Ваш город - Ашберн?

Для получения календаря в соответствии с Вашей временной зоной - пожалуйста, укажите город.

Не найден город с таким названием. Пожалуйста, укажите другой (например, ближайший региональный центр).

 
 
 
 
Четверг
Старый стиль
4 сентября
Четверг Новый стиль
17 сентября

Поста нет. Глас 6-й

Сщмч. Вави́лы, епископа Великой Антиохии, и с ним трех отроков: мчч. Урвана, Прилидиана, Епполония и матери их Христодулы (251); прор. Моисея Боговидца (XVI в. до Р. Х.); Обре́тение мощей свт. Иоаса́фа, епископа Белгородского (1911); Второе обре́тение (1964) и перенесение (1989) мощей свт. Митрофана, в схиме Макария, епископа Воронежского; Собор Воронежских святых; прмч. Парфения, игумена Кизилташского (1867).

Мц. Ермионии, дщери ап. Филиппа диакона (ок. 117); мч. Вави́лы Никомидийского и с ним 84-х отроков (IV); мчч. Феодора, Миана, Иулиана и Киона (305–311); сщмч. Петра (Зимонича) Дабро-Боснийского, митрополита (1941) (Серб.).

Сщмчч. Григория (Лебедева), епископа Шлиссельбургского, Павла Васильевского, Иоанна Василевского, Николая Лебедева, Николая Сретенского, Иоанна Ромашкина, Николая Хвощева, Александра Никольского, Петра Лебединского, Михаила Богородского, Илии Измайлова, пресвитеров, прмч. Стефана (Кускова), иеромонаха, мчч. Василия Ежова, Петра Лонскова, Стефана Митюшкина и Александра Блохина (1937); мц. Елены Черновой (1943).

Икона Божией Матери: «Неопалимая Купина» (1680).

Чтения Священного Писания и Богослужебные указания

Четверг 16-й седмицы по Пятидесятнице

Еф. I:1-9 (зач. 216). Мк. VII:24-30 (зач. 30). Свв.: Евр. XI:33 - XII, 2 (зач. 330). Лк. XII:32-40 * (зач. 67). * Если совершается служба свт. Иоасафа, то на утрене читается Ин. X:9-16 (зач. 36), а на литургии - дня и святителя: Евр. VII:26 - VIII, 2 (зач. 318). Ин. X:9-16 (зач. 36).

Богослужебные указания

Богослужения

Тропари, кондаки, молитвы и величания

Священномученика Вавилы

Тропарь священномученика Вавилы, глас 4

И нравом причастник,/ и престолом наместник апостолом быв,/ деяние обрел еси, богодухновенне,/ в видения восход:/ сего ради, слово истины исправляя,/ и веры ради пострадал еси даже до крове,/ священномучениче Вавило,/ моли Христа Бога// спастися душам нашим.

Кондак священномученика Вавилы, глас 8

Яко благочестия проповедника и страдальцев утверждение,/ Церковь славит тя, Вавило славне, освещаема днесь;/ но, яко имея дерзновение ко Господу,/ в мире совершеннем величающия и восхваляющия тя сохранити// Христу молися, о, многострадальне.

показать все

Пророка Боговидца Моисея

Ин тропарь пророка Боговидца Моисея, глас 2

На высоту добродетелей возшел еси пророче Моисее:/ и сего ради сподобился еси видети славу Божию,/ скрижали благодатныя закона прият/ и начертаний благодать в себе нося,/ и пророков был еси честная похвала,/ и благочестия великое таинство.

Кондак пророка Моисея, глас 2

Лик пророческий с Моисеем и Аароном/ веселием днесь веселится,/ яко конец пророчествия их на нас исполнися:/ днесь сияет Крест, имже нас спасл еси;// тех молитвами, Христе Боже, помилуй нас.

Святителю Иоасафу Белгородскому

Тропарь святителю Иоасафу Белгородскому, глас 3

Святи́телю Христу́ Бо́гу возлю́бленне,/ пра́вило ве́ры и о́браз милосе́рдия лю́дем был еси́,/ бде́нием же, посто́м и моли́твою,/ я́ко свети́льник пресве́тлый просия́л еси́,/ и просла́влен от Бо́га яви́лся еси́;/ те́лом у́бо в нетле́нии почива́я,/ ду́хом же престо́лу Бо́жию предстоя́,/ чудеса́ пресла́вно источа́еши./ Моли́ Христа́ Бо́га,// да утверди́т нас в Правосла́вии и благоче́стии/ и спасе́т ду́ши на́ша.

