Всенощное бдение

Тро­па­ри

Затем каж­де­ние совер­ша­ет­ся во всем хра­ме. Свя­щен­ник, сопро­вож­да­е­мый диа­ко­на­ми-све­ще­нос­ца­ми, обхо­дит храм и кадит.

В это вре­мя поют­ся вос­крес­ные тро­па­ри свя­то­го Иоан­на Дамас­ки­на:

«Бла­го­сло­вен еси, Гос­по­ди, научи мя оправ­да­ни­ем [запо­ве­дям] Тво­им». (И далее этот стих повто­ря­ет­ся после каж­дой пес­ни.)
«Ангель­ский собор уди­ви­ся, зря Тебе, в мерт­вых вме­нив­ша­ся, смерт­ную же, Спа­се, кре­пость разо­рив­ша, и с Собою Ада­ма воз­двиг­ша, и от ада вся сво­бод­ша.
Поч­то мира с мило­стив­ны­ми сле­за­ми, о уче­ни­цы, рас­тво­ря­е­те? Бли­ста­яй­ся (све­то­нос­ный) во гро­бе Ангел миро­но­си­цам веща­ше: види­те вы гроб и ура­зу­мей­те: Спас бо вос­кре­се от гро­ба.
Зело рано миро­но­си­цы теча­ху ко гро­бу Тво­е­му рыда­ю­щия, но пред­ста к ним Ангел и рече: рыда­ния вре­мя пре­ста, не пла­чи­те, вос­кре­се­ние же апо­сто­лом рцы­те.
Миро­но­си­цы жены, с миры при­шед­шия ко гро­бу Тво­е­му, Спа­се, рыда­ху, Ангел же к ним рече, гла­го­ля: что с мерт­вы­ми жива­го помыш­ля­е­те? Яко Бог бо, вос­кре­се от гро­ба.
Сла­ва Отцу и Сыну и Свя­то­му Духу.
Покло­ним­ся Отцу и Его Сыно­ви, и Свя­то­му Духу, Свя­тей Тро­и­це во еди­нем суще­стве, с Сера­фи­мы зову­ще: Свят, Свят, Свят еси, Гос­по­ди.
И ныне и прис­но, и во веки веков, аминь.
Жиз­но­дав­ца рожд­ши, гре­ха, Дево, Ада­ма изба­ви­ла еси, радость же Еве в печа­ли место пода­ла еси, пад­шия же от жиз­ни к сей напра­ви из Тебе вопло­ти­вый­ся Бог и Чело­век.
Алли­лу­иа, алли­лу­иа, алли­лу­иа, сла­ва Тебе, Боже» (три­жды).



Все фото­гра­фии галереи
Размер шрифта: A- 16 A+
Цвет темы:
Цвет полей:
Шрифт: Arial Times Georgia
Текст: По левому краю По ширине
Боковая панель: Свернуть
Сбросить настройки