Тест на проверку ударений в словах

  • 1. Воста́вше от сна, припадаем Ти, Бла́же.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Тропари Троичные: ... Воста́вше от сна, припа́даем Ти, Бла́же, и а́нгельскую песнь вопие́м Ти, Си́льне: Свят, Свят, Свят еси́, Бо́же, Богоро́дицею поми́луй нас ...


  • 2. То́ка сле́з мои́х не отврати́ся, Я́же от вся́каго лица́ вся́ку слезу отъе́мшаго.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Канон ко Пресвятой Богородице. Творение Феостирикта монаха. Глас 8‑й. Пе́снь 9: ... То́ка сле́з мои́х не отврати́ся, Я́же от вся́каго лица́ вся́ку сле́зу отъе́мшаго ...


  • 3. И́мже боголе́пно научи́л еси́, естество́ су́щих уясни́л еси́, челове́ческия обы́чаи украсил еси́.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Тропарь Василию Великому, глас 1‑й: ... и́мже боголе́пно научи́л еси́, естество́ су́щих уясни́л еси́, челове́ческия обы́чаи украси́л еси́ ...


  • 4. И неизрече́нная сла́дость зря́щих Твоего́ лица́ доброту неизрече́нную.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 5‑я, святого Василия Великого: ... И неизрече́нная сла́дость зря́щих Твоего́ лица́ добро́ту неизрече́нную ...


  • 5. Но творе́ние и созда́ние Твое́ бы́в, не отчаяваю своего́ спасе́ния окая́нный.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 1‑я, Васи́лия Великого: ... Но творе́ние и созда́ние Твое́ бы́в, не отчаява́ю своего́ спасе́ния окая́нный ...


  • 6. Воспева́ю благода́ть Твою́, Влады́чице, молю́ Тя, ум мой облагодати.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 7‑я, ко Пресвятой Богоро́дице: Воспева́ю благода́ть Твою́, Влады́чице, молю́ Тя, ум мой облагодати́ ...


  • 7. Свет во открове́ние языков и сла́ву люде́й Твои́х, Изра́иля.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    «Ныне отпущаеши...»: ... Свет во открове́ние язы́ков и сла́ву люде́й Твои́х, Изра́иля ...


  • 8. Свя́зана пленицами грехопаде́ний, мольба́ми Твои́ми разреши́, Богоневе́сто.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 7‑я, ко Пресвятой Богоро́дице: ... Свя́зана плени́цами грехопаде́ний, мольба́ми Твои́ми разреши́, Богоневе́сто ...


  • 9. Уста́ви се́рдце мое́ от настоя́щаго мятежа, и бде́ти укрепи́ мя́ во благи́х.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Канон Ангелу-Хранителю. Пе́снь 6: ... Уста́ви се́рдце мое́ от настоя́щаго мяте́жа, и бде́ти укрепи́ мя́ во благи́х ...


  • 10. Жизнода́теля Бо́га ро́ждшая, умерщвле́на мя страстьми оживи́.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 7‑я, ко Пресвятой Богоро́дице: ... Жизнода́теля Бо́га ро́ждшая, умерщвле́на мя страстьми́ оживи́ ...


  • 11. Ускори на моли́тву, и потщи́ся на умоле́ние, предста́тельствующи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Богородичен: ... Ускори́ на моли́тву, и потщи́ся на умоле́ние, предста́тельствующи при́сно, Богоро́дице, чту́щих Тя ...


  • 12. Всего́ себе́ повину́в греху́, и сласте́м поработив, и Тво́й оскверни́в о́браз.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 1‑я, Васи́лия Великого: ... Всего́ себе́ повину́в греху́, и сласте́м порабо́тив, и Тво́й оскверни́в о́браз ...


  • 13. Побе́ды правосла́вным христиа́ном на сопроти́вныя даруя.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Тропарь Кресту и молитва за Отечество: ... Побе́ды правосла́вным христиа́ном на сопроти́вныя да́руя ...


  • 14. Све́те помраче́нныя моея́ души́, наде́ждо, покро́ве, прибе́жище, утешение, ра́дование мое́.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 5‑я, ко Пресвятой Богородице: ... Све́те помраче́нныя моея́ души́, наде́ждо, покро́ве, прибе́жище, утеше́ние, ра́дование мое́ ...


  • 15. О, зло́е мое́ произволе́ние, его́же и скоти безслове́снии не творя́т.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва к А́нгелу-Xранителю: О, зло́е мое́ произволе́ние, его́же и ско́ти безслове́снии не творя́т.


  • 16. Но Ты́, Го́споди, незло́бив сы́й, долготерпели́в же и многоми́лостив, не предал еси́ мя́ поги́бнути со беззако́ньми мои́ми.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 1‑я, Васи́лия Великого: ... Но Ты́, Го́споди, незло́бив сы́й, долготерпели́в же и многоми́лостив, не пре́дал еси́ мя́ поги́бнути со беззако́ньми мои́ми ...