Кондак святителю Иоасафу Белгородскому, глас 8

Многоразли́чныя по́двиги жития́ твоего́ кто испове́сть?/ Многообра́зныя ми́лости Бо́жия тобо́ю явле́нныя кто исчислит?/ Дерзнове́ние же твое́ у Пречи́стыя Богоро́дицы и Всеще́драго Бо́га до́бре ве́дуще,/ во умиле́нии серде́чнем зове́м ти:/ не лиши́ и нас твоея́ по́мощи и заступле́ния,// святи́телю Христо́в и чудотво́рче Иоаса́фе.

Молитва святителю Иоасафу Белгородскому

О, святи́телю Христо́в Иоаса́фе, чудотво́рче Белогра́дский! Ве́руем гре́шнии и недосто́йнии, я́ко о́чи Госпо́дни на пра́ведных и у́ши Его́ на моли́тву их, и того́ ра́ди к моли́твам твои́м прибега́ем и хода́тайства твоего́ за нас про́сим, по глаго́лу апо́стольскому упова́юще, я́ко любы́ твоея́ николи́же отпадае́т. Во гресе́х и боле́знех на́ших льну куря́щемуся и тро́сти сокруше́нней уподо́бихомся, и, а́ще живе́м, ми́лостию Бо́га живе́м и за моли́твы пра́ведник Его́. Приклони́ у́бо и ты, о́тче пра́ведне, се́рдце твое́ к моле́нию на́шему, и предста́тельством твои́м даждь ро́ду христиа́нскому от Го́спода мир и благослове́ние. Правосла́вие укрепи́, нападе́ния же лука́внующих и беззако́нных на це́рковь Бо́жию отжени́. Умоли́ Отца́ Небе́снаго изба́витися нам от наше́ствия вра́жескаго, от междоусо́бий же и смяте́ний наро́дных, от губи́тельных пове́трий и смертоно́сныя я́звы, от гла́да, огня́, пото́па и ины́х бед и обстоя́ний. Испроси́ у Христа́ Бо́га душа́м на́шим кре́пость и телесе́м на́шим потре́бное здра́вие, боле́знем же исцеле́ние: хромы́м хожде́ние, слепы́м прозре́ние, разсла́бленным утвержде́ние, печа́льным утеше́ние и от всех скорбе́й избавле́ние. Отпа́дшыя же лозы́ Христо́вы ве́тви па́ки с то́ю соедини́, ея́же и сам прича́стник бы́ти сподо́бился еси́, да та́ко просла́вится тобо́ю пречестно́е и великоле́пое и́мя Бо́га на́шего, Отца́ и Сы́на и Свята́го Ду́ха, ны́не и при́сно и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

Воронежских святых

Тропарь Воронежских святых, глас 6

Под покровом Пресвятыя Богородицы,/ ниспосланнии нам духовнии стражи:/ вси воронежстии святии,/ приснии наши со святыми Митрофаном, Тихоном и Антонием заступницы:/ новомученицы и исповедницы Христовы,/ преподобнии боголюбцы и блаженнии подвижницы,/ в подвизех за Христа, чудесех и страданиих/ землю Русскую от царствующих град до Азова осиявшии,/ Христа Бога молите о стране нашей Православней// и о всех соборно вас почитающих.

Кондак Воронежских святых, глас 4

Во свете богомудрых иерархов,/ столпов веры Митрофана, Тихона и Антония,/ днесь красуется преславный град Воронеж,/ яко освященный собор святых предстоит Владыце Вседержителю:/ темже Силы Небесныя ликовствуют и Святую Троицу воспевают;/ с нимиже вси благодарственно вопием Богу/ о еже даровати нам оставление грехов// и велию милость.

