он укрыл бы меня в ски­нии Сво­ей в день бед­ствия, скрыл бы меня в пота­ен­ном месте селе­ния Сво­е­го, воз­нес бы меня на ска­лу. Тогда воз­нес­лась бы голо­ва моя над вра­га­ми, окру­жа­ю­щи­ми меня; и я при­нес бы в Его ски­нии жерт­вы сла­во­сло­вия, стал бы петь и вос­пе­вать пред Гос­по­дом. Услышь, Гос­по­ди, голос мой, кото­рым я взы­ваю, поми­луй меня и внем­ли мне. Серд­це мое гово­рит от Тебя: «ищи­те лица Мое­го»; и я буду искать лица Тво­е­го, Гос­по­ди. Не скрой от меня лица Тво­е­го; не отринь во гне­ве раба Тво­е­го. Ты был помощ­ни­ком моим; не отверг­ни меня и не оставь меня, Боже, Спа­си­тель мой! ибо отец мой и мать моя оста­ви­ли меня, но Гос­подь при­мет меня. Научи меня, Гос­по­ди, пути Тво­е­му и наставь меня на сте­зю прав­ды, ради вра­гов моих; не пре­да­вай меня на про­из­вол вра­гам моим, ибо вос­ста­ли на меня сви­де­те­ли лжи­вые и дышат зло­бою. Но я верую, что уви­жу бла­гость Гос­по­да на зем­ле живых. Надей­ся на Гос­по­да, мужай­ся, и да укреп­ля­ет­ся серд­це твое, и надей­ся на Гос­по­да.*

Псалом 58

Аудио:

Изми́ мя от вра́г мои́х, Бо́же, и от востаю́щих на мя́ изба́ви мя́: изба́ви мя́ от де́лающих беззако́ние, и от му́ж крове́й спа­си́ мя. Я́ко се́, улови́ша ду́шу мою́, нападо́ша на мя́ кре́пцыи: ниже́ беззако́ние мое́, ниже́ гре́х мо́й, Го́споди: без беззако́ния теко́х и испра́вих: воста́ни в сре́тение мое́ и ви́ждь. И ты́, Го́споди Бо́же си́л, Бо́же Изра́илев, вон­ми́ посети́ти вся́ язы́ки: да не уще́дриши вся́ де́лающыя беззако́ние. Возвратя́тся на ве́чер, и вза́лчут я́ко пе́с, и обы́дут гра́д. Се́, ти́и отвеща́ют усты́ свои́ми, и ме́чь во устна́х и́х: я́ко кто́ слы́ша? И ты́, Го́споди, посмее́шися и́м, уничижи́ши вся́ язы́ки. Держа́ву мою́ к тебе́ сохра­ню́: я́ко ты́, Бо́же, засту́пник мо́й еси́. Бо́г мо́й, ми́лость его́ предвари́т мя́: Бо́г мо́й, яви́т мне́ на вразе́х мои́х. Не уби́й и́х, да не когда́ забу́дут зако́н тво́й: рас­то­чи́ я́ си́лою твое́ю и низ­ве­ди́ я́, защи́тниче мо́й, Го́споди, гре́х у́ст и́х, сло́во усте́н и́х: и я́ти да бу́дут в горды́ни свое́й, и от кля́твы и лжи́ возвестя́тся в кончи́не, во гне́ве кончи́ны, и не бу́дут: и уве́дят, я́ко Бо́г Влады́чествует Иа́ковом и кон­цы́ зем­ли́. Возвратя́тся на ве́чер, и вза́лчут я́ко пе́с, и обы́дут гра́д: ти́и разы́дутся я́сти: а́ще ли же не насы́тятся, и поро́пщут. А́з же вос­пою́ си́лу твою́ и возра́дуюся зау́тра о ми́лости твое́й: я́ко бы́л еси́ засту́пник мо́й и прибе́жище мое́ в де́нь ско́рби моея́. Помо́щник мо́й еси́, тебе́ пою́: я́ко Бо́г засту́пник мо́й еси́, Бо́же мо́й, ми́лость моя́.

Избавь меня от вра­гов моих, Боже мой! защи­ти меня от вос­ста­ю­щих на меня; избавь меня от дела­ю­щих без­за­ко­ние; спа­си от кро­во­жад­ных, ибо вот, они под­сте­ре­га­ют душу мою; соби­ра­ют­ся на меня силь­ные не за пре­ступ­ле­ние мое и не за грех мой, Гос­по­ди; без вины моей сбе­га­ют­ся и воору­жа­ют­ся; подвиг­нись на помощь мне и воз­зри. Ты, Гос­по­ди, Боже сил, Боже Изра­и­лев, вос­стань посе­тить все наро­ды, не поща­ди ни одно­го из нече­сти­вых без­за­кон­ни­ков: вече­ром воз­вра­ща­ют­ся они, воют, как псы, и ходят вокруг горо­да; вот они изры­га­ют хулу язы­ком сво­им; в устах их мечи: «ибо», дума­ют они, «кто слы­шит?» Но Ты, Гос­по­ди, посме­ешь­ся над ними; Ты посра­мишь все наро­ды. Сила — у них, но я к Тебе при­бе­гаю, ибо Бог — заступ­ник мой. Бог мой, милу­ю­щий меня, пред­ва­рит меня; Бог даст мне смот­реть на вра­гов моих. Не умерщ­вляй их, что­бы не забыл народ мой; рас­то­чи их силою Тво­ею и низ­ло­жи их, Гос­по­ди, защит­ник наш. Сло­во язы­ка их есть грех уст их, да уло­вят­ся они в гор­до­сти сво­ей за клят­ву и ложь, кото­рую про­из­но­сят. Рас­то­чи их во гне­ве, рас­то­чи, что­бы их не было; и да позна­ют, что Бог вла­ды­че­ству­ет над Иако­вом до пре­де­лов зем­ли. Пусть воз­вра­ща­ют­ся вече­ром, воют, как псы, и ходят вокруг горо­да; пусть бро­дят, что­бы най­ти пищу, и несы­тые про­во­дят ночи. А я буду вос­пе­вать силу Твою и с ран­не­го утра про­воз­гла­шать милость Твою, ибо Ты был мне защи­тою и убе­жи­щем в день бед­ствия мое­го. Сила моя! Тебя буду вос­пе­вать я, ибо Бог — заступ­ник мой, Бог мой, милу­ю­щий меня.*


* Сино­даль­ный перевод.

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

Размер шрифта: A- 16 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: Arial Times Georgia
Текст: По левому краю По ширине
Боковая панель: Свернуть
Сбросить настройки