  • 17. Честне́йшую Херуви́м и славнейшую без сравне́ния Серафи́м.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    «Достойно есть»: ... Честне́йшую Херуви́м и сла́внейшую без сравне́ния Серафи́м ...


  • 18. И изба́ви мя, Го́споди, от помышле́ний су́етных, оскверня́ющих мя, и похотей лука́вых.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 1‑я, святого Макария Великого, к Богу Отцу: ... И изба́ви мя, Го́споди, от помышле́ний су́етных, оскверня́ющих мя, и по́хотей лука́вых ...


  • 19. Очи́сти и омы́й, и украси мя; удобри́, вразуми́, и просвети́ мя.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 3‑я, Симеона Метафраста: ... Очи́сти и омы́й, и украси́ мя; удобри́, вразуми́, и просвети́ мя ...


  • 20. Иису́се, до́брый Па́стырю Твои́х ове́ц, не преда́ждь мене́ крамоле змии́не.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 2‑я, святого Антиоха, ко Господу нашему Иисусу Христу: ... Иису́се, до́брый Па́стырю Твои́х ове́ц, не преда́ждь мене́ крамоле́ змии́не ...


  • 21. Но Ты́, Христе́ Бо́же, мытаря́ оправди́вый, и ханане́ю поми́ловавый, и разбо́йнику рая две́ри отве́рзый.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 10-я, святого Иоа́нна Дамаски́на: ... Но Ты́, Христе́ Бо́же, мытаря́ оправди́вый, и ханане́ю поми́ловавый, и разбо́йнику рая́ две́ри отве́рзый ...


  • 22. Да изба́влюся от страсте́й, и враго́в, и нужды, и вся́кия ско́рби.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Кано́н, гла́с 2‑й, Песнь 7: ... Да изба́влюся от страсте́й, и враго́в, и ну́жды, и вся́кия ско́рби ...


  • 23. А́ще и́менем Твои́м кля́хся, или́ похулих е в помышле́нии мое́м.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 3‑я, ко Пресвятому Духу: ... А́ще и́менем Твои́м кля́хся, или́ поху́лих е в помышле́нии мое́м ...


  • 24. В пещь о́гненную ко отроком евре́йским снизше́дшаго.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Кано́н, гла́с 2‑й, Песнь 8, ирмос: ... В пещь о́гненную ко отроко́м евре́йским снизше́дшаго ...


  • 25. Пред дверьми хра́ма Твоего́ предстою́, и лю́тых помышле́ний не отступа́ю.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 10-я, святого Иоа́нна Дамаски́на: ... Пред две́рьми хра́ма Твоего́ предстою́, и лю́тых помышле́ний не отступа́ю ...


  • 26. И всю сатанину де́тель отжени́ от мене́.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 4‑я, святого Макария Великого: ... И всю сатанину́ де́тель отжени́ от мене́ ...


  • 27. Кото́рыма очи́ма, а́нгеле Христо́в, воззриши на мя́.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва к А́нгелу-Xранителю: ... Кото́рыма очи́ма, а́нгеле Христо́в, воззри́ши на мя́ ...


  • 28. Я́же изведе из рабо́ты еги́петския, я́ко просла́вися.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Кано́н, гла́с 2‑й, Песнь 1, Ирмо́с: ... Я́же изведе́ из рабо́ты еги́петския, я́ко просла́вися ...


  • 29. Изба́ви мя настоя́щаго обстоя́ния бесовскаго.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 8‑я, ко Господу нашему Иисусу Христу: ... Изба́ви мя настоя́щаго обстоя́ния бесо́вскаго ...


  • 30. И в потребле́ние и всесоверше́нное погубле́ние лука́вых мои́х по́мыслов, и помышле́ний, и предприя́тий, и нощны́х мечта́ний, те́мных и лука́вых духов.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 9‑я, святого Иоа́нна Златоустого: ... и в потребле́ние и всесоверше́нное погубле́ние лука́вых мои́х по́мыслов, и помышле́ний, и предприя́тий, и нощны́х мечта́ний, те́мных и лука́вых духо́в ...


  • 31. Я́ко да благо́ю со́вестию очищен, ве́рою прихожду́ и стра́хом.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Кано́н, гла́с 2‑й, Песнь 3: ... Я́ко да благо́ю со́вестию очище́н, ве́рою прихожду́ и стра́хом ...


  • 32. И Бо́га моего́, и мно́гажды а́ще ка́юся, лож пред Бо́гом обрета́юся, и ка́юся трепеща.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 9‑я, ко Пресвятой Богородице, Петра Студийского: ... И Бо́га моего́, и мно́гажды а́ще ка́юся, лож пред Бо́гом обрета́юся, и ка́юся трепе́ща ...