Молитва Собору Воронежских святых

Всеславнии богопроповедницы и угодницы Христови, святителие и исповедницы, преподобнии и мученицы, иже в земли воронежстей просиявши, и Церковь Христову прославльшии, десницею Всевышняго насаждении, и в предивных селениих Отца Небесного ныне почивающии: пред иконою всечестною вашею молящееся, соборную память всех святых края воронежскаго и земель ему богопричтенных празднующее, со умилением припадаем пред ликом вашим всесиятельным, и молим вы: милостию, юже стяжали есте пред Господем, испросите нам у престола Живоначальныя Троицы оставления грехов и богатыя милости. Да просветятся вси людие, верно почитающии всесвятую память вашу, светом добродетельнаго и всесмиреннаго жития, и сиянием подвигов и чудес ваших: да низпослет Господь нам мир и благоденствие людем земли сея и всему Отечеству нашему Христианскому, да утверждается и процветает в нем православие. На заступление Ваше уповающе мы святоотеческаго покрова просим, яко, маловерных нас сущих, верою сквозе мрак века неверия осияваете, и яко страстьми нас обуреваемых безстрастию Христову научаете. Темже навыкохом к вам прибегати, скорым целителем и окормителем, и небесным стражем, заступником и защитником в мори житейстем пребывающым: в вас бо, вси святи наши благодетелие, богоразумию сподобляемся и заповедех Христовых соблюдаемся. О велиции угодницы и святителие Божии: столпе веры и бооспасаемаго града Воронежа Митрофане: чудотворче Задонский и златословесниче Тихоне: третие светило благодати земли нашея, святителю Антоние, духовный собрате предивному саровскому старцу Серафиму! Возмолитеся со всеми святыми собора угодников Христовых ко Господу нашему Всемилостивому, да дарует всем верным чадом Его дух братолюбия и кротости, миролюбия и смирения, во еже не преткнутися нам грешным о соблазны диаволи, ниже преступити словес Евангельских, и темже да сподобит нас покаяния всесмиреннаго, ни да отступит от нас недостойных милостию Своею, во еже и нам востати во время подобно одесную престола Вседержителева, идеже и вы, всеблазии заступницы наши, предстоите, и вкупе со ангельскими силами воспеваете Животворящую Троицу, в Нейже Отца, и Сына, и Святаго Духа ныне, и присно, и во веки веков: Аминь.

Преподобномученику Парфению, игумену Кизилташскому

Тропарь преподобномученику Парфению, игумену Кизилташскому

Веры православныя ревнителю, монашествующих славо и похвало, от рук агарян злочестивых мученическую смерть приял еси, преподобномучениче Парфение. Моли Христа Бога, страстотерпче предивный, даровати нам мир и велию милость.

Кондак преподобномученику Парфению, игумену Кизилташскому

Избра тя от мира Христос, да прославиши имя Его пред человеки. Заповеди Господни исполняя, Богу и ближним добре послужил еси. Истинное послушание о Христе явил еси, сего ради убиение претерпел еси от людей злочестивых. Преподобне отче наш Парфение, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Молитва преподобномученику Парфению, игумену Кизилташскому

О, преславный угодниче Божий, преподобномучениче Парфение, услыши моление нас грешных, добродетельное житие, труды и страдания твоя мученическия почитающих, и теплым твоим предстательством умоли Господа Бога, да оградит Церковь Свою святую от ересей и расколов, да подаст крепость и мудрость верным чадом ея, да низпослет мир на грады и веси наша и избавит нас от нашествия агарянскаго, междоусобныя брани и всяких раздоров и нестроений. Ты, устроитель добрый Кизилташския киновии быв, подаждь и нам доброе устроение, умудряя нас ходити пред Богом в благочестии и чистоте, да сподобимся христианский кончины живота нашего и жизни вечныя в Царстве Господа нашего Иисуса Христа, Емуже подобает со Отцем и Святым Духом слава, честь и поклонение во веки веков. Аминь.

Священномученика Петра (Зимонича) Дабро-Боснийского

Тропарь священномученика Петра (Зимонича) Дабро-Боснийского, глас 8

Чаше Христовой сопричастниче
И Апостолам сонаследниче,
Священномучениче Петре,
Митрополите Дабробосанский
И Архипастырю Герцеговацкий,
Мученически еси пострадаше в Ясеновац лагере,
Живот вечный наследуеши с паствою твоею,
Что ради веры православной за Христа пострада.
И ныне моли Христа Бога и Спаса нашего,
Святителю и новомучениче,
Да спасет род наш православный.

Божией Матери пред иконой Ее Неопалимая Купина

Тропарь Божией Матери пред иконой Ее Неопалимая Купина, глас 4

Иже во огни купины неопалимый, древле Моисеем виденныя,/ тайну воплощения Своего от Неискусобрачныя Девы Марии Прообразовавый,/ Той и ныне яко чудес Творец и всея твари Создатель/ икону Ея святую чудесы многими прослави,/ даровав ю верным во исцеление недугом и в защищение от огненнаго запаления./ Сего ради вопием Преблагословенней:/ Надеждо христиан, от лютых бед, огня и грома избави на Тя уповающия, и спаси души наша яко Милосерда.

Кондак Божией Матери пред иконой Ее Неопалимая Купина, глас 8

Предочистим чувствия душ и телес наших, да видим таинство Божественное,/ образно явленное древле великому во пророцех Моисею купиною, горевшею огнем и не сгаравшею,/ в нейже Твоего безсеменнаго Рождества, Богородице, предвозвещение исповедуем и, благоговейно покланяющеся Тебе и Рождшемуся от Тебе Спасу нашему,/ со страхом вопием: радуйся, Владычице, Покрове, и Прибежище, и Спасение душ наших.

Молитва Божией Матери пред иконой Ее Неопалимая Купина

О, Пресвятая и Преблагословенная Мати cладчайшаго Госпо­да нашего Иисуса Христа! Припадаем и поклоняемся Тебе пред святою и пречестною иконою Твоею, еюже дивны и преславны чудеса содеваеши, от огненнаго запаления и молниеноснаго гро­ме жилища наша спасавши, недужныя исцеляеши и всякое бла­гое прошение наше во благо исполняеши. Смиренно молим Тя, всесильная рода нашего За­ступнице, сподоби ны немощныя и грешныя Твоего Матерняго участия и благопопечения. Спаси и сохрани, Владычице, под кро­вом милости Твоея Церковь Свя­тую, обитель сию, всю страну нашу православную, и вся ны припадающия к Тебе с верою и любовию, и умиленно просящия со слезами Твоего заступления. Ей, Госпоже Всемилостивая, умилосердися на нас, обуревае­мых грехами многими и не иму­щих дерзновения ко Христу Гос­поду, просити Его о помиловании и прощении, но Тебе предлагаем к Нему на умоление Матерь Его по плоти: Ты же, Всеблагая, простри к Нему Богоприимнии руце Твои и предстательствуй за нас пред Благостию Его, прося­ще нам прощения прегрешений наших, благочестнаго мирнаго жития, благия христианския кон­чины, и добраго ответа на страшнем Суде Его. В час же грознаго посещения Божия, егда огнем возгорятся домы наша, или молниеносным громом устрашаеми будем, яви нам милостивное Твое заступление и де­ржавное вспоможение: да спасаеми всесильными Твоими ко Господу молитвами временнаго наказания Божия зде избегнем и вечное блаженство райское тамо унаследуем: и со всеми святыми воспоем Пречестное и Велико­лепное Имя поклоняемыя Троицы, Отца и Сына и Святаго Духа, и Твое велие к нам мило­сердие, во веки веков. Аминь.

Притча дня

Стояло засушливое лето, и жители небольшого поселка были обеспокоены тем, что будет с их урожаем. В один воскресный день они обратились к своему священнику за советом.

— Отец, мы должны что-то делать, или мы потеряем урожай!

— Все, что от вас требуется, — это молиться с абсолютной верой. Молитва без веры — это не молитва. Она должна исходить из сердца, — ответил священник.

Всю следующую неделю жители собирались дважды на день и молились, чтобы Бог послал им дождь. В воскресенье они пришли к священнику.

— Ничего не получается, отец! Мы каждый день собираемся вместе и молимся, а дождя все нет и нет.

— Вы действительно молитесь с верой? — спросил их священник.

Они стали уверять его, что это так. Но священник возразил:

— Я знаю, вы молитесь без веры, потому что ни один из вас, идя сюда, не захватил с собой зонтик!

Проповедь дня

Книги, статьи, стихи



Случайный тест

(0 голосов: 0 из 5)