  • 33. Твою́ благода́ть помина́ю всегда́, и не ктому́ себе́ живу, но Тебе́, на́шему Влады́це и Благоде́телю.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Благодарственная моли́тва, 1‑я: ... Твою́ благода́ть помина́ю всегда́, и не ктому́ себе́ живу́, но Тебе́, на́шему Влады́це и Благоде́телю ...


  • 34. Ели́ка Ти́ от ю́ности моея́, да́же до настоящего дне́ и часа согреши́х.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 9‑я, святого Иоа́нна Златоустого: ... Ели́ка Ти́ от ю́ности моея́, да́же до настоящего дне́ и часа́ согреши́х ...


  • 35. И дарова́вшаго нам тебе́ Крест Свой Честный на прогна́ние вся́каго супоста́та.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва Честно́му Кресту: ... И дарова́вшаго нам тебе́ Крест Свой Честны́й на прогна́ние вся́каго супоста́та ...


  • 36. И дерза́я Твои́м бога́тым к на́м благодея́нием, ра́дуяся вку́пе и трепе́ща, огневи причаща́юся трава́ сы́й.



    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 6‑я,святого Симео́на Нового Богосло́ва: ... И дерза́я Твои́м бога́тым к на́м благодея́нием, ра́дуяся вку́пе и трепе́ща, огне́ви причаща́юся трава́ сы́й ...


  • 37. О, Пречестны́й и Животворя́щий Кресте Госпо́день.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва Честно́му Кресту: ... О, Пречестны́й и Животворя́щий Кре́сте Госпо́день ...


  • 38. Согреши́х па́че блудни́цы, я́же уведе, где́ обита́еши.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 6‑я,святого Симео́на Нового Богосло́ва: ... Согреши́х па́че блудни́цы, я́же уве́де, где́ обита́еши ...


  • 39. Помяни́, Го́споди, плодонося́щих и доброде́лающих во святы́х Твои́х церквах.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва: ... Помяни́, Го́споди, плодонося́щих и доброде́лающих во святы́х Твои́х це́рквах ...


  • 40. Кото́рыма очи́ма, а́нгеле Христо́в, воззри́ши на мя́, опле́тшася зле́ во гну́сных делех.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва к А́нгелу-Xранителю: Кото́рыма очи́ма, а́нгеле Христо́в, воззри́ши на мя́, опле́тшася зле́ во гну́сных де́лех.


  • 41. Благодарю́ Тя о всех, я́же ми подал благи́х.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 2‑я, святого Василия Великого: ... благодарю́ Тя о всех, я́же ми по́дал благи́х ...


  • 42. Ниже́ мои́х возгнуша́йся скве́рнших о́ныя у́ст и нечи́стших, ниже́ ме́рзких мои́х и нечи́стых усте́н, и скве́рнаго и нечи́стейшаго моего́ языка.


    Правильный ответ: №1
    Верно!
    Комментарий:

    Моли́тва 2‑я, святого Иоа́нна Златоустого: ... Ниже́ мои́х возгнуша́йся скве́рнших о́ныя у́ст и нечи́стших, ниже́ ме́рзких мои́х и нечи́стых усте́н, и скве́рнаго и нечи́стейшаго моего́ язы́ка ...


  • 43. Егда́ сла́внии ученицы на умове́нии ве́чери просвеща́хуся.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Во Святу́ю же Четыредеся́тницу: ... Егда́ сла́внии ученицы́ на умове́нии ве́чери просвеща́хуся ...


  • 44. Го́споди, окропи́ в се́рдце мое́м росу благода́ти Твоея́.


    Правильный ответ: №2
    Верно!
    Комментарий:

    Молитва 7‑я, святого Иоанна Златоуста: ... Го́споди, окропи́ в се́рдце мое́м ро́су благода́ти Твоея́ ...


Правильных ответов:
0
0%
Ошибочных ответов:
0
0%
Вы неправильно ответили на следующие вопросы:

Зарегистрируйтесь, чтобы сохранять результаты тестов в личном кабинете.

Комментировать

*

5 комментариев

  • Люд­ми­ла, 07.02.2022

    Бла­го­да­рю! Очень полез­но для пони­ма­ния и совер­шен­ство­ва­ния чте­ния свя­тых текстов!

    Ответить »
  • Лилия, 28.10.2021

    Спа­си­бо за тест,полезно!

    Ответить »
  • Еле­на, 21.06.2021

    👌🏻🙂

    Ответить »
  • Алек­сандр, 06.06.2021

    Спа­си­бо за тест, очень полезно!!!

    Ответить »
  • Алек­сандр Ива­но­вич Егошин, 25.02.2021

    Очень увле­ка­тель­но и полез­но! Спа­си, Господи!

    Ответить »
Размер шрифта: A- 15 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: A T G
Текст:
Боковая панель:
Сбросить настройки